Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת פירוק דברים לא הכרחיים מהמיאטה שלי, סופסוף הגעתי לעבודה על החיווט המיותר (זה כיף כמו שזה נשמע).

באוטו מורכבת מערכת אזעקה מתוצרת קליפורד שאני כמובן רוצה לבטל.

אם יש למישהו הכוונה איך לפרק בלי לדרוך שום דבר שיצריך התערבות מומחה בפתרון אני אשמח, הכל פתוח ואין לי בעיה לצלם ולהוסיף תמונות אם זה מה שיעזור.

אני יכול לראות כמובן את החוטים שאליהם המוח של האזעקה מתחבר, השאלה היא אם אי פשוט מנתק אותם ומחבר את החוטים שהם מתעלקים עליהם מחדש וזהו.

כמו כן, יש גם גלאי נפח שייצטרך להיפרד מאיתנו בטרם עת.

בתודה מראש,

מוטי

פורסם

אתה לא חושש שמישהו יגיע ויעשה לך סבוטאז' באוטו לאחר פרסום התמונות ?

לענייננו. רוב החוטים ניתנים לסילוק ללא בעייה. אם יש ניתוק הצתה ו/או משאבת דלק , יש לעקוב אחרי שני החוטים שיוצאים מן האזעקה, ולחבר מחדש במקום בו בוצע הניתוק.

די קל.

פורסם

תתחיל מניתוק הניתוקים וגשור החוטים הקצוצים ,חפש את המעקף בצמה מאחורי חובק ההגה לא רחוק מהאלמנט החשמלי של הסוויץ' (הניתוקים בצמת הסוויץ)

ניתוק שני מעגל הפעלה סטרטר גם באותה הצמה ,ניתוק שלישי חוט פיקוד לממסר משאבת דלק לאחר מכן התנע את הרכב ובדוק שהכל תקין

נתק מתח למוח האזעקה החוטים עם בתי הנתיכים,לאחר מכן מינוס לבודי (ברגים קודחים)

חוטי פיקוד נעילה לצמה בעוד דלת שמאל או שני חוטים הנכנסים לתוך הדלת

חוטים למעגל האיתות

וכל השאר מחובר למוח האזעקה

יגאל

פורסם

בגדול ובהכללה, באזעקה ישנם חוטים המחוברים במקביל לקווי מתח קיימים (למשל משיכת פלוס, מינוס, סיגנל ממתגי אור תקרה בדלתות וכדומה) וחוטים המיועדים לבטל רציפות קיימת ולהתנותה במצב לוגי מסוים, למשל ביצוע ניתוק לקו הסטרטר או לקו מתח פיקוד אחר כלשהוא. יש גם חוטים המיועדים לשנות את פעולתן של מערכות ברכב, למשל מאותתי הפנייה הפועלים כרגיל כשהאזעקה כבויה אבל מהבהבים בדריכה.

הסוג הראשון הוא בעצם הסתעפות על קו קיים בעוד שהסוג השני והשלישי יהיו זוג חוטים היוצאים מאותו חוט מקורי קיים, לאחר שהוא נחתך והקצוות חוברו לחוטים המובילים לאזעקה.

את הסוג הראשון יש פשוט לנתק, ובסוגים השני והשלישי יש צורך לנתק ואז לבצע גישור, (חידוש הרציפות).

יוסי

פורסם
למה לפרק? אתה מתקין אזעקה אחרת?

דני

שיימר נתן לך את התשובה - אני מוריד משקל מהאוטו, לא רק האזעקה הולכת אלא שפתחתי את כל הצמה לאורך כל הרכב ואני מסנן מתוכה את החוטים ההכרחיים לרכב לנסיעה ואת אילו שכבר לא בשימוש.

המכונית היא המיאטה שלי ומשמשת כרכב מסלול בלבד, פירקתי ממנה המון צרכני חשמל, מאנטנה חשמלית, דרך הוישרים, פנסי איתות, פנסים קדמיים, מנועים להרמת הפנסים הקדמיים (מיאטה דור ראשון) וכל מערכת האיוורור/חימום/מיזוג של האוטו.

נכון להרגע מדובר בערך ב-4 ק"ג של חיווט מיותר שכבר פירקתי ונערם לי על הרצפה ליד האוטו :shock:, אני מניח שיש עוד קילו וחצי או שניים עד הסיום.

נחזור רגע לנושא -

אני מעריך את העזרה, אבל לדאבוני הרב מודה אני ומתוודה שחיווט זה לא התחום החזק שלי, אתם אומרים - "תעשה ככה, תעשה אחרת" ואני רואה אוסף חוטים :?.

בואו ננסה אחרת, קודם כל אני מנסה לקבוע האם הקופסא הזו היא המוח של האזעקה או שזה בכלל משהו של האוטו -

Miata-Buildup-2-022w.jpg

נמשיך מכאן.

מוטי

פורסם

קיימת אזעקה של קליפורד בשם AMX7, אז אפשר להניח שמדובר ברכיב של האזעקה.

באמת חבל שאתה לא גר בישראל. כאן פירוק של אזעקה הוא תהליך מאוד פשוט - אתה עובר על כל מקום שיש בו קילו איזולירבנד ומנתק.

פורסם

הבנתי....

בכל אופן, מזווית זו של הצילום, זהו נראה מוח האזעקה. ניתן לנתק אותו, ולהוציא חוט חוט החוצה.

יש לבצע ניתוק חוטים ראוי ולבצע בידודים למניעת קצרים עתידיים אפשריים.

פשוט קוד הדגם הזה מעולם לא שווק בארצינו, אך לפי הצורה החיצונים והמחברים, מדובר באזעקת קליפורד (במוח).

יש לעקוב אחרי החוטים, צריך להיות לך ממסר שיש לו 4 חוטים, שניים מהם עבים ובצבע לבן עם פס אדום.

שני החוטים האלה הם חוטי ניתוק מנוע ככל שעשו ניתוק למנוע,, ויש לבצע גשר בינהם (קצר) לחבר אותם זה לזה באופן שלנתק אותם מהממסר ולחבר אותם זה לזה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תסתכל בהמשך הסוויץ, הוצאת תקע גדול המתחבר לסוויץ ,חפש על צמת החוטים שמתחברת לתקע זה חוט אשר יש עליו אזולירבנד ואחריו החוט מתחלף לחוט בצבע אחר ,חפש את צבע החוט המקורי בהמשך הצמה וחבר אותם ,כך ביטלת ניתוק

יגאל

פורסם

יתכן ובכלל לא חיברו את הניתוק ואז לא תמצא אותו.בכל אופן, אם אני זוכר נכון עקוב אחרי חוט/חוטים ירוקים שיוצאים המח של האזעקה, זה שאתה מחזיק בידך, וראה האם אחדמהם מתחבר לממסר, אתה ממילא צריך לנתק חוט חוט,אז כל חוט , גש איתו למקור שהוא מחובר אליו ונתק אותו. ואז בדוק אם אתה רואה חוטים של לבן עם פס אדום, שניים כאלה,אתה מחבר בינהם.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...