Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לכם בקבוק רום? אולי יי"ש? לא? בכל זאת, אספר. סתם דוגמא קטנה, איך עניין פעוט כמו תקר בגלגל הופך לסאגה בגלל חוסר מזל (ואם ירצה מי שירצה להעביר את זה לאוף-טופיק, אין בעיה, אני לא אעלב בכלל מזה שהטראומה שלי היא אוף-טופיק מבחינתכם. פורום טכני? מה טכני, איזה טכני, אם כבר אז פסיכולוגי. אישית, אני מרגיש שהזעתי מספיק עם הסיפור הזה בשביל למקם אותו בפורום של ספורט מוטורי, אבל ניחא...)

בשבת החלטתי לקחת את האלפאסוד לתחנת הדלק הקרובה, למלא קצת אוויר בצמיגים. בעודי ממלא אוויר בצמיג הקדמי-ימני, אני פתאום שם לב למשהו "משעשע": בורג גדול, עם הדיבל והכל, בולט מהצמיג.

לנגד עיני צף ועלה פלאשבק בן שבועיים שלושה: אז, באחד ממפגשי המועדון, ביקש חבר לבדוק איזה ברגים יש לי - כי יש לו אותו ג'נט והוא צריך - וגילינו שהברגים בגלגלים שלי לא ממש ניתנים להברגה. במילים אחרות הזמן התיך אותם אל הגלגלים, ואין מצב לסובב עם צלב (יצא חרוז). אז הוא שאל אותי "ומה אם יהיה לך פנצ'ר?", ועניתי לא ממש ברצינות "אז אני אזמין גרר".

נו, במקרים כאלה חייבים לפעול לפי החוק (של מרפי). אז יש פנצ'ר. עכשיו הבנתי שיש פה תסבוכת קלה: הגלגל לא יוצא, אז צריך לנסוע לפנצ'ריה, לשלוף את הברגים עם המכשיר החשמלי. אבל אם נוסעים, מה עם הבורג שבצמיג? אם הוא בולט החוצה כל כך, יכול להיות שבפנים הנקב קטנטן, ועדיף להוציא את הבורג שלא ייכנס יותר, אבל יכול גם להיות שאני מוציא את הבורג ו-ווששששש... כל האוויר תוך 2 דקות בחוץ. ומה אם הפנצ'רמאכער ישבור בורג? הרי זה יכול לקרות אם הם תקועים, ואז כל הגלגל תקוע, צריך ללכת למוסך...

הקיצור, אמרתי נחכה עוד יום ונראה אם האויר יוצא או שהצמיג שומר על מצבו. בינתיים התזתי קצת ספריי שמן חלודה על הברגים מכל הכיוונים, בתקווה שמשהו יעבוד (וכאן יש לציין שהספריי, היה קצת ישן, והמתז תקוע. היה צריך ללחוץ חזק. איזה כיף, כתמים של שמן על החולצה...)

יום שלישי בבוקר. תכננתי לצאת החוצה ולראות אם הספריי עבד, לנסות לפתוח הברגים. אבל גם ביום הבחירות, מרפי עובד. חתכתי את היד מהקופסא של הטונה (לא, זה לא דבר שקורה לי בקביעות, פעם ראשונה בחיים אחרי 30 שנים שאמא מזהירה שזה יקרה...). ידעתי שאין מצב עכשיו לפתוח ברגים, ואין למי לצלצל - בחירות, שבתון, כולם ישנים או נסעו צפונה לטייל.

OK. האופציה הבאה: למלא קצת ספריי נגד תקרים לתוך הצמיג (כזה שמנפח ואוטם את הצמיג באופן זמני), ולנסוע לפנצ'ריה. חיברתי את הספריי לוונטיל, ולחצתי. כלום, נאדה, זרם לבנבן ואיטי מזדחל בצינור. מה שכחתי? אה, כן, ככה זה כשאתה נחתך ביד, הקואורדינציה משתבשת ואתה שוכח לעשות את הדברים הטבעיים... לא ניערתי את הספריי! טוב, לא רציתי לנתק את הצינור כדי שלא יישפך החומר שכבר יצא, וגם לא יכולתי לעצור את ההתזה - הבקבוק ננעל על מצב התזה ולא כתוב איך להפסיק... טוב, אז אין ברירה, ננער אותו כמו שהוא. כמובן - שפריץ אדיר פורץ מכל הכיוונים, מהבקבוק, מהצינור, מהוונטיל... הידיים שלי מכוסות קצף. "מצויין" אני חושב לעצמי "אם זה טוב לפנצ'רים, זה בטח טוב גם לחתכים בידיים".

ברור לי שכמעט כלום לא נכנס לצמיג, אבל עכשיו כבר אין יותר אופציות. אני נוסע לאט לפנצ'ריה, מרחק שלושה קילומטרים, עם הבורג והכל. אני מגיע בקושי, הצמיג הישן ויבש כבר מפוצץ (שנת 98'... אני נשבע שהתכוונתי להחליף אותו מיד אחרי שאיציק יסדר את הבוקסות והתושבת מנוע, הרי ממילא אני כמעט לא נוסע בינתיים... וזה כנראה גם מה שאמרו לעצמם 2 הבעלים הקודמים). אני פחות או יותר נוסע על הקצף של הספריי, אשר מסתבר שבכל זאת עשה את שלו.

סוף טוב הכל טוב, בעזרת הפותחן החשמלי הברגים יצאו ונכנסו בקלילות (החוץ היה דבוק אבל התבריג עצמו בסדר), החלפתי כבר את כל הצמיגים, ויצאתי משם לא לפני שהמוכר משביע אותי "אל תמכור את האוטו הזה בחיים!".

עניין פשוט, לא? תקר בצמיג. אבל לפעמים גם הדברים הפשוטים יוצאים מסובכים...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אח... איך שאני מזדהה איתך בעניין הטונה, אני בטוח הם עושים את זה כל כך חד בכוונה!

כבר נחתכתי עד זוב דם בגלל קופסאות השימורים האלה.:evil:

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אני מאוד ממליץ לרכוש באחת מהרשתות (הום סנטר ,אוטודיפו וכו' ), מפתח גלגלים (לא צלב) ,בצורת ר'

עם 3 בוקסות להתאמה . המחיר כ-55 ש"ח .

באמצעות המכשיר הזה המנוף רציני יותר לצורך פתיחת אומים בגלגל . אם אתה רוצה קצת להשקיע , רכוש את הבוקסה בנפרד ,כזו שעשויה מחומר חזק יותר.

קרה לי מקרה דומה ומאז אני משתמש רק במכשיר הזה. זה גם מונע גב תפוס .......

פורסם

מוטי - שאלה לי אלייך.

יש פתרון לסובלים מבעיות גב?

פעם אחרונה שניסיתי לפתוח אום בגלגל עם צלב זה כמעט נגמר באשפוז וניתוח חוזר.

עריכה: שכחתי לציין שלאחר קריאת 5 השורות הראשונות כבר הייתי בטוח שהבחור ממועדון אלפא רומיאו תקע לך את הבורג בגלגל כי הוא חמד את החישוק.... :)

פורסם

אתה מזכיר לי את האנשים שעל הבוקר נופלים מהמיטה דורכים על החתול נתקעים בארון פותחים את המשחת שיניים על כל הריצפה ואז מחליקים על זה.

פורסם
אתה מזכיר לי את האנשים שעל הבוקר נופלים מהמיטה דורכים על החתול נתקעים בארון פותחים את המשחת שיניים על כל הריצפה ואז מחליקים על זה.
ואז שוכחים איך ניראה הדגל של המדינה שלהם

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מוטי - שאלה לי אלייך.

יש פתרון לסובלים מבעיות גב?

פעם אחרונה שניסיתי לפתוח אום בגלגל עם צלב זה כמעט נגמר באשפוז וניתוח חוזר.

כן יש פיתרון מצוין אך יקר - מפתח חשמלי לפתיחת הגלגלים, עובד על המצת, עובד מצויין וממש טוב....הבעיה היא המחיר, 270 ש"ח באוטו-דיפו ("במבצע"), תוצרת סין, ככל הנראה, ולא צפוי לו אורך חיים ארוך במיוחד. החלפתי איתו כבר פעמיים פנצ'רים (לא לי, לשמחתי :-) ) והיה ממש ממש קל.

חובה לקרוא את ההוראות שלו.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
שכחתי לציין שלאחר קריאת 5 השורות הראשונות כבר הייתי בטוח שהבחור ממועדון אלפא רומיאו תקע לך את הבורג בגלגל כי הוא חמד את החישוק.... :smile:
יש מצב.

יאשה: בדקתי. לאלדן יש רק אלפא סוד 1.2, ואני רציתי 1.5

אגב, אני צריך לציין שהאופציות למכשירים שמאפשרים מינוף משופר בהשוואה לצלב, ידועות, אבל אחרי שכל מיני חבר'ה הפחידו אותי מפני הפעלת כוח רב מדי שישבור איזה בורג בתוך הגלגל העדפתי להשאיר את העבודה למקצוען.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני מחזיק מפתח גלגלים שמיוצר ממפתח ראצט שרוצך + בוקסה של האזט...

וגם קומפרסור למיקרה ואני חייב להגיע לפנצריה ואין לי כוח להחליף צמיג...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
העדפתי להשאיר את העבודה למקצוען.

אתה מתכוון שיהיה את מי להאשים עם ישבר הבורג!:wink:

וכפיצוי ישים לך ברגים חדשים עם הברגות חדשות.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

ואני כבר חשבתי שהסאגה שלי היתה מעצבנת.

קמתי יום אחד כרגיל לנסוע לעבודה.

זוחל לי לאיטי בפקקים של הבוקר עד שפתאום בוקע לו הרעש המוכר מהגלגל.

טוב - You know the drill, מרימים את האוטו על הג'ק (לא סדר פעולות סטנדרטי אבל לא משנה כרגע), ומשנס את כל הכח שיש לי בשבע וחצי בבוקר לפתוח את הברגים.

כמובן שלא נפתח - אז משנסים גם את העצבים של פנצ'ר בשבע וחצי בבוקר לעזרה.

ואז כמובן - נשבר.

המפתח ברגים.

צרפתים ארורים לא יודעים לעזות מפתח ברגים נורמלי. זה היה המפתח המקורי שבא עם הרנו שלי.

כמובן שהייתי צריך ללכת ברגל 2 ק"מ בשרב המאובק להגיע לחנות ולקנות ספריי ארור בשביל למלא את הגלגל.

לפחות אצלי זה היה סוף הסיפור :)

• תוכן חדש...