Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס בתור מונית- למה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באותו נושא מה הפרוצודורה להפיכת מונית לרכב פרטי ?

הכוונה נגיד שאני קונה E280 חדשה ב200 אלף שקל במקום חצי מילון כמעט ואחרי שנתיים כמונית רוצה להפוך אותה לרכב פרטי

אתה הולך למכס נותן להם את הפרטים של האוטו והם אומרים לך במדוייק כמה כסף אתה צריך לשלם (כמובן שזה יחסי למחיר של הרכב כיום לאחר הירידת ערך ולא לפי חישוב של הרכב כחדש) , לאחר מכן אתה "מוכר" את הרכב בכאילו לעצמך ומצהיר למע"מ כמה אתה מוכר את הרכב ואז אתה צריך לשלם את המע"מ גם .

אבא שלי רוצה להעביר בחודש הבא את ה-E קלאס מונית לבית (שנת 2003) , המכס מבקש כדי להעביר אותה 35 אלף שקל , המע"מ יוצא עוד 5 אלף שקל ובקיצור הכל יוצא סביבות ה-40 .

בקשר ל-BMW אבא שלי בירר לפני כשנה וחצי על הסדרה 5 למונית ואסור להם למכור אותם פה כמוניות למרות שבגרמניה הם נמכרות כמוניות , אותו הדבר גם אואדי.

היתה פה שאלה בקשר בקשר לזה שנהגי מוניות לא קונים מותגי יוקרה אחרים , הכל תלוי ביבואן/ביצרן אם הם מעוניינים בכלל למכור רכבים לשוק המוניות.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא היה נסיון למכור מוניות ב.מ.וו. בתחילת שנות ה-90 יובא משלוח של 524 דיזל (E34) שהאמינות שהפגין היתה כה ירודה עד שהיבואן רכש את המוניות חזרה ויצא אותן לחו"ל.

אגב, וולבו התנגדו בזמנו שה-S80 D5 תשמש כמונית ואף היתה תביעה בעניין. לא זוכר מה נסגר, אבל יצא לי לראות מונית כזו.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

בנצי, קשה לי לראות את ב.מ.וו מוציאים מיניוואן בכל מצב שהוא.

גם אם היו אומרים פעם שפורשה יוציאו ג'יפ שנקרא קאיין היו צוחקים להם בפנים..

עובדה היא, שב.מ.וו עדיין לא הוציאה אוטובוסים, או רכבי תחבורה אחרים, שמרצדס כבר מייצרת שנים.

ג'יפ מבחינתי עדיין מסמל יוקרה וסטטוס(שלא כמו מיניוואן) (ע"ע ריינג' רובר וכדומה) וכן זה צפוי שכל מותג יוקרתי יוציא כזה.

אמיר.

פורסם

אישית, בשום מקום בעולם לא ראיתי BMW כמונית.. אפילו לא בגרמניה..

אודי ומרצדס לעומת זאת - יש בגרמניה כמוניות כמו מים..

יכול להיות שזו פשוט החלטה אסטרטגית של BMW לאסור מכירה של הרכבים שלהם בתור מוניות.. וזה בהחלט מתקבל על הדעת.. :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אישית, בשום מקום בעולם לא ראיתי BMW כמונית.. אפילו לא בגרמניה..

אודי ומרצדס לעומת זאת - יש בגרמניה כמוניות כמו מים..

יכול להיות שזו פשוט החלטה אסטרטגית של BMW לאסור מכירה של הרכבים שלהם בתור מוניות.. וזה בהחלט מתקבל על הדעת.. :roll:

מתוך 5 מדינות באירופה שהייתי בשנים האחרונות לא זכיתי לראות. אבל google מראה שדגמים חדשים של BMW בתור מוניות קיימים ובועטים!

פורסם

מרצדס מייצרים כלי רכב ציבוריים\כבדים כחטיבה נפרדת, כמדומני. אין לזה קשר להיצע הדגמים הקיים שלהם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
ה 0303 היה אוטובוס בין עירוני והוכנס לשימוש במחצית השניה של שנות השבעים.לצבא נסעתי בו לא מעט.

הדגם אליו התכוונתי היה דגם עירוני, שהוכנס לשימוש בירושלים בתחילת שנות השבעים, אם אני זוכר נכון - בסביבות מלחמת יוה"כ. נסעתי בו רבות, והוא החליף את הלילנד טייגר ששימש לפניו (ובמקביל לו).

נמרוד

עריכה:

הנה האוטובוס בכבודו ובעצמו:

337753_b.jpg

והנה קישור לאתר מוזיאון אגד

נמרוד

לדגם הזה קוראים 305 והוא עירוני שהחל חייו בירושלים וללא סימלי מרצדס!

הדגם הבין עירוני אליו מתכוון חן פרחי הוא 302 עם גיר אוטו' ואכן הוא היה גיר פרובלמטי.

דגם 303 הראשון החל לפעול בקו חיפה -שפך זוהר בשנת 78 כניסיון, האוטובוס נחל הצלחה אדירה

שבעקבותיה החלה אגד לרכוש החל משנת 80 את שלדות ה-303 ולהרכיבן בארץ במקביל לרכישת אוטובוסים מוגמרים לתיירות ,שפרחה אז.

שיהיה...

פורסם

כשהייתי בפראג ראיתי לא מעט מוניות BMW, סדרה 5 וגם 7.

כמו כן יש שם הרבה אודי וכמובן סקודות.

דווקא מרצדס לא ראיתי שם בתור מונית.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
כשהייתי בפראג ראיתי לא מעט מוניות BMW, סדרה 5 וגם 7.

כמו כן יש שם הרבה אודי וכמובן סקודות.

דווקא מרצדס לא ראיתי שם בתור מונית.

צודק, גם אני זוכר שראיתי מוניות מסוג BMW.

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

ברוב מדינות אירופה מישתמשים בדגמי מרצדס כמוניות,אפילו בארצות הגוש הקומוניסטי לשעבר,ולרוב הם מדגמים ישנים יחסית,כמו ה W123.

מרצדס יצרו במשך שנים ארוכות דגמים שיועדו מלכתחילה למוניות,שכללו ריפודי סקאי עבים במיוחד למושבים ופנים מפלסטיק שחור.

שימו לב לשימוש שעושים בני דודינו מעברו השני של הקו הירוק במכוניות מרצדס כמוניות,בייחוד ברצועת עזה,בה עושים עד היום ימוש בדגמי ה 240D ו 300D,ששימשו עוד קודם לכן כמוניות בארץ,ולחשוב שהחדשה שבהן היא בת 21...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מאוד פשוט.

נהג מונית שרוכש מרצדס ומתחזק ושומר עליה כמו שצריך יכול לעשות כמו כלום 700000/800000 בלי בעיות חריגות!!

מדובר במנוע אל פסק,כך שאם האוטו אמין אזיי יתר ההוצאות מתגמדות.

כמו כן מרצדס דיזל בנסיעה רגועה לא שותה דלק יתר על המידה!!

מניסיון.

אורן

700K ק"מ בלי בעיות חריגות? אני רוצה לראות נהג מונית מרצדס שלא החליף תיבה אחרי 300K ק"מ (במקרה הכי טוב שיכול להיות) אלא אם כן יש לו A-Class ואז תשאל כמה פעמים התיבה עברה שיפוץ שם (ב-100K ק"מ פעמיים לפחות). מנסיון - אבא שלי כבר 15 שנה מכונאי מרצדס.

המנוע אמין? יותר נכון האמינות ממוצעת. דלק היא שותה בכמויות מכובדות (תנסה להדביק דוושה לרצפה ב-C220 או ב-E270 ותראה מה זה לא שותה).

הרבה ממוניות המרצדס בארץ הגיעו ביבוא אישי. מי שמביא מרצדס מגרמניה מקבל את אותה האחריות מהיצרן גם פה, וקונה אותה במחיר נמוך משמעותית ישירות מפס הייצור מה גם שהוא לא משלם מכס בכניסה לארץ.

פורסם
700K ק"מ בלי בעיות חריגות? אני רוצה לראות נהג מונית מרצדס שלא החליף תיבה אחרי 300K ק"מ (במקרה הכי טוב שיכול להיות) אלא אם כן יש לו A-Class ואז תשאל כמה פעמים התיבה עברה שיפוץ שם (ב-100K ק"מ פעמיים לפחות). מנסיון - אבא שלי כבר 15 שנה מכונאי מרצדס.

המנוע אמין? יותר נכון האמינות ממוצעת. דלק היא שותה בכמויות מכובדות (תנסה להדביק דוושה לרצפה ב-C220 או ב-E270 ותראה מה זה לא שותה).

הרבה ממוניות המרצדס בארץ הגיעו ביבוא אישי. מי שמביא מרצדס מגרמניה מקבל את אותה האחריות מהיצרן גם פה, וקונה אותה במחיר נמוך משמעותית ישירות מפס הייצור מה גם שהוא לא משלם מכס בכניסה לארץ.

ומה ציפית,שגיר אוטומטי יחיה לנצח?

מה שכן,בשל ריבוי האלקטרוניקה ניתקלים בבעיות ובתקלות שפעם פשוט לא היו קיימות,כמו מחשבי ניהול מנוע(שיש בדגמי ה CDI),מחשבי גיר וכדומה.

לגבי צריכת הדלק-אל תישכח שמנועה של ה 270CDI בכל זאת גדול יחסית והמרכב כבד.

ברור שתיצרוכת הדלק תהייה גבוהה בהרבה מסקודה פאבייה ידנית,לדוגמא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הבאתי את התיבה כדוגמא, ברור שתיבה אוטומטית לא תחיה לנצח.

לגבי צריכת הדלק אני לא שוכח שהמנוע גדול אך בכל זאת הרוב הגדול של המנועים הוא בנפח לא קטן ( 200CDI 220CDI 250 270 וכן הלאה...),מה גם שהרכב כבד ואוטומטי. לפי מה שאני יודע המרצדס הכי כדאית למונית כרגע היא ה-200CDI. היא זולה יחסית למונית, יש לה מנוע חזק, והיא מוצלחת מאוד.

פורסם
א. לא משנה איזה רכב תקנה, הוא יהיה חייב להיות לבן עם כובע צהוב ומדבקות בצצדים.

ב. בשביל כובע צהוב אתה צריך מספר, סדר גודל 1K ש"ח בחודש - אפשר גם בפחות.

ג. ההנחה שאתה מקבל על הרכב זה כי הוא משמש למטרות עבודה, אחרי 6 שנים שבהם עבדת ושילמת מס הכנסה המוניות המונית נהיית חסרת מיסים ז"א במידה ותרצה להעביר לפרייבט לא תצטרך לשלם מס כי למעשה החזרת את ההטבה במשך 6 שנים.

ההצעה שלי - תוציא רישיון למונית, הליך של כחצי שנה אבל שווה, תמיד טוב שיש, אפשר לעבוד בתור עבודה נוספת ולהכניס עוד כמה ג'ובות.

אתה יכול לפרט בבקשה על ההליך של הוצאת רישיון למונית והסיפור עם המספר?

תודה רבה מראש

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם

הBMW היחידה שאני יודע עליה כמונית היא ה TAXI RING..

Ringtaxi_2005.jpg

אשמח לראות מוניות BMW אחרות..

(והעובדה שיש אקזמפלר אחד פה ואחד שם לא אומר כלום.. נהגי מונית תמיד יכולים לקנות את הרכב בלי להגיד לסוכנות שהם רוצים אותו למונית..

נגיד בארץ תזמין BMW 5 לבנה.. ויאללה בהצלחה.. ה"בעיה" היחידה היא שתשלם מיסים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...