Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהתאם לרוח הלימודית בפורום בזמן האחרונה:

נרשמתי אתמול לבינתחומי, עבור מנהל עסקים, תואר ראשון.

לאחר התלבטות (רבה, יש לאמר), ולאחר שהתעניינתי במסלול שלהם, הייתי אצלם ביום הפתוח. היתרונות שראיתי עד עכשיו הם:

* מקום יפה ומודרני.

* אווירה נעימה.

* ממה שלמדתי ביום הפתוח, נשמע שהלימודים שם רציניים, ומקבילים ברמתם לאוניברסיטה (לפחות).

* תקציב גבוה (מאוד) המאפשר אחזקת מרצים מעולים.

* הרבה אפשרויות ליצירת קשרים.

* אפשרות לעבוד בזמן הלימודים.

* קרוב לבית.

החסרונות:

* לא אוניברסיטה - החסרון הזה שנוי אצלי במחלוקת, כי ממה ששמעתי על הבינתחומי, השם שלו מעולה בתחום התמחותו, והשנה דירוגו היה גבוה יותר מתל-אביב, שהייתה האופציה השנייה.

* יקרה, ומאוד - 30 אש"ח.

לגבי התחום עצמו - הוא תמיד עניין אותי, ובערך כל מי שמכיר אותי אומר לי שאני הולך להצליח בתחום. כרגע, וב-4 שנים האחרונות עובד בתחום ההנדסה והאלקטרוניקה, אבל החלטתי שהכיוון שלי הוא אחר. מה שטיפה מטריד אותי - עד כמה האופציות שלי בתחום ה"חדש" רחבות?

אשמח לשמוע את דעתכם, בין אם אתם לומדים שם או לא, בין אם אתם עובדים בתחום או לא.

תודה מראש,

יבין.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

תחכה קצת ותקבל תגובה מאחי, שלומד שם בימים אלו ממש תואר במחשבים.

בכל אופן, לפני איזה 3 שנים בערך היה לנו פרוייקט מבית הספר ששילב קורסים בבין תחומי, בהחלט התרשמתי שהמקום מאוד מקצועי והסטודטנטים שם בהחלט רציניים בכלל לא פחות מבאוניברסיטאות בארץ.

אבי.

פורסם

כיף לך שהחלטת.

הייתי במצב דומה, התלבטתי רבות מה ללמוד ואיפה. בסוף הלכתי על האופציה הקלה - דחיתי את הכל בשנה, ועכשיו אני מובטל :-P. בקיצור, לך על זה. מה זה משנה מה יגידו, גם ככה הכל שמועות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

למדתי מחשבים בבין-תחומי ובסופו של דבר עברתי למנהל עסקים. את התואר לא סיימתי עקב הזדמנות תעסוקתית, אבל אני אחזור לזה מתישהו. בכל אופן, ההתרשמות העיקרית שלי בהשוואה לחברים שלמדו במקומות אחרים הייתה שבניגוד לאוניברסיאות, הסגל נמצא בבין-תחומי בשבילך, ואתה לא מהווה עבורו גורם מפריע לעיסוקיו האחרים כמו בהרבה אוניברסיטאות.

לגבי המחיר, אם יש לך הישגים גבוהים בבגרות או בפסיכומטרי, או לחילופין אתה מהפריפריה, אפשר לקבל מלגה. אני ממליץ לך גם על תוכנית Zell ליזמות שהיא יחודית מאוד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מה שאתה אומר לגבי הסגל תואם את מה ששמעתי, וזו נקודה מאוד חשובה בשבילי. חברים באוניברסיטת ת"א יורקים דם רק כדי לדבר עם המרצים.

לגבי המלגה - לצערי אני נופל בדיוק מתחת לדרישות המלגה, ממש במעט, אבל בינתיים זו לא הדאגה, לפחות לא העיקרית (ולצערי, רעננה נחשבת הפריפריה רק אם אתה גר בכפר שמריהו :-D ).

לגבי התכניות המיוחדות שלהם - יש להם כל כך הרבה אופציות מעניינות שגם אם אני אתקבל אליהם יהיה מאוד קשה לבחור - תכנית ZELL, כפי שציינת, חילופי סטונדטים, עבודה על פרוייקט של מרצדס!(אחרי הכל, אני בפורום הזה מסיבה מסויימת).

יש חברי פורום שסיימו ועובדים כעת בשוק? או שעובדים במהלך הלימודים?

ובנוסף, אשמח לשמוע על חיי החברה שם (אמא מצפה שאני אמצא שם כלה "מיוחסת", התוכניות שלי טיפה שונות :twisted: ).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

טוב,

אני לומד בבין תחומי לאחר שלמדתי גם באוניברסיטת תל אביב (תחומים שונים - אבל היחס הוא זהה בכל התחומים שם - משמע ח*א)

את הנתונים המקצועיים בקשר לבין תחומי קטונתי מלפרט מכיוון שהתחום זר לי מאוד.

מבחינת כל הפלוסים שספרת - כולם נכונים חד וחלק.

פשוט תענוג להגיע ולשמוע הרצאות ממרצים מענינים ומצויינים שבאים בשביל ללמד (ולא כדיי לקבל מענק מחקר).

אני עובד ולומד - בלי לפרוש את התואר - משמע כל החובות של סטודנט רגיל + 20 ומשהו שעות בשבוע עבודה בחברת אבטחת מידע (מאוד דורשני).

זה קשה מאוד - הזמן הפנוי שלך מצטמצם ברמות שאתה פשוט לא להאמין (במיוחד עם שיעורים בערבים - לא כיף).

אם אפשר בלי לעבוד - על הכיפק - כי לא משנה איך אתה מסובב את זה - זה מאוד מאוד מקשה על הלימודים.

מצד שני - עם הקורות חיים שלי (לפני או אחרי התואר) לא הרבה אנשים יוכלו להתווכח.

מבחינת חיי החברה - אני נמצא במחשבים - משמע - הרבה פחות חיי חברה מרוב הפקולטות - אבל עדיין המצב על הכיפק לגמרי - ואם לא הייתי סופר עסוק בללמוד ולעבוד , ומשקיע את הזמן הפנוי שלי בבית (חברתי היקרה, 3 הכלבים שלי והחברים שלי - שלא לדבר על אוטו צרפתי :) ) אז הם היו פורחים.

יש שם מסיבות די קבועות של החברה מהמרכז וכל פעם ב... מארגנים מסיבה במועדון.

אם יש לך עוד שאלות על המקום עצמו - אני אשמח לענות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביור - נשמע כיף, כאילו אתה זוכה להכיר אנשים חוץ מהמרצים.

עוד כמה שאלות - ממה שהבנתי השעות לימוד הן כ130-140 שעות סמסטריאליות. כמה זה יוצא מבחינת זמן?

באופן כללי (מיועד לקהל הסטונדטים) - האם כדאי לי לתכנן על קניית לפטופ, או שמחשב ביתי יספק אותי (בכל אופן אני צריך להחליף את המחשב בבית)?

לגבי עבודה - משיחות עם סטונדטים במסלול זה נשמע אפשרי (ואפילו מומלץ, גם לי יש צרפתייה בבית :roll:), מה גם שאני מאוד מרוצה ממקום העבודה הנוכחי שלי, ויהיה לי חבל להפסיק.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

לגבי התחום עצמו - הוא תמיד עניין אותי, ובערך כל מי שמכיר אותי אומר לי שאני הולך להצליח בתחום. כרגע, וב-4 שנים האחרונות עובד בתחום ההנדסה והאלקטרוניקה, אבל החלטתי שהכיוון שלי הוא אחר. מה שטיפה מטריד אותי - עד כמה האופציות שלי בתחום ה"חדש" רחבות?

אשמח לשמוע את דעתכם, בין אם אתם לומדים שם או לא, בין אם אתם עובדים בתחום או לא.

גם אחרי שסיימתי בהצלחה וכיום אני בעל תואר BA במנהל עסקים אינני יודע מה זה להצליח בתחום. הצלחה אני מבין רק קשה לי מאוד להגדיר את התחום. מכירות? שיווק? מימון? משאבי אנוש? ניתוח מערכות? וכו' וכו'

BA במנהל עסקים הוא BA כללי עם שם קצת יותר יפה והוא חסר משמעות בעיני אם אינו "נתמך" ע"י MA.

אם בכוונתך להמשיך לתואר שני... שיהיה בהצלחה. אם בכוונתך להסתפק בתואר ראשון אז דע לך שלהצליח בשיווק או במכירות לצורך הדוגמא, ניתן כם עם תואר במדעי המדינה.

בהצלחה בכל מקרה,

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

בסמסטר יש לי פלוס מינוס 25-30 שעות לימוד.

באופן כללי - אם אתה לא מורגל לשימוש בלפטופ - זה ממש לא חובה.

ברוב השעורים אתה תסתדר הרבה יותר טוב עם קלסר (או אפילו לפעמים אין דרך להסתדר עם לפטופ).

מה גם שלפטופ לגמרי מסיח את הדעת ואי אפשר להשתמש בו בשום מבחן (בניגוד לקלסרים - שבהרבה מקצועות אתה נבחן עם חומר פתוח)

ככה שמחשב ביתי טוב (שמתוכנן עם ראיה נכונה של מה עומד לבוא בשוק בזמן הקרוב - לא זול בכלל - מגיע למחיר של לפטופ ממוצע - 6-7 לפי הסטנדרטים שלי לפחות) עדיף - וכמובן - מדפסת + סורק הם דבר הכרחי ולא מותרות לסטודנט.

בקשר לעבודה - כמו שאמרתי לך - זה אפשרי - אבל אני מקווה שאתה עובד טוב תחת מצבי לחץ.

אני באותו מצב כמוך - יש לי עבודה שחבל לי מאוד לעזוב ושמאוד מקדמת אותי (נו טוב , את הקורות חיים :) ) בתחום שלי.

זה ענין מאוד אינדיווידואלי.

בהצלחה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בסמסטר יש לי פלוס מינוס 25-30 שעות לימוד.

30 שעות ב3 חודשים? (סמסטר)

או בחודש אחד?

לא הבנתי כל כך את מסגרת הזמן.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

כמו שאמרו מעליי,

אם אתה לומד בשביל תואר שני במנהל עסקים אז זה משהו אחד,

אם אתה לומד רק את התואר הראשון ולא בונה על תואר שני (בין אם במנה"ס או בין אם בכל תואר שני אחר), אולי כדאי לשלב את זה עם משהו. תואר ראשון במנה"ס נחשב כללי מאוד ולכן לא מבוקש יותר מדיי בשוק העבודה.

Back to the original - NC again.

• תוכן חדש...