Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה , לפני שבוע וקצת התיעצתי אתכם לגבי מערכת לרכב שלי.

הרכב היו מותקנים סאב של מאגנאט,4 רמקולים רגילים לחלוטין שתיים קדמיים מקוריים 2 אחוריים 6 על 9 פשוטים , מגבר 4 יצאיות 1000 וואט,ורדיו דיסק של קננוד פשוט ישן ועייף.

אז ככה אחרי כל ההתיעציות בחרתי בתומקאר, שיושבים במושב רינתיה.

הבעלים תומר אני חייב לציין אחלה בחור, רציני מוכשר, מדבר לעניין ותמיד אומר את האמת גם אם היא קשה ונוקבת.

החלפתי את הרמקולים הקדמיים בסט קומפוננט6.5" של JBL דגם GTO6506CE

210 וואט. ניתקנו את המגבר שלי מהסאב והמאחוריים וחיברנו אותו לאחוריים ולקומפוננט.

את הסאב בחרנו להגביר עם מגבר חמוד מונובלוק ובתקציב לא רע, JENSEN עם הספק נקי של 220 וואט. ואת הפאנל החלפתי לפיוניר DEH-P5800MP דולפינים.

בדלתות הקדמיות נעשתה הגבהה לקומפוננט תוך התאמה למידות (מאזדה מידה בעייתית)

ועכשיו למחיר בום!

2700 שח כולל:

1200 שח לפאנל

750 למגבר

650 לקומפוננטס

100 שח שני סטים של חוטים (איכותיים לדבריו)

+התקנה.

דעות מענות הצעות מה אתם אומרים בסך הכל? אני אישית מאוד מרוצה מהשמע ומהמערכת עצמה.

עוד שאלה לסיום אני שם דגש בעיקר על במה קידמית באוטו ולא מעניינים אותי כל כך האחוריים, אך תמיד כיף שיש עוד מה להציע, האם כדי להחליף את ה6 על 9 לטובים, לי יש את הפשוטים ביותר, הם במציב יחסית תקין עדיין.

מה אתם אומרים להחליף לא להחליף?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בנוגע לרכיבים אני לא מכיר מספיק כדי לעזור, אבל בעיקרון - העיקר שאתה מרוצה מאיך שהמערכת נשמעת, תתחדש ;)

בנוגע ל-9*6, עם כיוונים נכונים לפי דעתי לא יהיה צורך בהם בכלל, והדבר היחיד שהם עלולים לגרום לו (בגלל היותם פחות איכותיים מהסט הקדמי) הוא פגיעה באיכות הסאונד. אם בכל זאת אתה מעוניין בסוג של "השלמה" של הצליל, ושיגיע גם קצת צליל מאחורה (פרט לבאסים מהסאב) - אני מאמין שכדאי לחתוך את ה9*6 כך שלא יפיקו צלילים נמוכים מדי, כדי שלא יפגעו בבאסים של הסאב ויהרסו אותם...

אבל אחרי כמה מערכות ששמעתי, אני יכול להגיד לך שהמערכות שכללו גם רמקולים אחוריים היו פחות לטעמי, בגלל שפשוט אין צורך בהם (אלא אם הם מתאימים לחלוטין מבחינת "צביון הסאונד" לסט הקדמי, והם חתוכים כך שלא יפגעו בבאסים מהסאב).

בכל מקרה, בסופו של דבר מה שחשוב זה שאתה תאהב את המערכת ואיך שהיא נשמעת, ולפי זה תחליט.

בהצלחה :)

פורסם

או קיי תודה רז.

מה פירוש לחתוך אותם?

אני חדש בתחום, מנסה ללמוד כמה שיותר בזמן קצר כרגע.

ועוד שאלה חשובה, בקופסא של המגבר מצאתי משהו שנקרא רימווט לפי הספר, מזה בדיוק הדבר הזה?

פורסם

אני גם לא מהמומחים בדיוק (נראה לי שתצטרך להמתין למחר בשבילם), אבל בעיקרון הכוונה שלי הייתה שבעזרת הרדיו דיסק\המגבר\שילוב שלהם (קצת חסר נסיון בתחום המעשי) אתה יכול "לחתוך תדרים", כלומר לקבוע איזה תחום תדרים אלמנט מסויים במערכת שלך "ינגן". כלומר, אם לא תרצה שהרמקולים האחוריים יפיקו באסים שיפגעו באיכות הבאס של הסאב (בגלל שהם איכותיים פחות - רמקול בנפח קטן יותר וכו'), תוכל לחתוך אותם גבוה (נניח 80HZ לשם ההדגמה) כך שינגנו את כל התדרים שמעל ל-80HZ, אבל טווח התדרים שמתחת (25-80, נניח) ינוגן רק ע"י הסאב (הרי לכך הוא מיועד בעצם).

כאן בערך נגמרות העצות שלי, אני מתאר לעצמי שמחר תקבל עזרה קצת יותר מקצועית, למרות ששוב - בבחירות כאלה, כמו הוספת רמקולים אחוריים או לא, אתה זה שיחליט בסופו של דבר, על-פי השמיעה ולא על-פי דעות של אחרים (למרות שהן יכולות לעזור לך להגיע להחלטה).

פורסם
אם הרימוט שאתה מתכוון נראה כמו שלט קטן עם חוט של טלפון, זה בשביל הבאס.

נכון, ורצוי מאוד שיהיה מותקן.

לעיתים, כיוון המגבר, בשילוב כיוון הפוטנציומטר (כפתור מסתובב) שב"רמוט" הנ"ל מפיק תוצאה טובה יותר, והכל תלוי בסוג המגבר ותיכנונו הפנימי על ידי היצרן.

בברכה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הפוטנציומטר הזה שולט על העוצמה של המגבר. ע"י כך אתה שולט על עוצמת הסאב שמחובר למגבר.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

מותקן אצלי כזה באוטו ויד המושב של הנהג...

וזה דבר ענק

ממליץ לך לעשות את זה

אם פתאום לא בא לך על באס חזק אתה יכול להנמיך בשניה....

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

נראה לי יקר 750 ש"ח על מגבר שני יציאות 220 W ועוד של גנסן . הענין הוא שלמעשה הוא לקח לך מחיר על ההתקנה בכך שמכר לך את הג'נסן , כך שלא הפסדת . אבל הייתי לוקח מגבר יותר טוב.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

מה הרעיון לקנות ואח"כ לשאול?

אתה מרוצה?

כנראה שלא ממש , אחרת לא היית שואל את דעתם של חברי הפורום.

אגב,

כמו שאמר ידידנו truejoker,

אתה שילמת התקנה בהחלט , זה בתוך המחיר למקרה שלא הבנת.

מגבר של ג'נסן ב750 ש"ח? לא בדיוק "מציאה" , אני הייתי משדרג.

ZZR

• תוכן חדש...