Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שטויות בשרשור אחד...

לא צריך להיות גאון בפיזיקה כדי לדעת שלחיצה על הבלמים רק תגביר את העומס על הגוף בזמן הפגיעה...

עובדה קטנה על כוחות ניוטון היא שכאשר מופעל כח מסויים על עצם כלשהו ככל שאותו עצם מתנגד פחות כך גם הוא יספוג פחות...מכאן שלחיצה על הבלמים רק תחמיר את המצב...

לנטרה 95'

חדש בפורום :-)

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה רק שוכח שהרכב נועד לספוג בנקודות קריסה, בעצם הרכב כמו ספוג ואתה בתוך הספוג.

כם כשנכנסו לי באוטו הקודם על 60 קמ"ש מאחורה, לא קרה לי כלום, אפילו לא כאבים.

אם לא היתי לוחץ על הברקס סביר להניח שהיתי נכנס באוטו מקדימה והכריות היו נפתחות והיתי יוצא עם פגיעה מסויימת, וגם הרכב מקדימה היה נפגע ולך תדע מה היה קורה שם לנוסעים.

אגב ברכב שנכנס בי הילדים (במושב האחורי) לא היו חגורים וקיבלו בראש, איך שיצאתי ראיתי את ההורים אומרים להם לשים חגורות. ובכל מקרה אני מעדיף שיכנסו בי חזק מאחורה כי לחצתי על הברקס מאשר שהאוטו ימשיך קדימה והתוצאה עלולה להיות קשה יותר (כמו לעוף עם האוטו ממעקה בגשר וכ"ו)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

נסיון אישי מלפני מספר חודשים:

עצרתי לפני רמזור במורד, כשרכב אחד לפניי-ראשון ברמזור

ראיתי במראה, פנסים של טנדר מתקרבים אלי באבחה של טיל שיוט, כשהוא צובר מהירות עצומה בגין הירידה התלולה.

בקושי הספקתי ללחוץ על הבלמים, והרגשתי נגיחה עצומה שהדפה את רכבי החדש, לעבר הרכב הראשון ברמזור.

החגורה נמתחה לחזי וכך הועפתי מספר פעמים לעבר ההגה וחוזר חלילה, וכך בעצם בגין החגורה (שבלמה שוב ושוב את מירב ההדף) נצלתי ב"ה מפגיעה קשה, ולמעשה מעבר לכאב ראש קל יצאתי בשלום.

פורסם

שוב, אנשים יוצאים בשלום גם אם לוחצים על ברקס וגם אם לא, השאלה באיזה מקרא הנזק לגוף האדם יהיה קטן יותר!!

כל אילו שאומרים שהנזק יהיה קטן יותר אם ללחוץ על הבלמים, השתכנעתי רק(!) מטיעון אחד, שיכולים להכנס ברכב מקדימה, וזאת באמת בעייה,אבל גם לא בטוח, לפמים עדיף אפילו להכנס בזה שמקדימה, מאשר השגוף יספוג את כל המכה, אבל חוץ מזה, יש לכם עוד טיעונים שגויים שאתם רוצים לנסות להוכיח לי ולעוד כמה פה בפורום?

מיכאל

פורסם

אתה לא חושב שהגוף שלך יחטוף פעמיים בגלל פגיעה מאחורה שנותנת לך מכה ואתה נשאב אחורה ואז שאתה נכנס במישהו ונזרק שוב קדימה?

יש שרשור של אייל באוף טופיק על תאונה בדיוק כזאת שהוא עבר היום ותראה שהוא חטף שם פעמיים ונזרק קדימה בגלל שהוא נכנס במישהו שהיה לפניו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

קראתי את כל התגובות ויש כ"כ הרבה תאוריות ורעיונות, יש כאן מישהו שיכול לספק תשובה נכונה על המקרה המדובר?

ללחוץ על הבלמים, לא ללחוץ.. מה אני צריך לעשות אם חס וחלילה!!! אני נמצא במצב כזה?

משום מה ההיגיון שלי אומר לא ללחוץ על כלום, ולתת לאוטו לספוג את כל המכה.

שכחתי לציין, במקום ללחוץ על הבלמים אפשר פשוט להרים אמברקס לא?

פורסם

אמברקס עוצר את הגלגלים האחוריים.

עדיף ללחוץ על דוושת הבלם שעוצרת את הגלגלים הקדמיים

כי שנכנסים בך מאחור רוב המשקל של האוטו הולך קדימה לכן עדיף לעצור את הגלגלים הקדמיים

פורסם

תחשבו על זה ככה...

כאשר רכב מסויים פוגע בכם מאחור הוא מפעיל עליכם כח מסויים...

וכמו שהזכרתי מקודם ככל שתתנגדו פחות כך גם תספגו פחות...

הבעייתיות במקרה כזה היא לא רק ספיגת כח מאחור אלא גם מלפנים (הרכב מלפניכם)

הרכב מלפנים גם בעל התנגדות מסויימת כך שנוצר מצב בו מופעלים כוחות משתי הכיוונים על הרכב בו אתם נמצאים...

לחיצה בבלמים רק תגביר את ספיגת הכח מאחור...ואם מדובר במהירות גבוהה אז העובדה שתיכנסו ברכב מלפנים תהיה בכל מקרה בלתי נמנעת...

בעוד שללא בלמים יחולק הכח הנספג מאחור עם הכח הנספג מלפנים ויווצר "איזון" מסויים בין הכוחות...

בכל מקרה תקוו שחגרתם אחרת...

לנטרה 95'

חדש בפורום :-)

פורסם

smoker(מעשן? הגיעה הזמן להפסיק), תשובה ממש טובה, וברורה

לדעתי המצב היחיד שבאמת כדאי ללחוץ על הבלמים, זה כשנכנסים בכם במהירות נמוכה מעוד, ממש רק נגיעה, כשלגוף כמאט בטוח שלא יקר כלום, אז בשביל לצמצם נזקים ולא להכנס ברכב שמקדימה, בשאר המקרים לדעתי ממש לא מומלץ לבלום

מיכאל

פורסם

כן לבלום \ לא לבלום (מי מתנדב לבדוק?)

במסגרת ההדרכות שאני עוסק בהם , נתבקשתי להעביר הדרכה על מניעת תאונה מהסוג המדובר .

הנהגת, מחברה מסויימת, נפגעה מאחור מספר פעמים ולכן הוחלט על ההדרכה.

האטה הדרגתית וניהול התנועה מאחור , מעקב מתמיד אחר הנעשה מאחור, שמירת רווח גדול ושמירת כוננות פגיעה גם לאחר העצירה. כל אלה תירגלנו במשך כשעה ויותר.

סוף ההדרכה, מתקרבים לרמזור ומיישמים את כל הנלמד ו...בום! כנראה בעייה גנטית.. :shock:

פורסם

אמברקס עוצר את הגלגלים האחוריים.

עדיף ללחוץ על דוושת הבלם שעוצרת את הגלגלים הקדמיים

אה?

הבלמים פועלים על הגלגלים הקדמיים והאחוריים, ובגלל זה כמובן עדיף ללחוץ עליהם, ולא למשוך אמברקס (חוץ מזה שיקח לך פחות זמן ללחוץ על הבקרס).

חוץ מזה, כמו שאני מבין את ניוטון, הסכנה פה היא התאוצה (שכמובן נגרמת עקב מעבר אנרגיה).

אם ניקח את המקרה הקיצוני, רכב נכנס בך מאחור, ולך יש מקדם חיכוך אינסופי עם הכביש (כלומר בלימה "אבסולוטית"), האוטו שלך לא יאיץ כלל, כלומר שגם גוף הנהג לא, וכך לא יפעלו עליו כוחות (אלא, כמובן, אם ההתנגשות תהיה במהירות מספיק גבוהה ע"מ להביא את הבגאז' למנוע...)

עכשיו השאלה היא, מי הבין את ניוטון נכון... :wink:

יום נעים חבר'ה :)

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אתה לא הבנתה נכון

אם ברגע שלחצתה על הבלמים, החיגוך אינסופי, הכח של הרכב הפוגע לא יעלם, הוא יהפוך מכח קינטי להמון כוחות אחרים, כמו למאשל הכח שיכווץ את הרכב, ואז אולי הרכב(הנק' הקידמית ביותר ברכב) לא תזוז ממקומה, אבל שאר הנק' כן, וכך כיסא הנהג כן יזוז! והנהג יספוג המון!

המקרא השיני, שבו לא תלחץ על הבלמים, החיכוך אפסי(בהתאם לתאוריה המדוברת), לכן כל האנרגיה(תנע) של הרכב הפוגע יתחלקו בין השניים, התנגשות אלסטית.

מיכאל

פורסם

מי מתנדב לעשות את הניסוי במעבדה לפיזיקה?

(הכוונה היא לניסוי עם קרונות מחוברים למכשירי מדידה עם משקולות על השולחן,ולא עם רכב עם אנשים בפנים)

פורסם

אם היית שואל אותו, הוא היה ממליץ לנוסע שיושב מאחור באמצע לנסות לתפוס את הרדיו. (באמת שהוא עף לאחורה :lol: )

בתור אחד שהשתתף בניסוי לא מזמן.

הספקתי לראות את הרכב במראה לשניה אחת

לחצתי על הבלמים כבר לפני - כתוצאה של האטה בגלל הפקק שהייתי בו

אבל

ברגע שחטפתי את המכה - הגוף זז כמובן לאחור והרגליים התרוממו - כך שעזבתי את דוושת הבלם- ומההלם שחטפתי (שלקח פחות משניה) לא יכולתי לחזור וללחוץ על הבלמים.

אני חושב שניסיתי אבל זמן התגובה של הגוף היה ארוך מידי ובלמתי כשכבר הייתי בתוך האוטו שמלפני.

ובאמת

הרדיו הגיע לשורת הספסלים השניה:shock:

• תוכן חדש...