Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט טיפו או רנו 19 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

אבקש חוות דעת ממביני עניין ומאלה שהתנסו ברכבים האלו .

מי מהרכבים הנ"ל שווה לקנות מהשנתונים 90-95 מבחינת אמינות , צריכת דלק ואחזקה ?

הנני מודע לנוחות של הצרפתיה ולהתנהגות כביש עדיפה מהפיאט אבל אילו פרמטרים אשר לא מענינים אותי ברכבים הנ"ל.

כמו כן הרכבים הנ"ל מהשנים 93-95 מוזרקים האם הם עדיפים מאחיהם המבוגרים יותר בעלי הקרבורטור או שקיימות יותר בעיות עם מחשב,חיישנים וכדומה ?

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

פורסם

הרנו 19 בגירסה של 1400 מאוד אמינה, בעלת מנוע מוכח הדגמים המוזרקים ללא בעיות כך שעדיף לקנות את השנתונים הגבוהים יותר משנת 94.

פורסם

בתור בעלים של טיפו 1400 מודל 94 כבר 12 שנה (כן , יד ראשונה) אני חושב שהיא כדאית לקניה ביחס למחיר המצחיק (מחירון כ 9000 ש"ח למודל 94) ועדיפה מבחינת אמיניות על רנו 19 , וזולה יותר לאחזקה, מכיין שרוב החלקים המכאניים חליפם עם אונו 1400 וזולים מאוד. דגם 94 (אין כמעט 95 ) בעל ההזרקה החד נקודתית עדיף על הישנים יותר עם קרבורתור, ובשנה זו הוכנסו מספר שיפורים אחרים כמו למשל מעבר לגלגלי 14 אינצי . למרות מה שכתוב במחירון , 1400 94 הגיע עם הגה כוח כסטנדרט , מזגן היה לא מקורי, של רסקור (הוא על הפנים), דגמי S לא כוללים שום איבזור חשמלי ויש לראות בזה יתרון במכונית בגיל ובמחיר כזה .גוף מגולוון לא מחליד , דלת אחורית עשויה מפלסטיק . המכונית שברשותי הפגינה רמת אמינות טובה , היו מסי תקלות חשמל, שנפתרו על ידי בעלות אפסית, מחשב הצתה הוחלף אצלי לפני כמה זמן , אך החלפתו ככול הנראה היתה מיותרת והתקלה היתה במחבר שלו.

רכב מרווח מאוד , היה בזמנו אחד המרווחים בקבוצתו , אין הרבה הבדל בהספק בין מנוע 1400 ל 1600 (71 ו- 76 כ"ס בהתאם ) , לא מסובך מבחינה מכאנית ושוב, לדעתי , כדאי לקניה בהנחה שמדובר במכונית שמורה ומתוחזקת.

פורסם

אין שום סיבה הגיונית שתתמקד על מכונית אחת.

מדובר פה על מכוניות ישנות וזולות מאוד, שברוב המקרים לא שרדו את השנים בצורה טובה.

במקום להינעל על דגם אחד עדיף שתוסיף לרשימה עוד כמה אופציות (למשל סיטרואן ZX, פיז'ו 306 מוקדמת/309 מאוחרת, אופל אסטרה מהראשונות וכו') ותנסה למצוא מתוכן אחת שמורה ומטופלת.

לנו הייתה מזמן רנו 19 1.8 (היא הייתה אז חדשה ב94').

אז על אמינות אני לא יכול לספר לך וגם על חווית נהיגה ממקור ראשון לא (הייתי בן 10), אבל היא זכורה במשפחתנו עד היום בתור מכונית זריזה מאוד (ידנית), נוחה מאוד, מרווחת ובאופן כללי מכונית על-הכיפאק.

בזמן שהיא הייתה אצלנו (שנתיים וקצת וכ150 אלף ק"מ) היא לא עשתה בעיות, אבל מאז כבר נרשמו עשרות אלפי דוחות מהירות מיותרים ע"י משטרת התנועה.

פורסם

תודה לעונים .

אשמח עם עוד אנשים יחוו את דעתם , ולא אנני מעונין ברכבים אחרים.

פורסם

למיטב ידיעתי המנוע ברנו 19 1.8 זהה למנוע ברנו 21 (נפח 1721)

המנוע קצת מחוספס, פשוט ואמין, בנסיעה בעיקר בין עירונית שותה ליטר ל13 ק"מ בנסיעה רגועה (אני לא ממהר לשום מקום....)

בקיץ עם מזגן בערך 11 - 12 ק"מ לליטר.

בברכה,

גלעד

פורסם
למיטב ידיעתי המנוע ברנו 19 1.8 זהה למנוע ברנו 21 (נפח 1721)

מדובר במנוע אחר לגמרי בנפח 1795 סמ"ק עם 110 כ"ס והזרקה רב נקודתית לעומת 1721 סמ"ק . 92 כ"ס של המנוע הקודם

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מדובר במנוע אחר לגמרי בנפח 1795 סמ"ק עם 110 כ"ס והזרקה רב נקודתית לעומת 1721 סמ"ק . 92 כ"ס של המנוע הקודם

לא נכון לגמרי.

בתחילת חייה (עד 93') אכן שווקה ה19 עם מנו 1.7 90 כ"ס (סביר להניח שזהה ל21).

ב93 עברה מתיחת פנים וקיבלה מנוע 1.8 (95 כ"ס).

בקשר למנוע 1.8 עם 110 כ"ס (זהה לקליאו RSI סביר להניח), הוא היה קיים רק החל מ95' ב19, ולא בטוח שהיה סטנדרטי, ז"א היו שני מנועי 1.8 בו"ז.

פורסם

שכן שלי רכש לפני כחצי שנה טיפו DGT ידנית ב4000 ש"ח, לא זכורה לי השנה אבל אני בטוח שזה מודל מאוחר יחסית, מתי הייתה מתיחת הפנים?

חוץ מהקרבורטור שעשה בעיות וסודר אבל לא מספיק טוב, אין בעיות עם הרכב, נסעתי עליו מספר פעמים והוא רכב נוח, מרווח ודי זריז.

haters will hate

פורסם

הצלחתי לגרד תקציב של שנתונים מאוחרים של טיפו ו רנו 19 ...

האם ידוע על בעיות ברכבים הנ"ל ,הזרקה (שנת 93-95)

בעיות מחשב, חיישנים וכולי ? בכל זאת רכבים ארופאים .

ממה צריך להיזהר ?

פורסם

דגם DGT (לוח שעונים דיגיטלי) שווק בארץ מ 89 עד 93 רק עם מנוע 1600 ורמת גימור גבוהה. לדעתי הוא דווקא הפחות מומלץ עקב אותו לוח שעונים והלוח הרגיל עדיף . מתיחת פנים - אם אפשר לקרוא לה כך כי השינוי החיצוני מאוד קטן - היתה בדגמי 94. הייתה גם טיפו 1600 אוטומטית (סלקטה) עם גיר רציף - מס יחידות כאלו נמכרו בתחילת שנות ה- 90 ואני לא מאמין שאחת מהן שרדה עד היום . בכל אופן, כל מה שנכון לגבי גירים רציפים ישנים , נכון כמובן גם לגביה - אמינות הגיר מתחת לכל ביקורת...

הטיפו , בניגוד לאונו לא נתפסת כמכונית לצעירים והם לא קונים אותה - ולכן המכוניות שבשוק עברו פחות ידיים וקרועות פחות . אבל עדיין, הרבה מהן עקב המחיר הנמוך מאוד הגיעו לאנשים דלי תקציב , שחוסכים כל שקל על הרכב ומצבן בהתאם.

ושוב - הטיפו 1400 זהה לאונו מבחינת מנוע וגיר, מרווחת ונוחה בהרבה, עולה בדרך כלל פחות ואמינה באותה מידה.

פורסם
הצלחתי לגרד תקציב של שנתונים מאוחרים של טיפו ו רנו 19 ...

האם ידוע על בעיות ברכבים הנ"ל ,הזרקה (שנת 93-95)

בעיות מחשב, חיישנים וכולי ? בכל זאת רכבים ארופאים .

ממה צריך להיזהר ?

צריך להיזהר ממכוניות שלא טופלו כראוי והוזנחו .

לגבי הטיפו - הבעיות שהיו אצלי במהלך 12 השנים שהרכב במשפחה -

1.בעיית הארקה של מחשב ההצתה DIGIPLEX - חפש בהודעות של רפי לין את התאור המלא של הבעיה והפיתרון .

2. תקלה במחבר של מאוור פנימי - מגעים נשרפו .

3. אותו דבר רק בצד של בית פיוזים.

4. אלטרנטור - החלפה .

5. תקלה במחבר מחשב ההצתה - גרמה לכיבוי מנוע בזמן הנסיעה ולחוסר יכולת להניע.

6.מנגנון שטנגות של מגבים קדמיים - התפרק.

7.נזילת שמן גיר - החלפת אטם שעולה 2 ש"ח

8.נזילה ממסרק הגה כוח

9. צמת חוטים בחיבור לדלת תא מתען השתפשפה ונקרעה - אור בלם אחורי ומגב אחורי לא עבדו וגרמו לקצרים .

10. יונית אור בלם

11. טבעת , שתופסת את משאבת הדלק במיכל , נשברה וגרמה לדליפת דלק.

12. באותה הזדמנות - סדק בבסיס משאבת דלק.

13. נזילה מצינור דלק בתא המנוע עקב היתייבשות הצינור.

14.משאבות בלם אחוריות .

זהו בעיקר , שאר החלקים שהוחלפו הם מתכלים , כלומר חלקים שמוחלפים בטיפולים או בלאי סביר

תחליט אתה , אם זה הרבה או לא.

אני השתמשתי מהיום הראשון של הרכב בנוזל קירור מקורי פרפלו ,בשמון חצי סינטתי 10W-40 , פלגים ופילטרים מקוריים.

פורסם

אני הייתי הולך על הטיפו.

היתה לי כזו שנת 94..קניתי אותה מרוסי שליקק את הרכב...במהלך ארבעת השנים בהן החזקתי את הרכב החלפתי מצבר.בולמ"ז אחוריים.אלטרנטור(ראה בהודעה הקודמת..כנראה בעייתי ברכבים האלו).ברקסים קדמיים וקלאץ...לפי דעתי הרכב שווה קנייה - בניגוד לדגמי פיאט האחרים גם רכבים מוזנחים לא סובלים מחלודה.

אה ...בקשר לצריכת הדלק שלי היתה דגם SX נפח מנוע 1600 ושתתה הרבה יותר מהאימפרזה האוטמטית שלי כיום...לשיקולך..

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

ומה לגבי מערכות הזרקה , חיישנים וכדומה בשנתונים מאוחרים (93-95) של הדגמים הנ"ל .

פורסם

הרנו 19 בייחוד בגירסה של 1400 מאוד מאוד נוח לנסיעה, גם לנסיעות ארוכות!!

מאוד מאוד חסכוני בדלק ואמין - כמובן בתנאי שטופל כראוי במשך השנים

סה"כ מניסיון אישי קניה מעולה וחסכונית..

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

• תוכן חדש...