Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ת'כלס לא היה צורך לפרק את לוח המחוונים וההגה, אבל

1. זה לקח לי אולי 5 דקות (ואני לא מגזים)

2. רציתי לראות בדיוק איפה נקודת החדירה שיש בקיר האש.

לא היה סיכוי להעביר 4 חוטי 2.5 מ"מ בגומיות המקוריות! וזלין וזלין אבל בניגוד לבעלי החיים החור הזה לא מתרחב :wink:.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אייייייייייייייייייייייי! ziko-f (זה כואב במבטא גרמני)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מושקע לגמריי

לא נראה לי שבחנויות למערכות סטריאו יש מישהו שמתקין ככה אפילו אם תרכוש מערכת יקרה .

דבר נוסף בקשר לחור חוץ מזה שזה לא הסטטי לעין יכול להיוצר לך שם קורוזיה בגלל צורת הקריעה שביצעת,

ובנוסף בדוק לאורך זמן שהחוטים לא יפצעו (סגירה פתיחה של הדלת) בגלל החור שהרחבת או לחילופין שייף אותו באמצעות מולטי טול או מקדחה עם ראש תואם באם זה עדין לא מאוחר.

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם

איתמר אתה ההשראה שלי :mm_yeah: ,בימים אלו ממש אני שוקד על התקנת מערכת אודיו לרכבי (רכב קשה מאוד מבחינת סאונד)ואני ,אעקוב בשקידה אחר ההתקנה שלך ,אז תמונות ידידי ,מאחל לך סבלנות אין קץ

כל הכבוד

יגאל

פורסם
דבר נוסף בקשר לחור חוץ מזה שזה לא הסטטי לעין יכול להיוצר לך שם קורוזיה בגלל צורת הקריעה שביצעת,

ובנוסף בדוק לאורך זמן שהחוטים לא יפצעו (סגירה פתיחה של הדלת) בגלל החור שהרחבת או לחילופין שייף אותו באמצעות מולטי טול או מקדחה עם ראש תואם באם זה עדין לא מאוחר.

אם ניתן היה להכניס מקדחה הייתי גומר את הדלת תוך 10 דקות. הבעייה היא שלא ניתן לפתוח את הדלת יותר מ 80~ מעלות ולא ניתן לקדוח, לכן עבדתי עם סכין בצורה חורנית. פירוק הדלת נלקח בחשבון אך נשלל לאחר שגיליתי שבכדי לפרק את הדלת יש לפרק את הכנף קודם, מה גם שפירוק כזה מצריך עוד בנאדם שלא היה בסביבה.

בכל מקרה אני חושב שבסוף העבודה אעבור על המקום ועוד כמה מקומות ששרטתי עם צבע יסוד.

עוד עדכון קטן, איך הכנתי את הקונקטורים של הרמקולים:

1. חשפתי את החוט:

picture108largetj2.th.jpg

2. לקחתי נעל כבל והידקתי את השפתיים האחוריות על הכבל + לחיצה עם הקאטר של הפלייר בכדי להבטיח נעילה (תודה לאדון רוטמן על העצה :wink:):

picture109largexp2.th.jpg

3. לקחתי מלחם ומרחתי בדיל על כל האיזור:

picture113largeoo2.th.jpg

4. לבסוף הלבשתי את מגן הפלסטיק של הכבל:

picture115largelh7.th.jpg

picture118largekp7.th.jpg

5. בדיוק אותו הדבר עם הקונקטורים של הטוויטרים, רק שהם עדינים ושבירים הרבה יותר:

picture107largeoi2.th.jpg

המשך מחר. לילה טוב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לזה שם אחר? הבדלתי?

הבדיל משמש כדבק בין הנעל לכבל.

פורסם

הייתי רוצה לדעת כמה בעייתית היתה הסרת הדיינמאט מהדלת הסוררת ?

מכיוון שאדי חופר לי כל הזמן לעשות איטום וחלק מההתלבטות שלי היא מה לעזאזל אני עושה אם יש צורך לתקן משהוא ?

:?

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

זה המכשיר שאליו כיונתי ולא נראה לי שתתקשה לעבוד איתו שים לב שיש לו כבל מעריך כך שלא צריך לאחוז במכשיר עצמו אלא רק בכבל עם האביזר שהכנסת לתוכו

(מכשיר מומלץ לכל חובבי עשה זאת בעצמך למיניהם)

יש יקרים ויש זולים כמו בכל דבר

http://www.wallashops.co.il/shopmind_sites/buy_the_way/product.asp?pf_id=WEBTW9658

http://www.p1000.co.il/hot_sale_product/z_34283.jpg

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם
הייתי רוצה לדעת כמה בעייתית היתה הסרת הדיינמאט מהדלת הסוררת ?

מכיוון שאדי חופר לי כל הזמן לעשות איטום וחלק מההתלבטות שלי היא מה לעזאזל אני עושה אם יש צורך לתקן משהוא ?

מהדלת לא היה כל-כך קשה להסיר את הדיינמאט. בדלת הספציפית הזאת יש חורים מאוד גדולים, והדיינמאט ישב שם בעיקר כדי לאטום ופחות כדי להוסיף מסה לפח. ניסיתי להוריד את הדיינמאט מהרצפה ולא הצלחתי. כשזה שם זה שם :|. בכל מקרה לא ניתן למחזר דיינמאט. החומר נקרע ומשאיר הרבה סימנים אחריו כמו שאפשר לראות בתמונות.

הרבה עדכונים להיום:

דבר ראשון, חוב מלפני שבועיים. התקנת הטוויטרים.

בהתקנה הנ"ל אחת המטרות היתה למצוא מיקום טוב ושיראה טוב. בפורום הסטארלט האוסטרלי ראיתי תמונה של סטארלט עם טוויטר שמותקן "בפלאש מאונט" (שקוע) בבאר העליון של הדלת, מה שנראה טוב ולמעשה בנקודה כזאת הטוויטר נמצא "ON AXIS" (מול האוזן) רק נמוך בכמה ס"מ טובים מ ON AXIS אמיתי. מאחר ובהתקנה הנ"ל אני לא מחפש מיקומים וזוויות החלטתי שהמיקום של הטוויטר יהיה מוצלח דיו.

שלב ראשון היה יצירת חור לבית של הטוויטר. לקחתי מקדח כוס בקוטר 50 מ"מ וקדחתי בבאר של הדלת:

picture062largetm8.th.jpg

ככה זה נראה אחרי:

picture063largelu9.th.jpg

השלב השני היה קיבוע התושבת של הטוויטר. מורל (הגאונים אם יורשה לי להוסיף) מספקים עם הMT11\22\23 שלהם שלוש תושבות. אחת התושבות היא תושבת להתקנה שקועה כמו במקרה הזה. שני ברגים ו:

picture067largekd5.th.jpg

picture064largesh3.th.jpg

זהו. כל מה שנותר הוא להושיב את הטוויטר וסיימנו:

picture065largesf8.th.jpg

סוף עדכון, חזרה להיום:

כמו שהבטחתי, דבר ראשון התנפלתי על חוטי הרמקולים החשופים ובידדתי אותם עם צינור שרשורי בתוספת איזוליר-בנד להגנה מושלמת:

picture119largece9.th.jpg

עוד קצת חיתוך ומאבק עם הכבלים ובסוף הכל נכנס ומוגן:

picture120largegm1.th.jpg

זהו. משם הדרך למגבר הייתה קצרה וכך נראית רצפת הנוסע אחרי שהועברו כל הכבלים:

picture121largeye3.th.jpg

בניגוד למה שנראה בתמונה, הכבלים מונחים על הרצפה פיקס והכבל מתח אפילו עובר במין שקע כזה, ככה שאין מצב שהוא איכשהו יקרע או יפגע בעתיד.

חיברתי את הכל למגבר לא לפני שבדקתי 70 פעם שאני לא מתבלבל בכבלים, בקוטביות ושלא נשארים גידים חשופים שעלולים לגרום לקצר.

אחרי שהייתי בטוח שהכל פיקס 100% בידדתי את כל הברגים והכבלים עם עוד שכבה של איזלויר בנד. סה"כ המגבר נמצא מתחת לכיסא ואם יפול עליו משהו מתכתי שיגע בחיבורים זה יכול לגרום לנזק. יש ספק - אין ספק :wink: :

picture122largelf0.th.jpg

סיימתי עם החוטים, שמתי אזיקונים והחזרתי את שטיח הנוסע:

picture123largesn2.th.jpg

13. התקנת הבנייה על הדלת.

כאן התחיל החלק המסובך היום (שלא שערתי עד כמה הוא יהיה מסובך ומעייף).

החזרתי את הפאנלים של ספי הדלתות ואת הפאנל שמחזיק את תא הכפפות וניגשתי למדידות. הצמדתי את תא האחסון וסימנתי בעט איפה אני רוצה שהבנייה תהיה מולבשת על הדיפון:

picture125largeqe4.th.jpg

הוצאתי את הבנייה והרחבתי את החור הקיים בדיפון:

picture126largesi0.th.jpg

בדקתי שלא טעיתי:

picture127largeoy9.th.jpg

והפכתי את הדיפון והתחתי להבריג את הבנייה אליו. הרעיון הוא שלא יראו ברגים מחלקה הקדמי של הבנייה בעוד היא תהיה תפוסה אל הדיפון מחלקו האחורי:

picture133largecq3.th.jpg

החזרתי את הדיפון לרכב וסימנתי עם עט את קו המתאר שצריך לחתוך בפח כדי לאפשר מקום לרמקול:

picture128largelz4.th.jpg

וכאן התחילו הבעיות. רכשתי מהום-סנטר חמישיית סכינים (יקרים) לעבודות פח עם ג'יג-סאוו ("ג'קסון").

picture131largeol3.th.jpg

מסתבר שלא משנה שרשום עליהם שוויץ או "בוש", שלושה סכינים נשברו לי תוך 5 דקות :x. אני לא מאשים רק את הסכינים כי ברור שגם אני הייתי לא בסדר. כנראה שהסכינים הללו נועדו לחיתוך רק בקו ישר או לכל היותר עיקול קל. כאן דרשתי מהם עיקול יותר חד הם כנראה לא אהבו את זה.

אחרי שהבנתי שהישועה לא תבוא מהם שלפתי לדרמן, קאטר ושפיץ-פלייר והמשכתי בעבודה סזיפית. אחרי כמה דקות טובות קיבלתי את זה:

picture132largefn7.th.jpg

לא נראה משהו בכלל, אבל למי איכפת? לרמקול יש מקום ואף אחד אחר חוץ ממני (והפורום) לא יזכה יותר לראות איך נראית הדלת מבפנים.

ככה הבנייה יושבת + חור לרמקול:

picture134largehl6.th.jpg

בשלב הזה עשיתי הפסקה קטנה (זה מאוד מעייף וכואב לחתוך פח עם לדרמן) ועברתי להכין כבל חשמל נוסף למגבר של הסאב שיהיה בעתיד. פתחתי מכסה מנוע והתחלתי להשחיל כבל 4 גייג' נוסף מקיר האש, דרך הדוושות ועד אל מתחת כיסא הנהג. בנוסף משכתי גם RCA נוסף מהרדיו ועד לכיסא הנהג. ביום שאתקין את המגבר ואפרק את כיסא הנהג הוא ימשיך עד מתחתיו. כרגע השטיח מונע גישה אל תחתית כסא הנהג.

ככה זה נראה בשלב אחד לפני הסוף:

picture136largetc6.th.jpg

מאחר וכרגע עוד שום מגבר לא מותקן + אני מחפש בית פיוז יותר נורמלי מהצעצוע שיש כרגע, כבל המתח הנוסף הושאר עם קצת ספייר שיחובר בעתיד למצבר ולבית הפיוז. את כל הכבל שנשאר לצמיתות עטפתי עם איזוליר-בנד וחיברתי עם אזיקונים למניעת תזוזות:

picture135largerh5.th.jpg

אחרי הפסקת צהריים קצרצרה עברתי לדלת הנהג. גם שם נאלצתי לחתוך בפח (ואת עצמי) בכלים ידניים, אך המטרה מקדשת את האמצעים! :-P

picture137largenc3.th.jpg

picture138largerl1.th.jpg

ותמונה סופית להמחשה של הדלת עם הטוויטר והמידוופר:

picture139largein1.th.jpg

זהו להיום.

למחר תכננתי להתקין שכבת דיינמאט נוספת על זו שקיימת היום, למצוא מנגנונים חשמליים חדשים ולהתקין אותם, לשים שכבת דיינמאט שתאטום את הדלת לחלוטין, להרכיב את האוטו ולשמוע מוזיקה!!! הגיע הזמן!!! :twisted:

המשך ערב פורה,

איתמר.

פורסם

היי איתמר.

לא קראתי את כל העמודים, אבל ראיתי את התמונות, עבודה נקיה!

2 הערות\שאלות:

סעיף 7

א. אני לא רואה שום הגיון בפירוק הגה כדי להתקין מערכת יחסית סטנדרטית! (גם בדרגים המאוד גבוהים כמעט ואין צורך!) ראיתי שכבר ענית על זה אבל עדיין לא הבנתי אני אשמח אם תוכל להסביר שוב.

ב. העברת את כבל ה + דרך הקיר אש - מצאת מקום טוב ואסטטי אבל אם כבר מדברים בחוקי "אצבע" כמו שהזכרת אז שני דברים יש לי לומר: 1. חוק אצבע זה חוק "בערך" ולהיפך מחוק ברזל כמתפאורה לבדיקת משב רוח לאן היא נושבת (בערך-לפי האצבע) 2. לעולם אבל לעולם אין להעביר כבל + חשוף ללא בידוד (שרשור קשיח), שרשור ישמש כמעטה קשיח כנגד חיכוך כבל ה + לקיר האש למניעת פציעת הכבל וקיצורו לגוף הרכב - אז אני ממליץ לך בחום להוסיף שרשור על הכבל.

בסך הכל אהבתי את ההשקעה (הפרוייקט המצולם + ההסברים המדוקדקים עד לפרט הקטן)

בברכה ובהצלחה בהמשך :),

אביעד

:arrow:Under Constructions :arrow:

• תוכן חדש...