Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה205 שלי שעברה שנה מאז שקניתי אותה, והגיע הזמן להכניס אותה לטיפול 10. כעיקרון נסעתי בה רק קרוב ל4K אבל בכל זאת הרי צריך להחליף דברים כמו: שמן, מסנן שמן ושאלתי מה עוד צריך??

אגב הרכב לכשנקנה עבר "ישור קו" רציני שכלל החלפת: אטם ראש מנוע, שמן מנוע וגיר, מסנן שמן, אוויר ודלק, מצתים, נוזל קרור, דסקיות קדמיות, צלחות ברקס אחוריות, משאבות אחוריות, נוזל בלמים, תושבת גיר, טיימינג ומותח טיימינג, ומחזירי שמן.

עכשיו האם מומלץ לעשות את טיפול ה10 במוסך מורשה? כי בכל זאת אני מעדיף להחליף ולשים מקורי.

או עדיף לקנות את "המצרכים" בחוץ ולהביא למוסך רגיל ולבקש מהם שירכיבו לי ברכב?

ושאלה אחרונה. האם מישהו מכיר חנות או ספק בצפון, שממנו אני יכול לרכוש את השמן המומלץ והמסנן של פיג'ו?

כי בכל זאת דיי רחוק לי לנסוע לג'אן בשביל שמן ומסנן מקורי.

רב תודות.

יום טוב!

פורסם

לפי מה שהבנתי ישור הקו שעשית הוא די רציני.

עכשיו צריך רק להחליף את השמן ופילטר שמן ופילטר אויר.

הרכב הוא הזרקה או קרבורטור?

לגבי המסנן שמן אז במידה וקיים מוסך מורשה אז אתה יכול לקנות מהם לדעתי.

ככה זה בכל מקרה במוסך המרכזי של רנו שבו אני יכול לקנות את החלפים שאני צריך.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

עברת רק 10K למה לעשות טיפול ?

אם יש בעיה נקודתית אז טפל בבעיה.

אם אתה רוצה לבצע בדיקה כללית , אז בצע.

אך למה לבצע טיפול 10 אם עברת רק 4.

שמור את הכסף אתה לא יודע מה העתיד צופן בחובו.

בברכה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

כן סליחה שכחתי כמובן לציין שהרכב הוא עם 169K שנת 94 1.4 הזרקה חד-נקודתית בעייתית.

ואני מעוניין לבצע את הטיפול כי, ככה רצוי לא? טיפול פעם ב10K או שנה הקודם מביניהם.

זה לא כלכך הכרחי להחליף את השמן פילטר שמן ומסנן אוויר? זה יכול לחכות? עד מתי??

תודה.

פורסם

אם אתה נוסע רק 5 אלף ק"מ בשנה, אז תחליף רק שמן, אין צורך בפילטרים, אם אתה טוען שהוחלפו לפני 4 אלף ק"מ.

גם ככה אתה לא אמור להחליף פילטר אוויר ודלק כל 10 אלפים , אז רק תדאג להחליף פילטר שמן כל 10 אלפים.

שמן שנמצא במנוע שנה צריך להחליף, אתה יכול לרכוש שמן של ACDELCO חצי סינטטי ב 60 ש"ח ולבצע את זה לבד.

בהצלחה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לא, אני טוען שה"ישור קו" שבמהלכו בוצעו כל הטיפולים שציינתי בוצע לפני שנה בדיוק.

ואני פשוט יודע שכל שנה לא משנה כמה עבר הרכב צריך או רצוי או לא יודע כבר.

להחליף שמן ופילטר שמן. ואני רוצה אם כבר אז "לפנק" את הרכב ולשים מקורי.

אגב כמה יכולים לגבות על טיפול מאין זה במוסך? והאם לא עדיף לקפוץ למקורי בגלל העדפה לחלפים מקוריים?

תודה על התגובות!

אגב גם מכיוון שיש לי טסט עוד חודש, חשבתי שרצוי להכניס את הרכב למוסך חוץ מההחלפה שיריצו מבט ויבדקו אם הכל נקי וטוב שלא יהיו אי נעימויות בטסט.

פורסם

הסברתי לך שלא צריך להחליף פילטרים אם עשית איתם 5K , רק שמן.

פילטר אוויר שמן ודלק הם לא דברים שמתקלקלים עם הזמן , הבלאי שלהם נוצר בגלל כמו האוויר, דלק, שמן שעוברת בהם .

הדבר היחיד שנהרס הוא השמן ואותו תחליף.

אם אתה לא יודע לעשות לבד, אני לא הייתי משלם על זה יותר מ 100 ש"ח במוסך, תלוי באיזה שמן הוא משתמש.

פורסם

שמן הוא מוצר שאינו מיועד לרכב או מותג מסוים. הוא בא לבצע תפקיד מסוים בכל מנוע בעירה פנימית, לא משנה יצרנו.

החלף שמן ומסנן שמן, וודא שהם מחברה טובה (קאסטרול, אלף, טוטאל, אגיפ, מוביל וכד') ומוכרת ומתאימים לך. במוסך רגיל שלם 50/60 ש"ח ובהצלחה בטסט.

משכנתא זה קל

פורסם

אז שוב כדי לסכם את הדברים, כי כאן כל אחד אמר משהו שונה

לגשת למוסך להחליף שמן בכל מקרה. אגב איזה שמן מומלץ איזו צמיגות? ואם זה משנה מה מילאו לי קודם? זה קריטי אם אני לא יודע מה הצמיגות שלו?? ולגבי מסנן שמן להחליף או לא?

תודה.

פורסם
יש שמן שמומלץ לפיג'ו סוג\יצרן?

וצריך לשלם לו על הבדיקה הכללית שהוא עושה? לתחתית הרכב ולמכללים?

כל שמן 10W40 חצי-סינטטי יתאים יופי למנוע שלך. אני הייתי מרוצה מאוד מהחצי-סינטטי של מוטול ב205 שלי.

לדעתי כדאי להחליף גם פילטר שמן ופילטר ואוויר עם החלפת השמן, היות ועלויות ההחלפה שלהם נמוכות והתועלת בהחלפתם גדולה מהנזק שבהשארתם עוד כמה חודשים במערכת.

טיפול כזה ל205 הוא בערך הטיפול הכי פשוט שמוסכניק יכול לעשות. לדעתי מעבר לעלות החלקים (שהיא בסביבות ה300 ש"ח), מחיר עבודה סביר יהיה באזור ה100-150 ש"ח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עכשיו להעדיף חלקים מקוריים? כמו פילטר שמן ואוויר?

לגבי שמן עצמו רשמתי :) אזז ה לא משנה מה היה קודם במערכת, בתנאי שמדובר בשמן בצמיגות שונה מזו שכתבת?

המנוע לא יתלונן?

אגב, הרגע התקשרתי למוסך מורשה פיג'ו ובררתי לגבי טיפול 10 לרכב. אז בהתחלה התחילו להסביר לי שאני צריך פילטר דלק שזה 120-150 שקל :) ואז מצתים, קיצר הסברתי לה שאני יודע מה שאני צריך להחליף, והיא אה טוב :) קיצר לשמן, פילטר שמן ואוויר חישבה לי 400-450 לפני מע"מ ואמרה תבוא תבוא נעשה לך מחיר טוב :)

מה אתם אומרים :)?

פורסם

בשביל שמן פילטר שמן ופילטר אוויר , זה יקר.

נדמה לי שמישהו רשם פה שפילטר שמן מקורי עולה 60, אני קונה תחליפי של פיזו ב 20.

פילטר אוויר עולה 15 ש"ח.

השמן שהם ימלאו לך לא יעבור את ה 50 ש"ח, ואני כמעט בטוח שהם גם לא ירכיבו לך פילטר שמן מקורי, כי תשכח מזה שאם אתה הולך למוסך מורשה ,אז זה אומר שהחלפים שם רק מקוריים.

תשאל לגבי החלפים ולגבי השמן.

בקיצור החלפים עולים בסביבות 100, ועל עבודה הם לוקחים לך עוד 350 ש"ח לא כולל מע"מ.

תגיד אתה אם זה הוגן.

פורסם

מהודעתך לא הבנתי הרי במוסך מורשה הם חייבים להרכיב חלקים מקוריים אז לפני מה שכתבת שמן ופילטר שמן ואוויר הכל ביחד זה מקסימום יכול לצאת 125 ש"ח וכל השאר זה מחיר העבודה..

שזה כמובן לא מעט.

אז פשוט להעדיף מוסך אחר על המורשה. ששם כמובן הם ישימו לי חלפים תחליפיים.

הבעיה שאפילו שאני הייתי רוצה לשים מסנן מקורי אין לי באיזור איפה לקנות חד כזה.

אני מנהריה.

פורסם

לא אמרתי שאין להם במוסך פילטר מקורי, רק רציתי שתדע שזה שהם מוסך מורשה , לא מחייב אותם להשתמש בחלפים מקוריים.

תתקשר לבחורה הזאת שוב, ותשאל אותה אם המחיר שהיא נתנה לך הוא על פילטר שמן מקורי, ואיזה שמן הם ממלאים שם,תגיד לה שאתה מעוניין רק בפילטר מקורי .

יש פילטרים של בוש בחנויות חלפים, ועוד חברות טובות כמו ראביט, אני לא הייתי ננעל רק על מקורי.

למרות שאני לא בטוח שפיז'ו מיצרים פילטרים , צביקה פיק קונה כאלו מקוריים, תשאל אותו מי היצרן של הפילטר.

יש לך פילטר מקורי עכשיו ברכב?

הסברתי לך שאם נסעת רק 5K , אז אתה לא חייב להחליף אותו אלא רק את השמן,חבל על הכסף שלך.

• תוכן חדש...