Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. שמתי לב שמזמן לא פתחתי שרשור עם שאלה היפותטית. אז החלטתי שהגיע הזמן להעלות שאלה שכבר מציקה לי כמה חודשים.

נניח שאני עומד ברמזור, רכב שני או שלישי בתור. אדום, ונניח שאין לאן לברוח הצידה (חומות משני הצדדים). לפתע אני רואה במראה המרכזית שרכב טס לעברי.

מה עושים?

בבקשה בלי תשובות מתחכמות כמו לברוח מהאוטו- נניח שאני לא יכול. אני חייב להישאר בתוך האוטו לצורך השאלה.

האם ללחוץ על הבלמים בלבד? לא ללחוץ על כלום? ללחוץ על הבלמים וגם להכניס את ידית ההילוכים לP?

מה הכי בטוח? השאלה הזאת עלתה במוחי כשפורסם האשכול בנוגע לתאונה באיילון, כשרכב נתקע באמצע הכביש ורכב אחר נכנס בו. ורק עכשיו נזכרתי לשאול אותה פה.

יש למישהו רעיון?

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
  • תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי חוזר על המזמור הבא שנועד להתמודדות עם פחד:

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past, I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה יש ללחוץ על הבלמים...?

שב ותחזיק חזק, הרבה יותר קל כשאתה מתכונן לבאות מאשר חוטף את זה בהפתעה, חוץ מזה, אם מישהו טס לעברך, לא תספיק גם אם תרצה - לעשות כלום.

פורסם

אם יש לך כמה שניות להתנגשות ואין לך אפשרות בריחה, תחזיק את ההגה ב2 ידיים חזק (אבל אל תנעל מרפקים) ותישען עד הסוף לאחור (ואם עוד לא שמת, אז תחגור מהר חגורה)..

ואז תתחיל להתפלל..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לחץ על הבלם בכל הכוח כדי שהאוטו יספוג מקסימום מהמכה ויקפוץ מה שפפחות קדימה (לטובת ביטחון הצואר שלך), היצמד למשענת הכיסא ואת הראש למשענת הראש ותיתקשר לעו"ד שלך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מה יש ללחוץ על הבלמים...?

שב ותחזיק חזק, הרבה יותר קל כשאתה מתכונן לבאות מאשר חוטף את זה בהפתעה, חוץ מזה, אם מישהו טס לעברך, לא תספיק גם אם תרצה - לעשות כלום.

לחץ על הבלם בכל הכוח כדי שהאוטו יספוג מקסימום מהמכה ויקפוץ מה שפפחות קדימה (לטובת ביטחון הצואר שלך), היצמד למשענת הכיסא ואת הראש למשענת הראש ותיתקשר לעו"ד שלך.

זהו. מי מכם צודק? זאת בדיוק הדילמה שלי. האם ללחוץ על הבלמים בשביל למנוע את הדחיפה של האוטו? או לא לגעת בבלמים על מנת "לרכך" את המכה כמה שניתן ע"י הגדלת מרחב ההאטה?

hagggg55 כתב:

פורסם

השאלה את מה אתה רוצה להציל. אם לא תלחץ על הבלמים האוטו שלך יספוג הרבה פחות מהאנרגיה אבל יעביר אותה לגב שלך.

בוא נקצין את המצב ונניח שהמאסה של האוטו 0 וכוח החיכוך של הבלמים אינסופי. אם לא תיגע בבלמים כל עוצמת הפגיעה תעבור לגב שלך בדיוק כמו שאם תניח מוט על הברך שלך ותיתן עליו מכה עם פטיש זה כאילו דפקת לעצמך את הפטיש בברך.

עכשיו באותו האוטו נניח שאתה לוחץ על הבלמים אז באוטו ימעך אבל אתה לא תרגיש כלל את המכה.

פורסם

מן הסתם אני רוצה שאני וכל שאר הנוסעים יצאו מהאוטו בשלום ועל הז*ן האוטו. הגיוני לא?

אבל האם בגלל שאני לוחץ על הבלמים, כל האנרגיה תגיע ישירות אלי ואל הנוסעים?

ואם נניח אין מכוניות מולי, אבל אני לא יכול להתקדם בשביל לברוח מהמכונית. היא חייבת לפגוע בי. מה אז עדיף? ללחוץ על הבלם או לא? לתת לאוטו להתגלגל ובכך לחטוף את המכה יותר בעדינות או לבלום חזק?

אני לא ממש מבין בזה אז יכול להיות שאני בכלל יוצא מנקודת הנחה מוטעית שאם האוטו מתגלגל, המכה שאני אחטוף תהיה פחות חזקה. תקנו אותי אם כן.

hagggg55 כתב:

פורסם

הנה עוד צד לתרחיש:

מה יקרה אם תתן גז ותידחוף את 2 המכוניות שלפניך.

חוצמזה שתכניס אותם לצומת ויתכן ואלו שיש להם ירוק יכנסו בהם.

אויל תוכל להימנע מהפגיעה של זה שטס אליך

אולי לא כי הם לוחצים על הבלמים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

gsi16v- אנחנו יוצאים מנקודת הנחה (חשבתי שזה היה ברור) שאני לא נוהג בסמיטריילר...

hagggg55 כתב:

פורסם

במקרה בו עוזבים את הבלמים, ההתקף (מעבר תנע מגוף אחד לשני) קטן יותר ולכן הכוח שיפעל על האוטו שלך יהיה קטן יותר. יותר מכך, העובדה שהאוטו שלך "יועף" קדימה על ידי הרכב הפוגע תקטין גם היא את הכוח שיפגע באוטו (נניח מקרה קיצוני בו לצמיגים יש אחיזה אובסוליטית- והאוטו פוגע בעוצמה של 2X ניוטון באוטו שלך. כאשר הבלמים נעולים, והאוטו לא יכול להתקדם, כל ה2X ניוטון יעברו לתוך האוטו שלך. במקרה והבלמים לא נעולים, האוטו יתקדם ובאופן היפוטטי הכוח יתחלק בין הפגיעה ברכב שלך לבין הזזת הרכב שלך קדימה, כך שבאוטו יפגע רק X ניוטון אחד).

בקשר לתנוחת הישיבה- אם מחזיקים ידיים על ההגה, מסיימים את היום עם מפרקי הכפות ידים בגבס- ידיים להצמיד לחזה!.

אדי

פורסם

אתה רק שוכח שכשהאוטו ינוע את כל המתקף שספג מהמכה הוא יעביר לגוף הנהג. אם הבלמים נעולים אותה אנרגיה תהפוך למעיכה.

פורסם

אם מהירות הפגיעה היא רצינית, לפעולת ה"בלימה" לא תהיה כל משמעות. הדבר היחיד שאפשר לעשות, באמת, זה להכין את הגוף. להרחיק ידיים מההגה ו/או החלון ולהצמיד לגוף. את הראש להשעין על המשענת (בתקווה שכיוונת אותה לגובה הנכון קודם לכן...) אם נוסע לידך יושב עם רגליים על הדשבורד, שיוריד אותם לרצפה, ומהר. אם מרכיבים משקפיים, כדאי להוריד אותם ולעצום עיניים, לקראת פתיחתה הצפויה של כרית האוויר.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

עם כל ההכנות האלה הנהג ויושבי הרכב כבר יספיקו לקפוץ מעל לבטונדה שמפרידה בין כיווני הנסיע.

ורצוי שלא להוריד ידיים מההגה כמו שאתה ממליץ.

להשאיר ידיים על ההגה אבל להימנכ מנעילת מרפקים.

טיפ נוסף שחשוב יותר בתאונות חזיתיות יותר מאשר בתאונה שפותח השרשור מתאר: לא לשאוף אוויר לקראת הפגיעה, אני יודע זה אינסטינקט ואין מה לעשות עם זה. לנשוף. שאיפה ממלאת את הריאות באוויר- פגיעה בבית החזה תעביר את הלחץ לריאות- והריאות עלולות להתפוצץ.

• תוכן חדש...