Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר אני לוחץ על הגז "חזק" לא עד הסוף אבל לוחץ.

מדובר ממצב עמידה! ההגה מושך שמאלה.

במצב נסיעה, ההגה מושך שמאלה פחות.

למה זה? מה לבדוק?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני לא יודע באיזה רכב מדובר (למה שאני אדע? מה זה פרט חשוב?) אבל מניח שהמכונית שלך היא בעלת הנעה קדמית והתופעה שאתה חווה היא מה שנקרא Torque steer.

שווה לבדוק רק שלחץ האויר בגלגלים הקדמיים זהה ומכוון ללחץ הנכון ואם באגף הזה הכל בסדר - פשוט ללחוץ טיפה פחות על הגז ביציאה מהמקום.

מוטי

פורסם

בהנחה שזו הנעה קידמית - יכול להיות מצב שהצמיג שלך לא מעביר את כל כמות הכח לכביש קרי הוא כבר שחוק\חסר אוויר.

דבר זה מביא אותו ל"חפש" אחיזה בזמן האצה חזקה.

לגבי המשיכה שמאלה - תתחיל באוויר - אח"כ אני הייתי ניגש למוסך ובודק תושבות\בולם שמאלי.

פורסם
מה זה Torque steer ? למה זה קורה ?

התופעה הנקראת Torque steer היא משיכה הנוצרת בהיגוי במכוניות הנעה קדמית בזמן תאוצה חזקה (המשיכה תמיד תהיה לאותו הכיוון).

התופעה נגרמת כתוצאה מאורך לא זהה של הציריות, בזמן תאוצה הציריה הארוכה יותר מתעוותת יותר ולכן מסתובבת לאט יותר מהציריה השניה למהלך חלקיק שניה וכאן למעשה נוצר הפרש האחיזה בין שני הצדדים והמשיכה הצידה.

מוטי

פורסם
התופעה הנקראת Torque steer היא משיכה הנוצרת בהיגוי במכוניות הנעה קדמית בזמן תאוצה חזקה (המשיכה תמיד תהיה לאותו הכיוון).

התופעה נגרמת כתוצאה מאורך לא זהה של הציריות, בזמן תאוצה הציריה הארוכה יותר מתעוותת יותר ולכן מסתובבת לאט יותר מהציריה השניה למהלך חלקיק שניה וכאן למעשה נוצר הפרש האחיזה בין שני הצדדים והמשיכה הצידה.

מוטי

מוטי מה שאתה מתאר פה אמור להתייחס לרכבי הנעה קדמית חזקים לא?

כי גם בקורסיקה 3100 וגם בקאוואליר 2200/2400 הרגשתי טיפה את התופעה למרות העובדה שישנה בקרת משיכה.

והם לא בדיוק שיא העצמה ברכב הנעה קדמית.

אתה יכול לשפוך עוד קצת אור על הנושא?

תודה.

פורסם

חשבתי שאחרי ששיגעתי אותם על הרכב שלי תדעו.

VW בורה דיזל מנוע 1900. שנת 2002.

צמיגים קדמיים זהים! במצב זהה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מוטי

תופעות אלו אמורות להיות מנוטרלות בתכנון על-ידי הוספת ציר ביניים או קוטר גדול יותר של הצירייה הארוכה יותר.

פורסם

כמו שמישהו כבר ציין כאן בתחילת השרשור:

תבדוק חופש בין המשולש לתפוח.

תעלה את הצד הקדמי של הרכב (כול פעם צד אחד) על ג'ק, תבדוק אם יש חופש מוגזם לגלגל.

קשה לי להסביר איזה תנועה אתה אמור לבדוק אבל אני ינסה, תעמוד בצד הרכב אם הפנים לאוטו תחזיק את החלק התחתון של הגלגל ותמשוך אותו אל עצמך לאחר מכן דחוף אותו ותנסה להרגיש אם הוא זז הרבה או לא. ואם אתה יודע מה לבדוק אז גם תבדוק שהברגים שמחברים בין התפוחים למשולשים מחזקים (כדאי לא להכניס את הראש מתחת לאוטו שרק ג'ק אחד מחזיק אותו).

פורסם

ב-205 שלי לשעבר, לאחר שקניתי אותה שמתי לב לתופעה הזו.

מבדיקה של הענין, קיבלתי המלצה (מ"מושיקו הנהג") לבדוק שוב את מערכת הפרונט וההגה, כדי לנטרל את החשש של חופש שם, ולינק למאמר מעניין בנושא Torque steer.

בסופו של דבר, לאחר בדיקה נוספת, של בעל מקצוע נוסף ברכבי (אחרי שבמוסך הראשון לא נתגלה הבעיה) התברר שהיה חופש במשולש, ובעקבותיו החלפתי את 2 המשולשים והבעיה נעלמה.

לא ציינת באיזה רכב אתה נוהג, אבל בהנחה שמדובר ברכב עם הנעה קדמית, עם הספק לא מפלצתי, כדאי לבדוק במכון פרונט את מערכת ההנעה וההיגוי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא צריך הנעה קדמית חזקה בשביל torque steer. מספיק דייהו. :-D

קורה כמעט בכל מכונית הנעה קדמית שיצא לי לנהוג עליה. קצת פחות גז בזינוק, וה"בעיה" נעלמת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...