Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיז'ו 309 מנוע 1.4 משנת 92.

בחודשים אחרונים נתקלתי בתופעה מוזרה - נוזל קירור ברדיאטור נעלם.

ליתר דיוק הנוזל בורח דרך פתח עליון שאמור להיפתח רק עם יש לחץ יתר ברדיאטור.

לא רק שנוזל נעלם הוא גם משאירים אחריו בוץ ירוק שחור בתוך רדיאטור.

חשוב לציין שאני ממלא מים לפי גובה נכון (לא אמור להיות עודף מים)

מצ"ב תמונות של תוצאות וגם תמונה של נוזל קירור שאני משתמש בו.

נ.ב. אין נזילות שמן, שמן בצבע "נכון", מנוע עבר אוברול לפני 20K לכן לא אמורות להיות בעיות של בריחת מים למנוע.

DSC00097 (Medium).JPG

DSC00099 (Medium).JPG

DSC00100 (Medium).JPG

DSC00102 (Medium).JPG

פורסם

א. בדוק את תקינות הפקק של מערכת הקירור.

ב. נוזל הקירור שבו אתה משתמש הוא זבל טהור. הוא הסיבה למשקעים אותם אתה מוצא.

ג. בדקת האם ישנם מים בשמן המנוע? בדוק אם יש "טחינה" על פקק מילוי השמן ועל מדיד השמן.

ד. יש לבדוק את מערכת הקירור בלחץ לאיתור דליפות.

בהצלחה.

פורסם

מערכת הקירור נראית רע, ממש כמו במצב של אטם ראש שנפרץ (ויכול להיות שזה המצב).

מה שכן, הנוזל קירור שאתה משתמש הוא "נוזל קירור" מאיכות נמוכה וייתכן וברדיאטור נוצרה ריאקציה כימית בין הנוזל הישן לנוזל החדש - וזה מה שגורם לליכלוך סמיך מאוד במערכת הקירור.

במצב ראשון, נקה ה-י-ט-ב את המערכת ומלא מים רגילים למשך יום-יומיים ותראה אם התופעה חוזרת על עצמה והאם יש נזילות.

במידה והמערכת נשארת נקיה, החלף את המים הרגילים בנוזל קירור מקורי או נוזל קירור מאיכות טובה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין מים בשמן, אין "טחינה" על מדיד שמן, אטם ראש לא נפרץ בזה אני בטוח.

גם אני חשבתי שנוזל קירור הוא מקור בעיה. פשוט מוכר בחנות המליץ לי על נוזל הזה, מאחר והוא המליץ גם על שמן מסוג ACDELCO חצי סינטטי שעשה את העבודה היטב, האמנתי למוכר גם בנושא נוזל קירור.

יש המלצות לנוזל קירור איכותי? משהו שניתן להשיג בירושלים במחיר סביר של 50-60 ש"ח?

פורסם

איך מבצעים ניקוי כל מערכת קירור מהנוזל זה? אם אני פותח צינור תחתון ומרוקן עדיין יהיו שאריות הנוזל בתוך מנוע.

• תוכן חדש...