Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתוב על האריזה 'על בסיס סינטטי', שילמתי 140 ש"ח לגלון לפני מע"מ, האם 'גנבו' אותי?

המפרט המלא: SAE 10W40

API SL/CF

ACEA A3,B3

תודה,

אלעד.

בריאות לכולם!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

140 שקלים, לא רק גנבו אותך אלה גם שחטו.

ב 100 שקלים אתה קונה שמן איכותי ביותר של חברות כמו קסטרול\KEF\ARECA חוץ מזה ישנם שני סוגים של חצי סינטטי בדלקול:

שני המיכלים ניראים כמעט אותו הדבר, הזול עולה 50-60 שקלים והיקר עולה 80-90 , מאיפה קנית ב 140 אם יורשה לשאול?

פורסם

זה לא 140, זה 140 פלוס מע"מ (אני בטוח שיש איסור על פירסום רשימת הקללות שעוברות לי בראש עכשיו כמו בסרט נע..).

בטמטומי הרב - מוסך מורשה לסיטרואן ארז גולן בחצור הגלילית.

נראה לי שזה לא שמן חצי סינטטי אלא סינטטי מלא...לפחות זה שמן טוב?

בריאות לכולם!

פורסם

בדלקול יש שני דגמים של חצי סינטטי:

יש מינראלי ויש על בסיס סינטטי.

ואם אני לא טועה בשניהם מדובר על 4 ליטר ולא גלון, אך אינני בטוח בעניין הכמות כיוון שאינני משתמש בשמן הנ"ל, אני משתמש בשמן מסוג ARECA S3000 10W40

100 ש"ח לגלון בחנות חלפים = שמן צרפתי מעולה סיננטי מלא.

כניראה שלך היותר יקר - על בסיס סינטטי - מדובר בשמן טוב אך יש טובים ממנו אם אתה מבין למה אני מתכוון, כמו שכתבתי למעלה: ב 100 שקלים אתה קונה כבר שמן ממש איכותי מחנות חלפים.

מוסך מורשה, ברור שייקחו ממך כפול אם לא יותר, מה אתה מצפה.

אגב, עשיתי חיפוש בגוגל לשמן הנ"ל, מעניין יש רק אתרים ברוסית למרות שהשמן מתוצרת צרפת, אשמח לקבל תרגום :

http://www.maranna.sumy.ua/info/areca/areca1_4.html

פורסם

אתה צודק, זה לא גלון זה 4 ליטר ולכן היית צריך להשלים בעוד עקיצה קטנה לכיס של ליטר נוסף.

כל העניין היה צורך לדעת מה הם החלפים ה'מקוריים' שבהם משתמש המוסך המורשה כך שבטיפול הבא שלי אני אוכל לקנות את אותם החלפים בעצמי ממקור אחר בזול יותר.

(ארז; תלמד מהטעות שלי...)

בריאות לכולם!

פורסם

אתה לא יכול לצפות שמוסך ימכור לך את השמן במחיר בו היית קונה אותו בחנות בחוץ, כי גם הוא ירצה להרוויח כסף.

אמרת שתקנה בטיפול הבא בעצמך, הבעיה היא שלא כל המוסכים, ובמיוחד מוסכים מורשים, לא מסכימים שתביא "סנדוויץ' למסעדה"...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מחיר כפול מחנות, ועל מה? אני אגיד לך משהו , המוסך המורשה יודע שהוא שוחט במחירים, והוא גם יודע שכולם יודעים את זה , ובגלל זה בדיוק הוא ישאב ממך כמה שיותר בידיעה גמורה שאתה יודע שאתה הולך לשלם סכום משולש ואפילו מרובע על כל שטות בנוסף הוא דוחף לך שעתון לפי המקסימום...למה מי מת?

בסוף הכל טוב ויפה, אתה יושב שותה קפה וקורא עיתון בזולה, ואותו ילד בן 16 מתקן לך את הרכב.

יש באמת רכבים מיוחדים שאתה חייב לתקן במוסך מורשה,כי קשה למצא משהו שבאמת יודע להתעסק איתם, לדוגמא הרכב שלך, אבל יש גם רכבים אחרים עם מכלולים יותר פשוטים שאין שום סיבה בעולם להתקרב למוסך מורשה.

פראיירים לא מתים....

פורסם

אהלן

בעבר ששאלתי מה ניתן לעשות שמכרו לי שמן של דלקול במחיר מופרז (כ- 150 ש"ח לשמן 15-40 שבחנויות הוא עולה פי 3 פחות) קיבלתי תשובה שניתן

"להביא את הסטייק למסעדה" ולהביא שמן שעומד בתקן של היצרן.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

את הטיפול עשיתי לבד, התכוונתי שאני אקנה את החלפים רק בפעם הראשונה במוסך המורשה כדי שאראה מה הם החלפים שמיועדים או שמומלצים לרכב שלי ואז בפעם הבאה גם אעשה את הטיפול לבד רק שאז אני גם אדע בדיוק אילו חלפים לקנות ושל איזה חברות.

לא מביא סנדוויץ' למסעדה וגם לא סטייק, לא משלם להם על דברים שאפשר לבד - גם ברכב שלי אפשר לטפל לבד וכך אעשה, במקום לשלם לילד בן 16 שיתלמד על הרכב שלי , כמו שאמרת.

המוסך הנ"ל (וגם מוסך אחר של סיטרואן, כך שמעתי ממקור ראשון) דורשים כ-850 ש"ח לפני מע"מ לטיפול הכולל החלפת פלאגים, שמן ופילטרים, ובדיקת בלמים. אני לא מוכן לשלם את זה. (...אז דפקו אותי במחיר השמן..)

בריאות לכולם!

פורסם

לאט לאט, גם אני התחלתי ככה, אין מה לעשות, מטעויות לומדים.

אני יכול להמליץ לך על ספרות מקצועית:

1. HAYNES

2. CHILTON

CHILTON ממש ברמה , יותר מפורט ויותר איורים\הסברים מ HAYNES.

פורסם
מחיר כפול מחנות, ועל מה? אני אגיד לך משהו , המוסך המורשה יודע שהוא שוחט במחירים, והוא גם יודע שכולם יודעים את זה , ובגלל זה בדיוק הוא ישאב ממך כמה שיותר בידיעה גמורה שאתה יודע שאתה הולך לשלם סכום משולש ואפילו מרובע על כל שטות בנוסף הוא דוחף לך שעתון לפי המקסימום...למה מי מת?

בסוף הכל טוב ויפה, אתה יושב שותה קפה וקורא עיתון בזולה, ואותו ילד בן 16 מתקן לך את הרכב.

יש באמת רכבים מיוחדים שאתה חייב לתקן במוסך מורשה,כי קשה למצא משהו שבאמת יודע להתעסק איתם, לדוגמא הרכב שלך, אבל יש גם רכבים אחרים עם מכלולים יותר פשוטים שאין שום סיבה בעולם להתקרב למוסך מורשה.

פראיירים לא מתים....

דווקא ברכב שלי אין שומדבר מיוחד ומסובך ,מלבד להחליף טיימינג,

ולאורך תקופה דיי ארוכה טיפלתי בו בעצמי (במוסך שחבר עובד בו)

אבל אין מה לעשות, לא כולם יכולים לבצע טיפול לבד והמוסך מנצל זאת.

לדעתי מחיר סביר ל5 ליטר שמן במוסך הוא כ100 ש"ח.

לבחור שקנה שמן במוסך כדי לבצע טיפול לבד : זה כמו ללכת לקנות בשר קפוא ממסעדה ,

ולא אצל הקצב...

אני תומך בקניית כל שאר החלקים המקוריים במוסך מורשה ,אבל שמן , במיוחד של דלקול,

לא שווה גם חצי ממה ששילמת.

לא נורא, לא מדובר בסכומים עצומים ולומדים מטעויות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אהלן.

ביקרתי לא מיזמן במוסך מורשה של פולקסוואגן וגיליתי שגם הם משתמשים לא בפילטרים "מקוריים" אלא של Mann Filters שאתה יכול לקנות אותם כמעט בכל חנות חלקי חילוף, והחיוב הוא עבור פילטר "מקורי".

אז עם כל הכבוד להם, אני לא רואה סיבה לקנות מהם ולא מחנות לחלקי חילוף שבה אני יכול לרכוש את אותו פילטר של Mann Filters בחצי מחיר- למשל: מסנן שמן של Mann Filters עולה ללקוח 67 ש"ח כולל מע"מ, ובחנויות חלקי חילוף אותו הפילטר עולה גג 35 ש"ח. (ואם אתה עושה קנייה מרוכזת, משלם במזומן, וקונה על הדרך עוד דברים חותכים לך עוד במחיר, מנסיון).

איתמר ג'ורג'.

פורסם

זה מה שאני עושה:

הולך לחנות חלפים,מתחבר עם בעל הבית ורוכש חלקים ל כמה טיפולים קדימה כולל צינורות , מכל סוג קצת,צינורות דלק\וואקום\מיים, יש לי מין מלאי קטן שלי בבית,מעיין מיני מחסן לרכב, פילטרים\שמנים\סט כבלי הצתה \פלאגים\בקיצור...חלקים בעלי בלאי .

ככה אין לי בעייה אף פעם עם רכישת חלפים, כשאני רואה שעומד להיגמר לי משהו , אני מייד משלים, ככה אני אוהב, שיש לי הכל נגיש, האישה כבר התרגלה , זה הכי חשוב.

פורסם

לא, אני יודע שהשמן של TOTAL ההידראולי הוא המומלץ ע"י סיטרואן, לא ידוע לי על המלצה דומה לשמן מנוע, מה גם שהשמן לא זמין בהרבה מקומות.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...