Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מטען USB לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מעוניין לבנות מטען USB לרכב.

המטען, בצד אחד שלו יהיה תקע למצית הרכב ובצד השני שקע USB שיוציא 5V יציב.

הבעיה היא:

1. כשהרכב מונע המתח הוא 13.5V+- וכשהרכב כבוי המתח הוא 12V.

אם למישהו יש רשימת רכיבים עם סכמה שאוכל לעבוד לפיה אודה לו מאוד.

בברכה,

אורי

פורסם
אהלן,

אני מעוניין לבנות מטען USB לרכב.

המטען, בצד אחד שלו יהיה תקע למצית הרכב ובצד השני שקע USB שיוציא 5V יציב.

הבעיה היא:

1. כשהרכב מונע המתח הוא 13.5V+- וכשהרכב כבוי המתח הוא 12V.

אם למישהו יש רשימת רכיבים עם סכמה שאוכל לעבוד לפיה אודה לו מאוד.

בברכה,

אורי

שלום אורי,

קח קישור:

http://www.instructables.com/id/EJID85SSUAEP286GXW/

זה בדיוק מה שאתה צריך- כולל שרטוט של המעגל. שים לב שבהתחלה המחבר "שכח" להוסיף את סרטוט המעגל ומתחת לתיאור ולתמונות ישנה הודעה שלו "Here's the circuit I missed!" ושם יש את הסרטוט של המעגל (לוחצים על התמונה והיא מוגדלת).

זה לא מעגל שאני אישית בניתי, כך שאם אתה משתמש במידע הזה- תוודא בעזרת אבו (או כל מכשיר בדיקה למתח) מה המתח שזה מוציא ל OUTPUT לפני שאתה מחבר לזה איזה פלאפון או אייפוד.

לפי מה שרשום שם זה צריך להוציא בין 4.75 ל 5.25 וולט- אבל גם שם- הוא מציין שיש לבדוק את המעגל לפני שמחברים אותו למשהו.

מקווה שעזרתי

בהצלחה :)

דביר

עריכה: מילות החיפוש שהשתמשתי בגוגל היו "build car usb charger circuit". נמצאו עוד תוצאות. אם תרצה לעיין גם בהן.

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

האם אתה צריך להטעין סוללות דרך שקע USB או סתם ממיר מתח מ

מתח של 14.0 וולט ל-5 וולט ?

המעגל בקישור שצורף הינו ממיר מתח עם הגבלת זרם בלי פונקציונליות של מטען אמיתי.

אנא ציין את דרישות מהמטען באיזה זרם אתה צריך להטעין את הסוללות וסוג הסוללות.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על התגובות המהירות, ותודה על החיפוש דביר :-)

מקריאת התגובות בלינק שצרפת, הבנתי שהמעגל הוא מעט בעייתי.

לא הבנתי את תגובתך מרק שאמרת שלמעגל אין פונקציונליות של מטען אמיתי.

אין לי צורך בחיווי כדוגמת טעון \ לא טעון מכיוון שזה כבר כלול במכשיר אותו אני מטעין.

כעקרון, לפי מיטב הבנתי פורט ה-USB במחשב מספק מתח של כ-5V, ודרכו נטענים מכשירים רבים כגון:

iPod, מחשבי כף יד שונים, נגני MP3, טלפונים סלולאריים (מוטורולה), בלאקברי, וכו'.

נניח רגע את הדאטה שכבל הUSB מעביר בצד.

חשבתי לבנות מעגל שיספק את אותם נתונים של פורט ה-USB דרכו אוכל להטעין כל מכשיר שאני מטעין דרך ה-USB במחשב.

אין כרגע כיוון של מכשיר ספציפי אבל לפי מה ששמתי לב יותר ויותר מכשירים הולכים בכיוון של הטענה מהמחשב ומטען USB לרכב הוא דבר שעוד מעט יהיה קשה בלעדיו :wink:

*כאשר אני מדבר על USB אני מתייחס ל-USB2.0 אשר מאפשר הטענת מכשירים.

כמובן שאני לא אחבר למטען מכשירים שלא מיועדים ל-USB2.0 או טעינה מ-USB.

• ספונסר פורום
פורסם

ידידי,לא יותר לקנות מטען USB2 מוכן?

http://www.shopy.co.il/groupsales/3118

סה"כ כמה עשרות שקלים.

אורן בן סימון

פורסם

אורן תודה 8)

הארת את עיני.

לא חשבתי שדבר כזה קיים,

אבל גם בשביל הידע הכללי והנסיון אני עדיין מתעניין בנושא ומעדיף לבנות לבד :lol:

כמובן אם זה לא מורכב מדי.

פורסם

מתעלק ,עם שאלה חדשה.

יש לי מילואים שבוע ניווטים,ברכב ללא שקע מצית,[אביר],אני רוצה להכין שקע על מנת להטעין את הפלאפון,ומחשב נייד,השאלה איך אני מוציא מתח של 12 V,מה מתח הטעינה שלהם והאם יש להם וסת מתח פנימי,מה האביזרים שעלי לקחת?

בברכת שבוע טוב,רן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

רק קח בחשבון שלאיי פוד יש מטען רכב יעודי משלו וכך גם לטלפונים של מוטורולה. המטען USB הרגיל (כמו שמופיע בלינק שאורן נתן) לא מסוגל להטעין אותם.

אסף

פורסם
מתעלק ,עם שאלה חדשה.

יש לי מילואים שבוע ניווטים,ברכב ללא שקע מצית,[אביר],אני רוצה להכין שקע על מנת להטעין את הפלאפון,ומחשב נייד,השאלה איך אני מוציא מתח של 12 V,מה מתח הטעינה שלהם והאם יש להם וסת מתח פנימי,מה האביזרים שעלי לקחת?

בברכת שבוע טוב,רן.

באביר מערכת החשמל היא של 24 וולט. עליך להתחבר ישירות לקטבים של אחד מהמצברים על מנת לקבל מתח של 12 וולט. בנוסף יש להטעין את המכשירים שלך בזמן שהמנוע עובד.

שים לב! אין לחבר את המינוס לגוף! בצורה זו תקבל 24 וולט.

• תוכן חדש...