Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם

מחר אני מתכוול לקחת ZX לבדיקה ויש לה קאמשפט חם.

מכיוון שאני לא יודע מה תפקידו של הקאמשפט אני שואל אתכם.

מה ההשפעה שלו על המנוע בכלל?

מה עלולים להגיד לי בבדיקה שנראה רע בדרך כלל אבל עלי להיות רגוע (כביכול בגלל הקאמשפט החם) לגביו?

והאם בכלל יש סיבה לכך שיגידו לי שהמנוע לא במצב טוב והסיבה העיקרית תהיה הקאמשפט החם?

תודה מראש

וסליחה על הבורות

אלירן

אלירן לוק

Citroen ZX Volcane

למכירה :(

0526599998

פורסם

בגדול גל זיזים חם נותן יותר כוח בסל"ד גבוה, על חשבון כוח בסל"ד נמוך

כיול לא נכון של המנוע יגרום גם לאי יציבות בסרק

לא נראה לי שיעלו על זה בבדיקה בכלל

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

כלומר הכב עלול להיות לא יציב בסרק..

יש קשר לבעיות הנעת הרכב בבוקר? (ZX וולקן)

ואני מבין ממך שאם בבדיקה עולה משהו חריג במנוע אין קשר לקאמשפט.. (רק מוודא)

והשאלה נוספת למה אני צריך לשים לב בבדיקה?

תודה

אלירן

אלירן לוק

Citroen ZX Volcane

למכירה :(

0526599998

פורסם

לשילוש הקדוש :מנוע ,גיר,ושילדה

עם דגש על מערכת הקירור , המנוע הוא מאלומיניום אם אני לא טועה

כנס לפורום psi , הם יעזרו לך יותר ממני

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
לשילוש הקדוש :מנוע ,גיר,ושילדה

עם דגש על מערכת הקירור , המנוע הוא מאלומיניום אם אני לא טועה

כנס לפורום psi , הם יעזרו לך יותר ממני

1.9 בלוק אלומיניום.

2.0 בלוק ברזל.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
בגדול גל זיזים חם נותן יותר כוח בסל"ד גבוה, על חשבון כוח בסל"ד נמוך

כיול לא נכון של המנוע יגרום גם לאי יציבות בסרק

לא נראה לי שיעלו על זה בבדיקה בכלל

זה לא מדוייק. הדבר תלוי בקאמ-שאפט ובעוד נושאים כמו:

האם יש גם פולי מתכוונן - זה הרבה יותר משפיע על רצועת הכוח והיכן מתקבל ההספק המקסימאלי.

למשל ל 205GTI היו בזמנו שלושה קאמ-שאפטים של KENTCAM:

1. FASTROAD - עבודה בטווחים של 2000 עד 6000 סל"ד.

2. RALLYE - עבודה בטווחים של 3000 עד 7000 סל"ד.

3. RALLYE-RACE - עבודה בטווחים של 3500 - 8000 סל"ד.

מכולם דווקא ה FASTROAD נתן את הביצועים הטובים ביותר לרכבי הכביש (בגלל מגבלות מנוע רגיל של GTI). לעומת זאת במסלולי ראלי או מסלולי מירוץ אחרים ועם מנוע וגיר משופרים/מותאמים דווקא השניים האחרים היו מתאימים יותר.

את רצועת הכוח ניתן לנייד בעזרת פולי מתכוונן של הקאמשאפט שאפשר שינוי התזמון בין גל הזיזים העליון (קאמשאפט) לבין הקראנק. בעצם שינוי בתזמון פתיחת השסתומים ביחס למצב הבוכנות.

שימו לב שכתבתי שינוי התזמון ולא שינו משך הפתיחה - על שינוי משך הפתיחה - אחראי הקאמשאפט המשופר אבל ניוד כל משך הפתיחה ביחס למצב הבוכנות מתאפשר רק בגלל הפולי המתכוונן.

ביחס לשאלה המקורית - אכן בד"כ הרכב לא יעבוד עגול בסרק ולכן מעלים מעט את הטורים ל 1100 1200 סל"ד. בד"כ הקאמשאפטים החמים גורמים לזיהום יתר בסרק. בעבודה עגולה - הם לא אמורים לגרום לזה - אחרת כנראה משהו לא תואם או לא עובד כמו שצריך.

לגבי הבדיקה - תראה אם אכן יש תוספת כוח של עד כ 10% להספק המקורי. בהתחשב בכך שהרכב אינו חדש וממילא לא היית מקבל את כל ההספק המקורי - אם תראה שנתונים שמתקבלים הם באיזור ההספק המקורי ואף גבוהים במעט - סימן שהקאמשאפט עושה עבודתו נאמה והמנוע מכוייל נכון יחסית.

זה - על רגל אחת...

אלון

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם.

יש לי מאזדה 323f שנת 94 הזרקה.

אמרו לי שהחלפת הקאמשפט שלי לקאמשפט של מאזדה 121(בימבה) ייתן לי שינוי רציני,גם בתאוצה וגם במהירות מקסימלית.

מה אתם חושבים על העניין?

תודה מראש לעונים

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תוכן חדש...