Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם אז כמו שחלק פה כבר יודעים אתמול{יום שישי} הרכבתי סט קומפוננט של מורל פלוס6.5 בטויוטה שלי.

הסט חובר למגבר שמוציא בסביבות 100RMS לפני הקומפוננט היה לי זוג רמקולים יחסית פשוטים, בקיצור החרי הרכבת הקומפוננט וכיוון קל הרגשתי שקימת ואין ביכלל הבדל בין הקומפוננט לרמקולים שהיו לי לפני ואכן אני מרגיש ששומעים יותר חלש ממה שהיו שומעים. יש לציין שהמגבר מוגבר כבר על יותר מחצי.

מה אתם חושבים שזה יכל להיות? אולי ציפיתי ליותר מידי מהקומפוננט? למרות שאף פעם לא היה לי.

בכל מיקרה אשמח עים תעזרו לי.

בתודה מראש ושבת שלום אור.

bmw-530i 3.0L

פורסם

רכישת מוצרים טובים אינם ערובה לאיכות סאונד רצויה.

יש לבדוק את ההתקנה והכיוונים. לעיתים עדיף להוסיף טוויטרים מאוד איכותיים ולא קומפוננט בסיסי שהרי אם היו לך סט רמקולים טוב מאוד, יתכן והיה עדיף מבחינה תוצאה סופית ולא הגדרות וסטיגמות, להוסיף סט טוויטרים מקצועי.

לפני שמחליטים לכאן או לכאן, יש לקבל דיעה ממתקין שמבין סאונד ושומע סאונד ומנוסה בסאונד ,כל זאת לפני נסיון בעבודת ידים עצמה כדי לדעת האם הקומפוננט מסוג X מסויים ישמע טוב יותר ממה שיש באותו הרגע מותקן, ואם כן, במה ישמע יותר טוב, באיזה סוגי צליל, ובאיזה לא, ואם לא טוב יותר במרכיב התדרים הנדרש , אז להחליט ו/או לייעץ באותו הרגע מה עדיף בהשקעה פר תקציב מסויים לתמורה "סאונדית" הטובה ביותר, אז ורק אז לגשת להתקנה ובסופה לכיוונים.

חזור אליו והסבר לו את דעתך. יתכן וכיוון או שינוי פאזות יפתור את הבעיה מקצה לקצה.

לא לשכוח אפשרות שאתה אולי התרגלת לצליל אחר, פחות טוב ? היתכן? בכל אופן ברוב רובם של המקרים בעלי המערכת יודעים בכמה היא הלכה קדימה או נשארה במקום.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אוקיי הבנתי למה הכוונה שלך.

בכל מיקרה אני מרגיש במקצת ששומעים יותר נקי אבל יותר חזק ממש לא

ונכון, יכל להיות שהתרגלתי לצליל אחר.

אור.

bmw-530i 3.0L

פורסם

בנוסף למה שדני אמר ,

בטויוטה (ובכלל ברוב הרכבים) ישנה מערכת מקורית שמותאמת למתחים של הרדיו דיסק והרכב ואפילו שהם רמקולים של משהוא כמו 15W RMS זה נשמע לא רע בווליום נמוך ובינוני אבל מתעוות מהר מאוד .

לכן בהרכבת מגבר צריך לבצע כיוונים מדוייקים ואולי החלפת פאזות כפי שסבר דני ע"מ לקבל את המקסימום מהקומפוננטים והמגבר .

אם אתה מהצפון (לא שמתי לב מה רשום אצלך בפרופיל) , תן קפיצה למפגש הקרוב וננסה לטפל לך בזה .

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

זהו שלא ציינתי, אך המערכת המקורית הוחלפה לרדיו דיסק פיוניר ככה שזה כבר יורד מהאפשרות הזאת.

עוד משהו נכון שציינתה,עים הרמקולים הקודמים ברגע שההיתי מגביע יותר מ27 בערך{מתוך35} הרמקולים כבר היו צורמים ולא שמעו ביכלל יפה. למרות שעכשיו עים הקומפוננט שאני מגביע גם על משהו כמו 27 ויותר שומעים ממש חלק ונקי אבל יותר חלש

עריכה:אני מראשון לציון.

אור.

bmw-530i 3.0L

פורסם

לי יש את הפולס והם גם מותקנים בטויוטה. וגם לי הייתה בעיה לא קטנה של עוצמה אבל לאחר שנימעס לי, הכלטתי לכוון את המערכת מחדש. לאחר הכיוון באמת העליתי את העוצמה בצורה משמעותית. אז מה שאני אומר זה גם לכוון מחדש, אם לא אתה אז תיפנה למתקין.

איזה דגם של HU יש לך?

ומיצטרף לשאלה, איזה מגבר עומד אצלך?

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

לזה שישבתי כימעט 4 שעות עם חבר וכיוונתי וכיוונתי וכיוותי עד שיצא מה שאני הכי אוהב. הרעיון הוא לנסות הרבה אופציות בין העוצמע של HU לבין העוצמה של המגבר, לבין הEQ וכו'.

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

תנסה לחבר מגבר אחר לרמקולים . לדעתי המגבר לא מוציא 100 רמס (למרות ההצהרות שלהם).

הרמקולים 120 ואט והם זקוקים למגבר חזק על מנת שיפתח אותם אחרת הצליל ישמע חלש ועמום.

מאיפה אתה בארץ?

פורסם

אני מראשון לציון.

שאלה קצת מוזרה אמורים לשמוע הרבה יותר חזק\או לפחות להרגיש הבדל בין הקומפוננט לרמקולים הקודמים? ואני מדבר מבחינת חוזק.

דרך אגב את הטויטר לא מרגישים חזק כמו שהיה לי בטויטר הזול שהיה מורכב האים ככה זה צריך להיות?

מיצטער על כל השאלות פשוט אני ממש לא מבין בקומפוננט ובאיך הוא אמור להישמע

ושוב פעם תודה רבה לעוזרים.

אור.

bmw-530i 3.0L

פורסם

הטויטרים הזולים בדרך כלל מאוד צורמים . אם אהבת את החדות של הטויטר הזול אז מורל זאת לא החברה בשבילך. הטויטרים שלהם רכים ונעימים (לא כל אחד אוהב את זה כך).

שוב כנראה שהמגבר שלך מאוד חלש (זה שכתוב 100 לא אומר כלום) . תנסה לשמוע את הקומפוננט עם מגבר אחר , חזק יותר ,

jbl gto75.4 או סאונדסטרים xta480 או lw480 (סתם דוגמאות למגברים יחסית חזקים). ותראה אם יש שינוי .

פורסם

טוב דיברתי עים חבר\מתקין וכניראה שהבעיה היתגלתה והיא לא מהחוזק של המגבר.

אלה מהוולט של הרדיו דיסק ליציאותRSA של המגבר חבר שלי אמר לי שביגלל שהRSA של הרדיו דיסק הוא משהו כמו 1\1.5וולט זה המגבר לא מוציא כח לרמקולים האים זה הגיוני? הוא לא היחיד שאמר לי את זה פשוט לא חשבתי שזה יכל להיות הגיוני.

דרך אגב יש ברדיו דיסק יציאה אחת בלבד של RCA

bmw-530i 3.0L

פורסם

היה לי פיניור 4850, החלפתי אותו ל-6850 והעוצמה+האיכות עלו. וזה "כולה" שתי דגמים הבדל. ככה שנכון היציאות גם חשובות, אבל המערכת שלך (כמו כל מערכת ) אמורה להתבסס על הרדיו דיסק ולא על סאב\מגבר\קומפוננט. כנראה באמת שהרדיו דיסק שלך חלש, מה גם שהפולס אודיו זה זבל סיני, ואם אתה רוצה לשמוע נורמלי ובעוצמה אתה צריך מגבר קודם כל איכותי ואחרי זה עוצמתי. ולמי שרשם לך שהפולס צריכים מגבר חזק כדי שהם ינגנו כמו שצריך טעה. תביא לפולס 70RMS והם ירקדו לך. אבל 70 איכותיים ואמיתיים. (דוגמא אני יש לי מגבר רוקפורד והוא דיי איכותי, מוציא 60 ליציאה, ומגביר לי דוטק אוביישן על 3\2 גיין).

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מוראל פולס זה סט רך מאוד - עדין ונעים לאוזן, הטוויטרים לא צורמים ולא צווחים, גם לא בדיוק מדוייקים אבל לפחות הם נעימים לאוזן.

על סמך מה הלכת וקנית מוראל פולס? - על פי קריאה של דיעות בפורום? על פי המלצה של חבר או מתקין? (יש גם אפשרות של מתקין חבר אבל לפעמים זה לא רצוי)

או שקנית אותם על סמך שמיעה והיכרות קצת יותר משטחית? - שזה הרצוי.

לא נראה לי שקנית אותם על פי שמיעה כי לפי מה שאתה מתאר אתה אוהב את הצליל החד והצורם יותר - סה"כ אתה אומר שהרמקולים עובדים נקי לא? אז לפחות מזה משתמע שהם חתוכים בתדר כמו שצריך.

ושתדע - סט של פולס כשמגבירים אותו יותר מידי - הוא נהיה יותר חד (סכין) מרמקול זבלי של פיוניר וזה פשוט דבר שאי אפשר לשמוע (אלא אם כן משהו לא בסדר איתך).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...