Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ל"ג בעומר יגיע מוקדם השנה.

אתה בטוח שלא טעית בשירשור? איך התגובה שלך קשורה לנושא השירשור שהוא: בניית מטען לסוללות.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

רגע, שאני מחשב פה אני רואה בשביל טעינה איטית לא צריך נגד הספק כיוון שהנגדים הקטנים

הם 0.25W (?) ואני במצב המקסימום שהוא בהתחלה יצרוך 0.2W

W=(40^-3)^2*120

צודק?

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם
אתה בטוח שלא טעית בשירשור? איך התגובה שלך קשורה לנושא השירשור שהוא: בניית מטען לסוללות.

שלו.

עניתי לו מה יקרה אם הטעינה תימשך :) כמובן בצחוק.

פורסם

עד כמה שאני זוכר בטעינה איטית זה לא מסוכן להשאיר את הסוללות בטעינה עוד כמה שעות.

הטעינה צריכה להתבצע ממקור מתח גבוה מהמתח העצמי של הסוללה, במקרה שלך 6V נשמע טוב - רצוי מתח מיוצב ולא ספק-כח של 10 שקל שנותן 8 וולט ולא 6.

כמובן בטור צריך להיות נגד הספק כדי להגביל את הזרם.

מפל המתח על הנגד יהיה 6-4.8 כלומר 1.2 וולט, ולזרם של 40 מ"א זה אומר R=1.2/0.04 = 30

30 אום.

ההספק דרך הנגד יהיה 0.048W, כלומר גם נגד פשוט של שמינית וואט יספיק במקרה הזה.

אם אתה רוצה טעינה מהירה זה כבר מסבך, כי צריך לנתק את הטעינה בזמן ע"מ למנוע נזק לסוללות מהתחממות יתר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אתה מתייחס למצב בסוף הטעינה שהסוללה הגיע למתח של 4.8.

בהתחלה המתח יהיה 6-0 לחלק בנגד ולכן זה ההספק המקסימלי שיהיה.

מצאתי אצלי מייצב של 5V הוא יהיה גם בסדר לא?

בקשר לנגדים הקטנים אלה שבאים ברשתות מה ההספק שלהם? 0.25W כמו שאמרתי?

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

הנגדים הקטנים הם 0.25 או 0.125 אני לא בטוח.

5V זה לא ממש רצוי כי ההבדל בין זה לבין 4.8 קטן מאוד ויצא לך נגד עם ערך של אומים בודדים - קשה לדייק.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

המצב של הסוללה שהיא רייקה זה קרוב ל 0V אז יהיה הפרש פוטנציאלים של 5V.

ולכן הנגד צריך להיות 125OHM בשביל זרם של 40mA.

יכול להיות שאני טועה, אשמח לתיקון אם משהו אכן לא נכון.

חוץ מזה מישהו יכול לאמת מהו ההספק שהנגדים הקטנים האלה שבאים ברשתות עמידים בפניו?

פורסם

טוב בניתי את המעגל. השתמשתי ב 4 נגדים של 550OHM וחיברתי במקביל

כך הקטנתי את ההספק על כל נגד.

הזרם שבדקתי עם הרב-מודד הוא 30mA. נראה אם זה טוב נגדיל את הזרם.

הינה כמה תמונות:

..jpg

...jpg

....jpg

פורסם

אוקיי זה העלה את המתח של הסוללה לאט לאט וזהו. מדדתי זרם והוא נמוך מאוד.

הבנתי תבעיה, הייתי בדעה שהמתח עולה כפונקציה של הזרם, אבל לא כך זה.

WIL צדק בקשר לזה, צריך מקור מתח גדול מהVMAX של הסוללה.

לא נורא אני אמצא מייצב של 5V בול ונשים נגד הספק של 5OHM. אם לא נשים של 6V ונגד בהתאם.

נעדכן מתי שאני יעשה את זה.

• תוכן חדש...