Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו המחיר שמשלמת קבוצת אלפא לפיאט בעבור החיבור.. לפני כמה עשורים היה מדובר בבדיחה גרועה...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3209973,00.html

אלפא סטיישן......לא משנה איך יציגו את זה.......

מי ינתנני ספידר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

באירופה יש דווקא מסורת מאות מכובדת של סטיישן חמות. ראה Audi RS6, דגמי AMG של מרצדס ואפילו אימפרזה WRX שמגיעה גם בסטיישן.

לא ברור לי למה מרכב סטיישן לא יכול להיחשב ספורטיבי. הוא לא כבד יותר משמעותית (לפעמים אפילו יותר קל), ונראה לי שהתדמית של הDL והוולוו סטיישן התקבעה לך בראש.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

איזה כיף לשמוע דיעות כל כך נחרצות - ולא כל כך רלוונטיות...

400_colli.jpg

1972

והנה עוד אחת

giulietta_colli_laterale.jpg

1956

יש עוד

giulietta_colli_davanti_sinistra.jpg

גם זו מ1956

וכולן לפני שבאה פיאט...

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

ולכל אלה אשר לא ידעו את יצחק - דוגמאות טיפה יותר "מודרניות"

אלפאסוד

אלפא 75

אלפא 33 - הסטיישן הכי סקסי שקסי שראיתי עד היום. בהחלט אנטיתזה לתדמית הסטיישן של וולבו וסובארו DL...

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

וכמה כאלה יוצרו ונרכשו יחסית לדגמים האחרים?-זכורה לי הביקורת של חובבי אלפא לגבי הדגמים הנ"ל

בשנים האלה....יש להם גם כינוי איטלקי......רן

פורסם
וכמה כאלה יוצרו ונרכשו יחסית לדגמים האחרים?-זכורה לי הביקורת של חובבי אלפא לגבי הדגמים הנ"ל

בשנים האלה....יש להם גם כינוי איטלקי......רן

כמויות אפסיות.

כשמדברים על סטיישנים "חמים",מיתייחסים בעיקר ל 10-15 שנה האחרונות.

יש חברות כמו וולבו למשל,שבסטיישנים היוו יותר ממחצית המכירות.

אמנם אלפה ייצרה סטיישנים,אולם הם לא היו דומיננטיים במכירות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ולכל אלה אשר לא ידעו את יצחק - דוגמאות טיפה יותר "מודרניות"

אלפאסוד

אלפא 75

אלפא 33 - הסטיישן הכי סקסי שקסי שראיתי עד היום. בהחלט אנטיתזה לתדמית הסטיישן של וולבו וסובארו DL...

אלה דגמים שבאו אחרי פיאט - אז לא היה טעם להוסיף אותן

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

למען הסר כל ספק, אני ואלפא סיפור אהבה...בעברי ג'וניור 1750 גיר של 1300 אדומה....

ג'וליה בירוק מרוצים בריטי... ושלושה ימים אלפטה...החלום שלי ספידר שנות השבעים....

פעם שכסף ספרו בלירות, הלירטה היתה איטלקית, וסאאב וסקניה נפגשו רק במקרה ששניהם עברו באור אדום בצומת...ידעת מה אתה קונה לפי הסמל שהיה לך בחזית, אפילו הסמל היה מאימייל מצופה ולא פלסטיק זול....כשמישהו היה רואה את הפנסים העגולים של האלפה הצלב והנחש במראה, היה מפנה מקומו על הכביש צופר לשלום, ושואל בליבו למה לע--ל האגזוז של האלפא לא מחובר לרכב.......שלפניו...אלפא יצרו מכוניות מרוץ ....רכב עם מנוע חזק, שמחובר לגלגלים האחוריים, חשמל שפעל פעם כן, פעם לא ופעם למה לא... הנדסת אנוש שמתאימה לקוזק שיכור, ופח שכל רצונו עלי אדמות היה להיתמזג עם החמצן שסביבו ולהיתפורר, אבל איש לא היצליח למחוק את החיוך מעל פני הבעלים, לא יכלו להם המוסכים, הבערות, והדעות הקדומות...מה שידע נהג אלפא, לא ידעו הנהגים האחרים.....ואז הגיע המשבר ואלפא החליטה לרד מהגג ולפנות לבת השכן בהתחלה עם רכבים שמתאימים לדודה בלומה (אלפא סוד), וגם לדוד עימנואל שהגיע לשנתו החמישים ורצה לשחזר את עלומיו....הלך וקנה אלפטה-82 ומכר אותה אחרי חודשיים...כי האורטופד (לא מי שאתם חושבים....נימרוד היה עדיין בסטאז') אמר לו כי הגיר לא בריא ליד ימין שלו ולגב....ואז באדיבות ממשלת איטליה נימכרה הקבוצה עם ההיסטוריה המפוארת ויצירות החמדה, לטובת הצלת אחותה ....היום שאתה קונה רכב שוודי שבנוי על מרכב יפני וניבנה בתיילנאד עם אלקטרוניקה סינית, מה הפלא שאתה מדבר יידיש?-ומי שאמר: בני זהר, צדק.....רן

פורסם

לא הצלחתי למצא תמונות אבל לפני 4-5 שנים ראיתי כתבה על פררי 456 סטיישן. יוצרו מספר קטן מאוד של המכוניות ונימכרו במקור לשייך במפרץ הפרסי. אחת מהן מצאה את דרכה לבריטניה. מכונית מדהימה גם בסטיישן.

פורסם

לשמחתי , יצרניות הרכב אינן חושבות כמו רן..:-D

החל משנות ה 90, כל יצרני הרכב מציגים את רוב הדגמים גם במרכב סטישן שימושי ביותר, החל מפיאט וכלה במרצדס.

לעניות דעתי, רוב רכבי הסטישין מעוצבים ויפים יותר מגרסאות הסאדאן. (מלבד האקורד..)

הגדילו וולבו, אשר באליפות בריטניה השתתפו רכבי וולבו סטישין באלפות. (לא בהצלחה יתרה).

פורסם

רן!

לא רק אלפא ייצרו מכוניות שאיכות ייצורן לא היה משהו אבל העניקו לבעליהן חיוך תמידי על פניהם,גם לנצ'יה ופיאט עשו זאת אם כי כל אחת בדרכה ובהתאם לפלח השוק אליו כיוונה.

המיזוג עם פיאט לא נועד להציל את פיאט אלא את אלפא וגם את לנצ'יה ממות בטוח.

חס וחלילה אבל השאלה היא מה אנחנו מעדיפים,למות בגלל אי ספיקת לב או להשתיל בגופנו מסתמים של חזיר...?

בזכות המיזוג יכולתי לנהוג בגאווה ולחייך כבעלים של אלפא ספיידר 1988 ושל 2 לנצ'יות תמה וגם אם אין מדובר בג'וליה או בפולביה עדיין זה טוב יותר מכמעט כל דבר אחר על הכביש.

מה שקרה לאלפא לא קרה בגלל פיאט,זה קרה גם לפיאט ולכל תעשיית הרכב העולמית למעט קומץ יצרני אקזוטיקה.

השינוי הוא מגמה עולמית,צרכנים של היום לא יסכימו לקבל רכבים ברמת הייצור והאיכות של אלפא "ההיא",גם לא ברמת הנדסת האנוש "ההיא" וגם אם יש מעט משוגעים כמוני וכמוך,הרי מספרם אינו יכול לאפשר את קיום המפעל והמותג,לא יכול לאפשר פיתוח עצמאי ללא שימוש בשלדות ומכלולים משותפים לרכבים שנמכרים במספרים גדולים .

איפה טריומף? איפה אמ.ג'י? ומה נהיה מסאאב?

העבר של אלפא מפואר,ההווה אינו כה גרוע וממילא לא היתה אלטרנטיבה אמיתית אחרת.

אלפא סטיישן היא בגדר טרנד שימכר לא רע במדינות מתקדמות,סטיישן לדעתי זה נפלא ובאירופה השוק להאצ'בק ולסטיישן הוא גדול למדי ובצדק. מוטציות סדאן מיוצרות בד"כ במפעלים מדרגה שניה עבור מדינות מתפתחות כמו ישראל ברזיל וטורקיה...

כך שיחסית למותגים אחרים,אלפא ולנצ'יה הצליחו לשמור על יחוד טכנולוגי,עיצובי ומהותי בצורה מעוררת התפעלות.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

כידוע מכונית היא קניה רגשית, וחלק גדול ממכירות המכוניות מוכרת אשליה, תחושה, שדר מסוים

בשנותיה הראשונות של אלפא רומיאו מי שקנה אלפא חיפש רק דבר אחד....מהירות וספורטביות במחיר עממי, בדיוק כפי שרולס רויס לא שידרה עממיות מעולם, ותתקנו אותי אם אני טועה, פרארי לא שווקה מעולם כמכונית משפחתית....ללא קשר לסיבות שביאו את אלפא למצבה היום, נכונות ככל שיהיו

מי שמחפש מכונית ספורטיבית, אגב, קופון שפיאט מנצלת עד תום.....פונה לקבוצת המרוצים ומצפה למצוא רכב העונה לדרישותיו, הן במראה והן בהיתנהגות....השם אלפא רומיאו מעלה רטט עז בגבם של כל חובבי הרכב לדורותיו, בדיוק כפי שהשם רולסרויס מרטיט את לב האריסטוקרטיה, ווולבו את שרי הממשלה, יפה ככל שתהיה, סטיישן מתקשרת עם משפחה, עגלת ילדים וכלב... ולא עם ספורט, משפחתית למשפחה המהירה יש לנו את הונדה.....לדעתי אלפא צריכה לפזול לנישת הספורט דוגמת האימפרזה, האיבו, והספרוטיבית האחרות ולשחק במגרש המוכר לה היטב, תוך ניצול המורשת העבר והעיצוב המדהים של יוצריה-רן

פורסם

מסכים לדבריך רן אך..גם פרארי שייכת לקבוצת פיאט,גם אותה הציל המיזוג עם פיאט ולהבדיל מהאחרות מדובר במותג אקזוטי שמחירו משקף את ה"עצמאות" של פיתוח הדגמים,נכון שפרארי לא היתה אף פעם מכונית משפחתית ולכן לא אני,כנראה שלא אף אחד אחר מחברי הפורום,לא נוכל להרשות לעצמנו לרכוש אחת חדשה.. הבעיה אינה עם מותגים כאלו אלא עם מותגים שחייבים למכור לפחות מאות אלפי רכבים בשנה.

קבוצת פיאט יודעת לשחק היטב במגרש המירוצים, ולפני האימפרזה היתה זו הלנצ'יה דלתא שהציבה את הרף הגבוה במירוצי הראלי שאילץ את סובארו ל"המציא" את האימפרזה טורבו.

הבנות לבית פיאט הן בעצמאותן והן תחת דגל פיאט זכו יותר מכל מותג אחר בעולם במירוצי ראלי ואגב ה156 התמודדה יפה מאד מול עדר הבמוו והמרצדסים שרדפו אחרי במרוצים...

מותר להניח שאם היתה נשארת אלפא בשליטה ממשלת איטליה היא לא היתה קיימת היום או שהיתה מקרטעת ומציגה דגמים מועטים שלא היו יכולים להתחרות בטובות שבקבוצה הרלבנטית.

אני בהחלט מבין את הרגשות למותג ההיסטורי,לפחות לגבי ענין זה הוא עצם האהבה לתוצרת האיטלקית בפרט ולענין המוטורי-אספני בכלל..

תן לי פיאט 130 קופה או איבו 8 ולקחתי את ה 130 (מה אני מקשקש,תן לי פיאט 132 שאינה 1600 אוטומטית ואני לוקח אותה על פני האיבו שמיבו)

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

קראתי את התגובות ב-YNET וזה פשוט בדיחה. אלפא 156 קרקושים??

אספר סיפור מצחיק שימחיש:

ברשותי (בין יתר האלפות) 156 שנת 1998 שעברה 170K ק"מ וכמוכן מזדה 6 שנת 2004.

הסעתי הלוך את אימי (די מבוגרת ועולם הרכב ממש רחוק ממנה) עם המזדה וחזור עם האלפא.

התגובה בחזור הייתה "רואים שקנית אוטו חדש, מרגישים, הוא הרבה יותר נוח ושקט מהישן (מזדה 6 2004)".

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

הספורטווגון של אלפא דווקא נראית בסדר גמור לדעתי

גם גרסת הסטיישן ל-156 היוצאת נראית הרבה יותר טוב מסטיישנים אחרים בשוק (יצא לי לראות לא מעט כאלו בטיול בגרמניה לפני מספר חודשים)

יש גם בארץ 156GTA בגרסת סטיישן אם אני זוכר נכון

לא הצלחתי למצא תמונות אבל לפני 4-5 שנים ראיתי כתבה על פררי 456 סטיישן. יוצרו מספר קטן מאוד של המכוניות ונימכרו במקור לשייך במפרץ הפרסי. אחת מהן מצאה את דרכה לבריטניה. מכונית מדהימה גם בסטיישן.
הדבר הראשון שמקבלים בגוגל...

http://www.qv500.com/ferrari456p3.php

עידו.

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

• תוכן חדש...