Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לבעלי מוט מייצב...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את התמונה של רועי...

נראה שההרכבה של המוט יצאה טוב מאוד.

אז אתם אומרים שאין מה לפחד אם אני עושה 2 חורים בפח שמעל הבולם?!!?

רק 2 ברגים...ובלי לחסום את את המספר שלדה...נשמע טוב...

כנראה אני אתן לאבא שלי לבנות לי אחד כזה(הוא מסגר במקצועו)

מקווה שזה יצא טוב...

תמונה של המוט.

pppp1.jpg

נינג'ה לבנה!

פורסם

קודם כל תודה לרועי על המאמץ :lol:

שנית, אני יודע שאתה סומך על אבא שלך וכו'... אבל אני אישית הייתי קונה מוט כזה שהושקע בו קצת תכנון ע"י ספארקו (לדוגמה...).

המחיר לא ממש גבוה (500-600 ש"ח) וזה שווה את השקט הנפשי.

:-)

פורסם
הכוונה היתה שרכב צרפתי בדר"כ רכב יותר רך,ןלגבי הרכב של חבר שלי זה רכב שנהגתי בו המון.

אני מזמין אותך לנסיעה בקליאו שלי.

:lol:

:-)

פורסם
הכוונה היתה שרכב צרפתי בדר"כ רכב יותר רך,ןלגבי הרכב של חבר שלי זה רכב שנהגתי בו המון.

רכב צרפתי ספורטיבי הוא מממממשש אבל ממש לא רך!! הוא גורם לך אחרי שעה נסיעה בעיר למחלת ים! :o

פורסם

אההה....

עכשיו אבנתי...

זה לא מוט מייצב - מוט מייצב מורכב בד"כ ברכבי שטח בעלי מהלך מתלים גדול ומטרתו למנוע תזוזות גדולות מדי של סרניםניתן לראות בבירור אחד כזה מאחורי הסרן האחורי של לאדה ניבה - מוט אלכסוני שמחבר את הסרן לשילדה. מוט כזה לא ממש משפיע על התנהגות (גרועה) של הרכב.

אנחנו כאן מדברים על מוט קישור (strut brace) שתפקידו למנוע פיטול של השילדה ע"י יצירת ריבוע קשיח - של מוט אצמו, מתלים וקורת רוחב קידמית. הקטנת פיטול שילדה משפרת את תגובות היגוי, מכוון שאין "ספיגה" של הפניית הגה ע"י פיטול שילדה.

מצד שני, הקשחת הריבוע לא מאפשרת לגלגלים קדמיים להשאר בזווית אחיזה אופטימלית לכן תת-היגוי מורגש יותר בסיבובים קיצוניים.

יש עוד מוט אחד חשוב - מוט פיטול - שמחבר מתלה שמאל לימין. תפקידו להקטין זוויות גלגול של הרכב ולשמור על אותה זווית אחיזה אופטימלית. מוט זה מורכב בתחתית הרכב.

בכל מקרה, מאוד לא מומלץ לייצר את שלושת המוטות אלה לבד, או להשתמש במוט קישור "אוניברסאלי", מכוון שזה יכול לשנות את הכיול של שילדה/מתלים בצורה קיצונית ביותר - ובמקרים קיצוניים עפילו לגרום לשברי עייפות בשילדת הרכב.

P.

נב: רוב המידע תורגם מאתרי שיפורים בחו"ל.

פורסם

לפי מה שפאולפרו רשם אני והוא מדברים על אותו דבר,והכוונה שלי היא באמת למוט הפיתול דוגמת זה שבדרך כלל מתקינים ברכבי השטח השונים,וכמו שהוא אומר בעצמו,זה ממש לא משפר התנהגות רכב.

כמו כן, כשאמרתי רכב צרפתי התכוונתי לרכב רגיל,ולא לספורטיבי,אני מודע לזה שרכבים ספורטיביים הינם קשיחים מטבעם (אחרת מאוד היה קשה להשאיר אותם על הכביש ולא באיזו תעלה לצד הדרך...),והתכוונתי לרכב רגיל כיוון שמישהו כאן ציין רנו 1.4,אז התייחסתי לרכב רגיל,וגם ציינתי בכל הודעותי שהמוט מייצב לא ישפר התנהגות ואחיזה ברכב שכבר הונמך והוקשח,בהתייחסתי לרכב רגיל.

אריאל-בלי שום קשר אני מאוד אשמח לסיבוב ברכב שלך,כי אני מאוד אוהב רכבי ספורט (והלוואי שהיה לי כסף להחזיק רכב ספורטיבי...) אז אם תיהיה מוכן לעשות לי סיבוב בלי קשר לדיון אני אשמח....

והערה אחרונה- אין לי אומנם רכב ספורטיבי,אבל יש לי מכונית מונחית רדיו שהתנהגותה מאוד דומה להתנהגות של רכב ספורטיבי אמיתי,רק שהיא יותר קיצונית,ואני מזמין אתכם לבוא ולראות בשידור "חי" השפעות של שיפורים למינהם על התנהגות רכב (חלקכם אולי יצחקו בשלב זה אבל זה יכול ללמד אתכם שיעור מעלף....),ואני באמת רציני,אם אתם רוצים לראות באמת איך שיפורים כמו הנמכות מרכב,הקשחות מתלים וכו' משפיעות על מרכב המכונית שלכם זו הדרך הכי בטוחה\נכונה\מלמדת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

גם על הRSI שלי מותקן מוט מייצב עליון -עולם אחר בסיבובים.

מומלץ!!!!

לא ניראה לי תיקני הקטע שאבא שלך יבנה לך זה לא מיקצועי וחאפרי בגדול.

ישבו מהנדסי רכב ותכננו עבור הרכב את החלק הנ"ל ואתה "רוצה לבנות" .

אם ברצונך לשפר את ביצועי הרכב בצורה מקצועית קנה אחד תרכיב ותהנה.

• תוכן חדש...