Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה התחיל לדעתי ב 91 או 92 (לא חותם על זה), בהתחלה במנועים מעל 1800 ואחר-כך גם ביותר קטנים.

במכונית שהיתה לי מודל 93' בטוח היה ממיר ואז זה כבר היה חובה.

פורסם
מכוניות עם ממיר אמנם חייבות גם הזרקת דלק (לאו דווקא רב נקודתית) אך הנזק של העופרת הוא רק לממיר, והנזק קורה בזמן קצר.

עם זאת למכונית עם ממיר חייב להיות פתח תדלוק צר והפיה של 96 לא יכולה להיכנס אליו. מסיבה זו לא נראה לי סביר שקיים ממיר במכונית.

אני לא יודע אם המכונית מיבוא סדיר או לא. בשנת 1988 לא היה ניתן להשיג בארץ דלק נטול עופרת בוודאות ולא הגיוני שהביאו לארץ דגם שתלוי בדלק כזה!

יכול להיות שהספר שאביך קנה מתייחס לדגמים שנמכרו בחו"ל ושם ממיר היה סטנדרטי באותה שנה ואילו בארץ לא.

הגיוני ביותר מה שכתב כאן ULY!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הנזק הצפוי הוא לממירים בלבד: 3000 שח במרצדס.

העופרת היא שמנונית ובכך עוזרת להקטנת החיכוך בין החלקים הנעים במנועים עד שנת 94 בד"כ.

יתכן שדרוש ניקוי מזרקים בשל סתימות שניגרמו במשך הזמן בשימוש בדלק עם עופרת.

פורסם
עד כמה שזכור לי המותג "95 אוקטן נטול עופרת" קיים בישראל רק משנת 1995 (אני כמעט משוכנע אבל יכול להיות שאני טועה).

עד אז היה "91 אוקטן", ו"96 אוקטן- סופר".

אך מצד שני הרכב שלי הוא שנתון 94, קרבורטור, ואצלי בספר רכב כתוב במפורש לתדלק את הרכב רק באוקטן נטול עופרת (95), ומאז ועד היום הוא מתודלק רק ב95 נטול, אני באמת ישמח לתשובות הגיוניות בנושא- אולי גם אני אשכיל מהשרשור הזה.

מה הדלק המקביל היום ל91 אוקטן?

פורסם

green monster

"

עד כמה שזכור לי המותג "95 אוקטן נטול עופרת" קיים בישראל רק משנת 1995 (אני כמעט משוכנע אבל יכול להיות שאני טועה).

עד אז היה "91 אוקטן", ו"96 אוקטן- סופר".

אך מצד שני הרכב שלי הוא שנתון 94, קרבורטור, ואצלי בספר רכב כתוב במפורש לתדלק את הרכב רק באוקטן נטול עופרת (95), ומאז ועד היום הוא מתודלק רק ב95 נטול, אני באמת ישמח לתשובות הגיוניות בנושא- אולי גם אני אשכיל מהשרשור הזה.

לא יכול להיות ש-95 נטול עופרת הופיע רק ב-1995. הייתה לי דייהו רייסר שנקנתה בפברואר 1994 ותודלקה רק ב-95 נטול עופרת לפי הוראות יצרן.

Veni Vidi Vici

פורסם

אבא שלי היה אצל המוסכניק.

מסתבר שזה באמת, כמו שחשבתם לא היה קשור לממיר, האוטו זקוק ל-95.

היו 2 בעיות, אחד בעיה שקשורה ליחסי אוויר-דלק, והשנייה קשורה למכסה דיסטרבוטור שפשוט החלק המרכזי שלו נעלם לחלוטין.

בכל מקרה, תודה רבה רבה לכם על כל העזרה.

[אני תמיד שמחה ללמוד דברים שלא ידעתי בעבר.]

פורסם

כשכתבתי שזה לא משנה הנחתי שאין לרכב ממיר כי לא נכתב שום דבר בנושא,

ולהרבה מרצדסים יש קרבורטור.

פורסם
זה לא נכון. היו גם מכוניות עם ממיר ומאייד' date=' עוד בשנת 75. [/quote']כשנכנסה התקנה בארץ לתוקף נכתב בה גם שהמכונית תהיה מצויידת במערכת הזרקת דלק.

זו לא דרישה שונה שבמקרה נכנסה לתוקף באותה שנה אלא חלק בלתי נפרד מאותה תקנה ולזה התכוונתי בדברי.

בהחלט יכול להיות שבראשית ימי הממיר יוצרו מכוניות עם ממיר וקרבורטור, אבל אני לא מאמין שמכונית כזו מצאה דרכה לישראל.

פורסם
אבא שלי היה אצל המוסכניק.

מסתבר שזה באמת, כמו שחשבתם לא היה קשור לממיר, האוטו זקוק ל-95.

היו 2 בעיות, אחד בעיה שקשורה ליחסי אוויר-דלק, והשנייה קשורה למכסה דיסטרבוטור שפשוט החלק המרכזי שלו נעלם לחלוטין.

בכל מקרה, תודה רבה רבה לכם על כל העזרה.

[אני תמיד שמחה ללמוד דברים שלא ידעתי בעבר.]

עדיין לא הבהרת לנו האם קיים במכונית ממיר קטליטי וקרבורטור, או ממיר קטליטי ומערכת הזרקה K גיטרוניק?!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...