Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיקת בלמים אחוריים, אפילו אם מבוצעת בטיפול "כסף", לא לוקחת חצי שעה. יותר בכיוון של 2 דקות (כאשר האוטו כבר על הליפט וכל שנותר הוא לפרק גלגלים ולהעיף מבט)

פתרון החידה:

1. בקליאו רגילה (לא ספורט) ההבדל הוא שבטיפול כסף מחליפים מצתים ומסנן אוויר, ובטיפול ארד לא.

זה נשמע די סביר לגבי הבדל של 0.5 שעת עבודה.

אין הבדל ברשימת הבדיקות והכיוונים בין שני סוגי הטיפולים.

2. בקליאו ספורט אמורים להחליף מסנן אוויר בכל טיפול (אם כי ראיתי שלא תמיד מקפידים על זה - שווה לשים לב!).

3. בקליאו ספורט מחליפים מצתים (בעלות גבוהה) רק אחרי 120,000 ק"מ ולא חובה לפני כן (אפילו לא לפי שנים).

4. יוצר מכך שהטיפולים זהים לחלוטין.

5. מק"טי העבודה לטיפולים (ארד, כסף, זהב) הוא זהה לכל רכבי קליאו-B וכך גם המחיר. (אין הבדל בין טיפול כסף לקליאו 1400 או קליאו ספורט, למשל)

ולכן יוצא שמי שמזמין טיפול "כסף" משלם 100 שקל על כלום. ממש ממש כלום.

באנגליה (cliosport.net וכו') לא מכירים בכלל טיפול "כסף". שני טיפולים קטנים ואחד גדול וחוזר חלילה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ויל ידידי.

צינתי לך את נושא המצתים(0.4 בשעתון) אבל עכשיו קצת רצינות :

כשרכב מגיע למוסך לטיפל הוא גם אמור להיבדק ואמורות להתבצע פעולות מנע שלוקחות זמן .

כיום (ובטור מי שמגיע מתוך המע') מוסכי רשת נוהגים למדוד יעילות עובדים והמשכורות מבוססות על פרמיות כלומר שעובד "טוב" אמור לסיים טיפול ב30 דקות כלומר 0.5 והיו לי עובדים שבצעו החלפת גיר DPO ב2.9 שהשעתון נותן 6.5 .

וכאשר מגיע טרנו לטיפול בסיסי אז מעטים מאוד המוסכים שמגרזים את הלוקרים דבר שמאריך את חייהם ולא כולם מכוונים את גובה הסרן הקדמי כי פשוט מאוד זה לוקח זמן. ישנם המון פעולות מנע ברנו ואני חושב שגם ברכבים אחרים, שפשוט לא מבוצעות בגלל עניין רווחי של המוסך פעולות שיכולות לחסוך לבעל הרכב כסף לטווח ארוך .

דיברתה על מפרט לטיפול אם תתזמן מה צריך לבצע(בד' וכו')בטיפול תבין שאין מצב שזה לוקח 1.1

שיהיה לכולם חג שמח!!

בברכה !

KamiTech

פורסם

ואיך כל הסיפור הזה מסביר את הפער בין 2 טיפולים שהמפרט לביצוע בשניהם זהה לחלוטין?

פורסם

השעתון נקבע עי' היצרן .

אותו יצרן שדרש לבצע את הפעולות שציינתי .

הגביה מתבצעת עי מוסך. מוסך שלא תמיד מבצע את הפעולות שצינתי ומה שכולם חושבים שטיפול זה רק הח' שמן פילטר שמן .

אני יחפש את המסמך השמסביר מה הבד' שצריך לבצע ותראה שמעבר לחלקים המוחלפים (שמן פ.שמן שיבה...) ישנם בד' שלא מבוצעות והם מה שמאריך את זמן הטיפול ועל כן המחיר שונה אבל למעשה הלקוח לא מודע לזה שהוא משלם על משהו שהוא לא מקבל!

בברכה !

KamiTech

פורסם

חוץ מצינורות הדלק ותושבת המנוע, לא הייתי מביא דבר נוסף מחו"ל.

will- יש לך מושג אם המחירים והמק"טים זהים בכל מערב אירופה או שהם נכונים רק לצרפת?

בקשר לתושבת מנוע- מבין דבר אמר לי שאפשר לקנות תושבת מקורית של קנגו, היא מתאימה אחד לאחד.

כמה עולה טיפול ארד?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני לא מבין, בקובץ שצירפת רשום שרצועת תיזמון צריך להחליף או שמגיעים ל120 אלף ק"מ או לחמש שנים.

אז למה כל הקליאו ספורט 2003 שאני מכיר החליפו בתחילת 2006 ובסביבות 50-60 אלף ק"מ?

הטיפול הבא שלי הוא 77 (עכשיו אני עומד על 66 והטיפול האחרון(זהב) נעשה ב57.

אתם מציעים לי להחליף רצועת תיזמון בטיפול הקרוב(77) או לחכות ל2007-8?

תודה, איתי.

פורסם

אם תקרא את בכתוב תבין שזאת טבלה שמדברת על רכבים מ1999 ועד 2002 והרכב שלך הוא 2003 .

בלי קשר לזה רצועת תזמון לפי מפרט יצרן היא כל 5 שנים או 120000 וזה נכון לאותם זמנים כיום היצרן ממליץ על 90000 או 4 שנים וזה עקב מקרים לא מעטים בהם הרצועה נקרעה וגרמה לנזק .

למרות שברוב המקרים הכשל נבע מרצועת אביזרים שאותה מחליפים כל 60000

בברכה !

KamiTech

פורסם

קמיטק - זו טבלת טיפולים של קליאו "רגילות" לא ספורט.

בקליאו ספורט יש להחליף פילטר אוויר בכל טיפול, ומצתים רק ב-120000.

בנוסף יש להחליף רצועת אביזרים כל טיפול זהב (כלומר עד 60000 או 3 שנים בין החלפות, לא לחכות עד 120000)

נוזל בלמים ונוזל קירור אני מכיר הנחיה דווקא ל-4 שנים ולא 3, אבל זה כבר ניואנסים.

לא יודע מה זה תיבת הילוכים AD4 (אולי אוטומט?) - בקליאו ספורט יש תיבה ידנית JC5 שהיצרן/יבואן לא ממליצים על טיפול כלשהו בה. (אבל כמובן שאחרי אי אלו עשרות אלפי ק"מ בהחלט כדאי להחליף שמן גיר)

פורסם

הטבלה הנ'ל משמשת קר לדוגמא ולא באה לתייחס לדגם הספציפי!!

שאגב בשנת 2002 שונה מערך הטיפולים ל30000 אבל רק את הקליאו ספורט השאירו עם טיפול כל 20000 בגלל אפיון הרכב ותנאי האקלים והסביביה בארץ .

את שאר הטבלות גם יש לי. זה רק מאלץ אותי לחפש..... לגזור לדחוס ולהציג כלומר לעבוד!!

ובלי שחצנות אם היה למוסכי הרשת את כמות החומר הטכני שיש לי אולי מצבם היה אחרת .

טיפולים.zip

בדיקות במהלך טיפול.zip

בדיקות במהלך טיפול2.zip

טבלת טיפולים מ-2002.zip

בברכה !

KamiTech

פורסם

שלום,

כמה הערות והארות:

1. טבלת הטיפולים שהוצגה לא רלוונטית לקליאו ספורט.

הקליאו ספורט הראשונה ששווקה בארץ ובעולם יוצרה בשנת 2000 ושווקה כדגם 2001.

2. ללא קשר לטבלת הטיפולים לקליאו ספורט (הצגתי אותה בעבר מס' פעמים)- חובה להחליף במסגרת אחזקה מונעת, רצועת\חגורת אביזרים כל 30000 ק"מ עקב תנאי האקלים בארץ, חומרי יצור החגורה וכתוצאה מכך סדיקה של החגורה, המלצה זו באה לאחר בדיקה של יותר מ22 חגורות ברכבים מדגם קליאו ספורט לדורותיו.

כמובן שרצוי לבדוק מדי פעם את מצב החגורה ולפי הצורך להחליף גם לפני 30000 ק"מ - כתוצאה מפעולת המנוע בתנאים מאומצים במיוחד או שמוש ברכב באזורי הדרום: באר שבע, אילת וכדו'.

מריוס

פורסם

אני רק לא מבין משהו, למה שתושבת למנוע תעלה 900 ש"ח ?

אני החלפתי תושבות למנוע אצלי באיביזה וכל תושבת עלתה בממוצע 130 ש"ח (ביצעתי את העבודה לבד),

תושבת חליפית שנראית (לפחות ממבט חיצוני) אותו הדבר מבחינת החומרים כמו האורגינלית.

בברכה, זיו.

פורסם
אני רק לא מבין משהו, למה שתושבת למנוע תעלה 900 ש"ח ?

איזו מין שאלה זו? אתה חושב שכל תושבת זהה לרעותה? למה שתושבת של קליאו ספורט תעלה כמו תושבת של איביזה 1.4? (או איביזה אחרת, לצורך העניין).

ובלי קשר - הורדת המחיר של הפולי התבצעה גם ובעיקר בזכות המאמצים של מריוס ושל אנשים נוספים. אני בוודאי לא היחיד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...