Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני שאני מתחיל אני מעוניין להגיד שהדברים שהולכים להיות רשומים כאן כבר רצים במוחי הרבה זמן וחשבתי להעלות אותם כאן בכדי לקבל חוות דעת נוספות ואולי לקבל הארות או חיזוקים בנושאים מסויימים. (בנימה צינית: אלי ואייל, שבו על כיסא)

מזה למעלה משנה אני אוסף את הרכיבים למערכת שלי. אחרי שהבנתי ששדרוג קטן פה ושדרוג אחר שם לא יביאוני לשום מקום החלטתי למכור הכל ולהתחיל מ -0. החלטתי לבנות מערכת SQ אמיתית.

את ההחלטה הזאת קיבלתי מאוד בקלות. עם הרבה סבלנות הצלחתי למכור את כל הרכיבים שהיו לי והתחלתי לאסוף את הרכיבים למערכת החדשה.

אני חושב שנכון להיום יש לי אוסף רכיבים מוצלח למדי השוכב בארון בבית, שהרבה אנשים היו שמחים אם היה שלהם.

בכל תקופת האיסוף הזו מצאתי את עצמי נוסע ברכב בלי מערכת בכלל או עם הסטאפ הנוכחי הכולל רדיו טייפ ישן של קנווד ורמקול 5.25 גוסס של פיוניר.

התקופה הזו גרמה להבין שבעצם אני לא מבלה ברכב כל-כך הרבה, ואפילו סתם מוזיקה שמנעימה את הדרך מספיקה בהחלט (טוב לא נגזים, לא ממש מספיקה אבל שמתי לב שהיא לא חסרה לי כבעבר).

אני לא יודע להסביר מה בדיוק קרה בתקופה הזאת, אבל יש לי כמה השערות מרכזיות:

1. התבגרתי.

2. אני מפחד. להשקיע הרבה כסף במערכת המותקנת ברכב במדינת ישראל זה לא הדבר הכי בטוח בעולם.

3. אני באמת מחפש מערכת ברמה כזאת? אני יודע שהאוזניים שלי מאוד רגישות, אבל האם ההשקעה הזאת באמת שווה? רכב תמיד יהיה סביבה אקוסטית עויינת. לא משנה אם הוא יהיה מבודד כמו מרכבה סימן 4 (עם מנוע כבוי) - אתה יושב בצד שמאל והרמקולים לעולם לא יהיו ממוקמים בנקודות טובות.

4. כסף. השקעתי במערכת הזאת עד היום (וזה לא נגמר) הרבה מאוד כסף. האם בחור צעיר שעוד לא התחיל את החיים שלו צריך להשקיע כל-כך הרבה במערכת? אין מקום יותר טוב לנתב אליו את הכסף?

5. קרה אצלי תהליך פסיכולוגי (לא זוכר את שמו) שאומר שברגע שאתה מגשים שאיפה \ כובש פיסגה שלך - הכל יורד בבום. זה קורה כאשר אנחנו מחזרים אחרי מישהי שיש לנו "קראש" מטורף עליה וברגע שהיא נענית לחיזורים - הכל מתרסק. אני חושב שזה מה שקרה (קורה) גם כאן.

יכול להיות שיש גורם אחד המשפיע עלי יותר מהשני ויכול להיות שכולם משפיעים באותה מידה, אבל מה שבטוח הוא שאני כבר ממש לא "מת" להתקין את המערכת הזאת עם אותו הרעל שהיה בי קודם.

חשוב לי לשמוע רדיו וחשוב לי מכשיר שיקרא MP3 (שאת שניהם ההד-יוניט החדש לא עושה). חשוב לי ללכת לישון בלילה בלי יותר מדי דאגות ומחשבות על הרכב. מפריעה לי תוספת המשקל העצומה שיש על הרכב מכל המערכת הזאת, וזה מסתכם בהרבה מאוד קילוגרמים טובים.

כל זה גורם לי לחשוב ולתהות האם באמת אני מחפש מערכת ברמה כזאת? האם שני רמקולים איכותיים, מגבר, בידוד כמו שצריך וסאב קטן לא יספיקו? השקעה מזערית ושיפור עצום בסאונד, שהיום אני די בטוח שיספיקו לי.

כל זה גורם לי לחשוב מה הולך לעלות בעתידה של המערכת.

הייתי מאוד שמח לשמוע את דעתכם לעניין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איתמר.

היה לי את הקטע הזה כמה פעמים. ולאחרונה שוב. (למי שזוכר יה לי רדיו מאחורי הכסא. )

והשבוע השתדרגתי למכשיר זמני מקדימה.

אני ישבתי וחשבתי מה אני באמת מחפש. ומשם המשכתי.

אגב. בגלל כל הקטעים האלו. התקציב המקורי שהיה קרוב ל25K למערכת ירד.

ואני ירכיב מערכת טובה מעוד. אבל פחות ישתגע.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

זוכר את השיחה שלנו איתמר ? :mm_shocke

mp3 הוא חשוב

וגם רדיו הוא חשוב

ואני בהחלט מבין את ההרגשה של הפחד מפני גניבה אחרי השקעה כזאת ...

ואנחנו עוד נדבר השבוע...:wink:

:agrue:

פורסם

תתקין , אני כבר אגנוב :p

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ציפתי שתגיב בסגנון I told you so... :wink:

אבל זה לא בקטע הזה, פשוט נראה לי שנסחפתי ובניתי מערכת שהיא הרבה מעבר למה שחשבתי להשקיע בהתחלה והרבה מעל הצרכים שלי.

(עריכה: התשובה יועדה ליוסי)

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לפי דעתי, לא צריך לעבור את ה5K בהשקעה על מערכת.

כמו שאיתמר אמר, לא שווה להשקיע כל כך הרבה על מערכת.

לפי דעתי מערכת של 5K יכולה לספק כל אחד, ויש כאלה שגם 5K זה מוגזם.

לפי דעתי, תשקיע סכום קטן, ובעודף תוכל לעשות דברים אחרים.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

לא מסכים עם הקביעה הזאת של 5K. גם בסכום נמוך מזה ניתן להרכיב מערכת מספקת מאוד.

פורסם

איתמר ידידי,בסך הכול לכיוון שאתה הולך עליו עכשיו הוא נועד רק למשוגעים בתחום ותמון בוא הרבה הרבה כסף שאם כול הכבוד צריך עבודה מכובדת או הורים עשירים שעוזרים פה ושם במימון הרכב וכו'..

אני חושב ששווה לך ליבנות מערכת SQ שנישמעת טוב פלוס פלוס בידיוק כמו אצלי(בלי להשוויץ) שלא צורך בהשקע של 10K פלוס אלה בכמה אלפים בודדים נגיד 5000-6000 שאתה כבן אדם עובד יכול לעמוד בהם הרי אתה לא קונה הכול ישר דיברנו על זה הולכים לאט לאט...אז לעשות מערכת ששווה 6000 וליגמור את סיפור ולינסוע מפסוט....

אני יגיד לך דבר אחד מה מבדיל אותי מהמשוגעים שתחום הזה שלהם אין אף פעם שביעות רצון ממערכת שלך והם תמיד קונים ומוכרים קונים ומוכרים ובדרך לפעמיים מפסידים כסף אבל אלו אנשים מבוססים או שיש להם כסף בצעד לדעתי אתה צריך לבנות מערכת ולכוון את הראש ושביעות הרצון שלך כשתיכנס לרכב אתה תגיד וואלה המערכת שלי נישמעת מעולה ואני מפסוט ולא צריך שום P9:-P או מגבר של גנסיס.....

פורסם

לא, זה ממש לא זה.

זה כבר הרבה זמן מנקר במוח. באמת לא נראה לי שאני צריך את כל זה.

זה יכול להיות מאוד נחמד, אך משוואת ההשקעה - תמורה לא נראית לי מאוזנת.

איתמר.

פורסם

אהלן איתמר,

א. היה נחמד מאוד לפגוש אותך במפגש ולשמוע את החוות דעת שלך על המערכת שלי.

ב. את האמת?, נראה לי שמערכת ברמה של יאריק, שהיא מערכת מדהימה למדי, היא חסרת טעם.

באיזשהו שלב, חשבתי לעצמי... ( ולי יש יחסית מערכת פשוטה), אוקיי... שמעת את הטוויטרים שלי ואמרת שהם ממש לא של מורל, שהם נעימים, אבל אין להם את הפירוט, ואלו היו הטוויטרים של הפולס. אז חשבתי וואלה, אולי אני אשתדרג לMT22 ואז אמרתי לעצמי, רגע, ישבתי כבר במכוניות עם MT22 וMT11 וואלה! הטוויטר היה שונה, נשמע באמת יותר מפורט ונעים... אבל!

האם השיפור הלא כ"כ חד הזה, שווה לי להוציא עליו 400-500 שקל? הגעתי עם עצמי למסקנה שאם היה לי הרבה כסף? ללא ספק הייתי קונה אותו, אבל במצב הנוכחי, שאני לא רוטשילד, אין לי שום סיבה לרכוש אותו, העלות מול תועלת נמוכה מידי בשבילי...

דבר נוסף שיש לחשוב עליו למשל, האם מעבר בין MT11 לMT 22 הוא כזה משמעותי בשביל להשקיע עליו הרבה כסף?

מה שאני מנסה להגיד בכללי ואני לא חושב שאני מצליח דרך הדוגמאות הוא, השיפור שהיה לי בין המערכת המקורית של הרכב( שהיתה מעולה ביחס למערכת מקורית),לבין המערכת שיש לי היום, הוא שינוי תהומי ביותר! היה שווה כל שקל ואגורה שהוצאתי!

אבל נכנסתי למכוניות עם רכיבים יקרים בהרבה! מגברים יקרים! רדיו דיסקים באלפי שקלים! ושמעו טוב! אבל חשבתי לעצמי... האם כל התוספת העצומה הזאת של הכסף לעומת מה שאני השקעתי... באמת שווה את זה? אני הגעתי למסקנה. ממש, אבל ממש לא.

רכב זהו לא המקום שהייתי בוחר להשקיע בו כאלו סכומים, אני פשוט לא נמצא בו מספיק שעות ביום כדי להנות מזה!( למרות שלפעמים גם ירדתי לאוטו כדי לשמוע מוסיקה בחנייה... אני מודה)

אני מנסה להגיד, שעל -מנת להגיע לרמה בסיסית צריך להשקיע סכום נחמד, אך לא מטורף. מעבר לזה? השיפורים יותר ויותר זניחים.

מקווה שהבנת את הדיעה הכללית שלי, ואת הכיוון שחתרתי אליו.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

אני דווקא לא חושב ככה.

אני חושב שמערכת באוטו היא כבר לא כזה "היילייט" אצלי כמו לפני כמה חודשים. אני לא אומר שיספיק לי רדיו דיסק פשוט של קנווד ומורל פולס, אבל בהחלט יספיק לי משהו סימלי הרבה יותר ממה שתכננתי.

(עריכה: התגובה מיועדת ליחיאל)

(עריכה 2: אמיר, כשאמרתי "לא מורליים" התכוונתי שהם לא מפורטים כמו MT11 או 22. גם אמרתי שהם משי. אל תוציא אותי חומוס :wink:)

פורסם

לא נעים לומר את זה , אבל הנושא של לחפש כול הזמן לשדרג ידוע ובד"כ אתה לא משיג את מה שרצית , כול החיים זה רדיפה אחרי הקשת בענן . ולכן כול אחד חייב ע"פ הכנסתו וסגנון חייו לשים גבול מסויים ובו לעצור .

מה שחווית הוא פשוט שכשאתה לא במירוץ הדברים הפשוטים הם מספיקים לך ביותר

עכשיו אני אומר את זה פעם אחת .ולא אכנס לוויכוח מי שרוצה שיקבל מי שלא שלא . חז"ל אומרים שהנפש היא מקורה בעליונים ולכן היא רוצה לחזור למקורה או להידבק אליו כשאין לה את זה היא מחפשת אחרי דברים אחרים ובכול פעם לא מקבלת מה שהיא רוצה .

אני לא בא לומר לך לחזור בתשובה (כבר יש שירשור די רצחני על זה ואם אגיד יהרגו אותי , מה עוד שבאמת היהדות אינה רוצה חוזרים בתשובה כאלו) אבל שתדע שזה דבר שאתה לא יכול לתקן . ולכן עליך להחליט כמה ולחשוב כול הזמן זה מה שיש לי ועם זה אני מרוצה (וזה למרות שהחיידק תמיד ינקר לך בתת מודע)

בברכה והצלחה בכול מה שתבחר ותהיה מרוצה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...