טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,182 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם ניתן להתקין אמבוליזר על כל רכב? גם שנתון ישן ? (83..) יש קשר לקרבורטור ? אם התשובה היא כן אז איך כותבים את זה באנגלית ? האם ניתן להזמין מאיביי ולהתקין בארץ ..? תודה מראש. אורן
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר שלי רוצה להתחיל לשפר קצת את הראלי שלו.. הראלי היא דור II,ואת זה שלמספר גדול של חברים פה יש ראלי אני כבר יודע,ובגלל זה אני פונה אליכם בקשר לפילטר.. אז:איזה פילטר אתם ממליצים לשים בראלי?? הציעו לו כבר כל מיני דברים,אמרו שאינבוקס הכי טוב,אמרו שאפשר לשים פילטר אחד ושניים לנשם, ואמרו גם שאפשר לשים פשוט פילטר פתוח רגיל..והוא כבר לא יודע מה לעשות.. אז מה אתם אומרים הפילטר הממולץ לשים בראלי? תודה! נ.ב.-הייתי איתו לפני כמה ימים בפאסט אוטוספורט לשאול קצת שאלות,ואמרו לנו שאם שמים לראלי צנרת עם דוד,פילטר,וצ'יפ-תהיה תוספת של 20 כ"ס! לא פחות. זה נכון? או שזה סתם שטויות? שוב תודה!
הודעה אחרונה מאת ישי, -
אתמול לקחתי יום חופש. אני ידוע כוורקוהוליק ברמות מטורפות, מה שאומר שככל הנראה באמת הייתי זקוק לחופש- אחרת לא היתי לוקח. עשיתי את כל מה שהיתי צריך לעשות (וגם מה שלא) ושמתי פעמי אל "פאסט" בפ"ת כדי לקנות כמה "מצרכים" ולהשתמש להם בכלים (ניקיתי את הבית וכאב לי הלב לטנף אותו). אני פותח את תא המנוע ומתחיל לפרק. פילטר. נשם. כיסוי חום של סעפת היניקה. עד כאן. אני מגלגל את הכיסוי כדי לנקות אותו ולהרכיב מחדש ושם לב שהוא קרוע... אני מסתכל למה וקולט שאחד מצינורות המזגן (מסוכך בגלל הקירבה לסעפת) נוגע בסעפת הפליטה. מרוב שיפשופים נפער בצינור חור בגודל של פות . מכיוון שאני גם ככה לא נסעתי עם מזגן, לא היתה לי דרך לדעת שהצינור קרוע. …
הודעה אחרונה מאת חן, -
שאלה לי אליכם בקשר לאזעקה. יש לי באוטו אזעקה, אבל אין לי את השלט שלה, ואין לי מושג איזה אזעקה זאת... האם יש אפשרות להתאים לה שלט אוניברסלי ללא השלט המקורי? פשוט נמאס לי לסגור חלונות ודלתות כל פעם שאני יוצא מהאוטו....
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
שיפורי יופי
מאת lior-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אילו שיפורי יופי יש לניסן אלמרה שנת '97 ומהו מחיריהם פלוס מינוס
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
-
ייעוץ לטיפול עשר אלף.
מאת Guest TALOR-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברה מה קורה יה שפיצים?????? חברה עברתי על כל השירשורים שנכתבו כאן ועדין אני לא יודע איזה סוג של שמן (מנוע,גיר),ווסתים,פלאגים..........וכו. אני צריך לציין שמוסכניק יעשה לי את העבודה ואני ישיג את כל הדברים. בנוסף רציתי לדעת האם כדי לי לעשות לאוטו K44? האוטו עבר 140,000 ק"מ.(אני חושב שאני צריך את זה דחוף) תודה לכל הקליברים כאן.
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 965 צפיות
שלום, יש לי חבר שכנראה רוצה להחליף מנוע וגיר באונו שלו. (94 גיר רגיל הזרקה) מישהו יודע האם מייצרים מנועים וגירים חדשים לרכב הזה? ואם לא אז כמה יכול לעלות יד שניה כולל הרכבה?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
איפה אפשר לקנות גריל(רשת) (לכל החחמולוגים לא גריל של מנגל... ) בזול כי בחנות שהייתי, רצו על חתיכה קטנה 280 שח(מזה מצופה מזהב?) אולי יש אפשרות לקנות אצל איזה שהיא מסגריה או משהוא כזה ולחתוך לבד.... תודה!
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום שלחתי את אחי הגדול לקנות כבלי הצתה לפיאט אונו שלי. הוא חזר לי ביד עם שקית ובה כבלי הצתה ועוד כמה דברים שביקשתי שיקנה. מכל הדברים הדבר שהכי משך את תשומת ליבי היה כבלי ההצתה... הוא חזר לי עם סט כבלי הצתה מאוד מוזרים שעליהם כתוב: "PRESTOLITE WIRE U.S.A , IGNITION CABLE SET" בכל אופן, מישהו מכיר לעזאזל את כבלי ההצתה שאותו מוכר הקריץ לי מאיזה חור ? האם לחזור אליו ולהתעקש על בוש? הכבלים עצמם נראים לי מאוד דקים ועלובים......... מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת Superdror, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לכם ! הסקסו שלי נסעה משנת 97 עם שמן חצי סינטטי 10-40 . הטיפולים היו תמיד במוסך מורשה וקבוע בתל אביב... בטיפול האחרון אותו עשיתי לבד החלפתי לשמן מנוע סינטטי של חברת VALVOLINE עם אותה הצמיגות : 10-40 . השמן + המסנן נרכשו אצל "גאן" . תופעה : המנוע החל לאכול לי שמן !!!, קודם הוא לא נגע במיליליטר כל 10K ! עכשו על 8000 ק"מ מאז ההחלפה אכל המנוע לשובע כ 750 מיליליטר של שמן. האם השמן לא מתאים למנוע ??? יש לכם אולי הסברים לתופעה המדאיגה הזו ??? באופן כללי הרכב שמור בטירוף, לא אוכל לא טיפת שמן ולא טיפת מים והמנוע מכוון כמו שעון שויצרי. עזרתכם למודאג ! וחג שמח !!!
הודעה אחרונה מאת saxo_boy, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שמעו סיפור- היום אני נוסע על הבוקר עם חברה שלי באוטו בשדרות רוקח, אחרי המבול שהיה , פקק מטורף עומדים במקום , מנצלים את ההזדמנות ומדליקים סיגריה, לפתע אני שם לב שמשני צדדי מכסה המנוע מתחיל לצאת עשן ( קיטור, לא צריך להסחף) מד חום מראה 80 מעלות - תחום תקין , מרוב בלבול חשבתי שאולי זהו העשן מהסיגריה , אך לאחר בערך דקה שהבעיה רק החריפה יצאתי מהאוטו (גם ככה כולם עומדים.. )פתחתי את המנוע השמתי לב לתופעה הבאה- חור נפער במיכל המים של הרדיאטור והתחיל להשפריץ על בלוק המנוע דבר שיצר אדים , מחשבה מהירה מה עושים : מסטיק מהפה + ספריי סקאיי(מקשה את המסטיק) והחור נאטם , כמובן זמנית , מילוי מים (ירוקים ) והבובה כמו חדשה.! השאלה שלי היא מה עדיף -לאטום איכשהו את החור ( ממש לא חור…
הודעה אחרונה מאת תומR, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
מזמן ישב לי בראש הרעיון לנקל את ה-rocker cover החלטתי לנצל את ההזדמנות ולכוון את השסתומים כשהמכסה בחוץ. מפאת חוסר זמן אני לא מפרט בשלב זה את התהליך אם יהיו שאלות אענה בהתאם
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הבלמים בסוד מאוד "חלשים".. אולי ישנה איזה אפשרות לשפר את הבלימה?, אולי ע"י הגדלת דיסקים? האם מיקום הבלמים הקדמיים משפיעה לרעה על הבלימה? תודה רבה..
הודעה אחרונה מאת F_B_I, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם , בשביל לא להתחיל שרשרור ענק אני רק מבקש לשמוע איזה תוסף אתם ממליצים לראלי ספציפית ... אני מעדיף לשמוע מאנשים שניסו אותו . תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת yairk, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, אז ככה, קודם כל עברתי טסט לפני זה ביליתי קצת אצל אלי (מול מכון הדרום "ELI MAX POWER") , התקנתי ברקסים חדשים ועוד קצת בנוסף צבעתי את הקליפרים + צלחות מאחורה תמונות מצורפות המקרה העצוב הוא: ירדתי ב 19:40 לצלם את הצבע לקליפרים 19:42 עליתי הביתה 19:58 ירדתי לאוטו והחלון האחורי שבור ואין לי מערכת בנוסף גם הגנב הדביל נסה לשבור את המנעול (גרמניה מותק...) אבל לא ממש הלך לו.. הייתי בהלם ש5 דקות לפני הייתי באוטו ... אבל לא נורא, דיברתי עם אלוקים הוא ישתק ת'מערכת , ויארגן לגנב נכות בזין ועיוורון מוחלט
הודעה אחרונה מאת Saar, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קודם כול שלום.ברשותי פיאט 127 שנת 83. יד שנייה עבר 128 אלף קילומטר...מתוחזק היטב. כשאני צריך לעשות טיפול לרכב, ברקסים, גלגלים, 10,000. אין לי בעיה. אבל לפני חודשיים נשבר לי החלק הזה שתופס את הדלת למשקוף. זאת אומרת שאי אפשר היה לנעול את הרכב או לסגור את הדלת. היא לא היתה נתפסת. המוסכניק שלי צחק עלי ואמר שאין לו חלקים. וגם כמה וכמה חנויות של חלקי חילוף ופחחים. שלא היתה לי ברירה עשיתי קומבינה. אבל עכשו הבעיה מתחילה בדלת השנייה. ואני עובד עיצות ! אני מוכן לשלם !! אבל לא מוצא מאיפה לקנות !! אני נמצא באילת. חשבתי להתקשר ליבואן...אבל יש לו חלקי חילוף ??? אצין גם שפירוק מרכב ישן הוא לא אופציה, העיריה אוספת אותם ונועלת אותם תחת שמירה. ואז מוכרת אותם כפסולת ברזל. (ניסיתי גם שו…
הודעה אחרונה מאת idocs, -
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה העלויות אם לא?
הודעה אחרונה מאת idocs, -
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני צריך תמונה ככל האפשר באיכות או תמונה גדולה של הסמל של פגו אני רוצה להגדיל אותו ולעשות ולהדפיס אותו כמדבקה גדולה על האוטו....
הודעה אחרונה מאת santiago, -
- 1 תגובות
- 991 צפיות
בסוויפט שלי אין מד טורים, מד טורים הגיע רק בגרסא היקרה יותר "GL" , אני רוצה להתקין אצלי מד טורים כי נמאס לי לעבוד רק לפי חוש השמיעה - אני לא קורע את המנוע אבל אני רוצה לדעת עד כמה אני יכול למשוך את ההילוכים. אני יכול להביא לוח של GL או שכדאי לי להתקין מד חיצוני על הדשבורד ואיך אני מחבר אותו למנוע ?! אשמח לדעת אם מישהו כבר עשה את זה . . . תודה
הודעה אחרונה מאת liran, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בזמן האחרון צריכת הדלק של האוטו מוגזמת, כמות הדלק יורדת באופן חד יותר מאשר בזמנים רגילים. מה הסיבות האפשריות לכך? (אפשר להוציא את נושא אופן הנהיגה אל מחוץ לאפשרויות, די בטוח שזוהי בעייה מכנית).
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כבר חודש שהמצבר מפגין סימני חולשה. ההתנעות יותר קשות לו. יום שלישי בדקתי בו מים, וראיתי שחסרים הרבה. מילאתי (מזוקקים כמובן). ביום חמישי יצאתי מהעבודה, והאוטו לא הניע. המנוע עוד הסתובב פעם פעמיים, לפני שהרים ידיים והאזעקה השתגעה. מיד ניתקתי את האזעקה הנעתי עם כבלים (תודה לדודו) ונסעתי לרחובות. ביום שישי בבוקר האוטו הניע בקלות מחשידה. טוב, זה עדיין אפשרי, כי הרי האזעקה היתה מנותקת במהלך הלילה. נסעתי לחשמלאי המשפחתי. החשמלאי בדק ומצא, שהטעינה באוטו טובה, אבל המצבר גמור. - פאוזה - מצבר וולטה, 62 אמפר שעה (380 CCA) השיב נשמתו לבורא לאחר 28 חודשי עבודה מסורה.דקת דומיה לזכרו. - סוף פאוזה - החשמלאי לא ידע איזה מצבר מגיע במקור עם האוטו, ומיד הציע…
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
היי לכולם! רציתי לדעת אם למישהו יש מושג כמה עולה להחליף רפידות לכל 4 הגלגלים+ דיסקים? השאלה מופנית לאלה שעשו לאחרונה ברקסים אז נא לא לענות לי תשובות כמו: "תתקשר למוסך ותשאל". תודה!!
הודעה אחרונה מאת Adabbbbbb, -
רפידות בלם
מאת Adabbbbbb-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הגיעה הזמן להחליף רפידות בלמים באלפא.. אני כנראה יעשה את זה לבד.. מישהו מכיר איזה חנות ספקים\יבואן משהו שיהיה זול יותר משאר חנויות החלפים? תודה
הודעה אחרונה מאת maxim, -
-
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני לא בטוח שהשאלה מתאימה לפורום הזה, מקווה שכן. החלטתי להתקין פנסי ערפל קדמיים בבורה של ההורים שלי. אני רוצה פנסי ערפל שיעזרו לראות בערפל אבל גם בנסיעות לילות שאני עושה בלי קשר לערפל. כך שצריך שיהיו חזקים ויאירו למרחק רב ככל האפשר. רצוי שהפנסים לא יסנוורו למרות שזה לא ממש משנה לי כי אני לא מתכוןן להפעיל אותם כשיש מישהו מולי. רצוי שיראה יפה. התקציב מוגבל למשהו מו 300 שקל למרות שאם אני אמצא משהו ממש טוב ויוצא דופן אפשר יהיה להתגמש. מה אתם אומרים על זה? http://www.wallashops.co.il/shopmind_sites/autoam/product.asp?pf_id=HL8060 6 אינצ' זה לא קצת גדול בשביל פנס ערפל?? יש המלצות? איפה לקנות באיזור המרכז? אתרים שמוכרים?
הודעה אחרונה מאת ozzy, -
מה זה? למה זה טוב? איך זה ניראה מבחינה מכנית? תודה...
הודעה אחרונה מאת -ohad-, -
אוטו לא מניע
מאת asaf41- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לא הנעתי את האוטו 3 ימים היום בבוקר ניסתי להניע לא הניע המצבר נראה לי בן 3 שנים נראה לכם שהלך המצבר
הודעה אחרונה מאת ישי, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום התקנתי אצל חבר רדיו-דיסק באוטו מסוג רנו מגאן (החדשה יותר). לאחר ההתקנה משהו השתנה: כשנועלים את האוטו (דרך השלט כמובן), בנוסף לאור המהבהב שליד ברך שמאל, יש אור מהבהב ממרכז לוח המחוונים. מישהו יכול להאיר את עיני האם יש בעיה או שהמצב תקין?
הודעה אחרונה מאת Booly, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עדיף כזה עם שמטפל כבר בכמה מיאטות ומכיר את האוטו. תודה.
הודעה אחרונה מאת מושיקו הנהג, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש ליד הבית שלי מכולת ובה פועל ערבי- אתם יודעים , זה שמסדר את המוצרים ,סוחב ארגזים ועוד... שלשום (יום שישי) , הלכתי למכולת כדי להשלים כמה מוצרים שפספסנו בקנייה השבועית.. אותו פועל (שאני מיודד איתו זמן מה) , שואל אותי אם אני מעוניין להרכיב ספויילר (אתם יודעים כמו של אימפרזה), אמרתי לו שאני בעתיד אשקול , אבל אני מפחד שירימו לי אותו.. הוא שאל אותי,אם אני רוצה שהוא יבדוק בשבילי מחירים? הסכמתי שיבדוק מחירים (אני לא מתכוון לקנות גנוב- אם אקנה בכלל) , שאלתי אותו , איפה הוא מתכוון לבדוק, והוא אמר לי בעיר העתיקה.. נתתי לו את הפרטים על הספויילר שאני מעוניין, הוא אמר לי שהוא יבדוק ואם אין אז הוא וחבריו ידאגו שיהיה (משמע - ירימו מרכב אחר) אמרתי לו , אבל זה גנו…
הודעה אחרונה מאת הפנצטה שתלשה כוכב, -
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
אנשים תגידו כמה יכול לעלות קלאטצ" ליונדאי אוטומטית??
הודעה אחרונה מאת Boxer,
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 261 אורחים (הצג רשימה מלאה)