Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה קלה? במזגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי היום פיג'ו 106 XR שנת 99 ידנית 1.4

האוטו חמוד לאלה אבל יש לו בעיה עם המזגן שהוא כאילו כל הזמן עובד גם על 0

לא יודע מה זה אומר אבל הוא עובד על חלש חלש חלש ומרעיש מעט מאד כשהוא כבוי ומוציא גם קור

ראיתי שהיה תקוע ליד אחד הכפתורים מין נייר כזה כדי לתקוע את הכפתור חצי לחוץ ככה הוא מרעיש פחות

אבל עדין זה בעיה ובטח גם מתבטא בדלק

אשמח לשמוע מה זה יכול להיות

וכמה יעלה לי לתקן

ואם מישהו מכיר מוסך פיג'ו טוב באזור של רחובות\נס ציונה\יבנה\אשדוד

פורסם

התיאור שלך לא ממש ברור.

לגבי המפוח שעובד גם כשהוא אמור להיות כבוי - ככל הנראה נגד מהירויות. לא סיפור יקר במיוחד.

לגבי הרעש מהמפוח - יתכן ומשהו נוגע במפוח וגורם לרעש, יתכן והוא הלך בדרך כל בשר. לפרק ולבדוק. צריך לברר עם מומחי ה106 הגדולים האם יש צורך בפירוק מלא של הדש כדי להגיע אליו.

ולגבי הכפתור - תנסה להיות קצת יותר ברור לגבי מהות הכפתור. אולי סתם התפרק הכפתור ותקעו אותו עם נייר?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
רשום על הכפתור AC?

לא זה הכפתור של עושה שהאויר יהיה רק בתוך האוטו ולא יכניס אויר חיצוני

או משהו כזה

ולגבי התיאור

הכפתור הוא חצי לחוץ (בעזרת נייר כדי שישאר כך) ובצורה הזאת הוא מרעיש הכי פחות

הרעש נובע מהמפוח לדעתי כי הוא אכן מסתובב ומוציא אויר חלש

והאויר גם קר לדעתי אם כי ה AC לא לחוץ

תודה על התגובות המהירות!

מישהו?

פורסם

אולי האוויר קר פשוט כי היום יום חורפי וקר? כדאי שתבדוק אם המדחס באמת עובד בזמן שאינו אמור לעבוד לפני שאתה מחליט שיש בעיה.

בכך אופן מברוק על האוטו. תסע הרבה קילומטרים בטוחים!

פורסם
אולי האוויר קר פשוט כי היום יום חורפי וקר? כדאי שתבדוק אם המדחס באמת עובד בזמן שאינו אמור לעבוד לפני שאתה מחליט שיש בעיה.

בכך אופן מברוק על האוטו. תסע הרבה קילומטרים בטוחים!

תודה!

איך אני יכול לבדוק אם הוא עובד?

איפה בודקים במכסה מנוע?

אני לא הכי משופשף בנושא המכונאות..

פורסם

מדחב המזגן יושב בצד המנוע, מונע ע"י חגורת המנוע ומחוברים אליו שני צינורות. אם ברכב יש הגה כוח הידראולי לא להתבלבל עם משאבת ההגה שגם כן מונעת ע"י חגורת המנוע ויוצאים ממנה שני צינירות. כשמפעילים את המזגן הקלאץ' של המדחס נצמד לפולי (הגלגלת) ומתחיל להסתובב עמה.

הבדיקה הפשוטה ביותר למי שלא בקי- לאחר שהרכב חם החנה את הרכב במקום שקט וכאשר המנוע דולק הדלק את המזגן (כולל כפתור AC). אם תשמע קליק תדע שהמדחס מתחבר, ז"א שמקודם הוא היה מנותק. אם לא תשמע קליק ולא תצליח לזהות את מדחס המזגן פנה לבעל מקצוע.

לדעתי כל הבעיה היא כפתור הסירקולציה שלא סוגר את התריס ולכן חודר לך אוויר קר מבחוץ. אני מניח שכאשר הרכב עומד אין יציאת אוויר חלשה, תקן אותי אם אין זה המצב.

פורסם
...הדלק את המזגן (כולל כפתור AC). אם תשמע קליק תדע שהמדחס מתחבר...
הבעייה כאן היא שהוא חושב שהמדחס מחובר כל הזמן. מה שאתה צריך לעשות הוא לבדוק האם כאשר המנוע פעל כמה דקות, הצינורות המובילים למדחס - אחד קר ואחד חם. אם כן סימן שהוא פועל.
פורסם
מדחב המזגן יושב בצד המנוע, מונע ע"י חגורת המנוע ומחוברים אליו שני צינורות. אם ברכב יש הגה כוח הידראולי לא להתבלבל עם משאבת ההגה שגם כן מונעת ע"י חגורת המנוע ויוצאים ממנה שני צינירות. כשמפעילים את המזגן הקלאץ' של המדחס נצמד לפולי (הגלגלת) ומתחיל להסתובב עמה.

הבדיקה הפשוטה ביותר למי שלא בקי- לאחר שהרכב חם החנה את הרכב במקום שקט וכאשר המנוע דולק הדלק את המזגן (כולל כפתור AC). אם תשמע קליק תדע שהמדחס מתחבר, ז"א שמקודם הוא היה מנותק. אם לא תשמע קליק ולא תצליח לזהות את מדחס המזגן פנה לבעל מקצוע.

לדעתי כל הבעיה היא כפתור הסירקולציה שלא סוגר את התריס ולכן חודר לך אוויר קר מבחוץ. אני מניח שכאשר הרכב עומד אין יציאת אוויר חלשה, תקן אותי אם אין זה המצב.

לצערי לא כך המצב,

המבצב של המדחס (זה שמוציא את האויר הקר) הוא כבוי!

ועדין יוצא אויר (שמרגיש לי קר אך אולי אני טועה)

האויר יוצא נורא חלש ויש רעש מזערי של זמזום (כמו מזגן או מאוורר מסתובב)

אני חושב שבאמת זה קשור לתריס או משהו כזה או מגעים

כי המזגן בעצם כל הזמן עובד ולא ניתן לכיבוי גם כאשר העוצמה על 0

כשאשר אני לוחץ על ה מזגן (AC) אז האוטו עושה קליל והמדחס מתחיל לעבוד זאת אומרת שלפי הבדיקה המדחס לא נמצא בפעולה..

אך עדין האויר נראה לי קר

והמפוח או הרכיב שמוציא אויר (קר\חם\בטמפ הסביבה) מסתובב חלש ולא חודל

זה מטריד אותי מאד, במיוחד כי זה יכול להקפיץ את צריכת הדלק

אשמח לעוד רעיונות מכולכם

פורסם

אם המדחס לא עובד צריכת הדלק כתוצאה מהעומס מהפעלת צרכן המאוורר על האלטרנטור היא יותר תיאורטית ממעשית. אל תחשוש מזה.

אם המדחס לא עובד אין אוויר קר. האוויר מבחוץ תמיד מרגיש קר יותר.

בכל מקרה גש למזגניסט כדי לבדוק את נושא הרעש והסירקולציה הפנימית. שוב לא ענית האם יוצא אוויר גם כשהרכב עומד.

אם כל הבעיה מסתכמת בכפתור הסירקולציה התיקון יהיה דיי זול. רשום מהיכן אתה כדי שנוכל להמליץ על בעל מקצוע טוב ואמין.

פורסם

כמו שכתב אביב, אם המדחס לא עובד כשהכפתור לא לחוץ אז אין לך מה לדאוג לגבי תצרוכת הדלק.

אני לא מכיר את הדגם שלך אבל אני זוכר דגמי פז'ו (305 ואחרים) שבהם המאוורר עבד כל הזמן במהירות נמוכה מאד כי הידית שבוררת מאיפה ייצא האוויר עובדת על וואקום וצריכה לחץ מינימאלי בתוך המערכת.

בכל מקרה תשחק קצת עם המצבים של הידית הזו ותראה איך זה משפיע.

פורסם

אני לא יודע על איזה ידית מדובר

אני מדבר על פיג'ו 106 לא 305

אם כי זה בטח דומה מבחינת הטכנולוגיה

אני באזור רחובות\יבנה\ראשון

פורסם
אני לא יודע על איזה ידית מדובר

אני מדבר על הידית שבוררת מאיפה יצא האויר המחוממם\מקורר: מהרגליים, מהאמצע או מהחלון הקדמי או שילובים שלהם. תשחק עם זה לפני קצת שאתה הולך למוסך.

איפה כל בעלי הפז'ו שיגידו אם המאוורר עובד תמיד במהירות מינימום בגלל הואקום?

פורסם
אני מדבר על הידית שבוררת מאיפה יצא האויר המחוממם\מקורר: מהרגליים, מהאמצע או מהחלון הקדמי או שילובים שלהם. תשחק עם זה לפני קצת שאתה הולך למוסך.

איפה כל בעלי הפז'ו שיגידו אם המאוורר עובד תמיד במהירות מינימום בגלל הואקום?

שיחקתי עם הכל =\

באמת איפה בעלי הפיג'ו איפה?!?!

פורסם

טוב אני בעל פיזו ואצלי אותה בעיה המאוורר הפנימי עובד קבוע על חלש מאד וזה מעצבן!!!

בחברה אמרו לי שזה סיפור יקר לפרק איזה משהו אז לא ביררתי יותר אם מישהו מבין פה אשמח לדעת

• תוכן חדש...