Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אני מכוון את הטיים קורקשן הכי טוב שיש יש בדרך כלל מספר מסויים או נטרלי?

ועד כמה חשוב הכיוון של הטיים קורקשן כרגע אצלי הכול על ה0 למה אני לא מסתר כול כך

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

א. איזה מכשיר?

ב. המספרים הללו לא מייצגים שום דבר. אתה יודע שעשית שימוש נכון בטיים קורקשן ברגע שאתה מקבל מרכוז (עד כמה שאפשר לתאר את זה ככה).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לפני כמה חודשיים שלחתי מיל למהנדס אלפיין אנגליה ושאלתי אותו איך לכוון טיים קורגשן נכון.. הוא הסביר לי משהוא כזה

קח את צעד שמואל ניפרד ותתחיל לכוון אותו בעזרת הטיים קורקשן למרכז הבמה ברגעה שלדעתך עשיתה זאת עכשיו כוון את צעד ימיני בניפרד למרכז הבמה....עקרונית עשיתי זאת וזה באמת שיטה דיי נוחה..

פורסם

לא צריך להסתבך כל כך.

ככל שאתה מגדיל את המספר מ 0 ומעלה, אתה למעשה יוצר DELAY של האות המועבר לערוץ שאתה משחק בו. או למעשה הפוך, תיכף תבין.

כלומר, אתה אומר למכשיר - "הרמקול הימני שלי (במידה ואתה מכוון עכשיו את רמקול ימין), נמצא טיפה רחוק מהאוזן שלי ולכן שלח את האות מוקדם יותר כדי שיגיע יחד עם האות מהערוץ השמאלי או שיגיע למרכז (שאתה מגדיר) בזמן 0"

(יכול להיות שהפעולה האלקטרונית היא דווקא הפוכה - כלומר המכשיר למעשה מבצע DELAY של כל הערוצים האחרים כדי שזה יהיה מוקדם יותר, אבל אני לא ממש בטוח וזה גם נראה לי פחות סביר).

בכל מקרה - כך אתה עושה לכל ערוץ תוך התייחסות לנק' מסוימת שאותה אתה מגדיר כמרכז הבמה.

הרי יש לך שתי אופציות לתצוגה - זמן ומרחק. לא סתם.

בגדול, הדרך המדוייקת ביותר לכוון זאת היא ע"י קביעת נק'בחלל הרכב, המייצגת את האוזן של הנהג, ומדידת קו ראיה אל כל רמקול.

חשוב לציין שהדבר עוזר למירכוז במה אך לא ישפיע הרבה על גובה ועומק הבמה.

בקשר לפרקטיקה:

פשוט תשמע דיסק ווקאלי כלשהו (NORA JOHNS למשל :-D , תיכף ניר יצחק...) ותשחק עם ערוץ ימין יחסית באופן גס (נניח, תשנה מ 0 ל - 5) ותראה (או יותר נכון, תשמע) שמיקום הזמרת זז. תכוון כך את המיקום הווירטואלי של הזמרת למרכז השמשה הקדמית.

בהצלחה

והקשבה נעימה!

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

תודה על התגובות המכשיר הוא 9855R

ואצלי המספרים הם מ0 עד 396 עם אני לא טועה

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

אני לא בקיא במכשיר הזהאבל בכלליות..אם יש לך טווטר דומיננטי שנחתך בסביבות 2.5K (או נק' נמוכה יותר) ומיד בתחתית הלדת.

תנסה לתת לטווטר בצד שמאל עיכוב של 1.1-1.4ms ולמיד השמאלי (אם הוא בתחתית הדלת ) נסה בין 1.3 -1.7ms.

בצד ימין אל תתגע בטיים קוקרשן..(אם לא יסתדר שחק עם זה קצת).

המטרה שלך היא ליצור "עכבה" ברמקולים שקרובים אליך, לכן אני אומר לא לגעת ברמקולים בצד ימין - הם יהוו מעין בסיס לכיוון

הכל השערות אבל תתחיל מזה...אתה פשוט צריך לשמוע עד שאתה שומע הכל ממרוכז.

עדיף שמישהו שיודע כיצד זה אמור להשמע יוכל לעזור לך בכיוונים...

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

פורסם

דבר שלמדתי רק לאחרונה - קשה לאוזן שלך להיות אובייקטיבית בסביבה שאתה רגיל אליה.

אני אסביר:

גם אחרי שתכוון את הטיים קורקשיין ותחשוב שהצלחת להשיג מירכוז של הבמה - האוזן שלך עדיין מקובעת לסביבה של הרכב שלך, יתכן והתחושה שאתה תקבל כמרכז היא יותר פסיכולגית ממה שהיא תהיה באמת פיסית.

בכדי להשיג מירכוז אתה קודם כל צריך לדעת בדיוק איפה המרכז נמצא - כדי לעשות את זה אתה צריך לעשות את הדברים הבאים.

תיקח דיסק שהוקלט היטב (נורה גו'נס זה באמת אופציה נהדרת) רצוי דיסק מקורי - תיגש למערכת סטריאו ביתית שההתקנה שלה מאפשרת לך לשבת בדיוק באמצע בין שני הרמקולים.

תאזין לדיסק ותראה אם אתה באמת שומע את הזמרת במרכז - תשים לב טוב טוב לדברים שמנגנים בצד ימין ודברים שמנגנים בצד שמאל ותזכור את הטרק המסוים הזה.

עכשיו יש לך מטרה "פשוטה" - להגיע לאותה התוצאה בדיוק ברכב!

מה שעשית עכשיו זה נתת לעצמך להבין מתוך שיר שאתה מכיר ואוהב בדיוק איך הוא צריך להשמע בתנאים אידאלים ועכשיו יש לך נקודת ייחוס אמיתית כלפי הסלון של הרכב שלך.

אתה ניגש לרכב -

שם את הדיסק ועומד על ההבדלים - אני מבטיח לך שבשלב הזה אתה כבר תיתן לעצמך סטירה!

תשים לב למשהו מאוד חשוב!

המרחק שבו אתה יושב עם הכסא ברכב מהרמקולים הוא קריטי להשגת האפקט הזה - בבית אתה בדרך כלל יושב רחוק מהרמקולים - ברכב אתה מוגבל! מאוד מוגבל! - הרחקה של הכיסא למקסימום האפשרי (בהתחשבות בבטיחות הנהיגה) תעזור פלאים להשגת במה נכונה יותר - בתחרויות SQ חלק מהמתמודדים בכלל משנים את המסילות של כסא הנהג כך שהן יוכלו לזוז רחוק יותר (אני מדבר על רמות קשות כמובן)

בנוסף לכך הגובה שלך גם חשוב וגם משנה את הצורה בה תכוון את הרכיבים.

ברגע שמצאת נקודת ישיבה נוחה - עכשיו אתה צריך להתחיל לשחק עם הטיים קורקשיין כמו שהסבירו לך.

אם אחרי כל זה אתה עדיין מתקשה להשיג במה ממורכזת ומאוזנת - כאן כבר הייתי מציע לך לנסות מיקומים קצת שונים של הטוויטרים - את טוויטר שמאל - אם הוא מכוון ישירות לראש - תנסה להרחיק אותו קצת מהציר או אפילו לסובב אותו כלפי השמשה - זה מה שעשיתי אצלי - וזה מה שעשה בסוף את הטריק ולא הטיימ קורקשיין ולא שום דבר!

בנוסף לכך - אם אתה מגביר את הסט קומפוננט שלך על גבי הקרוס הפסיבי שלו - משחקי פאזה גם יעשו הבדל רציני בגובה ובמרכוז הבמה.

אחרי כל זה יש עוד בדיקה שאתה יכול לעשות - תשב בין שני המושבים ברכב שלך - אם אתה במצב הזה מרגיש שאתה במרכז הבמה - רוב הסיכויים שבמושב הנהג אתה לא תשמע את זה ככה וזה אומר שאתה צריך לשנות את הכיוונים של המערכת.

בהצלחה!

אפרופו - הדיסק שאני השתמשתי בו לבדיקה הזאת הוא דיסק של ג'ורג' בנסון ואל ג'ארו - שנקרא givin it up

בשיר הרביעי למשל - יש זמרת ששרה בצד שמאל מרכז של הבמה וזמר ששר בצד ימין מרכז של הבמה

ובשיר הראשון אתה יכול באופן פרפקטי לשמוע את הזמר במרכז

לפי זה כיוונתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אהלן

סתם מנסיון לאחר ששיחקתי עם הפונקציה הזו די הרבה (9835) לדעתי היא מוגבלת - כאשר מגיע אות (צליל) משני הרמקולים יחדיו (בו זמנית) אזי יש משמעות לפונקציה כי הרי אנו מקבלים את האות משני מקורות (רמקול ימני ושמאלי) ולכן מרגישים בהבדל במרחק.

אבל מה קורה כאשר הצליל מגיע רק מאחד הרמקולים? אז אין משמעות ל-Delay שהרי המרחק עדיין קבוע לאוזן מאותו רמקול ואי אפשר להשוות. תמיד נדמה לי שאחד הרמקולים מרוחק יותר פיסית מהשני.

לדעתי אין שום פתרון אולטימטיבי לבעיה של מרחק מהרמקולים אלא הרחקתם מהאוזן ככל שניתן (למשל מיקום טוויטרים קרוב ככל שניתן לחלון הקדמי.

מה דעתכם?

פורסם

לדעתי בכלל כל הנושא של טיים ק. לא יעיל. הכיוון האמיתי והנכון יש לבצע ע"י כיוון פאזות ונק' חיתוך.

זהו, כל השאר הם גימיקים.

פורסם
דבר שלמדתי רק לאחרונה - קשה לאוזן שלך להיות אובייקטיבית בסביבה שאתה רגיל אליה.

אני אסביר:

גם אחרי שתכוון את הטיים קורקשיין ותחשוב שהצלחת להשיג מירכוז של הבמה - האוזן שלך עדיין מקובעת לסביבה של הרכב שלך, יתכן והתחושה שאתה תקבל כמרכז היא יותר פסיכולגית ממה שהיא תהיה באמת פיסית.

בכדי להשיג מירכוז אתה קודם כל צריך לדעת בדיוק איפה המרכז נמצא - כדי לעשות את זה אתה צריך לעשות את הדברים הבאים.

תיקח דיסק שהוקלט היטב (נורה גו'נס זה באמת אופציה נהדרת) רצוי דיסק מקורי - תיגש למערכת סטריאו ביתית שההתקנה שלה מאפשרת לך לשבת בדיוק באמצע בין שני הרמקולים.

תאזין לדיסק ותראה אם אתה באמת שומע את הזמרת במרכז - תשים לב טוב טוב לדברים שמנגנים בצד ימין ודברים שמנגנים בצד שמאל ותזכור את הטרק המסוים הזה.

עכשיו יש לך מטרה "פשוטה" - להגיע לאותה התוצאה בדיוק ברכב!

מה שעשית עכשיו זה נתת לעצמך להבין מתוך שיר שאתה מכיר ואוהב בדיוק איך הוא צריך להשמע בתנאים אידאלים ועכשיו יש לך נקודת ייחוס אמיתית כלפי הסלון של הרכב שלך.

אתה ניגש לרכב -

שם את הדיסק ועומד על ההבדלים - אני מבטיח לך שבשלב הזה אתה כבר תיתן לעצמך סטירה!

תשים לב למשהו מאוד חשוב!

המרחק שבו אתה יושב עם הכסא ברכב מהרמקולים הוא קריטי להשגת האפקט הזה - בבית אתה בדרך כלל יושב רחוק מהרמקולים - ברכב אתה מוגבל! מאוד מוגבל! - הרחקה של הכיסא למקסימום האפשרי (בהתחשבות בבטיחות הנהיגה) תעזור פלאים להשגת במה נכונה יותר - בתחרויות SQ חלק מהמתמודדים בכלל משנים את המסילות של כסא הנהג כך שהן יוכלו לזוז רחוק יותר (אני מדבר על רמות קשות כמובן)

בנוסף לכך הגובה שלך גם חשוב וגם משנה את הצורה בה תכוון את הרכיבים.

ברגע שמצאת נקודת ישיבה נוחה - עכשיו אתה צריך להתחיל לשחק עם הטיים קורקשיין כמו שהסבירו לך.

אם אחרי כל זה אתה עדיין מתקשה להשיג במה ממורכזת ומאוזנת - כאן כבר הייתי מציע לך לנסות מיקומים קצת שונים של הטוויטרים - את טוויטר שמאל - אם הוא מכוון ישירות לראש - תנסה להרחיק אותו קצת מהציר או אפילו לסובב אותו כלפי השמשה - זה מה שעשיתי אצלי - וזה מה שעשה בסוף את הטריק ולא הטיימ קורקשיין ולא שום דבר!

בנוסף לכך - אם אתה מגביר את הסט קומפוננט שלך על גבי הקרוס הפסיבי שלו - משחקי פאזה גם יעשו הבדל רציני בגובה ובמרכוז הבמה.

אחרי כל זה יש עוד בדיקה שאתה יכול לעשות - תשב בין שני המושבים ברכב שלך - אם אתה במצב הזה מרגיש שאתה במרכז הבמה - רוב הסיכויים שבמושב הנהג אתה לא תשמע את זה ככה וזה אומר שאתה צריך לשנות את הכיוונים של המערכת.

בהצלחה!

אפרופו - הדיסק שאני השתמשתי בו לבדיקה הזאת הוא דיסק של ג'ורג' בנסון ואל ג'ארו - שנקרא givin it up

בשיר הרביעי למשל - יש זמרת ששרה בצד שמאל מרכז של הבמה וזמר ששר בצד ימין מרכז של הבמה

ובשיר הראשון אתה יכול באופן פרפקטי לשמוע את הזמר במרכז

לפי זה כיוונתי.

הוזזת הטוויטר לכיוון השמשה זה טיים קורקשיין. עיכבת את הגעת גל הקול אל האוזן שלך בזה ששברת אותו על השמשה. ובזה גם חידדת את הגבוהים.

לגבי הסביבה, אתה צריך לדעת מה בדיוק אתה רוצה, ולא לאיך אני רגיל.

ההשוואה למע' ביתית לא כ"כ נכונה. וזאת מכיוון שבמה ומירכוז קשורה ביכולת המגבר להחזיק את הרמקול, וכן בהגברה עצמה. מגברים מסוימים יהיו בעלי במה מאד מדויקת וממורכזת, ואילו אחרים פחות.

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

• תוכן חדש...