Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי שאלה בנוגע לחישנים המזהים אם הדלתות פתוחות.

במגאן שלי (שנת 2000, דיזל, ידני) הנורה האדומה ,המסמנת שאחת הדלתות פתוחה, נדלקת ו\או מהבהבת ספוטנטית במהלך נסיעה..

נלאצתי לשלוף את נורת תאורת הפנים (מעל המראה) שהיתה נדלקת גם היא ויכולה להטריף עם ההיבהוב הזה במהלך נסיעה. :silly:

מהי לדעתכם הבעיה?

היכן ממוקם המעגל החשמלי שמדליק את הנורות הפנימיות? אולי אוכל להעיף מבט. (בדקתי את המיקרו-סוויטש בדלתות והם נראים אטומים ופועלים כשורה)

פורסם

לדעתי הבעיה באחד המיקרוסויצים הרי זה מעגל פשוט מאוד 4 מפסקים מחוברים במקביל וסוגרים מינוס דרך הבורג אם ישנה קצת חלודה מתחת לבורק או שהבורג לא מהודק טוב זה ישתגיע, יש לבדוק גם את הפלוס שמגיע לבית מנורה ואת הסופיות והמגעות איפה שיושבת המנורה .

פורסם

יתכן והותקנו, ע"י מתקין אזעקות, מתגים (סביצ'ים) לדלת תא מטען ולמכסה מנוע כדי שהאזעקה תפעל אם ינסו לפתוח את דלת תא המטען או את מכסה המנוע. ראשית בדוק אם שניהם סגורים היטב ואם כן סביר למדי שמתג אחד מהם אינו נלחץ טוב ושרק כוון קטן שלו יפתור הבעיה. בדוק גם שכל דלתות הרכב סגורות כי אולי אחת מהן אינה סגורה טוב.

נא עדכן בתוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רכב צרפתי ממוחשב = המוןןןן בעיות חשמל ו BSI :-(

הסיבה היחידה שחיפשתי קליאו ממודל נמוך היתה כדי שהיא תהיה נטולת מחשבי בקרה למינהם, הצרפתים פשוט גרועים בזה.

(או איך שהבדיחה אומרת: ברכב צרפתי יש את המושבים הכי נוחים, כדי שיהייה לך נוח לנסוע למוסך)

איכשהוא אני נוטה להאמין שזה קשור איכשהוא לרכיב חשמלי כמו שנאמר, לאחי היתה גם צרפתיה 2001 (אמנם קסארה ולא רנו) והמסכן כל שבוע היה צריך לתקן משהו אחר במערכת החשמל, פעם אחת פתאום באמצע הנסיעה לאחר שכשניכנס לרכב ופתח חלון, החלון החשמלי לא רצה לעלות חזרה! נתקע לו. הלך למוסך, שני טיקטוקים במחשב הרכב והבעיה נעלמה, מענין..

אני לא מבין ברנו ממוחשבות, אבל אני חושב שבאמת כדאי שתבדוק בתוך הדלת האם החיישן הזה פגום, כי אם זה לא משם, הכל יכול להיות..

מסקרן אותי, תעדכן אותנו מה נסגר

דביר

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם
ברנו מאגן הסוויץ של זיהוי פתיחת דלת נמצא בתוך המנעול עצמו .

יש מצב שהוא נשבר כבר ראיתי כאלה דברים .

על מסגרת הדלת ליד הלולאה של המנעול יש מפסק מכוסה בגומי שנלחץ כאשר הדלת סגורה. אני מאמין שזה המפסק ושלא קיים אחד נוסף בתוך המנעול.

עד עכשיו רק לחצתי עליהם לוודא שהם לא תקועים, עכשיו אני אנסה לפרק את כיסוי הגומי שלהם ואבדוק מגעים.

דרך אגב איך בודקים את הפלוס? ע"י מדידה עם מד מתח של המגעים מול השסי (chassis)?

פורסם

בדוק, במידה ומותקן, את לחצן מכסה מנוע של האזעקה, נוהגים לחבר לחצן זה לחוט של אחד הדלתות וכאשר הלחצן לא תקין או לא מכוון הוא עלול לגרום לתופעה הנ"ל.

במידה ולחצן מיכסה מנוע לא גורם לבעייה, נסה לעבור דלת דלת ולנער אותה בחוזקה, ללחוץ ולהרפות, בנסיון לראות איזה דלץ תדליק לך את הנורה, על תשכח את דלת תא המטען.

פורסם

לקח לי קצת זמן אבל הגעתי לבדוק שוב את הלחצנים בדלתות, הפעם הורדתי את כיסוי הגומי והתזתי ספריי לניקוי מגעים פנימה בין החריצים (מצ"ב תמונות של לחצן כזה, עם ובלי הגומי).

עברתי על כל הלחצנים (4 דלתות + דלת מטען) ובדקתי את חיבורי הנורה על הגג בתוך תא הנהג, לא ראיתי סימן לקצר...

לא מצאתי לחצן שכזה במכסה מנוע, אם יש כזה, היכן הוא ממוקם?

בכל מקרה לא העזתי לעשות יותר מזה - לחצני הפלסטיק נראים לי שבירים ולא יצאו ע"י כוח סביר (גם בסיבוב..) אז לא התגרתי במזלי.

וכדי להגיע למנורה האדומה בלוח המחוונים עלי לפרק את הלוח דבר שהייתי רוצה להמנע ממנו..

מה דעתכם? מה עוד אני יכול לעשות בכוחות עצמי לפני שאני פונה לחשמלאי רכב?

s_DSCN2585.jpg

s_DSCN2587.jpg

פורסם

חפש שוב לחצן שהותקן בתא המנוע. בעיקרון הוא יכול להיות ממוקם בכל מקום, בדר"כ בהיקף תא המנוע בהתאם למיקום הנוח ביותר שהמתקין מצא.

בנוסף אתה יכול לסגור את כל הדלתות. במידה ואתה נופל על מצב שהאור כבה נסה לנענע באגרסיביות כל אחת מהדלתות (כולל תא מטען ומכסה מנוע), לתת מכות בזהירות (לא לעקם פחים) ותראה אם באחד המקומות הנורה פתאום נדלקת.

פורסם
וכדי להגיע למנורה האדומה בלוח המחוונים עלי לפרק את הלוח דבר שהייתי רוצה להמנע ממנו..

דווקא זה ממש פשוט ולוקח בדיוק 2 דק'. בורג אחד ליד טויטר בכל צד (על הדאשבורד) ואז למשוך בעדינות. אם תרצה אדריך אותך בה.פ. או פלאפון.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

תודה רבה לכולכם, מצאתי את הבעיה :-P

אחת הגומיות שהיתה מורכבת על לחצן דלת אחורית (ראו תמונות בתכתובת קודמת שלי) הפריעה לפעולת הלחצן. הורדתי אותה ושמתי מדבקה עבה על הנקודה הנגדית שעל הדלת כדי לפצות על הפרשי הגובה וזה עבד! :idea:

בעיה קטנה אך מטרידה (לך חפש את הספרות של הקודן בחושך) נפתרה סוף סוף.

רפי לין ו-avivz צדקו באמת היה מפסק תחת מכסה המנוע שפיספתי בחיפוש הראשון. ניקיתי אותו בכל מקרה (ראו תמונות למטה).

s_DSCN2588.jpg

s_DSCN2589.jpg

• תוכן חדש...