Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל מונו שנותן ב 2 אום בין 300ל- 400 רמס ירים לך אותו יפה מאוד
זאת התשובה היחידה פה לעניין...

לגבי המלצות:

תנסה לחפש רוקפורד P3001 מיד שנייה. אם לא תמצא אז או שתתפשר קצת ותיקח את הלייטנינג B250.1 או שתחסוך קצת ותחפש מאגנאט פאנטום.

זה לפחות מה שכרגע עולה לי בראש.

דקל

פורסם
לא!!! אין לך מה לשנות את החיבורים של הסאב. הסאב, שהוא בעל 2 סלילים של 4 אוהם, לא יוכל לנצל את המגבר הנ"ל באופן מלא. זה מה יש!!! או שתחליף סאב, או שתחליף מגבר לסאב (מונובלוק) קפיש???

שלו.

אני חייב לומר שזה לא נכון ולא מומלץ.

סאב לא מנצל מגבר, אלא ההיפך, המגבר צריך לעבוד בשביל הסאב .... בכל מקרה, המגבר הזה עובד יחסית טוב בגישור על סאבים מהסדר גודל הזה. צריך לגשר את סלילי הסאב ולחבר אותו בגישור על שני ערוצים! מה יותר פשוט מכך תגידו לי אתם??!!

לא מפעילים אלמנט בסליל לכל ערוץ! זה פשוט לא הגיוני מכל בחינה. אני לא מבין מאיפה הקטע הזה הגיע....אני מעולם לא שמעתי מישהו מקצועי שעובד כך.

כל ערוץ עובד בנפרד, בסטריאו, ולכן לא נכון לעשות כך. זה יגרום לעיוותים ובלי קשר מספיק שערוץ אחד יפגר טיפה בגלל עיוות מגבר, פאנל דפוק, לא יודע מה - יגרם נזק לסאב. לא שהסאב הזה שאנחנו באמת מקדישים כאן המון זמן בשבילו, שווה בכלל את ההתייחסות הכל כך מפורטת שלנו....נראה לי שאם פיוניר היו יודעים עד כמה אנחנו מתעסקים בחיבור הסאב האומלל הזה, הם היו שולחים לנו אות הוקרה!

סאב מגיע ב 2/3/4 סלילים מסיבה אחת פשוטה - וורסאטיליות מגברים לעבודה על אותו סאב. וזה לא לחלוקת הספק/עוצמה יכו'....JL בנו סאב רציני מאוד על סליל אחד...)

לא מחברים סליל לערוץ!

אני רוצה לראות את האידיוט שיחבר מולטיאוהם של PHASE למגבר ארבעה ערוצים ערוץ לכל סליל.....

ולענייננו - חבר, כולה סאב פשוט של 250 וואט במקרה הטוב! אין לך מה לרוץ ולקנות מונובלוק.

הסיבה היחידה שהוא נשמע חלש היא שהוא מחובר באופן לקוי ו/או שהכיוון לא נכון!! (אפילו יכול להיות שהיה לך מתקין עוד יותר מוכשר ממה שאתה חושב... וגם חיבר לך את שני הסלילים בטור....).

תצליח.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם
אני חייב לומר שזה לא נכון ולא מומלץ.

סאב לא מנצל מגבר, אלא ההיפך, המגבר צריך לעבוד בשביל הסאב .... בכל מקרה, המגבר הזה עובד יחסית טוב בגישור על סאבים מהסדר גודל הזה. צריך לגשר את סלילי הסאב ולחבר אותו בגישור על שני ערוצים! מה יותר פשוט מכך תגידו לי אתם??!!

לא מפעילים אלמנט בסליל לכל ערוץ! זה פשוט לא הגיוני מכל בחינה. אני לא מבין מאיפה הקטע הזה הגיע....אני מעולם לא שמעתי מישהו מקצועי שעובד כך.

כל ערוץ עובד בנפרד, בסטריאו, ולכן לא נכון לעשות כך. זה יגרום לעיוותים ובלי קשר מספיק שערוץ אחד יפגר טיפה בגלל עיוות מגבר, פאנל דפוק, לא יודע מה - יגרם נזק לסאב. לא שהסאב הזה שאנחנו באמת מקדישים כאן המון זמן בשבילו, שווה בכלל את ההתייחסות הכל כך מפורטת שלנו....נראה לי שאם פיוניר היו יודעים עד כמה אנחנו מתעסקים בחיבור הסאב האומלל הזה, הם היו שולחים לנו אות הוקרה!

סאב מגיע ב 2/3/4 סלילים מסיבה אחת פשוטה - וורסאטיליות מגברים לעבודה על אותו סאב. וזה לא לחלוקת הספק/עוצמה יכו'....JL בנו סאב רציני מאוד על סליל אחד...)

לא מחברים סליל לערוץ!

אני רוצה לראות את האידיוט שיחבר מולטיאוהם של PHASE למגבר ארבעה ערוצים ערוץ לכל סליל.....

ולענייננו - חבר, כולה סאב פשוט של 250 וואט במקרה הטוב! אין לך מה לרוץ ולקנות מונובלוק.

הסיבה היחידה שהוא נשמע חלש היא שהוא מחובר באופן לקוי ו/או שהכיוון לא נכון!! (אפילו יכול להיות שהיה לך מתקין עוד יותר מוכשר ממה שאתה חושב... וגם חיבר לך את שני הסלילים בטור....).

תצליח.

QUATRO,

אם הדברים ניראים לך כל כך פשוטים, בא ותסביר איך לחבר את הסאב הנ"ל (שיש לו 2 סלילים, של 4 אוהם לכל סליל) ל - 2 ערוצים בגישור של המגבר הנ"ל, ולהגיע לניצולת מקסימלית של המגבר, מבלי ליגרום לו לנזק.

מחכה לתשובה,

תגשר את הערוצים וכמו כן תגשר את סלילי הסאב במקביל.

בהצלחה

אם זאת התשובה שלך, אז יש לנו מתכון בטוח לשריפת המגבר.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

שלו אני יענה לך על זה.

אין שום בעיה לחבר אלמנט בעל התנגדות נמוכה יותר ממה שהוא מוצהר (לדוגמא מוצהר4 אוהם ואנחנו מחברים 2 אוהם).

זה אפשרי כל עוד 2 דברים מתקיימים:

1. אם יש למגבר מנגנון הגנה שנותן פקודת פרוטקט כאשר הוא חש חיבור בהתנגדות נמוכה מידי. אז אם קיים מנגנון כזה לא יהיה ניתן לעשות זאת, אך ברוב המגברים זה לא ממש נפוץ.

2. כאשר נחבר את האלמנט בעל ההתנגדות הנמוכה יותר אך לא נעלה מעל ההספק שהמגבר מסוגל להפיק בהתנגדות הנומינלית שלו.

לדוגמא ממחישה:

מגבר אשר יודע לתת ב4 אוהם מונו(גישור) 600 וואט RMS.

סאב DVC של 4 אוהם התנגדות (סופית של 2 או 8 אוהם) 700 וואט RMS.

כל עוד המגבר לא יוציא מעל 600 וואט RMS הוא יוכל להמשיך לעבוד גם בהתנגדות נמוכה יותר.

צריך לדעת לכוון ולהיות מאוד מדוייקים (אגב, חיבור 2 ערוצים לסאב DVC לא בגישור דורש דיוק לא ברמת האולי\יכול\ייתכן אלא ברמת ה100 אחוז ללא עוררין).

ואגב, שום דבר לא יקרה, ואין פה מתכון לשריפת מגבר, זה דבר קיים והגיוני, רק צריך לדעת מה עושים.

זה יהיה מאוד קשה לשרוף מגבר כאשר היום הם מגיעים עם 7-9 מנגנוני הגנה, גם במגברים הסיניים הפשוטים.

under construction..

פורסם
QUATRO,

אם הדברים ניראים לך כל כך פשוטים, בא ותסביר איך לחבר את הסאב הנ"ל (שיש לו 2 סלילים, של 4 אוהם לכל סליל) ל - 2 ערוצים בגישור של המגבר הנ"ל, ולהגיע לניצולת מקסימלית של המגבר, מבלי ליגרום לו לנזק.

מחכה לתשובה,

אם זאת התשובה שלך, אז יש לנו מתכון בטוח לשריפת המגבר.

שלו.

אהלן שלו,

אתה בא מעולם האלקטרוניקה, כך הבנתי, ולכן אני מבין שאתה בקיא בעניין הטכני.

אבל:

1) מניסיון, המגבר הזה עובד יפה בתצורה שהמלצתי במאות מערכות ועובד מצויין.

2) אם מכוונים נכון את המגבר, ולא מגיעים לניצול מקסימלי (אני מעולם לא הגדרתי זאת כיעד כאן, בהמלצתי לבחור...), לא יקרה שום כלום. והכל יעבוד מצויין. זה נכון שהמגברים הפשוטים מתקשים לעבות בעכבות נמוכות. אבל כל זה בא לידי ביטוי, ועלול לגרום נזק, רק בקצה גבול היכולת של המגבר.

אם לא נביא אותו לכך (ע"י כיוון נכון) לא יקרה דבר.

3) ברור שהוא צריך מונובלוק. כולם צריכים מונובלוק. זה התשובה הכי קלה להגיד לבן אדם. "אתה רוצה לנצל את הסאב, תקנה מונובלוק!" אבל....רב האנשים רוצים לחסוך ומשתמשים בתצורות הנ"ל. גם לי יש באוטו מונובלוק, כי אני רוצה לנצל את הסאב כמו שצריך מבלי קשר להגברת שאר הרמקולים שברכב. אבל לא לכולם יש את התקציב הנ"ל וזה בהחלט מובן.

מעבר לכך - נחזור לעולם האלקטרוניקה:

המלצה שלך לחבר כל סליל לערוץ, היא מוכרת בקרב הרבה מאוד אנשים, אבל היא שגויה ביסוד ועלולה לגרום נזק לסאב כפי שתיארתי בהודעה קודמת וכפי שניר התייחס.

בברכה

פורסם
שלו אני יענה לך על זה.

אין שום בעיה לחבר אלמנט בעל התנגדות נמוכה יותר ממה שהוא מוצהר (לדוגמא מוצהר4 אוהם ואנחנו מחברים 2 אוהם).

זה אפשרי כל עוד 2 דברים מתקיימים:

1. אם יש למגבר מנגנון הגנה שנותן פקודת פרוטקט כאשר הוא חש חיבור בהתנגדות נמוכה מידי. אז אם קיים מנגנון כזה לא יהיה ניתן לעשות זאת, אך ברוב המגברים זה לא ממש נפוץ. נכון שמעגל הגנה סטנדרטי במגבר אינו מסוגל למדוד (באופן ישיר) התנגדות של רמקול שמחובר למגבר, אך הוא מסוגל למדוד פרמטרים של עודף חום וצריכת זרם מוגברת של הדרגה הסופית (כתוצאה מחיבור של התנגדות נמוכה מעל למותר) ובכך הוא ייתן פקודת פרוטקט ויפסיק את פעולתו של המגבר.

2. כאשר נחבר את האלמנט בעל ההתנגדות הנמוכה יותר אך לא נעלה מעל ההספק שהמגבר מסוגל להפיק בהתנגדות הנומינלית שלו. במגבר שבנוי ב - CLASS AB (מגבר ה - JBL הנ"ל) קיים כחלק מהדרגה הסופית, מעגל שנקרא CURRENT LIMITER. ברגע שהמעגל הנ"ל מגלה ביציאה של המגבר התנגדות נמוכה יותר מהמותר, הוא מקטין את ההספק של המגבר להספק שיהיה הרבה יותר חלש מההספק שהמגבר מסוגל לספק באופן רגיל. לדוגמא: אם המגבר הנ"ל מסוגל לספק 284Wrms בגישור בהתנגדות של 4 אוהם, בהתנגדות של 2 אוהם המגבר יספק הספק שיהיה נמוך משמעותית מאותם 284Wrms.

לדוגמא ממחישה:

מגבר אשר יודע לתת ב4 אוהם מונו(גישור) 600 וואט RMS.

סאב DVC של 4 אוהם התנגדות (סופית של 2 או 8 אוהם) 700 וואט RMS.

כל עוד המגבר לא יוציא מעל 600 וואט RMS הוא יוכל להמשיך לעבוד גם בהתנגדות נמוכה יותר.

צריך לדעת לכוון ולהיות מאוד מדוייקים (אגב, חיבור 2 ערוצים לסאב DVC לא בגישור דורש דיוק לא ברמת האולי\יכול\ייתכן אלא ברמת ה100 אחוז ללא עוררין).

1. אין בעיה לכוון 2 ערוצים כדי שיוציאו הספק שווה ע"י הפיכת פאזה של 1 מהסלילים של הסאב וכיוון העוצמות של 2 הערוצים במגבר עד למצב שהממברנה של הסאב לא זזה יותר. כמובן שצריכים לבצע את הבדיקה הזאת באופן מהיר ביותר, אחרת יגרם נזק לסאב.

2. הרבה יותר קשה יהיה לכוון ו/או לשמור על מגבר שלא יעבור את ההספק המותר.

ואגב, שום דבר לא יקרה, ואין פה מתכון לשריפת מגבר, זה דבר קיים והגיוני, רק צריך לדעת מה עושים.

זה יהיה מאוד קשה לשרוף מגבר כאשר היום הם מגיעים עם 7-9 מנגנוני הגנה, גם במגברים הסיניים הפשוטים. אם יש כל כך הרבה מנגנוני הגנה למגבר אז ודאי שבמקרה כזה המגבר ייכנס לפרוטקשיין בצורה מהירה מאוד. דרך אגב, קל לשרוף מגברים לרכב, במיוחד שהמגבר הוא מגבר סיני פשוט.

ניר,

כמובן שיכולתי להמליץ לפותח השירשור לחבר את 2 הסלילים של הסאב בטור, ולקבל התנגדות של 8 אוהם, ובצורה הזאת לחבר את הסאב ל - 2 ערוצים של המגבר בגישור. החיבור הזה היה יכול למנוע את הצורך בכיוון מדוייק של 2 הערוצים במגבר כפי שפורט לעיל. אך חיבור זה לא היה מגדיל את ההספק של המגבר מעבר למה שהוא מספק בחיבור הנוכחי. אני חושב שאתה מתעלם מבקשתו של פותח השירשור. בהודעה הראשונה שלו בשירשור הוא מתלונן:

עכשיו אני מרגיש שהסאב בכלל בכלל לא מנוצל!
ניר, האם בהצעה שלך אתה פותר לו את הבעיה?....... כניראה שלא.

שלו.

פורסם
אהלן שלו,

אתה בא מעולם האלקטרוניקה, כך הבנתי, ולכן אני מבין שאתה בקיא בעניין הטכני.

אבל:

1) מניסיון, המגבר הזה עובד יפה בתצורה שהמלצתי במאות מערכות ועובד מצויין. אני חושב שקצת ניסחפת? לא???

2) אם מכוונים נכון את המגבר, ולא מגיעים לניצול מקסימלי ומה ביקש בדיוק פותח השירשור, בהודעתו הראשונה בשירשור?

עכשיו אני מרגיש שהסאב בכלל בכלל לא מנוצל!

האם בהמלצה שלך אתה פותר לו את הבעיה?........ כניראה שלא!!!

(אני מעולם לא הגדרתי זאת כיעד כאן, בהמלצתי לבחור...), לא יקרה שום כלום. והכל יעבוד מצויין. זה נכון שהמגברים הפשוטים מתקשים לעבות בעכבות נמוכות. למגבר שבנוי ב - CLASS AB לא מתוכנן לעבוד בהתנגדות נמוכה מ - 2 אוהם לערוץ בודד או 4 אוהם ל - 2 ערוצים בגישור. אבל כל זה בא לידי ביטוי, ועלול לגרום נזק, רק בקצה גבול היכולת של המגבר. קל מאוד להביא מגבר לקצה היכולת שלו.

אם לא נביא אותו לכך (ע"י כיוון נכון) לא יקרה דבר. גם אם תכוון את פוטנציומטר ה - GAIN שלו למינימום, לא תוכל להגביל את ההספק למגבר.

3) ברור שהוא צריך מונובלוק. כולם צריכים מונובלוק. לא, לא כולם צריכים מונובלוק, אם ההתנגדות הכללית של הסאב שלו הייתה 4 אוהם, הוא היה יכול לנצל את המגבר הנ"ל באופן מקסימלי.זה התשובה הכי קלה להגיד לבן אדם. "אתה רוצה לנצל את הסאב, תקנה מונובלוק!" כפי שכבר כתבתי קודם, במקרה הספציפי הזה אין מה לעשות, או להחליף את הסאב לסאב שההתנגדות שלו היא 4 אוהם או להחליף את המגבר למונובלוק. כל פיתרון אחר הוא פיתרון תיאורטי ולא מעשי. אבל....רב האנשים רוצים לחסוך ומשתמשים בתצורות הנ"ל. גם לי יש באוטו מונובלוק, כי אני רוצה לנצל את הסאב כמו שצריך מבלי קשר להגברת שאר הרמקולים שברכב. אבל לא לכולם יש את התקציב הנ"ל וזה בהחלט מובן.

מעבר לכך - נחזור לעולם האלקטרוניקה:

המלצה שלך לחבר כל סליל לערוץ, תראה לי בדיוק היכן המלצתי לבחור לחבר את הסאב באופן כזה? בהודעה הראשונה של פותח השירשור הוא תיאר כיצד הסאב מחובר למגבר:

יש לי סאב של פיוניר 306 dvc זה השני סלילים 400 RMS

הוא מחובר אצלי על מגבר jbl המפורסם בלי גישור

2 ערוצים מחוברים ל-6*9 אינפיניטי והשניים האחרים לסאב כל ערוץ לסליל אחר

היא מוכרת בקרב הרבה מאוד אנשים, אבל היא שגויה ביסוד ועלולה לגרום נזק לסאב כפי שתיארתי בהודעה קודמת וכפי שניר התייחס.

בברכה

QUATRO,

אני עדיין דבק בעמדה שלי שהפיתרון הנכון, במקרה הנ"ל, הוא: או להחליף את הסאב לסאב שההתנגדות הכללית שלו תהיה 4 אוהם, או לחילופין להוסיף מונובלוק שמסוגל לעבוד בכבוד בהתנגדות של 2 אוהם.

שלו.

פורסם

אני רואה שמשעמום התחלתם לדבר פה שטויות,לחבר אלמנט בעל התנגדות סופית

של 2 אום בברידג' על מגבר שיודע לרדת ל-2 אום בערוץ????כלומר לנסות לגרום למגבר

לעבוד ב-1 אום בכל ערוץ(שהוא לא יציב בו),מה קורה לכם?לעצמכם גם הייתם נותנים המלצה כזו?

פורסם

בקיצור ההמלצה שלי שתהיה הכי זולה ויעילה אם אתה לא מעוניין להחליף לסאב אחר,כלומר לדגם אחר,פשוט תמכור את זה שיש לך עכשיו,תביא אחד של סליל אחד 4 אוהם ותחבר אותו בגישור.

אתה לא תוציא על הסיפור יותר מ100-150 שקל וזו התמורה הכי טוה שתקבל.

דרך אגב שלו צודק,אם המגבר מוצהר שהוא לא יכול להתמודד ב2 אוהם גישור אז למה לנסות בכוח?לא יעבוד אולי זה יעבוד אבל הנזק לטווח ארוך שייגרם למגבר מההתחממות לא שווים את התוצאה.

החלקים פשוט לא מתאימים,צריך להחליף אחד מהם,כנראה שאת הסאב יהיה לו יותר זול ויותר יעיל להחליף.

פורסם

לעבוד ב-1 אום בכל ערוץ(שהוא לא יציב בו),מה קורה לכם?לעצמכם גם הייתם נותנים המלצה כזו?

???

א) לא הבנת את שנינו.

ב) איך הגעת למסקנה הזו בכלל? חיבור אלמנט ב 2 אוהם בברידג' למגבר, גורם לו לעבוד ב 1 אוהם? איך בדיוק הגעת למסקנה הזו בכלל ?

זו באמת שטות גמורה. כנראה כגם אתה משועמם קצת....

אני, מציע לגשר את המגבר (שיודע לעבוד בגישור באופן עקרוני ב 4 אוהם) ולחבר את הסאב (שהוא בעל התנגדות סופית של 2 אוהם). בהספקים גבוהים וברמת רכיבים אחרת ורמת מוכנות להשקעה כספית מצד בעל המערכת, ברור שהייתי ממליץ על מונו. אני ממליץ אגב כאן בפורום לכל מי שיש לו סאב....זה הדבר הטוב ביותר לניצול ולהפעלת סאב כראוי. אבל כנראה שאנשים ימשיכו לקנות מגברי 4 ערוצים בכוונה לחבר קומפוננט וסאב.

שלו, מציע להחליף סאב שיהיה בעל התנגדות סופית של 4/לחבר מונובלוק

פורסם

???

א) לא הבנת את שנינו. QUATRO, אני דווקא חושב ש - dr_orlick הבין את הדברים נכון מאוד, לפחות כמו שאני הבנתי אותם.

ב) איך הגעת למסקנה הזו בכלל? חיבור אלמנט ב 2 אוהם בברידג' למגבר, גורם לו לעבוד ב 1 אוהם? איך בדיוק הגעת למסקנה הזו בכלל ?

זו באמת שטות גמורה. כנראה כגם אתה משועמם קצת.... QUATRO, אולי ליפני שאתה קוטל אנשים תבדוק קצת את עצמך??? dr_orlick צודק ב - 100% בדבריו. כאשר זוג מגברים עובדים בגישור בהתנגדות מסויימת, כל ערוץ בודד מהמגברים הנ"ל יקבל עליו את חצי מההתנגדות הכללית.

12345.....

שלו.

פורסם

טוב.

אני הבנתי את זה אחרת ולכן התייחסתי כך....חשבתי שאתה מתכוון לכך שפתאום "הורדנו" את התנגדות הסאב ל 1 אוהם. עכשיו הבנתי את מה שאתם אומרים וזה נכון.

למרות זאת, שמעתי עשרות מערכות כאלו וראיתי אף יותר, שעובדות כך בצורה מושלמת. ואני כך ממליץ ואמליץ בעתיד למבקשים להגביר סאב ולחסוך בכסף. מה לעשות לא כולם יכולים להרשות לעצמם לקנות ערכת סאב ב 10000 ש"ח...

טחנו את עניין ההתנגדויות, תאמין לי שאני מבין בדיוק איך כל המכלול הזה עובד ומהיא חלוקת הנטל וההתנגדויות, אבל דבר אחד אני יודע בוודאות - שזה יכול לעבוד טוב מאוד. ישנם מגברים פשוטים שלא יתמודדו עם זה אבל המגבר הזה יעמוד בו בהצלחה, כמובן תוך כיוון נכון (ואני מתכוון לכיוון פשוט ולא לתהליך המפורט ששלו ציין).

אני עדיין לא שמעתי ממך התייחסות רצינית בקשר למה שציינתי כאן, שזהו ליבו של הויכוח, מבחינתי לפחות:

חיבור סליל של אלמנט לערוץ הגברה נפרד. ואין צורך שאני אחזור על הסכנות ועל חוסר ההגיון שבכך ....שלו התייחס לכך באופן רציני מאוד למרות שבהתחלה המליץ לבחור להמשיך לעבוד בחיבור סליל לערוץ.

לשלו - אם ובגלל ההסבר המפורט שלך, אני חושב שאתה יכול להסכים איתי בכך שלא מומלץ להמשיך ולהפעיל את הסאב ע"י ערוץ לסליל (לא כל אחד יודע לכוון את המגבר והמערכת כפ"י שציינת והרב המוחלט של האנשים לא מכוונים באמצעי מדידה).

אני מוכן להיתערב עם כולכם שאם הבחור יחבר את הסאב כמו שאמרתי, הוא ישמע טוב וחזק יותר ולא יקרה דבר....

בברכה

QUATRO יש לך עוד הרבה מה ללמוד,עם כל ההערכה.

לכולנו יש עוד מה ללמוד, וטוב שכך....

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
המגבר הזה אמור להספיק.

אני לא יודע למה חיברת לכל סליל ערוץ. ככה המגבר מנוצל פחות. כל יציאה תתן הספק X בעוד שבגישור 2 ערוצים המגבר יוציא בד"כ יותר מ 2X.

זה סאב פשוט, לא צריך יותר מ 250 וואט RMS. תגשר את הערוצים וכמו כן תגשר את סלילי הסאב במקביל.

בהצלחה

החלטתי לגשר כמו שכתב QUATRO

לפני שאני אעשה את זה תגידו לי אם אני עושה בכלל נכון...

אני מעביר חוט פלוס בין סליל אחד לשני כלומר פלוס לפלוס

ומינוס למינוס בין הסליל הראשון לשני

נכון?

וד"א זה בסדר אם אני אחרי זה אחבר פשוט את הסאב שהמינוס יהיה מחובר להכי קיצוני לפלוס הכי קיצוני? כלומר במגבר...?

פורסם

motorishta,

אני מקווה ש - QUATRO יהיה מספיק אחראי, ויממן לך את התיקון של המגבר כתוצאה מביצוע ההמלצות שלו.

שלו.

• תוכן חדש...