Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם רציתי לדעת למה רכבים כמו למשל פג'ו 206 עם נפח מנוע 1600 עולים יותר מנפ מנוע 1400 ?

האם זה בגלל שיש להם יותר כוחות סוס ? (מאחר והיחס דחיסה במנוע 1600 גדול מהיחס דחיסה ב-1400 ) .

או שמא זה בגלל שהמנוע בעל נפח מנוע גדול יותר אורך החיים הממוצע שלו ארוך יותר מה-1400 ?

אני שואל זאת משום שנדמה לי שיש פה סתירה כלשהיא כי רכב עם נפח מנוע קטן יותר צורך פחות דלק ואם זה אותו דגם בדיוק מאותו היצרן אז סביר להניח שהמנועים אמורים להחזיק בצורה שווה ... ?

כנ"ל לגבי ההבדלים בין גולף נפח מנוע -1600 , 1800 , 2000 ?

בתודה מראש וחג שמח לכולם .

פורסם

אותו סוג רכב עם מנוע קטן יותר, לא בהכרח צורך פחות דלק.

את המחיר קובע לוי יצחק.... לעיתים בשוק המצב בפועל שונה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

המחיר הוא מיצוב של הרכב.

עלות ייצור מנוע 2.0 זהה לעלות ייצור מנוע 1.6 של רכב זהה בפס הייצור (הבדלי עלויות זניחים, במיוחד כשמדובר באותו מספר צילינדרים).

היצרן מוכר את הגולף 2.0 במחיר גבוה יותר, בעיקר בגלל שהוא יכול.

בד"כ לגרסה בעלת הנפח הגדול יותר מתווסף גם אבזור נוסף.

ברכב משומש ההבדל במחיר יהיה נגזרת של המחיר כשהיה חדש, למרות שישנם דגמים שכוחות השוק יוצרים מצב שונה בפועל עקב ביקוש / היצע שונה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

גם לא נשכח שכדי לייצר מנועים בנפחים שונים צריך להחזיק קווי ייצור נוספים שעולים כסף.אבל בעיקר העלות היא כי היצרן יכול להעלות את המחיר.

מצד שני מנועים קטנים יחסית (1300-1400) יסבלו ויתבלו בסביבה הררית כמו חיפה יותר מהר ממנוע גדול יותר(1600 ומעלה).בסביבה מישורית אין שום הבדל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

איפה רשום כמה קומפרסיה צריך להיות בעת מדידה של קומפרסיה באמצעות שעון קומפרסיה ?

ראיתי שרשום רק את היחס דחיסה - האם אני יכול להסיק מהיחס דחיסה לגבי הקומפרסיה ?

• תוכן חדש...