Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבט ריאלי:

אתה לא תעשה כלום, פשוט תחטוף את המכה וזהו.

גם אם נורא תרצה ותנסה לשחזר את השרשור כשתראה במראה מישהו, לא תספיק לעשות כלום. וגם אם תצליח לשחזר בזמן את השרשור, רוב הסיכויים שתהיה בשוק והמום לחלוטין וגם פה, לא תעשה כלום, פשוט תחטוף את המכה.

אפשר לדון במיליון דרכים מה צריך ומה יש לעשות כשהולכים להכנס בך, בתכלס בתכלס, זה יהיה כל כך זריז ואתה לא תעשה כלום.

פורסם

ממש לא היפוטתי, קרה לדוד שלי עם מגאן.

הוא ראה את הרכב במראה (טרנזיט דוהרת ב-80 קמ"ש), החזיק את הגה חזק והתכונן. לא יודע אם לחץ על הבלם.

אם היית שואל אותו, הוא היה ממליץ לנוסע שיושב מאחור באמצע לנסות לתפוס את הרדיו. (באמת שהוא עף לאחורה :lol: )

פורסם

אתה לא תעשה כלום, פשוט תחטוף את המכה וזהו.

גם אם נורא תרצה ותנסה לשחזר את השרשור כשתראה במראה מישהו, לא תספיק לעשות כלום.

לפני כשנתיים רכב עקף בפס לבן ונכנס חזיתית ברכב של אבי (סובארו טנדר)

אבא שלי טען שמכיוון ולא היה לו לאיפה ומתי לברוח הוא פשוט החזיק חזק והתכונן למכה.

הסובארו הושבתה ואבי סבל מכאבי גב והדברים הרגילים.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

תפעיל ווישרים 8) , וברצינות אין מה לעשות כפי שקודמי רשמו, הרבה אנשים טובים הולכים בכבישים גם בגלל טעיות של אחרים.

אלנטרה 2002

שרייד 1997

פורסם
במקרה בו עוזבים את הבלמים, ההתקף (מעבר תנע מגוף אחד לשני) קטן יותר ולכן הכוח שיפעל על האוטו שלך יהיה קטן יותר. יותר מכך, העובדה שהאוטו שלך "יועף" קדימה על ידי הרכב הפוגע תקטין גם היא את הכוח שיפגע באוטו (נניח מקרה קיצוני בו לצמיגים יש אחיזה אובסוליטית- והאוטו פוגע בעוצמה של 2X ניוטון באוטו שלך. כאשר הבלמים נעולים, והאוטו לא יכול להתקדם, כל ה2X ניוטון יעברו לתוך האוטו שלך. במקרה והבלמים לא נעולים, האוטו יתקדם ובאופן היפוטטי הכוח יתחלק בין הפגיעה ברכב שלך לבין הזזת הרכב שלך קדימה, כך שבאוטו יפגע רק X ניוטון אחד).

בקשר לתנוחת הישיבה- אם מחזיקים ידיים על ההגה, מסיימים את היום עם מפרקי הכפות ידים בגבס- ידיים להצמיד לחזה!.

אדי

התשובה היחידה הנכונה פיסיקלית !

טיפ נוסף שסיגלתי לעצמי - בכל פעם שאני במצב עצירה ושומע חריקת בלמים מאחורי, אני עוזב את הבלמים.

פורסם

נראה לי שאתם נותנים יותר מדי קרדיט לבלמים שלכם (או יותר מדוייק לשילובם עם יכולת האחיזה של הצמיגים).

כשמדובר במכה חזקה ההבדל בין גלגלים נעולים או לא הוא זניח, האוטו לא יהיה שתול במקום כמו המקרה הקיצוני שאדי תיאר על אחיזה אבסולוטית (דבר שיגרום לאוטו לספוג את כל המכה). כל מה שצריך זה מכה שתתגבר על החיכוך של הצמיגים עם הכביש וזה, מה לעשות, יכול להתמודד אולי עם כניסה ב-10 קמ"ש אבל בטח לא 40 קמ"ש (וכמובן יותר).

אם אתם גם נמצאים בתנועה (ולא רק לא נועלים בלמים) זה יצמצם עוד יותר אבל כשמדובר בהתקדמות איטית של קמ"שים בודדים זה שוב די זניח אם הרכב שמגיח מאחור נע בעשרות קמ"שים.

בקיצור, אם לא השארתם מראש מרחק למטרה הזאת אז אין הרבה מה לעשות. אני תמיד בולם במרחק גדול ומשאיר רווח גדול כשמדובר במיקום בעייתי שיכול להפתיע מישהו שמגיח מאחורי (נניח פקק מיד אחרי עיקול בכביש די מהיר) עד שאני מוודא שהרכב שאחרי קולט, בולם ורק אז אני אתקדם ואעזור לו לבלום בצורה רגועה יותר.

סיכום שלי: אם מדובר במהירות נמוכה אפשר לנסות למזער את הנזק/המכה עם התקדמות מתוזמנת כדי "לספוג" את המכה (הסיכוי להצלחה די נמוך). רק לקחת בחשבון שההתקדמות הקטנה הזאת יכולה לערב בתאונה גם את הרכב שלפני שבמקרה של בלימה לא היה נפגע כלל. אם מדובר במהירות גבוהה, המשחקים הקטנים האלה כבר ממש לא יעזרו (בהנחה כמובן שאין לכם מרחק גדול פשוט לברוח אלא מטרים ספורים).

אגב, כבר היה לי את הניסיון המפוקפק הזה של עמידה ברמזור אדום כשמאחור מגיחה משאית שנהגה כנראה נרדם במהירות גבוהה (צומת הכפר הירוק) ועמדתי בפני הדילמה הזאת. עד לשלב די מתקדם אתה עדיין בטוח שהוא יעצור וזה סתם נראה מאיים (עד שהמראה המרכזית שלך כבר מאכלסת לגמרי את כל המשאית או ספציפית יותר את הסמל שלה :roll:) ואז יש זמן מאוד קטן להגיב. אמנם הייתי ראשון ברמזור אבל במרחק של כמה מטרים ממני הייתה תנועה חוצה במהירות מאוד גבוהה כך שזאת לא הייתה אופציה. פשוט נתתי קצת גז וניסיתי לברוח הצידה. לדעתי זה עזר וצמצם מאוד את המכה אבל זה בגלל שהיו לי כמה מטרים לברוח (לא סתם עזבתי בלמים אלא ממש האצתי). חוץ מזה מאחר והמשאית לא בלמה כלל בשלב הזה אז עצם התנועה שלי הייתה חשובה בשביל למשוך את תשומת ליבו.

אם הייתי מאחורי מישהו זה לא היה עוזר חוץ מלדאוג להכניס אותי חזק מאוד גם אל זה שלפניי.

ניר

פורסם
התשובה היחידה הנכונה פיסיקלית !

טיפ נוסף שסיגלתי לעצמי - בכל פעם שאני במצב עצירה ושומע חריקת בלמים מאחורי, אני עוזב את הבלמים.

עכשיו תסתכל על מערכת הרכב והנהג שיושב בתוכו. אם אתה משחרר בלמים אותו מתקף עובר ישירות לגב הנהג דרך הכיסא (מה לעשות, אין מצב שהאוטו יקפוץ קדימה והנהג ישאר במקום). ככל שהאוטו יזוז יותר כתוצאה מהמכה כך הנהג יחטוף יותר כתוצאה מהמכה שהאוטו יכניס לו.

כל מה שתוכל לעשות כדי להעביר את אנרגית ההתנגשות לגופים אחרים יקל את הפגיעה שלך. אם תוכל להיצמד ולגעת באוטו לפניך אז תקטין עוד יותר את המכה שתחטוף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מניסיון מר מלפני 3 שנים ... תחזיק את ההגה , ועם הרגליים תתמוך את עצמך כמה שיותר חזק לתוך הכיסא בזווית טובה כדי שהם לא ישברו (זתומרת לא בצורה ישרה) ..ותבלום חזק חזק.. :) (אין טעם להעביר ל P ..סתם ישבור ת'גיר)

לי אישית לא קרה כלום (הייתי בפונטיאק, ונכנסה בי איביזה 87 בקרוב ל 80 קמ"ש המחוג נתקע על 80 וקצת) אבל הרכב ספג את הכל ..

פורסם

אם מכוונים את הכיסא בצורה נכונה, הגפיים לא תנעלנה במצב חירום.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
עכשיו תסתכל על מערכת הרכב והנהג שיושב בתוכו. אם אתה משחרר בלמים אותו מתקף עובר ישירות לגב הנהג דרך הכיסא (מה לעשות, אין מצב שהאוטו יקפוץ קדימה והנהג ישאר במקום). ככל שהאוטו יזוז יותר כתוצאה מהמכה כך הנהג יחטוף יותר כתוצאה מהמכה שהאוטו יכניס לו.

כל מה שתוכל לעשות כדי להעביר את אנרגית ההתנגשות לגופים אחרים יקל את הפגיעה שלך. אם תוכל להיצמד ולגעת באוטו לפניך אז תקטין עוד יותר את המכה שתחטוף.

נכון.

במחשבה נוספת על הנושא הרי שהמאמץ של תעשיית הרכב בשנים האחרונות היה בפיתוח אזורי קריסה כדי למנוע העברת אנרגיה אל הנוסע.

בקפיצה קדימה מועברת יותר אנרגיה אל הנהג.

הטיפ השני שלך נכון אולם לא ממש ישים. הזמן שיקח לבצע זאת ארוך מזמן התגובה במקרים כאלה.

פורסם

יש להסיר את הידיים מההגה ואת הרגליים מהמדרסים, אם אתה יושב שתנוחת נהיגה נכונה - החלק התחתון של חגורת הבטיחות ינעל את האגן שלך לכסא ואם יש לך חגורות עם מע' קדם מתיחה - אז גם החלק העליון ייצמד לכסא. מומלץ להצמיד את הצוואר למשענת. לדעתי זו הצורה שבה יפעלו מיעוט הכוחות על המפרקים שלך.

גם אם לא נעלת מפרקים אבל אתה אוחז בהגה / בדוושות ומשעני הרגליים - חלק מהאנרגייה עוברת למפרקים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ותקווה שאתה עשיר ונוהג בגרמניה או במכונית אחרת שקיבלה צייון גבוה ב NCAP , ותבדוק שהציון כולל פגיעה אחורית ומהו (המבחן בוחן כמה דברים ) , וכמובן כול זה תקף אם לא מדובר במשאית /גיפ עם מגן חזירים

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

כל אלא שאומרים ללחוץ על הבלמים ראו פעם מה קורה לדוושות במכוניות בזמן תאונה?

ברוב המכוניות אני מתכוון לאלא שאין להן 5 כוכבי בטיחות הדוושות יפרקו לכם את הרגליים

כמובן הכוונה לתאונה חזיתית אבל אם המכונית מאחורה נכנסת בכם מספיק חזק יש מצב שהאוטו שלכם יכנס בתוך האוטו לפניכם

וירסק לכם את הברכיים :-(

• תוכן חדש...