Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטרנד של טיול אחרי הצבא לדרום אמריקה לא מושך אותי יותר מדי, אז אני מחפש משהו קצת יותר מודרני ואיכותי.

על כן, חשבתי לטוס לאירופה, לשכור מכונית ספורט קטנה (Z4, S2000 וכד') ובמשך חודש שלם לעבור בין המדינות

השונות, לבקר בערים הגדולות, לראות מספר אתרים, תערוכות, לאכול טוב, לישון, לעשות קצת קניות ובעיקר להנות מהדרך.

מישהו כבר עשה משהו בסגנון?

מהי העלות לה אני יכול לצפות (רק ללינה, אוכל, לרכב עצמו ולדלק)?

האם בכלל משכירים רכבים לאנשים בגיל כזה (21-22)?

אמנם יש לי עוד מספיק זמן עד השחרור (מישהו אמר קבע?) אבל תמיד טוב לחשוב על דברים כאלה מראש.

תודה.

פורסם

השכרת הרכב- ההשכרה עצמה לא יקרה במיוחד, בגרמניה זה ממש זול באופן יחסי. הבעיה (למעשה, הבעיה שלך) היא ש השכרת רכבים בדרגה של Z4 ושאר המתוקות שציינת בהודעה איינה אפשרית מתחת לגיל 24 (בדרך כלל זוהי הגבלת הגיל ל95% מהמכוניות. אם תרצה לנהוג בSL350 תצטרך להמתין עוד כמה שנים מעבר.) בכל אופן, לא הכל אבוד! ניתן לשכור בגרמניה רכבים נחמדים כמו VW EOS במחירים שפויים לחלוטין ללא תוספת תשלום על היותך בן 21 (לרוב).

ממליץ לך לשכור את הרכב בSixt , יש לבצע השכרה ישירות דרך האתר העולמי או הנציגות בגרמניה. בארץ אף חברת השכרה לא תשכיר לך רכבים כאלו, גם לא EOS (ראה http://www.sixt.com).

עלויות טיול- אירופה יקרה, יקרה מאוד אפילו... בניגוד לטיולי תאילנד/הודו/דרום אפריקה בהם הטיסה יקרה וכל השאר זול, באירופה הטיסה בדרך כלל זולה (וגם כאן תלוי בעונה) אבל המחייה והאוכל יקר. הדלק בשמיים (יותר יקר מישראל ברוב מדינות אירופה), מטבע היורו בשמיים, האוכל יקר והלינה ברוב אירופה יקרה להחריד (חדר במלון 3 כוכבים בגרמניה למשל יכול לעלות בעונות רגועות כ-100 יורו ללילה, כן, מלון 3 כוכבים בערים הגדולות).

באופן כללי הרעיון נחמד, לדעתי יכול לצאת מאוד יקר בשביל טיול אחרי צבא.

אני מעריך שמלונות וכרטיס טיסה לחודש יגיעו ל4000 יורו בערך וזה לפני אוכל, רכב ודלק,

בקיצור בטיול כזה תאלץ להיפרד בערך מ5000-6000 יורו ואולי יותר (משמע כ-30 אלף שקל ומעלה).

דברים אלו נכתבו לאחר אין ספור נסיעות לגרמניה והשכרה של רכבי ספורט (SLK ורכבים נוספים).

ראה כל הדברים כהמלצה אישית.

Lexus CT200H

פורסם

בכדי להוריד את עלויות המחיה(אוכל,מלון,דלק[?]) וכו' חשבת אולי על לטוס למדינות פחות מפותחות ממערב אירופה?

אולי ביגלל ששם יותר "שכונה" יתנו לך באופן זול יחסי מכונית ברמה גבוהה ביותר זול.

(שמעתי שממש יפה ביגוסלביה:wink:)

תחפש לדעתי מדינה לא מפותחת אך עם תשתית כבישים ראויה יחסית(יש כזה דבר ביכלל?)

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם
בכדי להוריד את עלויות המחיה(אוכל,מלון,דלק[?]) וכו' חשבת אולי על לטוס למדינות פחות מפותחות ממערב אירופה?

אולי ביגלל ששם יותר "שכונה" יתנו לך באופן זול יחסי מכונית ברמה גבוהה ביותר זול.

(שמעתי שממש יפה ביגוסלביה:wink:)

תחפש לדעתי מדינה לא מפותחת אך עם תשתית כבישים ראויה יחסית(יש כזה דבר ביכלל?)

במדינות כאלה אין מכוניות יוקרה (מנסיון). זאת אומרת יש, אבל לא בחברות ההשכרה ובטח שלא למישהו מתחת לגיל 24.

השכרת הרכב והמבחר שעומד לרשותו (ובמיוחד בהתחשב בגיל הצעיר!) תהיה בגרמניה ללא כל צל של ספק.

לגבי דלק אוכל ומלון היות ובאיגוסלביה לא הייתי אין לי ידע ממשי, קשה לי להאמין שזה משהו שיחסוך הרבה מאוד כסף אבל תמיד

שווה לבדוק ולגגל (לגגל מלשון חפש בGoogle).

Lexus CT200H

פורסם

תמיד אפשר לישון בצימרים = 15 - 30 יורו ללילה.

ובנוסף יש גם אוהל... 0 יורו ללילה.

רכב ספורט יהיה קשה למצוא, עדיף להגיע ל24 קודם :D

הדלק אכן יקר, אולי כדאי לחפש משהו ספורטיבי דיזל (אוקטיה\פאביה VRS)?

בכל זאת גרמניה זה לא ארץ חמה ורכב פתוח עלול להיות בעייתי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
תמיד אפשר לישון בצימרים = 15 - 30 יורו ללילה.

ובנוסף יש גם אוהל... 0 יורו ללילה.

רכב ספורט יהיה קשה למצוא, עדיף להגיע ל24 קודם :D

הדלק אכן יקר, אולי כדאי לחפש משהו ספורטיבי דיזל (אוקטיה\פאביה VRS)?

בכל זאת גרמניה זה לא ארץ חמה ורכב פתוח עלול להיות בעייתי.

אני פשוט בשוק מכמות התגובות שלי בתוך זמן כה מצומצם-אבל זה השיעמום של הלילה ואין כל רע בו :).

בכל אופן, שכחת שהוא מדבר על טיול של חודש-חודשיים, תלוי מאוד באיזו עונה של השנה. בעונה החמה

והנעימה (והרלוונטית גם למכונית וסוג הטיול שהוא מחפש) שאלו בדרך כלל חודשי הקיץ שלנו ואולי תחילת ספטמבר

גם מחירי הצימרים יהיו בשמיים ולא יפלו ממחירי בתי המלון (וזה נאמר אחרי שעות של תכנון לטיול משפחתי בקיץ הקרוב

ביער השחור).

מה שכן עלה לי רעיון... אולי תבדוק את האופציה של ארה"ב? כן כן, ארה"ב... אני יודע שזה נשמע מפחיד.. אתה צודק,הטיסה קצת יקרה (בעונה סבירה יכולה לעלות כ-1000$) אך משם כל העלויות מתגדמות, הדולר כרגע לא גבוה במיוחד ואמריקה גם לא שואבת ממך הרבה דולרים כך שהמשוואה נהדרת.

יש המון מקומות ומדינות בארה"ב שאפשר לראות. הלינה בארה"ב מאוד זולה, תמיד ניתן למצוא מלונות זולים של רשתות גדולות שמאוד נעים לשהות בהן והמחירים פשוט מצחיקים (30-40$ ללילה יכולים לשים אותך באחלה מקום ואם אתה לארג' ומוסיף עוד 50$ משמע 90$ כבר תוכל להתמקם במקומות עוד יותר נחמדים... זה מתגמד לעומת ה150$ באירופה ללילה ואפילו יותר).

האוכל בארה"ב זול! זול שאין כדוגמתו! ניתן לחיות על מקדונלדס ולהוציא 4$ עבור ארוחה מלאה (ואני לא אשכח איך בג'נבה שילמנו 8 יורו לארוחה קטנה במקדונלדס!) עלויות האוכל יחסכו לך המון כסף...

הדלק בארה"ב זול! מה הפלא שהאמריקאים מייצרים מכוניות עם מנועים בנפח 4000 סמ"ק! הדלק כלכך זול שישראלים לפעמים בוכים מקנאה.

סע לאמריקה, תעשה לך טיול בחוף המזרחי או המערבי, פנק את עצמך בMUSTANG נפתחת ושתגיע לעיר מסוימת תוכל לפנק את עצמך ברכב ספורטיבי ליום או יומיים. נכון שהשכרת רכב הספורט תהיה משמעותית יקרה יותר ובטח שלא תוכל להשכיר לכל תקופת הטיול, אבל עדיין תוכל לפנק את עצמך... בברלי הילס (לוס אנג'לס, קליפורניה) תוכל להשכיר ב300$ פורשה בוקסטר 2007 ל-24 שעות (כ1200 ש"ח)+תוספת תשלום סמלית עבור הביטוח שלך כנהג צעיר... משהו כמו 100$ תוספת.

בכל אופן זו ההצעה הביזארית שלי :)...

שקול אותה.

Lexus CT200H

פורסם

לא יודע מה מצב המחירים היום - אבל לפני כשנתיים וחצי-שלוש, בחודש אוגוסט, הצימר הכי יקר שישנו בו היה על ראש הר(מעל העננים) ושילמנו 30יורו לאיש, הזולים היו באיזור ה15. (מדובר על גרמניה-אוסטריה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
תוכל להשכיר ב300$ פורשה בוקסטר 2007 ל-24 שעות (כ1200 ש"ח)+תוספת תשלום סמלית עבור הביטוח שלך כנהג צעיר... משהו כמו 100$ תוספת.

.

אתה בטוח במה שאתה אומר,300$ ל-24 שעות להשכיר בוקסטר ?...

אני יודע שברוב המקומות בעולם השכרה של רכבי על (בחברות השכרה פורשה ושות' מוגדרות כרכבי על) הינה מגילאי 30 ומעלה בממוצע,והמחיר הרבה מעבר למה שציינת.

פה למשל,עולה 2300$ להשכיר פרשה קאיימן לסופ"ש (איסוף הרכב ביום שישי ב-12:00 והחזרתו ביום שני ב-12:00).

כמעט 800$ ליום,וגם פה זה לגילאי 30 ומעלה.

שזה די מוזר,כי למשל מרצדס S600 ניתן לשכור פה מגילאי 25,תמורת איזור ה-1000$ ליום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא יודע מה רמת המחירים בהונגקונג, אבל בגרמניה אפשר למשל להשכיר Z4 לסופ"ש תמורת כ-200 יורו. אז תעשו את החשבון...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אתה בטוח במה שאתה אומר,300$ ל-24 שעות להשכיר בוקסטר ?...

אני יודע שברוב המקומות בעולם השכרה של רכבי על (בחברות השכרה פורשה ושות' מוגדרות כרכבי על) הינה מגילאי 30 ומעלה בממוצע,והמחיר הרבה מעבר למה שציינת.

פה למשל,עולה 2300$ להשכיר פרשה קאיימן לסופ"ש (איסוף הרכב ביום שישי ב-12:00 והחזרתו ביום שני ב-12:00).

כמעט 800$ ליום,וגם פה זה לגילאי 30 ומעלה.

שזה די מוזר,כי למשל מרצדס S600 ניתן לשכור פה מגילאי 25,תמורת איזור ה-1000$ ליום.

כמו שציינו לפניי, אין לי מושג מהי רמת המחירים בהונג-קונג אבל בגרמניה תמורת 550 יורו לשבוע תוכל לשכור SLK

ללא הגבלת קילומטר כולל כל הביטוחים, ב850 יורו לשבוע שלם תוכל לשכור SL350 כמובן שוב המחיר כולל את כל הביטוחים

השונים (ישנה הגבלת גיל מינימום של 24 על הרכבים האלו..) במחיר זה ניתן לשכור גם S350 חדשה או BMW 730.

פורשה בוקסטר ניתן לשכור לשבוע במחיר של סביב 1000 יורו אבל באירופה מחמירים עם נושא הגבלת הגיל ואני לא מכיר הרבה

חברות שיסכימו להשכיר רכב למישהו מתחת לגיל 24 לא משנה כמה כסף הוא יהיה מוכן להוסיף. הם פשוט לא לוקחים סיכון נוסף.

בארה"ב יש אינספור חברות השכרה, פורשה בוקסטר לא נחשב 'רכב על' בסטנדרט האמריקאי, הוא נחשב לרכב ספורט נחמד מאוד... רכב שעולה 40,000$ הוא לא רכב על, בטח שלא מכונית עממית אבל בתור מכונית ספורט זוהי בהחלט מכונית ספורט

ממוצעת בארה"ב (אני אגזים ,אקצין ואומר שאולי כמו מיאטה אצלנו).

בכל אופן המחירים מדויקים, אני מרבה לבקר בלוס אנג'לס ואלו המחירים ברוב החברות.

Lexus CT200H

פורסם

אין קשר בין היותה של הפורשה בארה"ב כ"מיאטה" בארץ .....

פורשה מצויות פה בהונג קונג בערך כמו מזדה לנטיס בארץ (ואני אפילו לא מגזים,צריך לראות כדי להבין), והקאיימן בפירוש לא נחשבת פה לאיזו גירסאת על מכיוון שיש פה מכוניות חזקות בהרבה ממנה,גם מתוצרת פורש,וגם מתוצרת חברות אקזוטיות כאלה ואחרות (פרארי,מזראטי,למבורגיני ועוד).

ועדיין,המחיר של השכרת הרכבים האלה מאוד גבוה פה,אולי זה נובע אבל מהעובדה שהונג קונג מאוד יקרה,לא יודע.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

האמת שזה גם החלום שלי.

מה שאני חשבתי זה להביא איזה רכב ספורטיבי אבל סטיישן שיהיה אפשר לישון בפנים כמה לילות ולחסוך בית מלון בכל לילה.

פורסם

אמנם אני אהיה לפני השחרור, אבל אני מתכנן משהו לחודש ספטמבר.

מכוניות ספורט לא פשוט להזמין מהארץ, וגם העובדה שאנחנו מתחת לגיל 24 לא עוזרת במיוחד.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
ב850 יורו לשבוע שלם תוכל לשכור SL350 כמובן שוב המחיר כולל את כל הביטוחים

השונים (ישנה הגבלת גיל מינימום של 24 על הרכבים האלו..)

זה בדיוק מה שאני מחפש. בחודש הבא אני בנסיעת עבודה בברלין ואשתי מצטרפת אלי.

מכיוון שהיא בהריון וכבישים מפותלים לא יעשו לה טוב ומכיוון שבנורבורגרינג כבר הייתי בנסיעה הקודמת, נראה לי שהכי מתאים לשכור זוללת אוטובאנים כמו SL.

יש לך המלצה על חברות השכרה מסויימות?

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות.

לאחר קצת חיפושים באינטרנט, נראה כי אכן השכרת רכב למי שמתחת לגיל 24 בעייתית ביותר...

כנראה שאני אצטרך למצוא רעיון לטיול אחר אחרי הצבא.

בכל מקרה, הנה אתר נחמד שמצאתי במסגרת החיפושים:

http://www.drivetravel.com

יש בו המון קישורים לחברות השכרה והוא מציג את הרכבים שיש לכל אחת.

שבוע טוב לכולם

• תוכן חדש...