Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תשים על P מכיוון שהגיר ינזק קשות, (תחשוב הרי מה מחזיק את הרכב מצב של P ), עדיף לשם על N וכמובן מה שכולם כתבו, לחיצה בחזוקה על בלמים יוציא אותך בשלום, ללא לחיצה הנזק שיקרה לרכב יההי קטן יותר (יחסית כן).

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה לשים על P? כדי לדפוק את הגיר? לדעתי עדיף על N. (ואם יש לך זמן לכל זה, עדיף שתתקשר 101 לפני התאונה...)

אני בטוח שאחרי התאונה, כשהוא יצא לראות את הרכב (או את קופסאת הפח שנותרה אחרי התאונה) ממש יעניין אותו המצב של הגיר :lol:

פורסם
לחיצה בחזוקה על בלמים יוציא אותך בשלום, ללא לחיצה הנזק שיקרה לרכב יההי קטן יותר (יחסית כן).

תסביר לי בבקשה אתה או כל אחד שחושב כמוך, למה אם אתה לוחץ על הבלמים אתה תצא בשלום?

כמה שיותר אנרגיה יספוג הרכב, ככה יותר אנרגיעה תעבור לגוף שלך, אז עדיף ךהקטין ככל האפשר את האנרגיה שהרכב יספוג, לא?

מיכאל

פורסם

תקרא כמה עמודים לאחורה לפניי שאתה כותב את זה.... ותראה למה.

פורסם

בגיל צעיר הייתי מעורב בתאונה כמו שפותח השרשור ציין,עמדנו בפקק בכביש מהיר (אם אני לא טועה כביש החוף),ואבא שלי שנהג ברכב הסתכל במראה וראה שמגיע לכיווננו רכב במהירות גבוהה,אז הוא צעק לנו להחזיק חזק ולהצמד למושבים (היינו 5 נוסעים ברכב,פז'ו 305) והוא שחרר את הבלמים ונשאר בניוטרל.

הרכב פגע בנו בעוצמה מאוד חזקה (בוחני תנועה העריכו שהרכב הפוגע,GMC ספארי,נסע במהירות של כ-80 קמ"ש בעת הפגיעה,עפנו קדימה ומיד לאחר המכה הראשונה אבי לחץ על הבלמים כדי לבלום את הרכב לאחר שספג את האנרגיה הראשונית של המכה.

הרכב כמובן הושבת,הפגיעה מאחור הגיעה כמעט עד המושב האחורי,מקדימה פגענו ברכב שהיה לפנינו פגיעה די רצינית,וכל הגג התעקם,אבל למעט כאבי גב וצוואר,כל יושבי הרכב יצאו בשלום מהתאונה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בתור בעל ניסיון רב בעניין (נכנסו בי מאחור ברמזור כבר 4 פעמים):

אם אתה ראשון ברמזור, או לחלופין יש לך מעט מרחק עד לרכב הבא בתור לפניך התקדם מעט על מנת לאפשר לבא מאחור להפחית עוד את מהירותו לפני הפגיעה.

עדיף להמנע לחלוטין ממצב בו הרכב מאחור ידחוף אתכם לתוך הרכב שלפניכם. עלול לגרום לפגיעת Whiplash מאוד לא סימפטית בצוואר.

בכל אופן, לא לרכון על ההגה, לתמוך את הגב במלואו על בעזרת המושב, ולתמוך את הצוואר והראש במשענת הכסא.

בכל ארבעת הפגיעות, מעולם לא קרה לי משהו, אפילו לא כאבי גב או צוואר למשך כמה שעות.

פורסם

מניסיון אצלי בבית בשנות 90, ללחוץ על הברקס כמה שיותר חזק.

עם שרייד שנת 92 זה עבד מצויין, אף אחד אצל אמא שלי באוטו לא נפגע (חוץ מהאוטו עצמו שהפך לאקורדיון ונמכר במחירון)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר, לא מסתדר לי בשכל - אם אתה ראשון כן, אם אתה צמוד לרכב אחר כן, אבל אם לא, אז למה ללחוץ על הברקס? אתה מגדיל את כח הפגיעה בך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לפני כמה ימים נסעתי באיזה כביש מהיר בלילה וכנראה שהייתה תאונה, מכוניות עמדו שם, ולמרות ששמתי לב בזמן, הייתי במהירות גבוהה, וראיתי שמי שלפני זז באלגנטיות לשוליים. התפעלתי מהמחשבה המהירה שלו, למרות שלא הייתי נכנס בו גם ככה.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

אנשים, אני מבין שהרבה מכם היו מעורבים בתאונות כאילו ואחרות, הרבה מכם יצאו בשלום גם אם לחצתם על הברקס וגם אם לא, אבל אני עדיין לא מסוגל להבין למה היושבים ברכב הנפגי יסבלו יותר אם הנהג לא ילחץ על הברקסים???

כל חוקי הפיסיקה שאני מכיר, אומרים שאם אתה תזוז בעת הפגיעה ולא תשאר בידיוק באותו המקום, אז תספוג פחות אנרגיה=פחות מכה! אולי אני לא מכיר איזה חוק פיזיקה או שניים, אסמך אם תסבירו לי אותם

מיכאל

פורסם
בתור בעל ניסיון רב בעניין (נכנסו בי מאחור ברמזור כבר 4 פעמים):

:shock::roll:

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

כל חוקי הפיסיקה שאני מכיר, אומרים שאם אתה תזוז בעת הפגיעה ולא תשאר בידיוק באותו המקום, אז תספוג פחות אנרגיה=פחות מכה! אולי אני לא מכיר איזה חוק פיזיקה או שניים, אסמך אם תסבירו לי אותם

מיכאל

מה שמזיז אותך זו המכה. אם אתה לא לוחץ על הברקס עוצמת המכה מתחלקת בין הרכב שלך לגוף שלך ואם אתה לוחץ אז הרכב סופג הרבה יותר ואתה הרבה פחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מה שמזיז אותך זו המכה. אם אתה לא לוחץ על הברקס עוצמת המכה מתחלקת בין הרכב שלך לגוף שלך ואם אתה לוחץ אז הרכב סופג הרבה יותר ואתה הרבה פחות.

אתה בטוח?? כי שוב לפי מה שאני יודע, בכל מקרא המכה מתחלקת בין הגוף לרכב, לא מוכר לי שום רכיב ברכב, שימנע מהמכה "להיכנס" באדם, רק בגלל שהוא לחץ על הברקס

מיכאל

פורסם

שי הרכב יזוז בכל מקרה, אם הוא יזוז יותר הוא יספוג יותר אנרגיה.

הרכב היחיד שהייתי ממליץ ללחוץ בו על הברקס הוא רנו משנת 2004 +

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...