Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני שואל פה בשביל חבר וותיק שיש לו E30 1800 89 קרבורטור, והוא חשב לעשות לה הסבה למערכת הזרקה.

האם הדבר אפשרי ? ואם כן האם כדאי בכלל ? או שעדיף למכור את הרכב ולקנות אחד יותר חזק ?

מה ההשלכות בדבר ומה העלויות ?

תודה מראש :wink:

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

Everybody makes mistakes, that’s why they put erasers on pencils!!

פורסם

בשנת 89' לא היה מנוע 1.8 מוזן מאייד.

מנוע ה 1.8 הוא מסדרת M40 החדשה,וגם ה 1.6 מוזרק החל מ 89'.

אני מניח שאתה מיתכוון למנוע הישן יותר,שעד 88' נימכר בגירסת מאייד שהפיק 90 כ"ס.

השיפור העיקרי הוא הרכבת מערכת הזרקה של 318I,מה שיוביל להספק של 105 כ"ס,לא שיפור אדיר אך מורגש בהחלט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן צודק כרגיל!

דגמי 89 של ה-E30 מוזרקים כולם, והם עדיפים משמעותי מבחינת אמינות לעומת הדגמים הלא מוזרקים שקדמו להם.

הסבת רכב מוזן מאייד למוזרק אינה קשה במיוחד במקרה זה, יש לחפש בסבלנות את החלקים הדרושים בפירוקיות/ebay.

בהצלחה!

פורסם

אכן אתם צודקים, זאת הייתה טעות שלי, הרכב הוא שנת 88 .

כמה לדעתכם יעלה לי כל הסרט הזה ( חלקים פלוס הרכבה ) ?

והאם אני צריך להיזהר ממשהו ? בעיות במנוע, התנעה , סחיבה , צריכת דלק !

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

פורסם

אם מה שהוא מחפש זה שקט נפשי, חסכון בדלק ומניעת זיהום אויר - הסבה להזרקה היא פתרון.

אם הוא מחפש לשפר מבחינת כוח - לדעתי הסבה לקרבורטור אחר או אפילו זוג קרבורטורים תהיה עדיפה וזולה הרבה יותר ממערכת הזרקה + מחשב + צמה + חיישנים למיניהם.

פורסם

זה לא עסק מסובך להתעסק עם כיוונים של קרבורטורים, אישפוז?

זה מזכיר לי את המשולש של מוטי (אמינות / מחיר / שיפור ).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

זה מסובך בשביל מי שלא יודע (כמוני, נניח. שלא יודע). יש לא מעט מכוניות שנוסעות יום יומית עם זוג קרבורטורים כפולים וזה די מיתוס שהם יוצאים מכיוון על דעת עצמם כל שני וחמישי (לפחות לגבי הווברים).

ולא חייבים ללכת דווקא על הפתרון הזה, הכוונה שלי הייתה שביחס של עלות\תועלת החלפה להזרקה מקורית תעלה כמה וכמה אלפים בחלקים ובעבודה, ולעומת זאת החלפה של הקרבורטור אפילו לבודד גדול יותר יכולה להשאיר כסף גם לשיפור מערכת הפליטה ולתוספת כח שלדעתי והערכתי האישית תעלה על זו של התקנת מערכת ההזרקה המקורית.

זה יהיה פחות חסכוני בדלק ולא יעיל באותה צורה בכל קשת הסל"ד והטמפרטורות, אבל מבחינת כ"ס לשקל זה לדעתי פתרון עדיף.

אני מודה שאני קצת משוחד לטובת קרבורטורים ברכב אטמוספירי.

פורסם

(אישפוז) אנחנו משדרים על אותו גל, אתה צודק, כוונתי היא לשפר את הרכב מבחינת כח סוס (חשבתי שהזרקה היא הפתרון לזה),

לכן אם יש דבר כזה שנקרא קרבורטור כפול (סליחה על הבורות) או קרבורטור משופר אז לכמה אפשר להגיע מבחינן כ"ס ?

דפדפתי באתר holley חברה שמציעה קיטים של NOS וראיתי שם כל מני קרבורטורים ( לא שהבנתי מה מיוחד בהם ) אבל נראה לי שהיו שם קרבורטורים "משופרים" .

אם אפשר לקבל הסבר מפורט, מה ההבדל בין קרבורטור ( כפול או גדול או כל קרבורטור משופר ) לבין קרבורטור רגיל ?

ציינתי לפני את סוג הרכב, אז כמה לדעתכם אני יכול להגיע ל כ"ס אם אני משפר את הקרבורטור, אני אודה לכם אם תדברו איתי על גם על מחירים .

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

פורסם

אם תמצא רכב שלם מושבת כמו שלך, עם הזרקה, שאתה יכול לקנות ולהעביר את כל מערכת ההזרקה, זה הפתרון המושלם.

מצד שני גם זוג וובר על המנוע הזה נותן תוצאה מצוינת אבל יש עם זה בעיןת:

1. הקרבורטורים והסעפות לא ממש זולים, אפילו לא קרוב לזה.

2. מנסיון אישי, יש בעיה עם השגת חלקים לוובר בארץ. כל פעם שאני צריך קיט שיפוץ, דיאפרגמה,מצוף או איזה דיזה אקזוטית אני מתחיל להפוך את כל המדינה. מצד שני, אלא חלקים זולים,קטנים וקלים ואין שום בעיה לעשות הזמנה בדואר (מספק או אי-ביי).

3. כל האגדה הזאת על הקושי בכיוון 2 קרב' כפולים ועל יציאה מכיוונים נוצרה לדעתי ע"י בעלי מקצוע לא מוצלחים (בלשון המעטה) שפשוט לא ידעו איך לעשות את זה. לפחות מנסיוני עם וובר.

4. אין כח מהשמיים ולכן קח בחשבון שהמעבר מהקרבורטור שלך היום לזוג כפולים יעלה בצורה משמעותית את צריכת הדלק.

לסיכום, אם יש לך קצת ידע טכני/חשמל/אלק', פרויקט של השתלת מע הזרקה הוא הגיוני וישים אבל רק בתנאי שאתה יכול לקנות במקום אחד את כל המערכת בשלמותה ובזול.

אם לא, צמד ווברים הוא פתרון מעולה, למנוע 1800 לא משופר צמד וובר 40 DCOE יספיק בהחלט, אותם אפשר למצוא בקלות ולא מאוד יקר כאן בארצנו הקטנטונת(קרבורטורים שבאו כמקוריים באלפא(אלו לא וובר אלא דאלורטו), ב.מ.וו ועוד).

סעפת תצתרך להזמין מחול, כנ"ל לגבי לינקג' בין הקרבורטורים. (שני אלה לא יהיו זולים).

פילטרים תוכל גם כן לקנות בארץ.

על הדרך תזמין ישר גם 4 קיטים לשיפוץ הקרבורטורים (2 לשימוש מיידי ו 2 לעתיד).

ההרכבה היא פשוטה ובסיסית, כיוון יעשה ע"י המשפץ שישפץ לך אותם ויאללה בלגן.

השיפור הוא משמעותי ומיידי!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כפי שיניב ציין,אין ארוחות חינם ולהרכבת זוג מאיידים כפולים יש חסרונות;

מנוע "קר" יחסית יתקשה לבלוע את כמויות התערובת שמזרימים זוג המאיידים,מאחר ותוכנן לינוק תערובת במצב שיגרתי דרך לוע של 28 מ"מ או 60 מ"מ במצב עומס מקסימלי(זוג הלועות פתוחים במלואם).

השיפור יהיה משמעותי אם יורכב גל זיזים "חם" בהרבה ומערכת פליטה חופשית בהרבה מהמקורית.

ב.מ.וו עשו שימוש שנים ארוכות ב 2 או 3 מאיידים כפולים עומדים שחוברו בטור,שיתרונם היה בפעולה מדורגת,כך שהמנוע לא נחנק לעולם מעודף דלק.

זוג מאיידים כפולים של סובארו(מאיידים מצויינים,אין בעיות של חופשים בצירים,וקלים מאד לשיפוץ ותאום)יתנו תוצאה מצויינת ועלייה נאה בהספק.

החיסרון-ייצור סעפת יניקה כזו הינה פרוייקט לא פשוט,אך אפשרי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

המון תודות ל bagira וחן פרחי, למדתי מכם דברים חדשים, אך אני חייב לציין שסיבכתם אותי יותר עכשיו :? .

לכל מערכת יש יתרונות וחסרונות, כח לעומת צריכת דלק/אמינות , ולהפך .

אני לא רוצה להרכיב מערכת הזרקה ואחר כך להצטער ששילמתי כסף ולא קיבלתי מספיק כח.

מצד שני לגבי מערכת קרבורטור כפול שכפי שציינתם כנראה שאהפוך ללקוח זהב ב (אי ביי) עם כל הבעיות שיצוצו :shock: .

לכן אני חושב לחכות קצת עם השדרוג וללמוד יותר לעומק על הנושא, מכל מני אתרים מקצועיים ומהפורום הנפלא הזה .

המון תודות לתגובות שלכם ולזמנכם היקר, אם כי אשמח לשמוע יותר ויותר תגובות, הסברים, תרשימים, לינקים (לא שיש לי הרבה זמן פנוי, אבל בכל מקרה אודה לעזרתכם) 8) .

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

• תוכן חדש...