Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוליש - איך זה עובד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר התעוררתי לגלות דפיקה ופס שחרחר על הדלת הימנית הקדמית.

חשבתי בהתחלה אולי זה לכלוך (התפללתי, אבל ידעתי שהסיכוי נמוך), אחרי השטיפה הבנתי שזה לא. ערבי נחמד הציע לי שמה לנסות להוריד את זה עם פוליש והוא הצליח! בקושי רואים משהו חוץ מדפיקה קטנה.

אני עדיין קצת :( אבל זה נראה פי מיליון מאשר בבוקר :shock:

חשבתי שפוליש מוריד קצת מהצבע.. אז השחור הזה .. מזה היה? :shock:

פורסם

השחור זה כנראה שפשוף של טמבון של הרכב שפגע ברכבך (וברח ימח שמו).

פוליש מוריד שיכבת צבע דקיקה מהרכב ישנם הרבה סוגים יש עדינים ויש גסים יותר , במקרה שלך אני מקווה שהוא ישתמש בחומר עדין כי זה לא נישמע משהו רציני.

** נערך, בפעם הבאה להשתדל לא להיות גזעניים**

פורסם
האם אפשרי לעשות פוליש לאוטו שלי יש

לי פג"ו 205 אדומה שנת 95

ואני לא יודע אם זה מטאלי אז אני מפחד לעשות ?

קודם כל למיטב זכרוני לא ראיתי 205 אדום מטאלי.

לעומת זאת אדום רגיל מאד נפוץ.

שנית, המרכיבים של הגונים האדומים למיניהם מאד רגישים לשמש הישראלית ונשרפים מאד מהר.

לכן פוליש הוא דבר מאד מומלץ עבורך (אני מהמר שהצבע שלך שרוף כמו כולם) ואח"כ ווקס טוב, מאד מאד חשוב כדי לשמור על הצבע המאד רגיש שלך. אם הרכב שלך היה עובר ווקס כל 3-6 חודשים הצבע לא היה נשרף, אבל אני לא מכיר אף אחד שמסוגל לשמור על קצב ווקסים כזה לאורך זמן.

קח בחשבון שפוליש ללא ווקס זה לטוח הארוך גרוע מלא לעשות כלום כי אתה מוריד שכבה דקיקה של צבע ומחדש את המראה אבל חושף אותה לשמש ללא הגנות ואז שוב פוליש ושוב ושוב עד שפתאום אתה מגלה שלא נשאר צבע. זה לא מטאפורה אפשר לראות פה ושם רכבים כאלה על כבישי הארץ, ולפעמים הם לא מאד ישנים.

אגב למיטב ידיעתי גם למטאלי אפשר לעשות פוליש. לי יש צבע מטאלי שעובר טיפול טפלון פעם בשנה והטיפול כולל פוליש מאד עדין. (טיפול טפלון פעם בשנה עדיף על שניים שלושה ווקסים בשנה אבל גם יקר יותר)

פורסם

או.קי.

אז אני חדש בתחום הניקיון הזה..

יש לי קווליר כמו שרואים בתמונה,

היא מלאה בסריטות.

1. מה אתם מציעים לסריטות?

2. בכדי לשמור על הצבע? (אני מזכיר- באילת)

איזה חומר למרוח? לנקות איתו?

כל דבר..

לבנתיים אני עובר עם מים + סבון + מים + ג'ילדה.

פורסם
האם אפשרי לעשות פוליש לאוטו שלי יש

לי פג"ו 205 אדומה שנת 95

ואני לא יודע אם זה מטאלי אז אני מפחד לעשות ?

קודם כל למיטב זכרוני לא ראיתי 205 אדום מטאלי.

לעומת זאת אדום רגיל מאד נפוץ.

שנית, המרכיבים של הגונים האדומים למיניהם מאד רגישים לשמש הישראלית ונשרפים מאד מהר.לכן פוליש הוא דבר מאד מומלץ עבורך (אני מהמר שהצבע שלך שרוף כמו כולם) ואח"כ ווקס טוב, מאד מאד חשוב כדי לשמור על הצבע המאד רגיש שלך. אם הרכב שלך היה עובר ווקס כל 3-6 חודשים הצבע לא היה נשרף, אבל אני לא מכיר אף אחד שמסוגל לשמור על קצב ווקסים כזה לאורך זמן.קח בחשבון שפוליש ללא ווקס זה לטוח הארוך גרוע מלא לעשות כלום כי אתה מוריד שכבה דקיקה של צבע ומחדש את המראה אבל חושף אותה לשמש ללא הגנות ואז שוב פוליש ושוב ושוב עד שפתאום אתה מגלה שלא נשאר צבע. זה לא מטאפורה אפשר לראות פה ושם רכבים כאלה על כבישי הארץ, ולפעמים הם לא מאד ישנים.

אגב למיטב ידיעתי גם למטאלי אפשר לעשות פוליש. לי יש צבע מטאלי שעובר טיפול טפלון פעם בשנה והטיפול כולל פוליש מאד עדין. (טיפול טפלון פעם בשנה עדיף על שניים שלושה ווקסים בשנה אבל גם יקר יותר)

זה נכון שהשמש הישראלית מאוד קטלנית לצבעים האדומים העדינים כבעל רכב אדום אני יודע את זה טוב... אך עדיין אני אומר לא לעשות פוליש משום שבתאוריה פוליש מוריד שכבת צבע שרופה אך בפועל הוא מוריד הרבה יותר מזה ולא ממולץ להשתמש בזה באופן קבוע, מה שאפשר וצריך לעשות זה אם אפשר להחנות את האוטו בחנייה מקורה ואם לא אז לקנות כיסוי כי העמידה המרובה בשמש זה מה שפוגע לא כשהאוטו בתנועה וכמובן בקשר לווקס זה נכון אם תעשה ווקס הרבה זה ישמור לך על הצבע..."אבל אני לא מכיר אף אחד שמסוגל לשמור על קצב ווקסים כזה לאורך זמן." - אני אישית עושה לאוטו ווקס פעם בחודש... לוקח לי בדיוק 20 דקות (אני עושה לבד כמובן) יחד עם שטיפה יסודית של האוטו לפני זה יותא בערך כשעה ואני לא חושב שזה משהו שהוא בלתי אפשרי לעשות למען האוטו שלך אם באמת חשוב לך לשמור עליו.

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

אני לא חושב שווקס מחזיק 3-6 חודשים. הרבה פחות. אני אישית עושה וקס כל שבועיים-שלוש, בד"כ עד שאני מרגיש שהוא נגמר - כשיש וקס ושוטפים את האוטו - בסוף השטיפה לפני שמנגבים האוטו פשוט נשאר ברובו יבש ויש רק טיפות קטנות כל סנטימטר בערך - זה אומר שיש וקס, אחרי חודש מקסימום האוטו חוזר לכמו קודם ויש מעין שלוליות כאלו גדולות כששוטפים, ואז אין כמעט וקס (לא כמות שמגנה ממשהו, בכל אופן).

וד"א מי אמר שבתנועה השמש לא משפיעה על הצבע?

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם
אני לא חושב שווקס מחזיק 3-6 חודשים. הרבה פחות. אני אישית עושה וקס כל שבועיים-שלוש, בד"כ עד שאני מרגיש שהוא נגמר - כשיש וקס ושוטפים את האוטו - בסוף השטיפה לפני שמנגבים האוטו פשוט נשאר ברובו יבש ויש רק טיפות קטנות כל סנטימטר בערך - זה אומר שיש וקס, אחרי חודש מקסימום האוטו חוזר לכמו קודם ויש מעין שלוליות כאלו גדולות כששוטפים, ואז אין כמעט וקס (לא כמות שמגנה ממשהו, בכל אופן).

וד"א מי אמר שבתנועה השמש לא משפיעה על הצבע?

קודם כל נכון... כמו שאמרתי אני עושה ווקס כל חודש, זה לא סיפור ווקס בחיים לא יחזיק לך חצי שנה אולי טפלון כן אבל לא ווקס.

דבר שני... בתנועה השמש פחות משפיעה על הצבע משום ש:

א. נסיעה זה דבר קצת בדר"כ חצי שעה עד שעה וחצי, נדיר מאוד שאני נוסע יותר משעה וחצי כמעט לר קורה.

ב. בנסיעה הרוח מקררת את האוטו והוא לא מספיק להתחמם והרי זה כשהוא מתחמם שהוא נשרף, זה לא עור של בן-אדם שנשרף מהקרניים של השמש אלא מההתחממות.

ג. אני ציינתי מה הוא צריך לעשות כדי לשמור על הצבע של האוטו אז אמרתי שינסה להחנות בחנייה מקורה או לכסות משום שכשהאוטו עומד הוא יכול לעמוד הרבה זמן בלי תנועה ולהתחמם, מאחר שאי אפשר לסוע במקום מקורה כל היום ולא לסוע עם האוטו מכוסה אז לא ציינתי מה אפשר לעשות בזמן נסיעה.

בתכלס פוליש יהרוס לך את הצבע הרבה יותר מהר מהשמש כשאתה נוסע לך חצי שעה, אז לא אמרתי שזה לא מזיק רק אמרתי שפוליש זה לא הפתרון כי הוא מזיק יותר מהשמש בייחוד למכונית עם צבע עדין כמו אדום.

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם
או.קי.

אז אני חדש בתחום הניקיון הזה..

יש לי קווליר כמו שרואים בתמונה,

היא מלאה בסריטות.

1. מה אתם מציעים לסריטות?

2. בכדי לשמור על הצבע? (אני מזכיר- באילת)

איזה חומר למרוח? לנקות איתו?

כל דבר..

לבנתיים אני עובר עם מים + סבון + מים + ג'ילדה.

הדבר הטוב היחיד שאפשר לומר על הקאווליר הוא שהיא צבועה בצורה מעולה...

לדעתי הקפדה על חניה במקום מוצל ועשיית ווקס בתדירות סבירה תמנע מהצבע למות...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יש בעיה מסוימת בלעשות וקס על אוטו עם שריטות - אם לווקס יש צבע (לבן, ירקרק וכו') הוא נכנס לשריטות ואז הן נראות יותר על האוטו עד השטיפה הבאה. זה לא תירוץ לא לעשות וקס, כמובן, אבל סתם... משהו

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם
יש בעיה מסוימת בלעשות וקס על אוטו עם שריטות - אם לווקס יש צבע (לבן, ירקרק וכו') הוא נכנס לשריטות ואז הן נראות יותר על האוטו עד השטיפה הבאה. זה לא תירוץ לא לעשות וקס, כמובן, אבל סתם... משהו

נכון אבל אם קצת עבודה אפשר להוציא אותו מהשריטות בלי בעיה... שוב זה רק שאלה של עד כמה מאמץ אתה מוכן להשקיע בשביל לשמור על האוטו שלך.

פורסם

אני מוכן להשקיע מאמץ בשביל באוטו.

תשמע ובאילת הצבא של כל רכב דוהה ובמהירות פז!

אז איך אפשר להציל \ לשמור?

פורסם

תמיר מצטער לאכזב .אבל הימרת לא טוב.

הפגו שלי עם צבע מהמם אין שום טיפה של שרוף .האישה שקניתי ממנה . החניה שלה מתחת לעצים ובניינים. והצבע נשמר מעולה.

אבל הבעייה שאני רוצה לעשות פוליש זה מפני שיש על הצבע כתמים חזקים מידי של לכלוך כך שהם לא יורדים עם הנקיון .

אני חושב שאני יעשה פוליש עדין בכל אופן

(דרך אגב אני עושה ווקס פעם בשבועיים. :wink: )

a.s

פורסם

אני חיב לומר שאני המום מתדירות הווקס שאנשים פה מצהירים עליה :mm_yeah:

אני לא מכיר את כל סוגי הווקס ואני יודע שיש כל מיני שמפו+ווקס, ווקס נוזלי אבל בפעם האחרונה שאני עשיתי ווקס (ברכב הקודם שלי 205 לפני קרוב לעשר שנים) זה היה מקופסת פח עגולה של טרטל ווקס מאד צמיגי שנחשב מאד איכותי (אז לפחות).לקח לי כמה שעות של עבודה יסודית והווקס החזיק כמה חודשים. טוב לא כחדש אבל גם אחרי למעלה מחודשיים הרגשתי את ההבדל ואני מעריך שתוך חודשיים וחצי עד שלושה המצב חזר לקדמותו.

בקיצור תמשיכו לשמור ככה על הרכבים שלכם. אני מסיר בפניכם את הכובע.

• תוכן חדש...