Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בשלבים של קניית אוטו למשפחה, בסביבות 70-75K, חמש דלתות. התעניינתי רק בפוקוס 5 דלתות תחילה, אבל מכיוון שקשה למצוא אחת, התחלתי להתעניין גם במגאן II חמש דלתות, כנראה מניו-קופל (שנת 2004).

האם האמינות הצרפתית (ובעיקר של המגאן II) כל כך מעורערת ? היתה לנו לא מעט בעיות אמינות עם הרכב הקודם (אמריקאי), ואנחנו רוצים קצת שקט.

הבנתי שהמגאן עולה על שאר המכוניות בקבוצה כמעט בכל פרמטר מבחינה משפחתית - נוחה, מרווחת מאוד, מאובזרת, בטוחה מאוד וכו'. זה חשוב לנו, אך האם המגאן מתאימה למשפחה פשוטה שרוצה שהאוטו יתניע כל יום, יפעלו בו כל הרכיבים ולא תבלה במוסך יותר מדי ?

כמו כן, אשמח אם תוכלו לתת לי מענה לגבי עלות הטיפולים השוטפים.

אשמח (מאוד!!) אם תוכלו לעזור לי בנושא זה,

בר :smile:

פורסם

לי יש ניסיון טוב עם מגאן II ועדיין (בשבילך REDROSE) אם האמינות היא הדבר הכי חשוב לך הפוקוס תהיה בחירה טובה יותר. (גם אותה יש לי בבית, 5 דלתות, האמינות בהחלט טובה).

אפשר לשקול גם קורולה RUNX משנת 2003 (אם לא חורגת מהתקציב בהרבה).

גיא

פורסם

האמינות היא בהחלט דבר חשוב בשבילי. השאלה היא האם באמת קיימות יותר מדי תקלות במגאן.

RUNX קצת יקרה, ולפי מה שהבנתי היא לא מספקת סחורה טובה יותר מהפוקוס, לדוגמא.

בדיוק פספסתי פוקוס 5 דלתות מצוינת ומישהו אחר קנה אותה... אני קצת ממהר לגבי הקנייה כי כרגע אין לנו מכונית, וקצת קשה למצוא פוקוס כזאת נורמלית...

פורסם

אני הייתי עושה סקר שוק קטן לפני הקנייה, כולל סיבוב במוסכים מורשים ורק אז מקבל את ההחלטה.

בכל זאת, לא משנה איזה רכב תרכוש, רק אל תרכוש אותו מניו קופל, ובכלל חפש אך ורק מפרטי .

אין קיצורי דרך.

בהצלחה.

פורסם
האמינות היא בהחלט דבר חשוב בשבילי. השאלה היא האם באמת קיימות יותר מדי תקלות במגאן.

זה תלוי על מה שאתה נופל.

אני זוכר שמישהו בפורום הצטער על הרגע שהוא קנה את המגאן 2 מרוב שיש בה תקלות (חשוב לציין שהיא משומשת לך תדע מה עבר עליה) מה שאומר שהרכב לא סובל הזנחות כמו היפניות אבל אם הוא מטופל הוא יתן לך הרבה יותר, תראה את גיא ואפי שמרוצים מהרכב.

עדיף לחפש רכב מיד פרטית עם היסטוריית טיפולים מלאה ולא לשכוח בדיקה במכון.

פורסם

גם אני מהמרוצים.

הייתה לי מגאן 2 סדאן 2004. הגיעה ל120 אלף ק"מ.

לא בדיוק סובארו DL, אבל גם לא השאירה אותנו אף פעם באמצע הדרך.

אני בעקרון גם מעדיף מכוניות 5 דלתות, אבל במקרה של המגאן 2 הסדאן מכונית מרווחת יותר ממהצ'באק, ובנוסף על כך בגרסת הEX (נדירה מאוד בליסנגים) מגיעה עם כל מיני פיצ'יפקעס שעושים את החיים קצת נעימים יותר (וילונות לחלונות צד מאחור, שלל תאי איחסון ועוד)

אני הייתי מחפש מגאן סדאן מיד פרטית, אלא אם יש לך "אינסייד איפומיישן" באיזו חברת ליסינג.

פורסם

אנחנו מעוניינים בהאצ'בק....

בכל אופן, יכול להיות שמצאנו פוקוס 2004 טובה.

שאלה נוספת, קצת לא קשורה לנושא הדיון - האם כדאי לקנות מכונית בשנתון 2004 ? מדובר מבחינה כספית, כמובן. מלבד יתרון האחריות (לזמן מועט בלבד...), האם המכונית כבר ספגה את רוב ירידת הערך המשמעותית שלה, או שמא שנה הבאה נראה עוד ירידה גדולה (ולאחריה ירידות קטנות יותר?)

תודה,

בר

פורסם

בעיקרון נפילת הערך הגדולה ביותר היא ברגע שהמכונית עוזבת את המגרש של היבואן והופכת מחדשה למשומשת.

קשה לחזות, מצד אחד הדגם החדש של הפוקוס נמצא כבר יותר משנה על הכביש ולכן הדגם הישן כבר היה אמור לספוג את החלק הארי של ירידת הערך.

לעומת זאת בעוד כמה חודשים ישתחררו הרבה פוקוס 2004 מליסינג (אבל כך עם כל משפחתית פופלארית אחרת).

מצד שלישי: כבר כמה זמן נמכרות פוקוס 2004 משומשות מליסינג, אז אולי ההשפעה תהיה קטנה?

אני חושב שזאת התעסקות מיותרת.

מלבזבז זמן על ספקולציות על שוק הרכב המשומש בישראל יש רק איש אחד שעושה כסף....

הפוקוס מכונית מצויינת ואם מצאת אחת במצב טוב, ואתה יודע זאת המכונית שאתה רוצה ומתאימה לך.

לך על זה!

• תוכן חדש...