Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לדבריו הנכונים של חן אני מוסיף את העובדה הפשוטה שכשאתה נוהג בימיני, אתה במרכז הכביש. שדה הראיה שלך קדימה מקסימלי. כשאתה נוהג בשמאלי אתה בשמאל הכביש, ולרוב הראות תהיה מוסתרת ע"י הרכבים שלפניך.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שורש הבעייה היא לדעתי חוסר אדיבות של נהגים כלפי מי שרוצה להשתלב בנתיב שלהם. במה דברים אמורים?

נניח שאני נוסע בימני לא מאוד מהר אבל יותר מהר מהמשאית שלפני ואני רוצה לעבור. אני מאותת שמאלה ומנסה להשתלב, ואז כולם בנתיב נדרכים ומונעים ממני להשתלב בצורה נוחה ומבלי לעכב את התנועה. בסוף אני מגיע למשאית ונתקע מאחוריה בנסיעה די איטית. ועדיין לא נותנים לי להישתלב. בשלב הבא אני ממתין עוד קצת ואז נדחף למסלול השמאלי על 70 קמ"ש כי נישבר לי. כולם מאחורי מאיטים גם הם כי במסלול השמאלי אוטו סרט רק במהירות קצת יותר גבוהה, עד שאני עובר את המשאית וחוזר ימינה.

עכשיו שוב בימני לא מאוד מהר אבל יותר מהר מהמשאית שלפני.....

אי אפשר לחנך את כולם שלא יתנחלו בשמאלי אבל אפשר לאפשר למי שרוצה להשתלב בנתיב שלכם להשתלב בככיף

פורסם
שורש הבעייה היא לדעתי חוסר אדיבות של נהגים כלפי מי שרוצה להשתלב בנתיב שלהם. במה דברים אמורים?

נניח שאני נוסע בימני לא מאוד מהר אבל יותר מהר מהמשאית שלפני ואני רוצה לעבור. אני מאותת שמאלה ומנסה להשתלב, ואז כולם בנתיב נדרכים ומונעים ממני להשתלב בצורה נוחה ומבלי לעכב את התנועה. בסוף אני מגיע למשאית ונתקע מאחוריה בנסיעה די איטית. ועדיין לא נותנים לי להישתלב. בשלב הבא אני ממתין עוד קצת ואז נדחף למסלול השמאלי על 70 קמ"ש כי נישבר לי. כולם מאחורי מאיטים גם הם כי במסלול השמאלי אוטו סרט רק במהירות קצת יותר גבוהה, עד שאני עובר את המשאית וחוזר ימינה.

עכשיו שוב בימני לא מאוד מהר אבל יותר מהר מהמשאית שלפני.....

אי אפשר לחנך את כולם שלא יתנחלו בשמאלי אבל אפשר לאפשר למי שרוצה להשתלב בנתיב שלכם להשתלב בככיף

זו בדיוק התופעה שאני נתקל בה. הרבה נהגים בשמאלי מתייחסים למי שמנסה להשתלב בנתיב שלהם לפניהם כאילו הוא תוקף אותם אישית, או משפיל אותם בזה שהוא מנסה להשתלב לפניהם.

אז אני מנסה להשתלב בנתיב השמאלי לפני צומת בשביל לפנות שמלאה, מחכה שזה שנוהג במקביל יתקדם, אבל זה שמאחוריו מאיץ ולא מאפשר להשתלב, מאיט ומחכה שגם הוא יעבור,אבל זה שמאחוריו מאיץ ולא מאפשר להשתלב, מאיט ומחכה שגם הוא יעבור, אבל זה שמאחוריו מאיץ ולא מאפשר להשתלב, מאיט ומחכה שגם הוא יעבור...

וכך הלאה

כבר קרה שנאלצתי להמשיך ישר ולפספס את הפנייה (למשל בכביש 40 במיוחד בקטע שבין רמלה לרחובות). לכן אני משתלב ברגע שאפשר גם אם זה במרחק ניכר מהצומת.

פורסם

זה נכון, אני גם נתקל בזה הרבה פעמים. זה מעצבן.

אבל הבעיה שאין מי שיחנך את הנהגים. המשטרה עסוקה בחלוקת דו"חות על מהירות (שלא כל כך גורמת לתאונות) מאשר על דברים מהותיים יותר.

בסופו של דבר אני מסתכל על זה ככה: אם אני נאלץ לעקוף מימין, אז כנראה שמי שמבצע את העבירה הוא הבחור שיושב בשמאל ולא טורח לזוז משם ולא אני העבריין או הבעייתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המשטרה עסוקה? המשטרה עצמה נוסעת על הנתיב על השמאלי ולא מאותתת במקרים רבים.

בכל מקרה, אין כסף ומשאבים לאכוף את העבירות האמיתיות שגורמות לתאונות דרכים, כמו עקיפה מימין (או תקיעת השמאלי ואילוץ נהגים אחרים לעקוף מימין), חוסר איתות וכו'. כל הכסף הושקע במצלמות מהירות.

פורסם
המשטרה עסוקה? המשטרה עצמה נוסעת על הנתיב על השמאלי ולא מאותתת במקרים רבים.

בכל מקרה, אין כסף ומשאבים לאכוף את העבירות האמיתיות שגורמות לתאונות דרכים, כמו עקיפה מימין (או תקיעת השמאלי ואילוץ נהגים אחרים לעקוף מימין), חוסר איתות וכו'. כל הכסף הושקע במצלמות מהירות.

אין כסף? אני דווקא חושב שיש כסף, אבל יותר נוח לעמוד עם לייזר ולתפוס את "נהג מתחיל" על 132 כשמותר רק 110 ולא לקנוס את הזו שחתכה אותו שנייה לפני תוך סיכון חייו.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
אין כסף? אני דווקא חושב שיש כסף, אבל יותר נוח לעמוד עם לייזר ולתפוס את "נהג מתחיל" על 132 כשמותר רק 110 ולא לקנוס את הזו שחתכה אותו שנייה לפני תוך סיכון חייו.

מה זאת אומרת אין כסף?! זה לא כמו לקנות מצלמה מהירות זה לשלם שכר רגיל של שוטר. לדעתי המדינה תרוויח הרבה יותר מדוחות על נסיעה בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה או מעבר בין נתיבים או פניות בלי לאותת. המדינה יכולה לסגור את הגירעון שלה רק מהדו"חות האלו.

פורסם
מה זאת אומרת אין כסף?! זה לא כמו לקנות מצלמה מהירות זה לשלם שכר רגיל של שוטר. לדעתי המדינה תרוויח הרבה יותר מדוחות על נסיעה בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה או מעבר בין נתיבים או פניות בלי לאותת. המדינה יכולה לסגור את הגירעון שלה רק מהדו"חות האלו.

אבל הסיבוך-לעצור בן אדם,לגרום לו לעבור נתיב בשביל לעצור אותו.

הרבה יותר פשוט לתפוס על מהירות.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

שתבינו את האבסורד!

אני עם חיפושית נוסע בשמאלי 90% מהזמן ורק עוקף!

אני נוסע בין 90-120 קמש תלוי בתנועה .

יש לי אור ערפל אז בלילה אני נותן הבהוב קצר ומפנים לי את הדרך אבל ביום זה יכול להטריף:banghead::banghead:

אני לא מבין למה לא לנסוע כמו כולם? למה אם אני נוסע במקרה על 70 ואני בימני אני מרגיש שאני טייס יחסית לשאר?? אנשים מפחדים לתת גז או מה?

או האלה שנדחפים ואז עושים תנועת "מה קרה?!" שאני מצפף חתיכת חוליגנים למה אני צריך לבדוק את הברקסים שלי בגללכם??

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

^^

כנראה שאתה נוסע בכבישים מיוחדים. נכון, ב 120~ קמ"ש ייצמדו לך קצת פחות לתחת, אך עדיין ההיסטרי באינפינטי/X6 יצוץ מאחוריך עם הקסנונים וידרוש שתפנה לו את הדרך.

פורסם
אבל הסיבוך-לעצור בן אדם,לגרום לו לעבור נתיב בשביל לעצור אותו.

הרבה יותר פשוט לתפוס על מהירות.

זה בדיוק מה שעושים השוטרים כשהם מתקמפרים בצומת של האמפי פארק בעפולה.

הוא מממל"ז את הבאים מכיוון עפולה מרחוק, ויוצא לאמצא הכביש כדי לסמן לך לעצור.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אני נוסע על כביש 4 אזור חדרה עד אזור אור יהודה.

הקטע שבאמת יש אנשים שפשוט נרדמים על השמאלי , אבל גם בימני !

אי אפשר לעקוף ולאט לאט זה גוגם לפקק ואז כולנו סובלים מזה.

אגב שאני רואה רכב במראה והימני פנוי אני מיד יורד לימני .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

היום נסעתי אחרי משאית ולפניה מאזדה - כולנו בנתיב הימני.

המהירות שלי הייתה גבוהה משלהם והחלטתי לעקוף בלי להפריע לאף אחד כמובן.

פתאום הנהגת של המאזדה החליטה לעבור לשמאלי, כנראה כדי לתת למשאית לעבור?

:roll: אפשר להעתיק את הפוסט הזה גם לנושא שנפתח בעבר - צפירות בכביש.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
יש תופעה מגונה לא פחות, כשאני רוצה לפנות שמאלה למשל בכביש 40 שהוזכר, רוב הרכבים בנתיב השמאלי לא ייתנו להשתלב. הרי הם נוראאאא ממהרים וחס וחלילה להאיט ולתת למישהו להשתלב למסלול לפניהם. הרבה פעמים מגיבים באלימות ומאיצים העיקר לא לתת להשתלב. זה משול בעיניהם לתקיפה.

תופעה ידועה. לזכותם (בערך) של הנוהגים כך, אפשר לומר שיש גם בעיה אחרת: שרוב הנהגים נוסעים במהירות קבועה ללא קשר לתנאי הדרך. למשל, פלוני נוסע 96 קמ"ש בנתיב הימני. נסע ונסע, והגיע אל אלמוני שנוסע רק 95.8 קמ"ש. אם כן, צריך לעקוף. עובר פלוני לשמאלי, שפנוי באותו רגע, ועוקף. כלומר, הוא ממשיך לנסוע באותם 96 קמ"ש שבהם הוא תמיד נוסע, אבל הוא מדמיין שהוא עוקף את הרכב שלידו, למרות שהתמרון לוקח לו דקה בערך. להאיץ קצת, לעקוף ולחזור לימני ולמהירות הרגילה - לא עולה בדעתו.

ולכן אנשים לא אוהבים שיכנסו להם לשמאלי, כי הם מצפים - בצדק, לצערי - מהמשתלב לנתיב שלא להשתלב במהירות זרימת התנועה בשמאלי.

אז אני לא מצדיק את המסרבים האלה, אבל מבחינה מסויימת אני מבין אותם.

העניין של עיכוב נהגים מהירים יותר המשתמשים בנתיב השמאלי לצורך עקיפה הוא עניין שולי ביחס לזה, ולכן אני לא מבין למה כל כך הרבה כעס יוצא דווקא על הנושא הזניח הזה.

הסיבה פשוטה: זה גורם למצב של התנגשות (הפרעה לתנועה) בין המהיר לאיטי. ההפרעה הזו - מפריעה.

משום כך תמיד יותר טוב לאפשר לרכב מהיר יותר לעקוף, גם אם חושבים שהוא נוסע מהר מדי או משהו כזה, כי אם המהיר לפנים והאיטי מאחור - אין התנגשות ואין בעיה; ואם להיפך - שניהם מפריעים זה לזה.

דני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...