Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה ,

אז אחרי שהסאב החמוד שבחתימה שלי נשרף ועלות התיקון גדולה מידי וגם בגלל שזה סאב ישן אז צריך לקנות משו חדש.

את האמת אני דיי דל תקציב אבל חשבתי על איזה 2 C12, לפי מה שקראתי בפרטים שלו כתוב שהוא בא ב4אום וגם ב8אום שאת זה לא ממש הבנתי:

-סאב בקוטר ''12

-הספק הסאב 300W 150W RMS

-התנגדות: קיים ב- 4Ω וב- 8Ω

-עובד בתדר נמוך של 27-500hz

-מומלץ בתיבה אטומה 1.25 - 1.00 cu.ft.

-מומלץ בתיבה פתוחה 1.75 - 2.25 cu.ft.

-נצילות 89.1db

עכשיו המגבר שלי הוא JBL 75.4 והיציאות הקדמיות תפוסות על ידי דוטק,

אז השאלה שלי מה זה אומר שהוא קיים גם ב4 אום וגם ב8 אום ולפי מה שהבנתי אם אני לוקח 2 סאבים של 8 אום ומחבר ביניהם ההתגנדות הסופית תיצא 4 אום וככה אני יוכל לחבר אותם בגישור אחד ורגיל? האם אני צודק?

ובכלל איך אתם חושבים שהרעיון של 2 C12 בתיבה כפולה, אטומה? פתוחה?

תודה מראש וסופ''ש נעים.

206 XS

פורסם

איך אתה רוצה לנצל שני סאבים על שני ערוצים שנותנים כמה?75RMS לערוץ ב0.05 ו100 ב1THD?

קח לך P2 של רוקפורד ותחבר אותו בברידג',מה הבעיה?

פורסם

שלומי המגבר שלו מוצהר מעל מאה ארמס לערוץ. אם אני זוכר נכון 104.

איך הגעת ל75 ארמס? או שיש לך משהו חדש לספר לנו?

שנית אם אני זוכר המגבר מוציא בגישור לקראת ה270-280 ארמס?!

ככה שהוא אמור לסחוב אותם בכיף (כמובן אם הוא לא יתחמם, כמיטב המסורת של המגברים האלה).

ופותח השירשור, למה פשוט לא ללכת על סאב של 250-300 ארמס יחיד וזהו?!

המחיר אמור לצאת בדיוק כמו לקנות שני סי12.

פורסם
שלומי המגבר שלו מוצהר מעל מאה ארמס לערוץ. אם אני זוכר נכון 104.

ציינתי,המגבר מוציא 75RMS לערוץ על 0.05 THD,לעומת זאת מוציא 104RMS על 1%THD.

איך הגעת ל75 ארמס? או שיש לך משהו חדש לספר לנו?

כנראה שאתה לא מכיר את זה,זה דיי ישן חבוב:D

שנית אם אני זוכר המגבר מוציא בגישור לקראת ה270-280 ארמס?!

270-280 RMS?אתה יודע להתבלבל דיי טוב,באיזה OHM זה?4 OHM נכון?איך אתה רוצה לחבר שני סאבים בו זמנית בגישור בלי לשרוף אותם,כדי שתבין יותר טוב-גש לאחד מהשרשורים פה ותבין שזה יהפוך את המגבר למחבת.

ככה שהוא אמור לסחוב אותם בכיף (כמובן אם הוא לא יתחמם, כמיטב המסורת של המגברים האלה).

לסחוב אותם בכיף?אולי לסחוב את המגבר למזבלה העירונית בכיף.

ופותח השירשור, למה פשוט לא ללכת על סאב של 250-300 ארמס יחיד וזהו?!

טוב שאמרת משהו נכון פה.

המחיר אמור לצאת בדיוק כמו לקנות שני סי12.

בתכלס-כל מה שאתה מחפש פה זה לרדת עליי,כמו כל שאר חברי הפורום.

לא מצאת את זה הפעם,אולי פעם הבאה;)

פורסם

שלומי היקר

אף אחד לא מחפש לרדת עלייך.. השאיפה להוריד הודעות מטעות ולא מועילות! ולצערי אתה טוב הודעות כאלה.

שנית כל אוקיי לא שמתי לב למה שרשמת על אחוז העיוות צודק.

אבל מה לעזעזל זה מעניין אותנו בדיוק?! הבחור מחבר סאבים פשוטים ולא רכיבים היי אנד SQ!

ולבסוף הבחור ציין למעלה שהסאבים יכולים להגיע ב4 אוהם וב8 אוהם.

מה יקרה אם נחבר שני סאבים 8 אוהם במקביל?!

בניגוד אלייך אני לומד מניסיון שלי ושל חברים (ותאמין לי שיש לי טיפה אבל ממש טיפה ניסיון בתחום, אבל בכמה השנים שאני בתחום הספקתי ללמוד דבר או שניים), מעבודה בפועל ולא מקריא בדפים באינטרנט! זה לא יהפוך אותך למומחה.

עצה קטנה: תלמד להודות שטעית זה יקל לך על החיים, וזה לא סוף העולם.

בקיצור.. אף אחד לא מחפש אותך ולא נעליים.. פשוט תקרא מה אתה כותב כמה פעמים לפני ללחוץ על פרסם תגובה.

יום טוב.

פורסם
שלומי היקר

אף אחד לא מחפש לרדת עלייך.. השאיפה להוריד הודעות מטעות ולא מועילות! ולצערי אתה טוב הודעות כאלה.

שנית כל אוקיי לא שמתי לב למה שרשמת על אחוז העיוות צודק.

אבל מה לעזעזל זה מעניין אותנו בדיוק?! הבחור מחבר סאבים פשוטים ולא רכיבים היי אנד SQ!

בין אם זאת הולכת להיות מערכת היי אנד עם כל המגברים הגבוהים בסדרה של ג'נסיס ובין אם זה של קליפורניה בום,1THD זה המון,וזה עיוות-בלי קשר לSQ.

8OHM,לא חשבת לרגע שגם ב8OHM זה לא יעבוד?ונגיד שכן,שכחת שכל שעולים בOHM כמות הRMS קוטנת?

לא נקבל הספק נקי בשבילם,עיוותים ושאר הירקות.

בניגוד אלייך אני לומד מניסיון שלי ושל חברים (ותאמין לי שיש לי טיפה אבל ממש טיפה ניסיון בתחום, אבל בכמה השנים שאני בתחום הספקתי ללמוד דבר או שניים), מעבודה בפועל ולא מקריא בדפים באינטרנט! זה לא יהפוך אותך למומחה.

תאמין לי,תוך כדי השנתיים האחרונות(ותאמין לי שאני כבר מגיל 15 בשטויות האלה)שרפתי מספיק מגברים שאח שלי הביא לי מחברים שלו,חוץ מזה שכולם היו זבל סיני-אף אחד לא רצה אותם.

עצה קטנה: תלמד להודות שטעית זה יקל לך על החיים, וזה לא סוף העולם.

בקיצור.. אף אחד לא מחפש אותך ולא נעליים.. פשוט תקרא מה אתה כותב כמה פעמים לפני ללחוץ על פרסם תגובה.

אין לי מה להודות תאמת,זה פשוט לא אני שטועה-אלה אתה.

יום טוב.

אדום:)

פורסם

לאט לאט חברה לא חייב להתעצבן :p

אז לא הבנתי ממש מה אתם מנסים להסביר כי אחד אומר ככה ואחד ככה, לגבי ה2 C12 חשבתי על משו מקורי אבל אם אתם אומרים שלא כדאי אז אני מבין שכדאי לרדת מהרעיון, לא?

ואם כדאי לרדת מהרעיון אז איזה סאב 4 אום יכול להתאים? תזכרו שהיה לי HE2 ומאוד נהנתי ממנו למרות שהוא עבד על סליל אחד.

תהיו בריאים, סלבה.

206 XS

פורסם

לפי מה שהבנתי,אתה מחפש סאב בתווח של 200-400 RMS.

התקציב שלך(אם הC12 עולים 750 בערך,אז נגיד וזה התקציב) זה 750 ש"ח.

-Phoenix Gold 12'

http://www.loudnclear.co.il/37359/Phoenix_Gold_Octane_ZR12D4

הספק:350 RMS(לדעתי,280 RMS יזיזו אותו דיי טוב).

מחיר: 750 ש"ח.

- Rockford P2

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=36750

הספק נקי: 200RMS

מחיר : 690 ש"ח

לדעתי,עם הספק כזה-אלה הכי מתאימים בשבילך,זה מבחינת איכות-מבחינת הרבה באסים אני חושב שאתה צריך משהו כמו הKicker CVR,למרות שאתה לא תנצל אותו במלואו,אתה תוכל להוציא הרבה עוצמה ממנו;)

בהצלחה.

פורסם

אני מצטער על החפירות אבל אני פשוט קצת מבולבל כי יש לי יותר מידי אפשרויות ואני לא רוצה לקנות משו ואחרי זה להתחרט עליו,

בעקרון כמה מתקינים אמרו לי שהמגבר שלי לא תומך 2 אום אלא רק מונובלוק, ובגלל שהסאב שלי היה מחובר על סליל אחד אז הוא היה בדרך להשרף (זה אמרו לי לפני כמה חודשים).

מה גם שאני לא יודע אם ללכת על רוקפורד כי לפי שמועות הם נשרפים מהר והרבה (אני לא יודע כי לי היה רק רוקפורד אחד בחיים).

לגבי הפיניקס גולד, יש לו 2 סלילים לא? כי דווקא חשבתי על הכיוון שלו.

תודה על התשובות המהירות ועל העזרה חברה.

206 XS

פורסם

זה חדש לי , לא ידעתי שכאשר אני מחבר שני סאבים במקביל , אני לא רק שלא אקבל הספק נקי בשבילם,

נקבל גם עיוותים וירקות

8OHM,לא חשבת לרגע שגם ב8OHM זה לא יעבוד?ונגיד שכן,שכחת שכל שעולים בOHM כמות הRMS קוטנת?

לא נקבל הספק נקי בשבילם,עיוותים ושאר הירקות.

:loco::screwy:

:shock2::snipersmi
פורסם

שלומי , אתה מדבר לרב שטויות

במקרה ואתה לא יודע , שתי סלילים של 8 אוהם שמחוברים במקביל = התנגדות סופית של 4 אוהם , מה שאומר שהמגבר יוכל להגביר אותם טוב לא התחמם כי זה כמו שהוא יגביר P2 אחד .

ככה שלא ירקות ולא חמוצים או קי ?

אופציה של שתי C12 היא טובה לדעתי ניתן להגיע איתם לעוצמה יותר חזקה מאשר P2 או CVR יחידים .

ZR של פיניקס סאב מצויין , אך לצערו של פותח השרשור לא יוכל להגבירו עם הJBL .

נקודה תחתונה -

יהייה לך נחמד עם צמדC12 .

שלומי - אולי כדי שתחזור לגיל 15 (על מי בדיוק אתה מנסה לעשות פוזות ?)

פורסם

כמה השפעה יש לאחוז העיוות על סאבים?

ומה קורה לסאב כאשר הוא מחובר בטור או במקביל?

ושלומי.

כאשר מחברים שני אלמנטים. לתוצאה סופית שהיא מקובלת על המגבר. (הוא עומד בהתנגדות הזו) אין בעיה שהיא תהיה ב 2 אום וביחד ל4 אום סופי. או שיהיו 2 או יותר אלמנטים. אבל שהתוצאה תהיה התנגדות תקינה מבחינת המגבר.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
בתכלס-כל מה שאתה מחפש פה זה לרדת עליי,כמו כל שאר חברי הפורום. (תחשוב למה). לא מצאת את זה הפעם,אולי פעם הבאה;)

"יגאל-בנץ"

אם שמת לב,הוא דיבר על חיבור בברידג'.

אני לא כזה טועה.

חיבור בריד'ג זה צורת החיבור על המגבר!! ולא החיבור של הסאב. (תפסיק לנסות להתחכם.)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...