Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכולכם :-o .

אני מוכרח לציין שיש כאן כמה תגובות שהאירו לי דברים אחרים.

בכל מקרה (ונענה לכמה תגובות בהודעה אחת מצומצמת), אני די בטוח שאהיה מרוצה מהמערכת הזאת. סה"כ בחרתי רכיבים טובים מאוד שמתאימים לסוג המוזיקה שאני אוהב. התקנה נכונה + כיוונים נכונים + בידוד אקוסטי כמו שצריך (מה שנעשה עד עכשיו זה רק פרק א') = תוצאה יפה מאוד.

אבל שוב, כ-מה אני כבר נמצא ברכב? האם שווה להשקיע כל-כך הרבה בשביל זה? זאת הדילמה האמיתית.

אין לי שגעון אחר בראש כרגע, אבל אף פעם לא מזיק שיש קצת כסף בבנק או בצד. אני שואל את עצמי אם באמת אני צריך את כל זה, במיוחד לאור העובדה שכבר כמה חודשים טובים אני נוסע עם רמקול גוסס ועדיין מצליח לחיות עם זה בשלום.

גל, בנוגע למה שאמרת, הסיבה שהחלטתי לבנות את המערכת הזאת מ -0 היא בגלל שמצאתי את עצמי כל הזמן מנסה לשדרג. הייתה לי מערכת רעה לפני כן? לא. ממש לא. די אהבתי אותה, אבל משהו בי דחף קדימה והחלטתי ללכת על הטופ.

אדי, שמתי לעצמי גבול. לשמחתי אני אפילו לא קרוב אליו.

אבנר, את הפסגה שלי אפשר להגיד שכבשתי אך לא נעצתי את הדגל. מה שרציתי השגתי, מה שתכננתי בראש יכול להיות מושם מאוד בקלות ברגע הינתן האות. בהחלט זו היתה הפסגה שלי.

היום אני שואל אם באמת צריך את זה.

בנוגע לפידבק - כמו שחלוץ אמר i really don't care. פשוט צריך לקבל את זה שכל אחד שנכנס לך לאוטו (ולא חשוב כרגע איזו מערכת יש בו) ימצא דברים טובים ובעיקר מגרעות. צריך לסנן ולהנות ממה שאתה אוהב. חוסר הפרגון וההשמצות בתחום שלנו הוא פשוט גועל נפש.

לגבי הלחיות בפחד - אתה צודק, אבל משהו שיהיה כל-כך קרוב לליבי, שהשקעתי בו המון שעות וכסף - אם הוא ייעלם זה מאוד יכאב לי. לא יהיה ביטוח ולא תהיה מערכת TAKE 2.

לאור כל זה אני חושב שאין לי כבר את חיידק ה SQ שהיה בי קודם. אני עדיין אוהב מוזיקה ואוהב אותה איכותית מאוד, אבל כנראה שיחס העלות - תמורה כאן מבחנתי בלתי פרופורציונלי בעליל.

אני מתכוון לחשוב על זה עוד כמה ימים ואני מבטיח לעדכן ולשתף. (בינתיים יש כאן מישהו שרוצה P9? :wink:)

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היה לי בעל בית בהוד השרון - שעד היום הוא חבר טוב

הוא חולה על ג'יפים והוא מתחזק cj6 לבד שזולל ממנו הון על שדרוגים ושיפורים למינם

- לא חסר לו כסף במיוחד אבל עדיין, יש לו שלושה ילדים והרבה זמן פנוי מעבר לג'יפ.

יום אחד שאלתי אותו למה הוא מוציא כל כך הרבה כסף על הג'יפ, האם הוא באמת צריך את כל זה? כמה הוא כבר מנצל את הג'יפ?

התשובה שלו היתה:

"זה הפסיכולוג שלי! יעלה כמה שיעלה!"

זאת גישה אחת. ואם זה מה שעושה לך טוב - תשקיע לפי גבול היכולת.

אם זה מה שאתה אוהב - זאת לא שאלה של נכון או לא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב, אז אני אתחיל קצת בתגובה שלי.

אני כבר לא מעט זמן די נעדר מהפורום מאי אילו סיבות כאלו ואחרות.

ומידי פעם שיש לי את הזמן אני נכנס קורא-מגיב ומנצל את המעט זמן שיש לי לעניין כרגע.

איתמר, אני מבין אותך ב200%.

אומנם אני מגיב לתרד' הזה כמה ימים אחרי שכבר גיבשת החלטה בנוגע למערכת ואני רק חייב להגיד לך כמה דברים מאוד קריטיים.

קודם כל, זה חיידק,מחלה או איך שתרצה לקרוא לזה, וכן התחביב הזה הוא יקר.

הסיבה שה"ההתלהבות" ירדה לך זה רק בגלל שפירקת את המערכת הקודמת שלך, ובנוסף לכל הצרות עברת דירה ועבודה וכמובן החורף הגיע עלינו(ולא ממש לטובה).

ברגע שאתה בפנים, זאת הסחפות שאין לה יותר מידי מרפה.

גם לי תחום האודיו מעט בירידה בכמה חודשים האחרונים או אפילו בשנה האחרונה.

מהמערכת אודיו הביתית שלי שעלתה לי סכומים ממש לא מבוטלים שכרגע יושבת עטופה בפצפצים,ניירות וניילונים.

וכמובן ציוד האודיו לרכב הרב שנאגר אצלי בכמה שנים האחרונות(כן,כן יש חדר מלא ביותר מידי ציוד).

אפילו החתימה של אח שלי משקפת את זה :"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית".

אין תגובה יותר צינית מזה במיוחד שאתה יושב ובוהה ב10 מגברים חלקם נדירים וחלקן יקרים להפליא ואתה חושב לעצמך "למה לעזעזל אני צריך את זה!!??".

בין אם זו אהבה בלתי מובנת לחיפוש אחר הצליל המדויק, הבמה המושלמת והתמונה האבסולוטית או סתם שגעון או טירוף חולף ברדיפה אחרי פריטי אספנות מעלי אבק מרחבי תבל שעונים לשם "היי-אנד" או "אולד-סקול" או כל צירוף מילים שיחד איתו נגררים תשלומים בלתי מובנים למימון מדינת ישראל המקדמת ייבוא.

אין מה לעשות, גם אני קרוב ל6 חודשים ללא מערכת אצלי ברכב(גם ללא קורות,דיפוני דלתות,חצי דש,גג חשוף ועוד').

ואותו דבר קורה ברכבו של אחי.

אז מה? שגעון חולף? טירוף של הדעת שפס מן העולם?

לא! התשובה היא לא!.

ברגע שאתה תרכיב את הכל ותשב לכוון את המערכת אתה תבין בדיוק למה עשית את זה.

אין דבר לתאר במילים את הסיפוק שאתה מקבל כאשר אתה מוצא עצמך כמו אידיוט יושב שעתיים באוטו ,בחניה של הבניין שלך כאשר אתה סחוט מהעבודה אבל עדיין יושב לשמוע עוד איזה קטע תופים, עוד פעם את אותה זמרת שמגיעה לפיקים שיגרמו לרופא אף-אוזן-גרון לשנוא אותך לעד.

אבל כן, אנחנו חולים וללא מרפא.

האם זה יעבור? אולי לתקופה מסויימת שפתאום HU של פיילוט עם זוג רמקולים 3.5 אינטש מקוריים של דייהו פתאום נשמעים לך מליון דולר, ובמקום לשבור את הראש עם מגברים אתה פשוט זורק איזה 9*6 מאחורה ויוצא מגדרך כאילו מדובר על IDMAX לפחות.

אבל ברגע, שאתה שוב נכנס לרכב עם מערכת סטריאו אפילו בינונית אתה פתאום מקבל את הפלאשבק שאומר לך "לא.! אני יכול לעשות זאת טוב יותר!".

איתמר, חדל שטויות, גש לסיים את המערכת ואנחנו ניפגש במפגשים להשרט ולהחרט יותר ויותר עמוק בחיידק הזה או בכפייתיות הזו כפי שכבר נאמר כאן.

אני יכול להבטיח לך שעם בוא הקיץ והמזג אוויר היותר נעים ומעורר חשק של עשייה שיגיע אלינו לטובה, אנחנו נחזור לטמטום הזה שמביא אותנו לבזבז את כל ההון שיש או אין לנו רק בשביל איזו לוחית מתכת מטופשת שכתוב עליה שם של איזה יצרן כזה או אחר.

בשריטה עמוקה,

ניר

under construction..

פורסם

לשרוט שלום,

ההחלטה התקבלה בלב שלם. באמת.

אני מכיר את עצמי ויודע שלא אתחרט על המהלך.

כנראה אני לא כ-זה אודיופיל כמו שחשבתי. אמנם הד-יוניט פיילוט לרמקולים 3.5 לא יספקו אותי, אך משהו קצת מעבר לזה בהחלט כן. עם המערכת שתכננתי פשוט הלכתי רחוק מדי. זה הכל.

רוצה ג'נסיס? :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

החלטה נכונה כך נראה.

לשכנע אותך יהיה מיותר ולא מציאותי.

מערכת בינונית יכולה לספק, ועוד איך, כי ממערכת בינונית ניתן לחלוב הרבה פוטנציאל.

אמנם זה חיידק, אבל גם לחיידק צריך לשים גבולות.

פורסם

אני אקדים ואומר שאני יודע שזה כבר גמור כי כבר פירסמת הודעה ביד 2 אבל,

אני אתן למשל את הדוגמא שלי.

בחודשיים האחרונים עשיתי התקדמות רצינית גם כן עם מערכת SQ שבלי להרגיש (ולא שיש לי יותר מדי כסף)

הוצאתי עליה בערך 7K.

ואני אומר, אם יש לך כבר את הרכיבים (ויש לך) תתקין תהנה ושלום על ישראל.

Jealousy is misery, suffering is grief

פורסם

אין פה מה לחשוב,

לדעתי מ"ע עד 7K זו מ"ע מספיקה לכל בן אדם שמחבב את התחום.

הרי החיים לא נגמרים (חס וחלילה) וה"חיידק" ,אני קורא לזה תחביב יקר :), לא יעבור בחיים, אבל הכל צריך להיות בפרופורציות.

מי שמרוויח 20K נטו בחודש יכול להרשות לעצמו רכב מפואר, עם מ"ע SQ יקרה,

הרי זה ברור שבתחום הנ"ל המשוואה היא מאוד פשוטה, תקציב גבוה > מ"ע איכותית, תקציב יותר גבוה > מ"ע יותר איכותית ואין סוף :).

בוריס.

פורסם

באמת שאין פה מה לחשוב יותר. חשבתי הרבה והגעתי למסקנה.

בואו נעשה את זה אפילו יותר פשוט:

אז השקעתי 20 ומשהו קילו של חומרי בידוד (שבמילה עדינה לא ממש עזרו).

השקעתי ברכיבים טובים.

חשבתי על זוויות וכל מה שיכול לעזור ולסחוט את המיץ מהמערכת הזאת.

אבל מה כל זה שווה אם אני אוהב לנסוע עם חלון פתוח? :roll:

באמת. יש גבול גם לתחביב.

אז חבל לי למכור את הכל כי אני יודע שלא תהיה פעם שנייה.

אבל צריך לקחת גם פרופורציות בחיים. לא כל מי שאוהב מכוניות חייב פרארי.

אני יודע שמי שיקנה את החלקים האלה יהיה מאוד מבסוט מהם, ואם מישהו אחר יוכל להנות מהם ולהגשים איתם חלום - דיינו.

איתמר.

פורסם

על המיד אין בינתיים X. יש על הסופרימו ועל המידוופר (ואיזה חבר פורום אחד ממש מבסוט).

כרגע אני מתלבט. יש כמה אופציות נחמדות ומעניינות.

בגדול אני מכוון לסט ברמת ההייבריד.

איתמר.

פורסם

ויפא פרימיום ליין 7" (בעצם 6.5 רק שיש לו "באסקט" מאוד גדול).

• תוכן חדש...