Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע לדייהטסו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לשאול איפה אפשר למצוא מנוע יד שנייה במחיר סביר ובמצב טוב.

וכמה יכול לעלות לי התענוג?

תודה.

פורסם

סוג הדיהטסו, שרייד /אפלאוז, שנת יצור, סיבה להחלפת מנוע, מקום מגורייך בארץ.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מדובר בדייהטסו אפלוז 93 היא אוכלת הרבה שמן ובנוסף נראה לי שגם הלך לי ראש מנוע.

איזור נתניה.

תודה.

פורסם

לפני שתספיד את המנוע, למרות שמעיון קצר בהסטוריית השרשורים שפתחת, אטם ראש בוודאי נשרף, ומכיוון שמדובר בדיהטסו אפלאוז, הידוע בראש ובלוק שרגישים למי ברז, אשר אני מניח שמלאת בו את הרדיאטור לאחרונה, יש אפשרות לפתוח את המנוע ולבדוק את הנזק ולהחליט בהתאם, לידיעתך מנוע מיובא לאפלאוז יקר מאד, ומנוע מפירוק לא מומלץ בכלל , ולו רק בגלל היסטוריית מי הברז שהוא בוודאי לגם מבעליו.

בדבר פרטים נוספים לגבי מוסך מתמחה, מנוע ,ומחיר המתין לרפי לין.

בברכה

צביקה

פורסם

מחשבה שעלתה לי.

ראיתי בכל מיני תמונות שלרכבים משופרים האטם ראש עשוי ממתכת כלשהי.

מדוע לא שמים בכל הרכבים אטם כזה? זה היה מונע הרבה מאוד בעיות.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

סקופ: כל אטמי הראש עשויים ממתכת, אך עמידותם להתחממות יתר מוגבלת.

בברכה

צביקה

אכן אופיר צודק, תפקידו של אטם הראש להתפרץ, על מנת לא לגרום לנזק של התעוותות הבלוק והראש גם יחד, וזאת מאותו סיבה שקיימים פקקים במנוע, שתפקידם לעוף במקרה של התחממות יתר, ולחץ מעל המותר במערכת הקירור.

פורסם

אצלי באופל האטם כבר די מת(נוזלים מעט מים,ממש מעט, אבל עדיין) והשתמשתי תמיד בנוזל קירור והמנוע מאולם לא התחמם, אפילו לא משהו שקרוב להתחממות יתר. שום נזק לא קרה למנוע והאטם בכל זאת התפורר בפינה קצת.

פורסם

הפרכת מיתוסים:

התפקיד של אטם הראש הוא להפרץ, כך מגנים על הראש
התפקיד של אטם הראש הוא לאטום, חד וחלק, האטם לא מתוכנן כנקודת שבירה ראשונה.

וזאת מאותו סיבה שקיימים פקקים במנוע, שתפקידם לעוף במקרה של התחממות יתר, ולחץ מעל המותר במערכת הקירור

תפקיד הפקקים בבלוק לסתום את המעברי ניקוז החול בתהליך יציקת הבלוק. עוד לא ראיתי פקק אחד שעף עקב לחץ במערכת הקירור, לשם כך יש מיכסה רדיאטור. התקנת פקק לא נכונה או לא במידה תגרום לכך.

* תוספת קטנה, תפקיד נוסף לפקקים האלו הוא למנוע פיצוץ הבלוק במצבים בהם הנוזל קירור קופא בתוך הבלוק בארצות קרות מאוד.

אטמי הראש המודרנים עשויים מגרפית עטופה בפחי פלדה דקים שלרוב מצופים בחומר מחליק כגון סילקון, וטבעות אטימה נוספות לתחימת תא השריפה. בעבר היה נהוג לייצר אטמים מאסבסט, שהיו עמידים מאוד לחום אך לא שרדו לאורך זמן.

פורסם

אז אם באחד מן הימים ארצה להחליף אטם, איזה אטם עמיד מומלץ אפשר למצוא בימינו?

ואגב איך ההתאמה מתבצעת? האם זה משהו סטנדרתי או שלכל מנוע יש אטם יחודי משלו?

פורסם

ברור שלכל רכב ולכל מנוע יש אטם משלו, וקיימים אטמים לרכבים, גם בעוביים שונים,בהתאם לגובה השחזת ראש המנוע, כדי למנוע הקטנת תא השריפה, והגדלת הדחיסה.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...