Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ניסית לבלבל את המח וליצור רושם של אחד שמתמצא ומבין בעיצוב ועם זאת לא סובל איך שהנובירה נראית. לו יהי כך, אבל אם אתה אומר שהלנוס יותר יפה מהנובירה וחבל שמעצב הלנוס לא עיצב אותה, אתה ממש טיפש. למרות שזה ענין של טעם, אבל ברור שהנובירה הרבה יותר יפה מכל היבט.

אתה לא מכיר אותי, לא יודע מי אני, מה הרקע שלי ומה ההבנה שלי. גם אם היית יודע - דבר יפה. "לבלבל את המוח"?! "טיפש"?! הקלות בה אנשים מרשים לעצמם לרדת לרמה אישית ולקלל בחוסר טקט אנשים זרים היא משוועת. קודם כל, תתנצל ותשנה את סגנון הדיבור שלך. אם יש לך משהו להגיד, תגיד אותו בצורה נאה וראויה לבני אנוש. יצאת ממש קטן.

למרות זאת, לגופו של עניין:

זה:

בכל מקרה תאמין לי שאני לא מכיר את רוב הדוגמאות שהם מביאים

לא מסתדר עם הבנה כללית או אפילו טיפה מהביקורת שאתה מביע, ועוד בקללות ועם שגיאות כתיב. איך אתה מעז ללחוץ על "פרסם תגובה, אם מראש אתה לא יודע על מה אתה מגיב או עם מה אתה מתמודד?! סייג לחוכמה שתיקה, מקווה שזה ידוע לך.

זה:

גם לנהוג ברכב יוקרתי

מצביע על צריכה מוגברת של הלוצינוגנים כשזה מתייחס לנובירה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אדון חולגי,

א. שרשור לא צריך להיחסם בגלל שמישהו מעיז "ללכת נגד הזרם" ולומר שדייהו נובירה היא קנייה משתלמת, או שהוא מבסוט מהדייהו שלו.

ב. לא זכור לי היכן כיניתי מישהו בכינויי גנאי. אשמח אם תאיר את עיניי.

ג. בעניין העיצוב הבאתי את התמונה של הרכב אותו השווה מישהו לנובירה, וקראתי לחברים לראות אם אפשר לקרוא לזה "עיצוב ששורד את השנים".

ד. אני לא ממשיך לשפוך כסף על הרכב. כמו שכתבתי, בשנתיים האחרונות הוא לא עשה בעיות, ואני נוהג בו בלי רחמים.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

:roflmao::roflmao::roflmao:

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
ב. לא זכור לי היכן כיניתי מישהו בכינויי גנאי. אשמח אם תאיר את עיניי.

דייהו נובירה כתב:

ניסית לבלבל את המח וליצור רושם של אחד שמתמצא ומבין בעיצוב ועם זאת לא סובל איך שהנובירה נראית. לו יהי כך, אבל אם אתה אומר שהלנוס יותר יפה מהנובירה וחבל שמעצב הלנוס לא עיצב אותה, אתה ממש טיפש. למרות שזה ענין של טעם, אבל ברור שהנובירה הרבה יותר יפה מכל היבט.

בבקשה, אני אאיר את עיניך. מודגש באדום, שלא תתאמץ יותר מדי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתה לא מכיר אותי, לא יודע מי אני, מה הרקע שלי ומה ההבנה שלי. גם אם היית יודע - דבר יפה. "לבלבל את המוח"?! "טיפש"?! הקלות בה אנשים מרשים לעצמם לרדת לרמה אישית ולקלל בחוסר טקט אנשים זרים היא משוועת. קודם כל, תתנצל ותשנה את סגנון הדיבור שלך. אם יש לך משהו להגיד, תגיד אותו בצורה נאה וראויה לבני אנוש. יצאת ממש קטן.

אני לא מבין על מה אתה כל כך מתעצבן. אתה צודק, נפלטו לי כמה מילים, כשמישהו העיר על כך ממש שכחתי שכתבתי את זה. אני מתנצל בפניך על המילים שאמרתי, בפני כולם, ומבקש את סליחתך. אבל לא היית צריך לקחת את זה כל כך קשה.

אגב שגיאות כתיב הוציאו אותך קטן, כי איפה מצאת שגיאות כתיב? חחח

בכל אופן אני לא מכיר את הדוגמאות, אבל אני יכול לעשות חיפוש בגוגל ולראות איך זה נראה. ואם אתה משווה את הצפרדע הירוקה הנ"ל לדייהו נובירה, זה מראה שאתה בסך הכל רוצה לעצבן, לא בדיוק "צורה נאה וראויה לבני אנוש", ככה שגם אם נפלטו כמה מילים אתה צריך להבין למה.

פורסם
אני לא אצטט שוב מה שענית ל-RK. קרא בעצמך.

אני קורא וכותב כמוך בפורום, והשפה הזו שלך תביא אותך לחסימה. חבל. קבל זאת כעצה טובה.

הנה, כבר הספקתי להתנצל. ואני שוב מתנצל, באמת כשקראתי את הודעתך לא ראיתי היכן כיניתי בכינוי גנאי אי מי.

מעניין למה כשמזכירים כאן כמה מילים, כולם כאן מתעוררים, לא אומר שזה לא טוב - אדרבה, מעולה. כל הכבוד. אבל כשמישהו מלכלך על רכב, זה מותר? נראה לי שגם לרכב מגיע את הכבוד שלו. אם יש דברי טעם, ניחא. אבל להשוות אותו לצפרדע ירוקה זה כבר מוגזם.

פורסם
אני רוצה לומר שאני נהנה ממנו. זה דבר ראשון. דבר שני, הנה לקח שלמדתי: כשאתה קורע את האוטו ולא מתייחס אליו בעדינות, האוטו לא עושה בעיות, וזה עובדה.

לא יודע אם צוחק או רציני, אני רואה שגם החבר'ה הסתפקו בדבר, בכל מקרה תאמין לי שאני לא מכיר את רוב הדוגמאות שהם מביאים. חוצמזה, כנגד אלה פה שמלכלכים בלי הפסקה על הנובירה, וצמודים ליפניות שלהם, יש הרבה אנשים שאומרים לי ברחוב שהאוטו יותר מדאי יפה, וכדאי שיהיה מלוכלך קצת, כי הוא מוציא עיניים לאנשים.

ויותר מזה, כשאני מסביר בסבלנות לאנשים שאני פוגש, שמחיר האוטו הוא בערך 25,000 ש"ח, הם מתקשים להאמין, ואומרים "אוקיי תשיג לי אחת כזאת". זה מראה שהוא באמת עושה רושם של רכב יוקרתי, ותרצו או לא, זאת ההנאה הכי גדולה:

גם לנהוג ברכב יוקרתי, וגם לקחת אותו בזלזול, מה כבר יכול להיות, יגנבו אותו, ילך טוטלוס, מה שלא יהיה, לא הפסדתי הרבה כסף.

כשירות לציבור, מודגשות באדום שגיאות הכתיב.

ואם אתה משווה את הצפרדע הירוקה הנ"ל לדייהו נובירה, זה מראה שאתה בסך הכל רוצה לעצבן.

גדולים ורבים ממני בחרו ב-DS כאייקון עיצובי מהגדולים במאה ה-20 (אם אני לא טועה, אף במקום הראשון, אך אל תתפסו אותי במילה). אז אמנם היא לא נובירה, אבל לא רעה בכלל.

אני מתנצל בפניך על המילים שאמרתי, בפני כולם, ומבקש את סליחתך.

מקבל, אבל:

אבל לא היית צריך לקחת את זה כל כך קשה.

ככה שגם אם נפלטו כמה מילים אתה צריך להבין למה.

אני לא צריך להבין כלום. אין לזה הצדקה, זה לא דיני נפשות. תירגע - וייטב לכולם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני חייב לומר שאני לא רואה הרבה הבדל בין קללה בשפה עשירה לקללה בשפה זולה.

הרכב לטעמי נראה רכב יוקרתי. לטעמך, סיטרואן SD נראה רכב יוקרתי. כל אחד וטעמו...

פורסם

אף אחד לא אמר שהיא נראית כמו רכב יוקרתי, אלה פשוט שהיא יפה יותר.

אתה מדהים אותי כל פעם מחדש (קורא את השרשור כבר פעם חמישית).

Insane things comes from insanely people.

פורסם

כשירות לציבור, מודגשות באדום שגיאות הכתיב.

מה לעשות שאתה לא הכי מבין בשגיאות כתיב..... כמו שאמרת, רק כשירות לציבור, אני רוצה להסביר לך:

וזה עובדה.

שפת סלנג רגילה... לא נחשב לשגיאת כתיב, כי לא נכתבה כאן מילה בצורה לא נכונה, אלא שגיאת תחביר. היות ובהודעות בפורומים כותבים ב"שפת הדיבור", אני לא רואה טעם לפגם בזה.

חוצמזה

שפה ידועה ומוכרת בפורומים, קיצור שני מילים למילה אחת. כמו "היי, ממצב"

יותר מדאי

המילה "מדאי" מוזכרת הרבה פעמים בספרות התורנית בצורה הזאת, ולא "מדיי" או משהו כזה. ככה התרגלתי לכתוב, ויש לזה בסיס, זאת לא המצאה שלי.

לדוגמא, חיפוש פשוט אחרי המילה הזאת ב"פרוייקט השו"ת" מניב אלפי תוצאות.

2009430_15591831708_ללא%20שם.JPG

פורסם

הכוונה הייתה לכך, שישנו סיווג של רכבי יוקרה, המקובל על השוק. לדוגמא - רכבים בסגמנט D יכולים להיות משפחתיים - אופל ווקטרה, פורד מונדיאו, טויוטה אוונסיס, הונדה אקורד; ויכולים להיות יוקרתיים (או, יותר נכון, מה שנקרא entry luxury בארה"ב) - BMW 3, מרצדס C, וולבו S60, אודי A4, לקסוס IS, אלפא 159). בסגמנט C, הוא הסגמנט של הנובירה, כמעט ואין רכבים אשר אפשר להגדירם כיוקרתיים, שכן הפניה היא לרוב לשוק המכוניות המשפחתיות או לגרסאות ספורטיביות (פוקוס ST או RS, קורולה TS, אסטרה OPC וכו').

לגבי ה-DS, דורשים עליה כפול כי היא רכב אספנות מוערך ונחשק. וכן, לזמנה היא הייתה יוקרתית ומצויידת בכמות שכלולים עצומה לתקופתה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הכוונה הייתה לכך, שישנו סיווג של רכבי יוקרה, המקובל על השוק. לדוגמא - רכבים בסגמנט D יכולים להיות משפחתיים - אופל ווקטרה, פורד מונדיאו, טויוטה אוונסיס, הונדה אקורד; ויכולים להיות יוקרתיים (או, יותר נכון, מה שנקרא entry luxury בארה"ב) - BMW 3, מרצדס C, וולבו S60, אודי A4, לקסוס IS, אלפא 159). בסגמנט C, הוא הסגמנט של הנובירה, כמעט ואין רכבים אשר אפשר להגדירם כיוקרתיים, שכן הפניה היא לרוב לשוק המכוניות המשפחתיות או לגרסאות ספורטיביות (פוקוס ST או RS, קורולה TS, אסטרה OPC וכו').

לגבי ה-DS, דורשים עליה כפול כי היא רכב אספנות מוערך ונחשק. וכן, לזמנה היא הייתה יוקרתית ומצויידת בכמות שכלולים עצומה לתקופתה.

תראה, כשאני אומר רכב יוקרתי, כוונתי רכב שעושה רושם מהודר, לא יותר מכך. רכב שנראה טוב. בלי להיכנס לפרטים הקטנים שהזכרת, שוק המשפחתיות וכו'.

ולחיזוק דבריי, אני מביא כאן את הדברים הבאים מתוך מבחן דרכים לנובירה 2000, אפשר לראות בקישור הבא:

http://www.motocar.co.il/test/20.aspx

"לכאורה הנובירה היא מכונית מודרנית. היא מנסה להכריז על כך במעין עיצוב בומבסטי למדי הכולל פנסי חזית ואחוריים ענקיים ומעין קו מתניים חפור אלגנטית בצלעות המרכב. יש יותר מידי השתדלות בפריטים הללו"

וזה בבחינת "בא לקלל ונמצא מברך", כי כל המבחן שם הוא ביקורת קטלנית לדייהו נובירה.

פורסם

"יש יותר מידי השתדלות בפריטים הללו"

זה לא מחמאה. זה גם בוודאי לא בא לקלל ויצא מברך. הביטוי שמור בדרך כלל למצב הידוע בשפה הרוסית כ-"רצו שיצא יותר טוב ויצא כרגיל" (בתרגום חופשי).

אם כבר המבחן שקישרת אליו, ציטוטים נבחרים:

"אבל כמעט בכל המשתנים שבדקנו, הדייהו לא הצליחה לעמוד בתחרות";

"חריגה לרעה במיוחד היתה יכולת הבלימה שלה שהיתה נמוכה ב 50 (!) אחוז משל הטויוטה קורולה";

"על מתלים בסגנון יפני מהעשור הקודם ועל חומרי ריפוד לא משכנעים" - חומרי הריפוד במיוחד הם חלק בלתי נפרד ממה שהופך רכב ליוקרתי או בעל תחושב יוקרתית.

"אם היא היתה נמכרת במחיר הנמוך משמעותית משל השאר, היינו רואים הצדקה מסויימת ברכישתה" - בדרך כלל הביקורת כנגד מבחני הדרכים היא שרובם מהללים את המכוניות יתר על המידה או, לפחות, מסווים את שאת הנפש בשלל מלים יפות. כאן ברור שלא זה המצב.

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...