Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא.

דווקא הגן היהודי הוא הכי טוב בעולם. אפילו היטלר חשב כך. בגלל זה נרצחו 6 מליון יהודים.

אין כזה דבר "גן יהודי". ליהודים מהתפוצות השונות אין גנים בסיסיים משותפים לכולם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא קראתי את השירשור כי ממש אין לי זמן לזה, אני רק יגיד שזה אחות של אחד מהשכבה שלי והמקרה מאוד מאוד עצוב והרבה כאב וסערת רגשות בעניין, אני תמיד הייתי בדעה שהכלים האלה מאוד מסוכנים במיוחד בידיים של ילדים שלא למדו אפילו דקה אחת לנהוג על הכביש. כואב מאוד

אבי.

פורסם
באיטליה לא נוהגים הרבה יותר טוב מבישראל, האמת שהייתי שם היה ממש מפחיד לנהוג בתוך העיר

זה בגלל שיש לך גן יהודי ,ולא איטלקי

פורסם

נו שמר,

צוונצינגר צעיר שכמוני צריך ללמד אותך היסטורייה? כל תורת הגזע התחילה בגלל שהיהודים היוו איום על הגזע הארי, ובגלל שהיהודים היו מצליחים ותמיד באליטה התחילה כל הזוועה.

אבל לא משנה, זה לא היסטוריפורום כאן.

מה שאני אומר זה שלא כל הילדים בני 16 מסוגלים לעלות על הכביש. כפועל יוצא מי שכן עולה על הכביש הוא לא מי שמבחינה בגרותית ונפשית מתאים לזה, אלא מי שיש ברשותו הממון.

יחד עם זאת אני לא חושב שיש לילד בן 16 מה לחפש על הכבישים. חד וחלק.

לגבי מי שכתב "חיילת בת 19" - נכון, יש מטומטמים. אבל גם בני 40 ו 50 ולמעלה מכך נוהגים לפעמים שיכורים.

אכיפת החוק בארץ שואפת לאפס. תאמין לי שאם היה חוק שאומר שנתפסת נוהג שיכור ברכב והרכב היה מוחרם ונגרס - אף אחד לא היה נוהג שיכור.

אה, ולא המצאתי. יש חוקים דומים באוסטרליה וסינגפור.

אבל עזבו אתכם מכל זה. כמו ש(מסתבר) כולנו מסכימים בשרשור הזה, הכל מתחיל ונגמר בחינוך.

וזה, לצערי, עדיין לא קיים בארץ.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
נו שמר,

צוונצינגר צעיר שכמוני צריך ללמד אותך היסטורייה? כל תורת הגזע התחילה בגלל שהיהודים היוו איום על הגזע הארי, ובגלל שהיהודים היו מצליחים ותמיד באליטה התחילה כל הזוועה.

קרא שוב את כתבי הצורר.

קרא את מייסדי תורת הגזע (סוף המאה ה-19 ,אם זכרוני אינו בוגד בי).

לטענתם הגזע היהודי הוא מהנחותים , ואין לאפשר את השחתת הגזע הארי ע"י ערבובו עם גזעים נחותים.

עזוב את הסיבות האמיתיות. דיברנו על העקרונות לפיהם נכתבו הדברים.

פורסם
נו שמר,

עצם זה שאתה מתייחס לאנושות לפי מושגים של גזעים והיחסים ביניהם (גזע ארי/יהודי שהוא עולה/נופל מגזע אחר) אומר שאתה מקבל על עצמך את התפיסה הנאצית של האנושות. תפיסה שהיא לא רק לא מוסרית אלא מופרכת מכל בחינה מדעית. אני מציע לך לחפש תפיסת עולם טיפה יותר הומנית. תפיסת העולם הנאצית לא הוציאה את הטוב מהאנושות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דעתי בעניין הזה:

אני מסכים עם כך שצריך לחנך ושצריך להתנהג כמו בני אדם וכו' וכו'. הבעיה היא שתמיד יהיו ילדים מטומטמים, תמיד יהיו הורים מטומטמים ותמיד יהיו אנשים שמה שלא תלמד אותם יעשו ההפך. צריך לנסות להקטין את מספר המטומטמים, אבל צריך לצאת מנקודת הנחה שתמיד יהיו כאלה, ולא משנה מה תעשה. כמו שתמיד יהיו עבריינים, כך תמיד יהיו עברייני תנועה.

לאן אני חותר?

אני חותר לכך, שהחוקים, החינוך, לימוד הנהיגה והתקנות צריכות להתייחס לנהג כאל מפגר ללא שיקול דעת. מה זאת אומרת? כאשר מתכננים כביש חדש, חוק חדש, תמרור חדש, צריך לקחת בחשבון שהנהג מטומטם, שהוא לא יציית לתמרור, שהוא לא יאותת שהוא יסע מהר - בקיצור, לנסות כמה שפחות לסמוך על הנהג. ואת זה לצערי, בכלל לא עושים. לא לעשות צמתים במקומות מיותרים כי הנהג הרי יעבור באדום, לעשות שוליים רחבים בכל כביש כי הרי הנהג לא מציית ועוקף בפס לבן וצריך לברוח הצידה, לא לבנות כבישים בלתי אפשריים מבחינת ההשתלבות בהם ובעלי שדה ראייה מצומצם. בקיצור, להקטין כמה שיותר את התלות בהחלטות של הנהג. ואת זה עושים, רבותיי, בעזרת תכנון נכון. תכנון זאת מילת המפתח שלא קיימת במדינת ישראל. סוללים כביש איפה שרוצים, שמים תמרור איפה שרוצים, מחוקקים איזה חוקים שרוצים, נותנים לילדים בני 16 לעלות על הכביש. את הסיסמא שכולם מנסים להחדיר בנו "בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם" ראוי שכל מקבלי ההחלטות ישננו לעצמם. מקבלי ההחלטות צריכים להבין שנכון שכשנהג עובר באדום הוא אשם, אבל מה זה עוזר למשפחות הנפגעים? למה לשים רמזור כשאפשר לעשות כיכר? כאן לדעתי טמונה הבעיה. עד שלא יתייחסו לכל נהג כמטומטם גמור שלא מסוגל להחליט החלטות ומצפצף על חוקי התנועה, לא יורידו משמעותית את כמות התאונות והנפגעים.

פורסם
גם אני, בהיותי נער בן 16 בגיל ההתבגרות, ראיתי מהצד את החבר'ה המגניבים מגיעים עם הכלים האלה לביה"ס בזמן שאני עולה על אוטובוס..

גם אני בכיתי, נדנדתי ורבתי עם ההורים כדי להיות חלק מהסאגה, והיום אני מסתכל עליהם מצד, מרחם עליהם, על הממשלה ההזויה הזאת, ועל ההורים המטומטמים שלהם.

בזמנו, גם אני התחננתי להורים שיוסיפו לי כסף לאוטו, אני הייתי הראשיון בשכבה שלי שהוציא רישיון נהיגה סוג 2', ואבא שלי מכר את האוטו שהיה לו, 25 שעות (!) לפני שנגמר לי המלווה. התבאסתי תחת, רציתי שיהיה לי אוטו, אבל בכסף שהיה לי לא הספיק למשהו סביר. גם אני נדנדתי להורים וניסיתי לשכנע אותם להוסיף, עד שפעם אחת כשדיברתי עם אבא שלי, הוא אמר לי משהו שגרם לי לחשוב, הוא אמר דבר כזה: "תבין, אני נמנע מלתת לך כסך לאוטו, לא בגלל שאני לא רוצה, אלא בגלל שאם חס וחלילה, יקרה לך משהו באותו האוטו שאני קניתי לך, זה ישב תמיד על המצפון שלי." אחרי זה ירדתי מהרעיון לבקש כסף מההורים, וקניתי במה שהיה את האוטו הראשון שהיה רק שלי, אולדס אומגה 84.

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
גם אני נדנדתי להורים וניסיתי לשכנע אותם להוסיף, עד שפעם אחת כשדיברתי עם אבא שלי, הוא אמר לי משהו שגרם לי לחשוב, הוא אמר דבר כזה: "תבין, אני נמנע מלתת לך כסך לאוטו, לא בגלל שאני לא רוצה, אלא בגלל שאם חס וחלילה, יקרה לך משהו באותו האוטו שאני קניתי לך, זה ישב תמיד על המצפון שלי." אחרי זה ירדתי מהרעיון לבקש כסף מההורים, וקניתי במה שהיה את האוטו הראשון שהיה רק שלי, אולדס אומגה 84.

דימה.

איך נפלו גיבורים. היית צריך כתגובה לענות לו שכדאי שהוא יתן לך כסף לרכב XYZ בשביל שתהיה בטוח מאשר ברכב שאתה יכול להרשות לעצמך בכספך וכך אם חס וחלילה יקרה משהו אז זה לא ישב לו על המצפון...:wink:.

לעניין התאונה, אין לי מה להוסיף. כולנו יודעים מודעים למצב בעניין הרכבים הללו ויודעים כי זה רק היה עניין של זמן עד שתאונה שכזו תקרה.

פורסם

אגב, למישהו יש מושג בכמה תאונות קטלניות מעורבים מיולים/ריינג'רים/תום-קארים לעומת מכוניות (עם התחשבות בנסועה ובאחוזים) ?

יכול להיות שכמות התאונות מינורית, ואז כולם פה מקללים את הכלים הללו, כשלמעשה יש לתקן קודם כל את החוקים והנהגים במכוניות.

פורסם
למה ? הגן היהודי לא מספיק טוב ? בלבול שכל. לאיטלקים יש לא פחות טמפרמנט מאשר לישראלים. חינוך הוא דבר נרכש , לא אסון טבע.

ופה אני מסכים עם שמר - וזה גם מסתדר עם מה שכתבתי קודם - אפשר לתת גם לילד בן 14 לנהוג - הכל עניין של פיקוח וחינוך. היות וחינוך - אני לא מאמין שאי פעם מדינת ישראל תשקיע בו כמו שצריך (לפחות לא עד שישררו בעולם שלום ואחווה) - אני מאמין שפיקוח הוא הדבר היחיד המתבקש והאפשרי. רוצים מיול בגיל 16 ? בבקשה - רק עם נהג ותיק לידכם וגם אז, אחרי הכשרה לפחות כמו של רכב. אם יש מלווה אחראי והכשרה מתאימה אני בעד להוריד את גיל הרישיון.

מי שטען לגבי איטליה וכדומה... - לא בטוח שיש לך או לנו את הנתונים כמה בני נוער מתים שם מטימטום על טוסטוסים בלי רישיון...

אני גם לא נכנס לזה - עובדתית השכן שלי בן ה 16 וכל החברים שלו שאני פוגש מידי פעם - לא נראים לי מספיק בוגרים לסוע לבד ברכב על הכביש - ואם צריך לזה הוכחה - המציאות חזקה מכל טיעון שאעלה....

אלון

דבר אחרון - לבחור שטען שלא מתבגרים בשנה וחצי.... דבר איתי בעוד שנה וחצי - נראה אם תחשוב אותו דבר! אני חותם לך שלא!

אלון

פורסם

היה עכשיו בחדשות... המיול היה על הצד צמוד לחומה של איזה בית או משהו...

שניהם היו על המדרכה.

ההורגה לא בעלת המיול.

פורסם

עכשיו ראיתי בערוץ 1 על הסיפור.

זו התאונה השניה השנה עם מיולים.

מנכ"ל לובינסקי טוען שהכלי בטוח ואם לא נוהגים לפי חוקי התנועה אפשר לההרג גם עם אופניים.

המיול מצולם שוכב על הצד, על המדרכה, עם הגחון לכיוון הגולף, שגם על המדרכה (בזוית סטיה של כ 20 מעלות מהכביש.)

• תוכן חדש...