Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

wonderd: TOTAL הוא גם השמן מנוע המומלץ לסיטרואן. תריץ חיפוש בגוגל CITROEN TOTAL

אני יגיד לכם את האמת, אני באותה סירה כמוכם. הרכב שלי עשה 500 אלף ק"מ על השמן של דלקול, (לובקס) ואין לי שום בעיה שמצריכה מעבר שמן. הרכב יד 1, ומטופל אך ורק במוסך החברה, ואני עכשיו גם גובים ממני 140 ש"ח גלון, שזה מחיר מופקע לשמן של דלקול כפי שכולם אומרים.

אך העניין הוא כזה, הרכב שלי "רגיל" לשמן הנל, לקבל את אותו סוג שמן במשך 500 אלף ק"מ ופתאום לעבור לשמן אחר-

זה לא מתכון לצרות?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א. לא.

ב. אתה לא חייב לעבור לשמן אחר, פשוט אל תהיה פראייר ותשלם 140 שקל על מוצר זהה שאתה יכול לרכוש ב 70 שקלים (בדיוק חצי) כמעט בכל חנות.

המוסך המורשה עושה ים כסף רק מנושא זניח זה = שמנים, 100 שקל רווח על כלום, בלי לעשות כלום, כפול נניח 10 גלונים ביום(למרות שבפועל זה הרבה הרבה יותר), זה יוצא 1000 שקל יומית ועוד לא אמרנו גיק רובינזון, חודשית זה יוצא 25000 שקלים , ככה סתאם...ים בכסף, על מה ולמה?

פורסם

מהנסיון שהיה לאבא שלי עם סיאט איביזה:

הייתה לנו איביזה 94' שהייתה צריכה שמן 10w40. אבא שלי לא ידע ועקב חוסר תקציב היה עושה את הטיפולים ביחד עם חבר שלו, וקנה לה את אותו שמן שהיה שם בסובארו DL שהייתה לנו ובכל המכוניות שהיו לו- דלקול 20w50.

האיביזה הזו נסעה במשך 7.5 שנים כ- 170000 ק"מ עם השמן הנ"ל עד שניגנבה, ללא כל בעיות,חוץ מצריכת דלק טיפה גבוהה (כניראה בגלל הצמיגות, אין לי מושג). השמנים של דלקול גם עומדים בתקנים של יצרנים ושוב כמו שאמרתי, הם עדיפים על שמני זבל ממדינות עולם חמישי. נכון שיש הרבה יותר טובים, אבל למי שאין כסף זוהי פשרה טובה. (ואני לא אומר לכולם להשים שמן 20w50, כמובן לבחור צמיגות ושמן לפי התקן שהיצרן קבע!)

איתמר ג'ורג'.

פורסם
wonderd: TOTAL הוא גם השמן מנוע המומלץ לסיטרואן. תריץ חיפוש בגוגל CITROEN TOTAL

אני יגיד לכם את האמת, אני באותה סירה כמוכם. הרכב שלי עשה 500 אלף ק"מ על השמן של דלקול, (לובקס) ואין לי שום בעיה שמצריכה מעבר שמן.

ברור לך שכרגע שברת מיתוס בפורום נכון?

500K ק"מ על שמן זול של דלקול...

כל כמה זמן אתה מחליף שמנים ופילטרים?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דווקא ניתן להשיג שמני TOTAL בארץ מהיבואן במחיר יותר זול או שווה לדלקול...

היבואן הוא אותו אחד שמייבא את מוצרי ELF לרנו. חיפוש קצרצר והיזכרות בשרשור של אפי שמס מלפני חודש+...

לרנו שלי (כן, זה שונה אך עדיין אותו יבואן) 4 ליטר של שמן ELF 10W40 ST הישגתי במחיר של 55 ש"ח, וזה עוד בחנות חלפים שהיבואן שלח אותי אליה...

נ.ב.

אני לא אומר שדלקול רע או טוב כי פשוט אין לי איתו ניסיון. מה שכן, אני יודע שלסיטרואן מומלצים שמני TOTAL.

דוגמא משלי: החלפתי לא מזמן לשמן ELF שמומלץ ע"י היצרן בשביל הרנו שלי - התוצאה היא שהמנוע עובד שקט יותר (מס' אנשים אמרו את זה גם).

Veni Vidi Vici

פורסם

אז בפעם הבאה ננסה TOTAL, יש לי עוד 15K ק"מ לנסוע על השמן הקיים, אני אנצל כל ק"מ עם השמן הזה, כל שקל שהשקעתי עליו ינוצל במלואו.

בריאות לכולם!

פורסם
ברור לך שכרגע שברת מיתוס בפורום נכון?

500K ק"מ על שמן זול של דלקול...

כל כמה זמן אתה מחליף שמנים ופילטרים?

אנחנו מחכים לתשובה...

פורסם

מאיפה ניתן לרכוש את השמן מתוצרת ELF שאגב הוא שמן מעולה , ב 55 שקלים בלבד ?

בחנות שאני קונה מוכרים אותו ב 80 שקלים ואת ה ARECA (שהוא יותר איכותי מה ELF) מוכרים ב 100.

וזה נחשב מקום זול.

פורסם
ביקרתי לא מיזמן במוסך מורשה של פולקסוואגן וגיליתי שגם הם משתמשים לא בפילטרים "מקוריים" אלא של Mann Filters שאתה יכול לקנות אותם כמעט בכל חנות חלקי חילוף, והחיוב הוא עבור פילטר "מקורי".
אממממ...אתה יודע ש-MANN זה פילטר מקורי של פולקסוואגן, נכון?

VW לא מייצרים פילטרים.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

500 אלף למנוע זה כבר לא כל כך הרבה...במיוחד לאחד שלא מניע הרבה.

להזכיר לכם את הקנסות שדלקול וסונול חטפו על זה שהם מסמנים בתקנים שאין להם אישור לסמן בהם כי הם לא נבדקו?

פורסם

VW לא מייצרים פילטרים.

אני יודע, אני אסביר את עצמי:

אייל כתב שכדאי לקנות את שאר החלקים מלבד שמן במוסך מורשה, ואני התכוונתי ונתתי דוגמא שהפילטר המקורי זה שיש עליו חותמת של VW לא תמיד נמצא בשימוש במוסכי היבואן, כמו למשל שלא בכל מוסך יש בלמים עם חותמת VW אלא יש בלמים של LUCAS, שבצ'מפיון אתה קונה סט רפידות+צלחות ב-800 ש"ח ובחוץ אתה קונה את אותו הסט באותה האריזה כמעט ב-600 ש"ח (ועל מזומן ואם אתה מכיר את בעל החנות, אתה אפילו יכול לקבל אותו ב- 450 ש"ח). אז עקב הגזילה הזו, הלכתי וביררתי איזה חברות שמים במוסכים וקניתי בעצמי פילטרים, מצתים, ברקסים ועוד דברים כביכול "מקוריים" אבל בהרבה פחות. אני מודה, זה כאב ראש לא קטן, אבל לא לכל אחד יש כסף לפרנס את המוסך המורשה.

לדעתי אין שום בעייה להשתמש בפילטר שאתה קונה מחנויות חלקי חילוף כל עוד הוא מיועד בדיוק לרכב שלך ומתוצרת מוכרת (Denso, Bosch, Mann Filters, Purflux למשל...) ואני גם לא רואה הצדקה לקנות פילטר "מקורי" מהמוסך המורשה.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

אלעד שמע שמע ושמע לי טוב.

שמן LM 5 ליטר, 130 שקל.

פילטר שמן 36 שקל. אמור להיות "מקורי".

שמן גיר (גם אותו אני מתכנן להחליף) 3 ליטר, 84 שקל.

שלושה טבעות נחושת 12 ש"ח. (2 לגיר, אחד למנוע)

פילטר מזגן עוד לא הגיע אז אין מחיר עדיין.

פלטר אויר משהו בסביבות 30 שקל? לא זוכר.

הכל כולל הכל, אין לי כח לחשב, אבל הכל נמצא בתא המטען, יום שבת הולכים קצת להתלכלך.

נמאס לי לפרנס מוסכים מורשים שגם ככה לא אכפת להם מהרכב. וסביר להניח שאני בעצמי יצליח לבצע את העבודה גם יותר טוב, וגם עם אכפתיות.

פורסם

שלום

בקשר לשאלות שלכם אני יבהיר כמה דברים:

הרכב מטופל אצלי ( יד1) בחברה מהיום בו נקנה, כל הטיפולים נעשים לפי הספר.

500 אלף קילומטר, כל טיפול מתבצע במדויק ב 10K לפעמים פחות , אם אני יודע שלמשל לא יהיה לי זמן .

כמובן, פילטר שמן מוחלף גם הוא, והכל לפי ספר הרכב.

השמן הוא לובקס, מיוצר ע"י דלק, אז אני מאמין שזה דלקול, אין צלצולים, אין רעשים, והסחיבה טובה כמו שהיתה תמיד.

תמונות של הלוח שעונים מלפני 60 אלף ק"מ.

ד"א לא לדאוג, את המנורות החלפתי, את כולן - והלוח ירקרק , וכמה שאני גאה בעצמי. (היי, חסכתי מאה ש"ח ועשיתי זאת בעצמי , HAYNES).

attachment.php?attachmentid=20209

attachment.php?attachmentid=20208

פורסם

לדעתי אין שום בעייה להשתמש בפילטר שאתה קונה מחנויות חלקי חילוף כל עוד הוא מיועד בדיוק לרכב שלך ומתוצרת מוכרת (Denso, Bosch, Mann Filters, Purflux למשל...) ואני גם לא רואה הצדקה לקנות פילטר "מקורי" מהמוסך המורשה.

איתמר ג'ורג'.

בגישה הזאת גם אני תומך.

מישהו יודע מי מייבא פילטרים תחליפיים של denso או היכן ניתן לקנות כאלה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עכשיו יש מבצע בACE: דלקול 10W40 SL עולה 79 ש"ח. לי יש פיג'ו 405, במורשה שמו לובקס 20W50אני הוספתי דלקול SG 20W50. אחליף ב10W40

• תוכן חדש...