Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ליושבי הפורום.

אני מתחיל עבודה חדשה ומקבל הטבה של רכב קבוצה 2 מליסינג.

האפשרויות הם אלו:

• טויוטה קורולה
  • מאזדה 3 אקטיב
  • סיטרואן C3 1.6
  • סיטרואן C4 1.6
  • רנו מגאן סדאן 1.6
  • פורד פוקוס

הצרכים הם כאלו:

אנחנו זוג צעיר, ובקרוב (בעזרת השם) + 1. נצטרך נפח רכב ותא מטען סביר (לעגלה וכו')

העבודה די רחוקה ממקום המגורים, אאלץ לנסוע כ-שעה עד שעה וחצי כיוון - ז"א בין שעתיים לשלוש ביום על הכביש.

אין משמעות עבורי לרכב שעושה "פתיחות" וכאלו.

הדרישות העיקריות הם :

נוחות, בטיחות, הנאה, גודל.

מכיוון שה C3 קטנה, והמזדה יותר "ספורטיבית" אני מניח שהם יורדות מהפרק, ככה שנשארנו אם הפוקוס, הטיויוטה, ה C4 והמגאן.

אשמח לקבל חוות דעת.

תודה.

פורסם

הכי נוחה ומרווחת היא המגאן אבל גם הכי פחות מאובזרת (אבל אין גילוח של אבזרי בטיחות). הבאה היא הפוקוס שגם מאוד מרווחת אבל עגלה רצינית ופחות נוחה (לפחות לטעמי. מציע לעשות סיבוב בשתיהן). ה C4 יותר צפופה ופחות נוחה אבל שונה ומיוחדת יותר (יש כאלה שאוהבים ויש שלא. אני משתייך לאלה שאוהבים מכוונים עם מחוג ופחות צגים דיגיטליים באוטו).

שלושתן מובילות מבחינת בטיחות ובכל מקרה אף אחת מהן לא תהיה נפילה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תגדיר הנאה.

ההגה המתוגבר חשמלית של המגאן נחשב לאחד שתקשורת בין גלגל ההגה לגלגלים והכביש מהם והלאה (לא נהגתי , אבל אפיון המערכת וחוות הדעת מספרים על כך).

אם זה לא מה שמעניין אותך, שאר תכונות המכונית תפורות על מידותייך לדעתי.

פורסם
תגדיר הנאה.

ההגה המתוגבר חשמלית של המגאן נחשב לאחד שתקשורת בין גלגל ההגה לגלגלים והכביש מהם והלאה (לא נהגתי , אבל אפיון המערכת וחוות הדעת מספרות על כך).

אם זה לא מה שמעניין אותך, שאר תכונות המכונית תפורות על מידותייך לדעתי.

הנאה זה אומר שהנהיגה תעבור בכיף ובנועם.

אתן דוגמה - בשברולט אבאו שהיתה אצלי הדלקת האורות הפוכה (סיבוב כלפי מעלה), הרוורס נמצא במשיכה למעלה מימין ליד הראשון, כל עליה קטנה הייתי צריך להעביר לשלישי. נכון שאלו שטויות,אבל זה לא מהנה בכלל.

אז נכון שמדובר פה ברכבים אוטומטיים, אבל אני לא רוצה למצוא את עצמי פולט "איזה עגלה" בכל נסיעה.

פורסם

אם אתה לא רוצה לפלוט "איזו עגלה" תוריד את הפוקוס.

לי יש את המגאן המאובזרת (גיר ידני) והתפעול מאוד נוח. כפי ששמר כתב ההגה רחוק מלתקשר (אבל הרבה יותר טוב מהשברולט מאליבו למשל) ולאוטו אין נטיות ספורטיביות.

פורסם

אני נוסע כבר 3 שנים במזדה 3 ויש לי אפשרות עכשיו להחליף אבל רק למזדה חדשה או לקורולה

כל המכוניות שהזכרת די דומות באבזור, ביצועים וכו' אבל:

רוב מבחני ההשוואה בחרו במזדה 3 כהכי מהנה לנהיגה

מבחינת בטיחות המגאן וה C4 מובילות עם חמישה כוכבים ו ESP (מזדה וטויוטה 4 כוכבים)

במקומך הייתי מזמין C4\מגאן - הבטיחות למשפחה מנצחת כאן.

פורסם

מגאן

המגאן הכי מתאימה לדרישות 2 מבוגרים +תינוק.

הבגאז - נוח לטעינה .

כרית אוויר ליד הנהג ניתנת לניטרול.

ספסל אחורי רחב- ניתן להושיב 2 מבוגרים ליד כסא התינוק.

מזגן חזק.

נעימה ונוחה.

למה שללתי את שאר הדגמים:

מאזדה 3- מזגן חלש, ספסל אחורי צר, ישיבה נמוכה, בגאז קשה להטענה.

פוקוס- מנוע חלש, לא ניתן לנטרל כרית אוויר.

C4- צפופה בספסל האחורי , בגאז קטן יותר מהקורולה והמגאן.

קורולה- סתם משעממת, מוחלפת בקרוב מאוד.

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

דווקא הבגאז' של המגאן סובל מפתח הטענה קטן יחסית (הרבה יותר גדול משל המאזדה אבל עדיין קטן). ניתן להכניס בנוחות עגלה וקניות אבל לי עדיין הוא מציק.

פורסם

הבג'אז של המגאן הוא הכי גדול. בכלל המגאן הכי גדולה. הפוקוס הכי רחבה.

הפוקוס אומנם עגלה, אבל בליסינג זה לא כזה נורא פשוט לוחצים קצת יותר חזק על הדוושה.

בכל מקרה המגאן מעצבנת בגלל הAL4, אני מניח שגם הC4 מעצבנת בגלל שניהם. הפוקוס נראית לי הבחירה הכי טובה.

פורסם
מה זה AL4 ?

לטעמי הכיול של התיבה במגאן הוא טוב יותר מאשר ב- C4, למשל, שם הנסיעה מאוד לא נעימה במהירויות נמוכות, בשל התנהגות הגיר (למשל הרגשת טלטול בחלק מהחלפות ההילוכים, הישארות בהילוך מסוים וכו') - זה נועד "לקרוא" את התנהגות הנהג אבל בפועל התוצאה לא ממש נעימה. משום מה במגאן התוצאה טובה יותר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...