Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני במשך תקופה של חודשיים לא טיפחתי את האוטו - התקופה של השלילה

אם שאלתם למה ? אז זה השוטר שכל כך רצה לתת לי שלילה (לא עשיתי שוב דבר - לטענתו, לא נתתי זכות קדימה)

בכל מקרה

רציתי לצבוע את הטמבונים, עכשיו הצבע של האוטו הוא לבן, טמבונים שחורים.

חשבתי לצבוע את הטמבונים בלבן כמו האוטו, אם אוכל לצבוע אותם בדיוק כמו הצבע של הפח אשמח לשמוע איך, אם זה בצבע מט ויהיה דומה אני מוותר ומעדיף לצבוע בשחור

ואם אני הולך על שחור אז באיזה צבע להשתמש ואיזה סוג

ולפי מה שהבנתי התהליך הוא כזה:

לשפשף את הטמבונים בנייר מים (טבול במים ? איזה מספר ?)

לצבוע בספרי צבע מעבר, כדי שהצבע יראה יפה ולמשך תקופה

ואז לעבור עם הספרי צבע הסופי

אשמח אם תרחיבו וכמה זמן אני צריך לחכות לייבוש אחרי כל תהליך ואם יש דברים שאני צריך לדעת ..

הרכב הוא

מאזדה 323 סדאן מודל 97 (ראו בתמונה)

נ.ב

אשמח לקבל תמונות מאנשים שצבעו את הטמבונים בעצמם

ובבקשה אל תמליצו על מקום שצובע (אני תלמיד ואין לי ממש כסף לכל זה, אני מעדיף לצבוע בעצמי)

כל טוב

רועי

100-0094.JPG

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב קודם כל אני רוצה להגיד לך כל הכבוד, על זה שאתה רוצה לצבוע לבדך בלי צורך להגיע עם הרכב למוסך.

דבר שני, אני לפני כחודש צבעתי את כל הפלסטיקה החיצונית ברכב שלי, וזה יצא פשוט קטלני.

האמת אני יותר אוהב את הצבע המטאלי אבל אם לך כסף, אז זה יהיה הפתרון הכי טוב שיש.

עכשיו, אני לא יכתוב פה מגילות איך לעשות, כי עשרות אנשים עשו את זה לפני, אז פשוט מאוד,

תעשה חיפוש, ותמצא את התשובות לכל שאלותיך. (יש תמונות והסברים לחומרים)

ד"א עלות החומרים אם זכרוני איני מטעה אותי, לא עולה יותר מ-50 שקלים.

בהצלחה, יוסי.

פורסם

לדעתי עידף שלאחר הצביעה האוטו יבלה בתנור בכדי להשיג ייבוש טוב.

אוךם אם אתה מעוניין לצבוע לבד, אתה יכול לגשת לחנויות צבע מקצועיות. אני מכיר אחת שנקראת "טופ קולור" בת"א או "ברק" ביפו בהן מכינים לפי הזמנה. אתה יכול לקבל את הצבע במיכל תרסיס או בקופסא לשימוש בפיסטולט.

בכל מקרה, כדי להשיג צבע מבריק, עליך גם לרכוש לכה מבריקה, שכן צבעי רכב הם מגוון מט וציפוי הלכה הוא הנותן את הברק.

אני מאמין שיש להם קטלוגים של צבעי רכב על פי חברות אבל כדאי שתתקשר. ההמלצה שלי היא טופ קולור. הוא יותר נחמד וגם קצת יותר זול לדעתי.

בהצלחה.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות

ועכשיו לעניין.

לגבי טופ קולור, יש לך מספר טלפון של המקום שאני יוכל ליצור קשר ?

ואם אתם מכירים חנויות צבע מקצועויות באזור ראשון, חולון, בת ים אז אשמח לקבל שם של המקום.

ועכשיו נשאלת השאלה, במיכל תרסיס או קופסא ?

מה עדיף בשבילי, אני לא ממש מבין בתחום אז מה שיהיה יותר קל לעבודה אני מעדיף.

ויש המלצות לספרי לכה שמתאים לטמבונים ? עדיפות לאחד שמאריך ימים.

ואני כרגע בחיפושים אחר הסברים לצביעה.

פורסם

יש לך מדחס ופיסטולט ?

אם לא, אין לך ממש מה לעשות עם צבע בקופסה. תשיג ספריי.

אם יש לך קומפרסור ופיסטולט לצביעה וללכה זה יהיה מעולה, לדעתי זו הדרך המקצועית ביותר אבל צריך לדעת להשתמש בזה. זה לא "נער והתז" ...

בעקרון, אתה צריך א. לנקות את הטמבונים היטב. שלא יהיה עליהם לכלוך, חול, גריז, שומנים וכו'.

ב. להכין לצביעה ע"י שיוף בנייר, לא צריך יותר מידי עדין. 220 נראה לי יעשה את העבודה.

ג. לצבוע עם פריימר לפלסטיק, אני לא יודע מה בדיוק מתאים לטמבונים צריך לברר את זה. לפי ההוראות על הפריימר. לתת לזה להתייבש כמו שצריך ולשייף קלות לקבלת שטח פנים אחיד וחלק.

ד. לצבוע עם הצבע הרצוי, עושים בד"כ שכבה, אחרי כמה זמן עוד שכבה, נותנים להתייבש, ואז אם יש צורך משייפים עם נייר מים עדין להחלקה, מייבשים וצובעים שוב. מצד שני מדובר פה אחרי הכל בטמבון ולא בריהוט\גיטרה אז אולי לא צריך להיות כ"כ פדנטים..

ה. גימור עם לכה שמתאימה לסוג הצבע (חשוב מאוד אחרת לא תתפוס !) ועדיף לכה שמתייבשת מהר. (להמנע מלכות בסגנון יאכט וארניש שמתייבשות במשך המון זמן, ואם הסביבה לא סטרילית מספיק ד שהלכה יבשה למגע היא תפסה חצי מהחול והאבק בעיר.

יש המון הסברים מפורטים יותר בגוגל. לא לפחד לחפש גם מחוץ לגבולות הפורום P:

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
יש לך מדחס ופיסטולט ?

אם לא, אין לך ממש מה לעשות עם צבע בקופסה. תשיג ספריי.

אם יש לך קומפרסור ופיסטולט לצביעה וללכה זה יהיה מעולה, לדעתי זו הדרך המקצועית ביותר אבל צריך לדעת להשתמש בזה. זה לא "נער והתז" ...

בעקרון, אתה צריך א. לנקות את הטמבונים היטב. שלא יהיה עליהם לכלוך, חול, גריז, שומנים וכו'.

ב. להכין לצביעה ע"י שיוף בנייר, לא צריך יותר מידי עדין. 220 נראה לי יעשה את העבודה.

ג. לצבוע עם פריימר לפלסטיק, אני לא יודע מה בדיוק מתאים לטמבונים צריך לברר את זה. לפי ההוראות על הפריימר. לתת לזה להתייבש כמו שצריך ולשייף קלות לקבלת שטח פנים אחיד וחלק.

ד. לצבוע עם הצבע הרצוי, עושים בד"כ שכבה, אחרי כמה זמן עוד שכבה, נותנים להתייבש, ואז אם יש צורך משייפים עם נייר מים עדין להחלקה, מייבשים וצובעים שוב. מצד שני מדובר פה אחרי הכל בטמבון ולא בריהוט\גיטרה אז אולי לא צריך להיות כ"כ פדנטים..

ה. גימור עם לכה שמתאימה לסוג הצבע (חשוב מאוד אחרת לא תתפוס !) ועדיף לכה שמתייבשת מהר. (להמנע מלכות בסגנון יאכט וארניש שמתייבשות במשך המון זמן, ואם הסביבה לא סטרילית מספיק ד שהלכה יבשה למגע היא תפסה חצי מהחול והאבק בעיר.

יש המון הסברים מפורטים יותר בגוגל. לא לפחד לחפש גם מחוץ לגבולות הפורום P:

תודה רבהה .. אין צורך לחפש מחוץ לפורום - הפורום מעולה !

רשמתה לצבוע עם פריימר לפלסטיק - הכוונה לצבע יסוד ? ולעשות זאת עם מברשת או שאם יש בקבוק ספרי הוא יעשה את העבודה ?

ולאחר הצביעה בעזרת פריימר לשייף עם אותו נייר שיוף מהשיוף הראשוני ?

ואשמח לשמוע המצלמה ללכה טובה שתעשה את העבודה ושתאריך ימים

פורסם

הספרי צבע שאני קניתי של יעקובי רשום עליו "מיועד לפלסטיק" זאת אומרת - טוב גם למתכת אבל בעיקרון מיוצר לפלסטיק. מאותה חברה (וסוג) של הספריי הזה, יש גם ספריי לכה, אז אני מאמין שהוא יתפס עליו. מחר אני ירשום את השם של הספריי מפני שהשעה כבר 1:47 והוא למטה באוטו (אין לי כוח לרדת).

בכל מקרה, זה פרויקט די פשוט, אתה צריך לשים מסביב לטמבון (איפה שיש פח או חלקי רכב אחרים שאינך רוצה לצבוע) נייר עיתון, להדביק אותו טוב שהצבע לא יחדור לפח, אחרת זה לא בריא, ולצבוע באחידות ממרחק מסויים, שלא יהיו נזילות. קודם כל אל תשכח שלפני זה אתה צריך לקחת מגבונים (כן כן כאלו שקונים בסופר-פארם, לטוסיק של התינוקות) לנקות את הטמבון טוב טוב, לשייף אותו (עדיף נייר שיוף עדין, אני השתמשתי במספר 400), כדי שלא יהיו ליכלוך, כתמי שמן וכדומה עליו, ואז לצבוע. לאחר שצבעת שיכבה אחת, תמתין 5-10 דקות, צבע עוד שיכבה, אותו דבר 3-4 פעמים שהצבע יתפס טוב על הפלסטיק, ואז חכה 15 דקות, וצבע שיכבה אחת של לכה.

תהליך דיי פשוט לא מסובך ולא לוקח יותר משעה לכל טמבון.

אני אישית אצלי צבעתי טמבון קידמי, אחורי, כנף ימני-שמאלי קדמי-אחורי, כנף עליון ופסי קישוט בצדדים, כולם לשחור.

יצא פצצה ואני אוהב. (שוב, אני עדיף מעדיף מטאלי)

בכל מקרה בהצלחה, יוסי.

פורסם

טוב בזה אני כבר לא מבין.. חח

בכל מקרה לך לחנות שמוכרת חומרים לרכב, שם תבקש משהו שיתאים לך לרכב ותקבל הכל.

יש בת"א כמה חנויות כאלו, אין לי מושג עליהן, אם אני לא טועה רפי לין הביא פה מספר פעמים מספרי טלפון של כמה מהן.

תעשה חיפוש קליל ותמצא את מבוקשך.

פורסם

תקנה צבע שנקרא קירילון פיוזן (יעקובי) והוא כולל בתוכו גם את הפריימיר,

נייר שיוף 400 , וזהו.

אנו הולכים בדרך, כדי להבין את הדרך שבה אנו הולכים.

פורסם

תודה לכל העונים

אני לא ישתמש בספרי שמיועד לפלסטיק כמו שהמלצתם אני יקנה ספרי צבע לפי הקוד צבע של הרכב

אני מעדיף להשקיע עד הסוף, או לא לעשות בכלל.

וצביקה, תודה.

עברתי עליו אתמול, צביעה יפה !

גם על המדריך של איציק נ.

מה שראיתי בכל צביעה בפורום האנשים השתמשו בצבע שמיועד לפלסטיק, שלא כמוני, אני קונה ספרי צבע לפי הקוד רכב

ואני לא בטוח לגבי הצבע יסוד, למרוח לפני הצביעה ?

מלבד השאלה הזאת עניתם לי הכל, אני פשוט רוצה להיות קפדן בנושא שהכל ילך חלק בלי בעיות

תודה רבה.

פורסם

בעיקרון צבע יסוד ועליו הצבע עצמו ועליו שכבה של לקה רק גורם לעבודה מיותרת.

בחרת לבצוע את הפגושים לצבע שחור, אני ממליץ לך על סדרת התרסיסים של טמבור, הצבע הספציפי הוא שחור מבריק (יש להם גם שחור מט), והשחור המבריק נותן תוצאה שכאילו עברת עם תרסיס לק.

התרסיס הספציפי של טמבור הספיק לי לצביעת שני פגושים כ 3 פעמים כמו כן גיר קידמי ומסגרת של הלוחית רישוי בסופר לאנסר גם ב 3 שכבות.

הצבע הספציפי הזה נתן לי תוצאות מצויינות ללא שימוש בשום צבע יסוד ( שלא כמו צביעות קודמות שבהן השתמשתי בצבע יסוד והתוצעה הייתה פחות לטעמי).

קודם כל תחנה את הרכב במקום נטול רוח

בכל מקרה אתה צריך לקחת נייר שיוף מיים עדין, על מנת לא להרוס את הטקסטורה (?!) של הפגוש, ופה אל תתעצל, כמה שיותר תשייף ככה הצבע יתפוס טוב יותר.

במידה ואתה לא מפרק את הפגוש תאטום טוב טוב כל פינה וכל חור על הפח שאליו הצבע יכול לחדור.

לאחר ששייפת והורדת את כל הלכלוך, אתה לוקח את התרסיס ומנער אותו חזק למשך כדקה, לאחר זה תתחיל לרסס ממרחק של כ20-30 ס"מ ואל תתקע על נקודה אחת בפגוש אתה חייב כל הזמן "לזרום" על הפגוש עם התרסיס אחרת ייווצרו לך טיפות וכדומה.

לאחר שעשית שכבה אחת, חכה, תן לה 20 דקות, ותעבור שוב.

לאחר כ 3 שכבות תן לצבע להתייבש כשעה וחצי ( אל תעביר את האוטו לחנייה רגילה עם רוח וכדומה).

לאחר כשעה וחצי, תוריד את העיתונים תוציא את האוטו לשמש ותסתכל על הצביעה, אם הצבע במקומות מסויימים בוהק יותר סימן של שייפת טוב.

הוספתי לך תמונה של פגוש אחורי, יחד עם הרקע של הלוחית רישוי והפנסי ערפל כמה ימים אחרי שצבעתי אותם (כשבוע).

כמו כן מקדימה צבעתי את הגריל ללא שיוף, והצבע תפס את הצבע הקיים והתוצעה מדהימה, אם תרצה לריאות אשמח לצרף גם אותה.

Picture 01392 copy.jpg

• תוכן חדש...