Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס בתור מונית- למה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באותו נושא מה הפרוצודורה להפיכת מונית לרכב פרטי ?

הכוונה נגיד שאני קונה E280 חדשה ב200 אלף שקל במקום חצי מילון כמעט ואחרי שנתיים כמונית רוצה להפוך אותה לרכב פרטי

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בסוף שנות ה-80 ותחילת שנות ה-90 היה נסיון למכור BMW לשוק המוניות.

הניסיון כשל. לא בדקתי ולא ידוע לי מהם הסיבות לכך שנמכרו מכוניות בודדות בלבד לשוק המוניות מתוצרת BMW באותה תקופה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

BMW אסרו על מכירה למוניות בעיקר משיקולי אמינות, להבנתי, אבל גם משיקולי תדמית (מוצדקים).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני מכיר את שוק המוניות מקרוב, חבר אחד שלו יש היום E270 סיפר לי שהוא קנה מתישהו בשנות ה80 ב.מ.וו E30 עם כובע....

הגיר האוט' של קבוצת פלוצווגן לא משהו גם כן, באוקטביה\בורה ודומותיה הגיר הולך בד"כ ב150K ק"מ.

נהגי מוניות שנוסעים על קסארה הם לא בעלי המוניות והם רק מקללים את בעלי המוניות. הקסארה לא מראה אמינות כלל, רכב שלא מתאים לכזאת עבודה, כמו כן יש גם כמה קסארה פיקאסו עם כובע.

כשהסופרב הגיעה לשוק היא נתנה מכה קלה למרצדס, אבל גם בה הגיר סובל מבעיית ה150K ק"מ.

מה שמצחיק זה ש80% מנהגי המוניות קוראים לה Super-B.

וכן נהגי מוניות שואפים למרצדס, אחיין שלי נוהג על טולדו ידנית והוא מרוצה מאוד, היא באה כתחליף לפולו קלאסיק שהחליפה פולו קלאסיק שהחליפה קסארה.

שכן שלי לעומתו מכוון יותר גבוה, מפולו קלאסיק לבורה אוט' 2004 ולפני חודש הוא קיבל את הC הנוצצת עם הכוכב מלפנים.

ואם כבר מדברים על מוניות - אין על הפרסומת של אלפא: אוהב מרצדס? תזמין מונית.

haters will hate

פורסם
הניסיון כשל. לא בדקתי ולא ידוע לי מהם הסיבות לכך שנמכרו מכוניות בודדות בלבד לשוק המוניות מתוצרת BMW באותה תקופה.
בודדות מאוד וגם הן לא קיימות כיום.(כנראה לפני הטלת האיסור)

כפי ש-roee ואיגור רשמו, BMW הוציאה איסור על שיווק רכב של היצרן שישמש כמונית או כל רכב ציבורי אחר.

אני לא בטוח לגבי האמינות שהוזכרה, אך במאמר ישן שיצא לי לקרוא דובר רק על מוניטין סטטוס ותדמית החברה.

(מוצדק לחלוטין, ממש כפי שהם לא ששים לייצר מיניבוסים,וואנים,מסחריות וכדומה)

אמיר.

פורסם

על תדאג ב.מ.וו יתחילו לייצר מיניוואן מתישהו, הרי זה תקופות, לך 15 שנה אחורה ותגיד שב.מ.וו ייצרו ג'יפ, יתפוצצו לך מצחוק בפנים.

ככה זה, היום אין חברה שמכתיבה את השוק - לא קיים, יש שוק שמכתיב את החברה.

haters will hate

פורסם

הסיבה האמיתית היא דווקא היסטורית.

עד שנת 1969, לא היו מוניות או אוטוסובים של מרצדס בארץ כלל. נהג מונית לא יכל לקנות איזה אוטו שבא לו - היתה רשימה מוכתבת של דגמים מותרים ע"י משרד התחבורה, ומכוניות גרמניות היו מוקצות בגלל רגישות הציבור. בשנות השישים חלה הפשרה מסוימת ביחסים - בעקבות הסכם השילומים ובעקבות התמיכה העקבית שקיבלנו (ועדיין מקבלים) מגרמניה הפוסט-נאצית, ואגד קיבלה משלוח גדול של אוטובוסים עירוניים ששכחתי כבר את שם הדגם שלהם. מפחד תגובת הציבור (או חברות הארגז/מרכבים), האוטובוסים האלו הוכנסו לשירות רק בתחילת שנות השבעים - לאט ובזהירות. במקביל, החלה מרצדס לשווק את דגם הלימוזינה 7 מקומות על בסיס הגוף 115, שהיווה תחליף למוניות הצ'קר ששלטו בנוף הבין-עירוני לצד פז'ו 404 סטיישן וכמה דה-סוטו. המרצדס היה זול, אמין, ונוח יותר, והשאר כבר היסטוריה - מונית ישראלית זה מרצדס. בתור ילד אגב, נסעתי הרבה במוניות שירות של חברת "קשר" מרחוב לונץ בירושלים לתל אביב, והמונית שהכי אהבתי היתה דווקא הצ'קר מרתון. רציתי לשבת על יד הנהג, אבל תמיד היתה באה איזה אשה שמנה או זקן והיו מגרשים אותי למושב המתקפל באמצע...

אגב, היתה תקופה ממושכת שסובארו DL שימשה כמונית. מי שעשה שיקול כלכלי נכון, גילה שהפרש המחיר בדלק מתקזז לחלוטין עם עלות הקניה והאחזקה הנמוכות יותר של הסובארו. על האמינות של הדגם, לא צריך להרחיב.

נמרוד

פורסם

כמה תיקונים לדברי נימרוד;האוטובוסים הראשונים מתוצרת מרצדס הוכנסו לשימוש רק בתחילת שנות ה 80',והחליפו את הסקניות ששירתו את אגד מאמצע שנות ה 70'.

הדגם הראשון שאגד עשתה בו שימוש נקרא 0303,והיווה שיפור עצום מהלילנדים העתיקים ששלטו עד אז.

גם הסקנייה היה שיפור ניכר לעומת הלילנד,אולם הוא היה אוטובוס מורכב מכנית,בעל מנוע V8 אחורי,בניגוד ללילנד שהיה לו מנוע תת-ריצפתי,וגיר חצי אוטומטי שהופעל על ידי ידית קטנה שהופעלה באצבעות.

בגלל המבנה המורכב,די מהר מכונאי אגד היסתבכו איתו והבעיות לא איחרו להגיע.

המרצדס 0303 היה בעל מיבנה דומה,אולם היה בעל תיבת הילוכים אוטומטית מלאה ומאיט מסוג ריטרדר,שאיפשר לרדת ירידות במהירות גבוהה בהרבה.

המרצדס הפגין אמינות מצויינת,ושירת שנים רבות את אגד,ועדיין נוסעים מספרים לא מבוטלים מהם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כמה תיקונים לדברי נימרוד;האוטובוסים הראשונים מתוצרת מרצדס הוכנסו לשימוש רק בתחילת שנות ה 80',והחליפו את הסקניות ששירתו את אגד מאמצע שנות ה 70'.

.

ה 0303 היה אוטובוס בין עירוני והוכנס לשימוש במחצית השניה של שנות השבעים.לצבא נסעתי בו לא מעט.

הדגם אליו התכוונתי היה דגם עירוני, שהוכנס לשימוש בירושלים בתחילת שנות השבעים, אם אני זוכר נכון - בסביבות מלחמת יוה"כ. נסעתי בו רבות, והוא החליף את הלילנד טייגר ששימש לפניו (ובמקביל לו).

נמרוד

עריכה:

הנה האוטובוס בכבודו ובעצמו:

337753_b.jpg

והנה קישור לאתר מוזיאון אגד

נמרוד

פורסם

אבא שלי מחליף מונית כל שנה.הוא נוסע די הרבה בנסיעות בינעירוניות לשדה התעופה בעיקר.

הממוצע השנתי שלו עומד על 150.000 ק"מ בערך,והוא יחסית חדש בתחום ,כחמש שנים.

לאחר שתי אוקטביות ששירתו אותו בצורה נהדרת והפגינו אמינות יוצאת מן הכלל ניסינו בשנה שעברה לעבור למרצדס וקנינו את ה-C200 מודל 2005 .הרכב עבר 130.000 ק"מ יחסית ללא בעיות מיוחדות,וגם אם התגלתה איזושהי תקלה השירות שנותן היבואן ראוי לכל שבח...לא שואלים יותר מידי שאלות וישר מחליפים את החלק שהתקלקל,בניגוד לחברות אחרות שיוציאו ללקוח את הנשמה עד שיאשרו להחליף משהו במסגרת האחריות.

הרכב נוח מאד ,בטיחותי ,שקט מאד וזה דבר חשוב מאד למי שנוסע הרבה שעות על הכביש ולא רוצה להרגיש שהוא נוסע על טרקטור.

לאור ההצלחה של מודל 2005 שידרגנו את הרכב לפני שבוע למודל 2006 ומיותר לציין שהרכב הישן נחטף אחרי יומיים והראשון שראה אותו גם קנה.

אבא שלי אומר שאחרי שניסה את המרצדס מאד יהיה קשה לו לעבור לרכב אחר,זה רכב עבודה נוח וגם משמש אותו כפרייבט לשבתות וחגים.

בשורה התחתונה ההבדל הכספי בין הרכבים השונים באותה קטגוריה הוא לא גדול במיוחד בערך 20.000 -30.000 ש"ח ושווה לשלם את ההפרש לטובת המרצדס. :razz:

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם

בעקבות מספר עובדות בשרשור

במידה ואני אחליט לעשות רישיון למונית סתם כדי לקבל הנחה בקניית רכב האם הדבר אפשרי ?

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

rgunv - לא משתלם.. הוצאה של רשיון למונית תעלה לך כמה אלפי שקלים..

אחרי זה, כשתקנה את המונית - תצטרך או לקנות מספר "זכות ציבורית" או להשכיר אותו..

ואם כל זה לא מספיק כדי שלא ישתלם לך - אתה תצטרך לשלם ביטוח של מונית שעולה פי 3 מביטוח רגיל (לפחות ככה עולה לדוד שלי..)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

א. לא משנה איזה רכב תקנה, הוא יהיה חייב להיות לבן עם כובע צהוב ומדבקות בצצדים.

ב. בשביל כובע צהוב אתה צריך מספר, סדר גודל 1K ש"ח בחודש - אפשר גם בפחות.

ג. ההנחה שאתה מקבל על הרכב זה כי הוא משמש למטרות עבודה, אחרי 6 שנים שבהם עבדת ושילמת מס הכנסה המוניות המונית נהיית חסרת מיסים ז"א במידה ותרצה להעביר לפרייבט לא תצטרך לשלם מס כי למעשה החזרת את ההטבה במשך 6 שנים.

ההצעה שלי - תוציא רישיון למונית, הליך של כחצי שנה אבל שווה, תמיד טוב שיש, אפשר לעבוד בתור עבודה נוספת ולהכניס עוד כמה ג'ובות.

haters will hate

• תוכן חדש...