Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פנדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהתחשב בדרישות שלך, הפנדה נראית לי כמו אפשרות מצוינת.

היא הרבה יותר איכותית מה-205 ובטוחה יותר, והכי חשוב - תיתן לך שקט נפשי של שנתיים אחריות.

נכון, הפנדה היא לא מכונית מהנה לנהיגה במיוחד לחובב רכב, אבל היא הרבה מעבר למספקת.

היא חסכונית, נעימה ונוחה (אין שום בעיה - מבחינת נוחות או ביצועים - לנסוע מרחקים גדולים מחוץ לעיר),

לשני נוסעים או שניים + שני ילדים הפנדה מרווחת באופן יותר ממספק.

העובדה שמדובר במיני ולא בסופר מיני עליה ממליצים פה כולם (206, קליאו, פאביה ושות') רק תקל עלייך את החיים

כשאת בעיר - קל יותר לתמרן ולחנות. זה גם יחסוך לך כסף בביטוח, באגרות הרישוי השנתיות, בטיפולים ובדלק.

וכל אלה אולי זניחים כל אחד בנפרד, אבל יחד עשויים להגיע למאות ואלפי שקלים בשנה. ושוב,

את מרבית התקלות, אם יהיו, תוכלי לתקן במשך שנתיים בחינם - כך שתדעי בדיוק כמה יעלה לך לתחזק את האוטו (עלות הטיפולים).

לדעתי רכישת רכב חדש לחלוטין במקרה שלך היא הבחירה הנכונה. במקום לכתת רגליים בין מוכרים

ונוכלים למיניהם, ואז לקבל מכונית אולי טובה יותר (אבל מבחינתך בטח לא באופן משמעותי).

לכי על פנדה, וכל הכבוד על הדבקות בתיבה ידנית.

פורסם

הפביה האוטומטית מגיעה רק עם 75 כ"ס לעומת הידנית שמגיעה עם מנוע 16 שסתומים ו 100 כ"ס.

את ההסבר הכללי לגבי מנועים בעלי הספק שווה סיפק רז.

אסף

פורסם

אסף, תודה על תגובתך

השירשור דן בפיאט פאנדה ולכן חשבתי שרז מתכוון בתשובתו לפיאט (למרות שבהתחלה כתוב "זריזות... נשאל בקשר ל פאביה, בהמשך מוזכר הדגם פיאט פנדה):-)

ההבדלים עליהם מדבר רז הם ההבדלים בין תיבה רגילה ואוטומטית בכל רכב,לא?

האם הבנתי נכון, בעצם רז אומר שפאביה אוט' אמנם פחות זריזה מ פאביה רגילה אך יותר חסכונית בדלק??? (משהו לא הגיוני,אוט' חסכוני מרגיל,כנראה שלא הבנתי נכון:?)

בקשר לפנדה,

אם אני לא טועה יש לה תיבה רובוטית אי לכך בעיר הרכב מאוד חסכוני

הנה קישור לאתר פיאט בו אפשר לבדוק צריכת דלק ושאר פרטים על הפנדה http://fiat.co.il/modules.php?module=panda

הכל יחסי בעולם...

פורסם

יש לי ניסיון של יותר משנה עם הפנדה. היא משמשת בעיקר את אשתי, אבל גם אני נוהג בה לא מעט כשנדרש להגיע לאזורי מצוקת החניה של מרכז תל אביב, ומעת לעת אני גם לוקח אותה לסיבוב בינעירוני כדי לתת למנוע לנשום קצת. לא נותר לי אלא לחזק את ידי התומכים בפנדה, ולהוסיף:

- רכב מאוד נעים לנהיגה גם מחוץ לעיר. בוודאי לא לנהיגה ספורטיבית, אבל לנהיגה נורמלית בהחלט כן. היתרונות של תנוחת ישיבה גבוהה, ראות מצויינת, וזריזות לא רעה במהירות חוקיות, טובים באיילון ממש כמו בעיר. בוא נגיד שבנהיגה מנהלתית אפשר בהחלט לדבר על הנאה.

- רכב זריז בהחלט בתוך העיר, ללא שום נחיתות מול רכבים חזקים יותר עד המהירות המותרת ברחוב עירוני מצוי.

- אכן מאוד חסכוני מבחינת דלק וטיפול שנתי.

- אמינות: מצריכה מעקב נוסף. היו 2 תקלות. אחת במנגנון החלון החשמלי, אחת תקלה במנגנון ההגה החשמלי (לא פגעה בהיגוי עצמו). שתיהן כמובן טופלו במסגרת אחריות.

- אמנם לא מיועדת ל- 5 נוסעים, אבל ל- 3 עד 4 בהחלט אין בעיה כולל גבוהים, וגם תא המטען לא רע בכלל - אמנם קצר אבל גבוה, ובזכות מבנה יעיל יכולתי להכניס בו עגלת תינוק שבקושי נכנסה ב-147 שהיתה לי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מנסיון עם פנדה "קליימינג" שנסעתי בה בחו"ל כמה אלפי קילומטרים, אני יכול רק להמליץ על הפנדה.

היא מספיקה בהחלט לזוג עם מטען רב (2 מזוודות בינוניות בבגאז'!), ומאד מהנה לנהיגה.

למרות שהקליימינג חלשה בהרבה מהפנדה הרגילה (שאת מתעניינת בה), במהירויות של עד 80 קמ"ש לא נרשמה שום בעיה מול מכוניות אחרות, והיה בהחלט מספיק כח. אני מעריך שבפנדה הרגילה לא יחסר כח גם במהירויות גבוהות יותר.

חוץ מזה, המכונית ממש חמודה, ולמרות שביום יום אני נוהג על מכונית שיש לה פי 2 וחצי כוחות סוס מאשר בפנדה, אני חייב לציין שחווית הנהיגה זכורה לי מאד לטובה.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

למיטב ידיעתי הפנדה מיוצרת בפולין...

מדובר ברכב איטלקי.

איטליה גדולה מישראל, ושם המכוניות הללו לא נכחדות כשהן יוצאות לכבישים המהירים.

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

פורסם

אני לא רוצה לצאת כנגד כל הממליצים כאן (ובטח שלא כנגד עמיתי המכובד, האדון רועי "M קופה/אלפא ספיידר" צוקרמן), אבל ההתרשמות שלי מהפנדה שונה לחלוטין.

נהגתי בה במשך יומיים שלמים בצמוד לדייהטסו סיריון חדשה, שעלתה אז כ-10000 ש"ח יותר למיטב זכרוני. הסיריון הייתה עדיפה מהפנדה כמעט בכל פרט, ולא רק זה - היא הרגישה ה-ר-ב-ה יותר אוטו מהפנדה.

אני חושב שמי שנוהג בפנדה בלבד, ולא מול מכוניות אחרות, מתקשה לראות את זה מול החמודות הטבעית של הפנדה, והקונספט עליו היא מבוססת. הוא יחשוב "המכונית הזו מאוד חמודה", ולא ישים לב לעובדה שהיא מאוד מרעישה במהירות בין עירונית (במיוחד מבתי הגלגלים ורעשי רוח כמובן), שהיא צרה ביותר וזה נותן תחושה קלסטרופובית כמעט. שכל לוח המחוונים והדשבורד זולים ופשוטים מדי, וגם מעוצבים לא בצורה חכמה. שהנסיעה רכרוכית מדי והמכונית נוטה להתנדנד. שמרווח הרגליים לא טוב מלפנים בגלל אלמנט הרוחב. שהמנוע חלוש ביותר ומחוץ לעיר זה פשוט לא זה. שתיבת ההילוכים החצי אוטומטית היא פשוט גרועה ומטלטלת. שהאחיזה נמוכה והבטיחות האקטיבית לא טובה במיוחד (שלא לדבר על הפסיבית - בכל זאת מדובר באוטו קטנטן). שאין הרבה מקומות אחסון ושהאיבזור נמוך. שהמזגן חלש למדי. שאין שום אפשרות להכניס חמישה. שצורת תא המטען לא יעילה. להמשיך?

לכן המלצתי עומדת בעינה - לקנות סופר-מיני משנתון נמוך יותר, בת שנתיים, עדיין באחריות, עם ק"מ נמוך וכולי. או לבדוק אילו סופר-מיני ידניות נמכרות כחדשות וכמה המחיר גבוה מ-80000.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אישית, הייתי מעדיף פיאט פנדה עם הילוכים ידניים ולא עם ההילוכים הרובוטיים.

מירב ניצול רכב טמון בהילוכים ידניים רגילים ועלות אחזקתם, לאורך זמן, הנה הזולה ביותר.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...