Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יד דבר שנקרא מעיל גשם.

אגב חמודי,50 סמ"ק לא עושה אותך אופנוען :D

דווקא היה ממש כיף עם ה 50 סמ"ק שלי ...

הייתי עושה אתו 25K בשנה ...

איך אני מגעגע ל - TS שלי ...

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

יאשה פאשה, שוב הויכוח הישן נושן הזה. נו, שיהיה.

אתה אמנם חבר , אבל יש לך הרבה ללמוד על תאוצות .
לא כולם יכולים להיות כמוך. כל יום באוניברסיטת ת"א לומד שנים על גבי שנים בפקולטה לתאוצות. נמאס כבר מהאליטה האשכנזית אשר במגדל השן. רד אל העם.

תכלס, אם הייתה באמת פקולטה לתאוצות, אולי הייתי לוקח כמה קורסי בחירה. אבל אין. אז בחייאת זומזום... בוא לא נתחיל ריבי אינצ'ים ונירוסטות...

כאחד שלא מכיר את האימפרזה הנ"ל כמו שצריך
באמת לא עשו בינינו הכרות כמו שצריך. פעם הבאה שאתם נפגשים ביחד תרים צלצול. בירות עלי.

תכלס דווקא שמעתי עליה לא מעט. ומזה שבנה אותה... איך קוראים לו תזכיר לי - יהודה'לה ? מומו ?

אתה עוד לא מנבא עתידות .
צודק. אבל אני יכול לתת הערכה מושכלת. וכנראה שהיא לא רעה.

אני כן , היום בחצות אתה תהיה בביריות ! ( אני מגיע ואני חרמן )
תמיד אמרתי שהאריסטוקרטיה מנוונת. בוש והיכלם!

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

למה אתם תמיד כותבים "אופנוען מיומן" ?

כדי לינסוע ב 1000 ברור שצריך מיומן, ומי שלא , אז כבר אין לו 1000 .

ורגע ..בישביל לינהוג על אוטו שמרביץ כמו אופנוע 1000 לא צריך להיות מיומן ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

יש רוכבי 1000 שלא יודעים לעשות הרבה יותר מלזגזג בין מכוניות באיילון על 180 קמ"ש.

להעביר את הכוח לכביש בצורה הכי טובה מבלי להתחיל בווילי ולסיים בזה שהאופנוע רוכב עליך - זה כבר משהו אחר.

בשביל זה צריך רוכב מיומן.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
סע מהר לפני שיגיע הגשם ...

ואטום :?: מכל האלבונות הקיימים זה מה שמצאת :?:

כנראה זאת היתה הקללה הפופולרית ... ב 1870

רק תזהר לא להחליק, אתה יודע שלזקנים לוקח הרבה זמן להחלים. חס וחלילה שתשרוץ אז כל היום בפורום ותשעשע אותנו.

דרך אגב. בלה בלה בלה אני אמרתי קודם.

אטום :-D:lol:

תאמת אני לא בן 30 אפילו,אבל תאמין לי שעם גישה כזאתי אתה לא תשיג הרבה בחיים,פעם הבאה שאני אעבור בבורגר ראנץ' תזכור את ההזמנה שלי אוקי?
פורסם
ה - m3 בהחלט הרבה יותר נעימה , הרבה יותר מפוארת ... BMW לכל דבר .

אבל בסופו של דבר על פי מדד " החיוך הטיפשי על הפרצוף " .

ה - GT לוקחת :) .

מה הסובארו GT לוקחת????????

בכל מיקרה היא מזכירה לי את הכיף ביום עצמאות שלראשונה עשיתי סיבוב ב"קרוסלה", אולי הראשונה בישראל...הייתי אז בן 6.:-P:-P:-P

מאז עברו הרבה מים גם בירדן והשכלתי להינות מיתר התכונות שראויות בעייני יותר מהאצה מ0 ל100ניהוג,גיר מדוייק,היגוי,ארגונומיקה, צליל, בטיחות ועוד, במיוחד של הM3 BMW שעדיפה על כל סובארו אימתנית, מפלצתית או סובארו "יום הדין"...

כמובן שכל אחד יכול להינות מתכונה מסויימת כזו או אחרת, אבל כשחובב מוטוריקה אמיתי מביעה את התפעלותו רק מתכונה מסויימת גם הראוייה לציון, לי אישית נשמע לי עצוב ובמיוחד שלמיטב זכרוני אתה בין הוותיקים (שהתחילו בפורום תפוז)...תקן אותי אם אני טועה.

הנה התרשמותי לפני מספר שנים מהנהיגה על הBMW M3 :

אגב חדוות נהיגה , הנה משהו מהעבר...

בעת שמסר לי את מפתחות הרכב, הסתכלתי לו בעיניים וראיתי ניצוץ של גאווה ורוחב לב,

התרגשותי גברה כי באותו רגע נזכרתי בזמנים שהיינו שותפים וקרובים להגשים חלום עם הלנציה אינטגראלה HF טורבו ...

לאחר סקירה של מבנה הרכב, להזכיר שמדובר בקופה ספורט המשדרת כוחניות ואלגנטיות כמעט מכל מכלול של הרכב:

גאנטים בגודל 18 אינץ מאלומינים מלוטש ועליהם מולבשים צמיגי מישלין פילוט ספורט המשדרים "אני על המפה"!

הפילרמוניקה מיוצגת ע"י צמד אגזוסטים שלכל אחד שתי יציאות.

ה"פאם פטל" ...צבע של רכב אדום בוער...לא צהוב,המינוס הגדול ואולי היחידי בעייני!

פתחתי את הדלת ביראת כבוד והתיישבתי בכסא מעור בצבע אדום המותאם לצבע הרכב...מספר כיוונונים, בהדרכת חברי והכסא המסיבי עם תמיכות צד עטף אותי והזכיר לי כסא (מנהלים) ספורטיבי משובח ביותר!

לוח שעונים קלאסי , ברור ואינפורמטיבי עם כי טיפה כהה לטעמי גרם לי לתהות מדוע ברוב הרכבים יש סקאלות שבהם מסומנת מהירות מכסימלית שלעולם הרכב לא יגיע !

בm3 בסקאלה מסומנת מהירות מקסימלית של 300 קמ"ש ובשעון הטורים יש סימון עד9000 סל"ד כאשר ב7500 סל"ד מתחיל סימון צהוב עם אדום ומ8000 סל"ד הסימון הוא אדום בלבד!

לאחר הסבר נוסף בנושא תיפקודי ההגה והכפתורים שונים ...התנעתי ביד רועדת מהתרגשות ובמקביל הדלקתי את האורות.

בלוח השעונים נדלקה התאורה... בצבע אדום...לא לטעמי! ולהזכיר שאתה על כסא ה"מלכות"

גם סמל המלכות M3המוטבע בידית ההילוכים הואר באותו גוון...

הריח של ההעור שהשלים את תחושת האלגנטיות מעיצוב הרכב השכיחה במהרה את הגוון השנוא!

אגב כפתורים, יש אפשרות באמצעות מתג לבחור מצב ניהול מנוע ל:"ספורט" המשנה את מפת הספקת הדלק\\אויר במחשב ניהול המנוע מדגם MSS 54וע"י כך תגובות מהירות יותר בעת לחיצת דוושת המצערת .

חברי המליץ לסגור את סויץ הYCS המפקח על יציבות הרכב שמגביל בעת פעולתו את השליטה האישית והכיף מתמרון הרכב בעיקולים !

מפסק זה מיועד יותר לנהג הלא מנוסה בשליטה ואיזון בין כח למומנט ושליטה על הרכב באמצעות

העברות משקל והגוי בהתאם.

הרכב צויד באמצעי התראה כולל בלינדר, לכן הרשיתי לעצמי בכביש אילת –באר שבע לנהוג במהירויות תלת ספרתיות!

ההגה המגובה בהתקן חיישן מהירות ,גרם לבימר להגיב בצורה מהירה ומדוייקת ברמה הגבוהה ביותר!

עם זאת היו מיקרים של תת היגוי בפניות ועל תשכחו שהתקן יציבות הרכב כובה...אבל כמובן לא הגזמתי בפעילות שכזו בייחוד לאור הניסיון הקצר בנהיגה באקסמפלר הזה...

מזל... שמערכת הבלימה בגיבוי בלמים עם צלחות מחוררות וכפולות בקוטר 12.8 אינץ בגלגלים הקדמיים ובקוטר 12.9 אחרים מאפשרים האטת הרכב בצורה מהירה – אדיר,אדיר!

ויש את הגיר המדוייק להפליא, המאפשר שליטה על ניצול כח הרכב בשילוב המנוע שלא אכזב וסיפק הספק עצום כמעט בכל מהלך, כאשר יש עליה מודגשת בין 3000 סל"ד עד 4000 סל"ד!

לא מדדתי ולא נמדדתי בעת האצות אבל התגובה היא כל כך מהירה ואדירה לעומת מספר רכבים שנהגתי לאחרונה: פורשה 911 לא טורבו,הקליאו ספורט שלי ומיצובישי ,GT 3000 VR4 ,ואכן נראה

לי שמצדיק את הנתון הרשמי:4.7 שניות מ0 ל100 ... אין ספק שמדובר באחת המכוניות המעולות והמאוזנות מבחינת מכלול התכונות בכל קנה מידה!

לפני שיצאתי מהרכב ליטפתי את ההגה, הכיסאות וכל מה שניתן לנגוע בו ולקחתי נשימה עמוקה ,אכן

יש תענוגות ממין "מוטורי"....

ולסיכום...

מינוסים-נקודות בודדות:

*צבע אדום ולא צהוב

*חלוקת משקל לא מושלמת כמו במכוניות על דוגמא: פרארי!

*לא הנעה 4*4

אין ספק שה M3 היא מכונית ספורט אדירה המספקת ועונה כמעט לכל הכללים הנדרשים מאחת שכזו:

*חהספק גבוהה ביותר וברב רמות המהירות!

* היגוי מעולה ומדוייק!

*אחיזה טובה מאוד במהירויות גם בפניות במהירויות אסורות לחלוטין גם בפניות וגם שמערכת בקרת היציבות מכובת - בתנאי שאתה יודע לנהוג ולשלוט על הבימר...

*בטיחות גבוהה מגובה באמצעים שונים כגון בקרת יציבות,בקרת בלימה דינמית, ABS ,כריות אויר קדמיות וצדדיות ,כריות אויר להגנת הראש ובטח שכחתי עוד משהוא-מבוסס על נתוני יצרן

*הנאה ונוחות ברמה הגבוהה ביותר-רמה עליונה של כסאות ספורטיביים בשילוב תכונות "כורסאות טליויזיה"

*רמת רעש נמוכה בתוך תא הנוסעים גם

גם במהירות של 250 קמ"ש(בנסיעה באוטו באן בגרמניה)

STYLE, LOOK *

היה קשה להיפרד מהיצירה הזו גם אם אני אוהב אותה בצבע צהוב והיא הייתה בצבע לוהט אדום

...

שבת שלום

מריוס

פורסם

שרשור "למי יש יותר גדול" הועבר לפורום אורולוגיה השוואתית.

תודה לכל מי שפתח ג'ורה על שהפך את עצמו למטרה למעקב של המנהלים.

פורסם

ל - Magician ,

שלא תבין לא נכון : אני גם חושב שלנסיעה של יום יום הייתי לוקח את ה M3 , כחבילה שלמה כמובן שהיא מציעה יותר .

אבל מד החיוך שלי לא טעה : אימפרזת " יום הדין " השאירה אותי פעורת פה , עם חיוך טיפשי על הפרצוף ... חיוך שלא עבר לי כמה ימים .

אני מקווה שיום אחד אני אוכל לנסוע יום יום ב - M3 ובסוף שבוע באיזשהו רכב " יום הדין "

* מאד אהבתי את המושג שלך " אימפרזת יום הדין " .

אני יוסיף אנלוגיה שתסביר את זה יותר טוב :

את ה - M3 הייתי לוקח כאישה להתחתן איתה ,

את ה- GT הייתי פוגש סוף שבוע במוטל זול ונהנה חבל"ז .

פורסם

אני הייתי הולך על "סופרקאר" מקורית על פני אחת ששודרגה.

למה? העיצוב החיצוני ופנים הרכב מהווים שיקול חשוב מבחינתי. אסתטיקה? אופי? חובה.

לא הייתי חי עם אוטו שאני לא אוהב גם מבחינה חיצונית.

למשל, אני עדיין יכול להתבונן שעות על הפיאט שלי (לא להגיד פיאט בקול רם...:-P ) ולפעמים לא להאמין שהיא שלי.

אימפרזה של 3 שניות למאה (גם אם כן וגם אם לא 3 שניות :wink: ) זה לא זה מבחינת הטעם שלי.

בסכומי השקעה מטורפים כאלו, בוקסטר ו-S2000 "עגלתיות" מדליקות אותי יותר בעשרות מונים.

911 משומשת או אחת מהאמורות לעיל לא מדגדגות מבחינתי ל-EVO ו-STI חדשות בניילונים ב-300 אלף ש"ח.

ואני בהחלט יודע (ומעריך מאוד) מה היפניות הללו יודעות לעשות (בגרסאות סטנדרטיות), אבל זה לא זה.

דניאל

MCS 2008

פורסם

חוץ מהשמצות אחד לשני אין כאן כלום .

ל REDR , יש לך מושג מה צריך לעשות בשביל להוציא 500 כ"ס מרכב בעל מנוע 2.0 או 2.5 שאתה זורק כאלו הספקים באוויר ????

למה נראה לך יש לחבר שלך כאלו סוסים ? כי הוא אמר ?

ול"רעם" יש רק 550... ( לא מעל 600 ולא בלאגן )

לא כולם יכולים להיות כמוך. כל יום באוניברסיטת ת"א לומד שנים על גבי שנים בפקולטה לתאוצות. נמאס כבר מהאליטה האשכנזית אשר במגדל השן. רד אל העם.
מספיק לבכות על בקיפוח . זה שאתה שחור לא אומר שאתה מסכן או מפגר .

תכלס דווקא שמעתי עליה לא מעט.
אז אתה ניזון משמועות ?

אני ניזון טוסטים בעיקר ( זה מה שיש בקארטינג ) ומג'חנון בימי שבת .

באמת לא עשו בינינו הכרות כמו שצריך. פעם הבאה שאתם נפגשים ביחד תרים צלצול. בירות עלי.

בחייאת , תביא שוקו . לא סובל בירות .

תמיד אמרתי שהאריסטוקרטיה מנוונת.
לא הבנתי :roll:

ודבר אחרון , זה לא יחס ההספק משקל מדבר .

יחס ההספק משקל הוא לטובת האופנוע . אופנוע + רוכב = 260 קילו על 180 כ"ס = 1.45

רעם + נהג = 1140על 550 כ"ס = 2.1 בערך

אבל אל תשכח שבמהירות ישנה התנגדות אוויר ומקדם הגרר באופנוע הוא נחות וקח עוד את המשוואה שמומנע "עוזר" להספק במהירות גבוהה כשיש התנגדות אוויר רצינית ( אין לי כוח למצוא את המשפט המתאים ביותר )

אי לכך ובהתאם לזאת צפוי להיות קרב איימים ביניהם ולי ולכם נשאר רק לצפות ולראות מי ייקח .

מי ייקח ?

אני מהמר על האימפרזה .

אם אני יודע בוודאות ?

לא , לא קוראים לי ישי :wink:

וברצינות , לא . ממש לא .

מה שכן , אני מהיכרות אישית עם בעל האימפרזה לא מאמין שהוא יפברק את הסירטון הזה .

3 שנים הוא הכי מהיר ( רכבים ) בארץ . 3 שנים !

אני מת שיתנו לו בראש . כדי ששוב תיפתח מלחמה...

נכון להיום המלחמות הן על המקום ה 2 בלבד .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אני לא זורק מספרים ,

זה הנתונים .

אני לא יכול להגיד כלום יותר על הרכב אבל אני בטוח שבמועדון STI מכירים אותו ויודעים בדיוק על מי אני מדבר ושאכן יש לו 500 כ"ס .

רמז קטן : הרכב לבן .

כל מי שחושב שאני מבלבל את השכל ( ואני לא מבין למה אתם חושבים ככה , הרי איזה אינטרנס יש לי .. זה לא רכב שלי , לא בבעלותי וכו' ) , GT לבנה עם 500 כ"ס - אני בטוח שיש אנשים שיודעים בדיוק על איזה רכב אני מדבר.

רק בבקשה מי שיודע : אל תציינו את שם בעל הרכב.

פורסם

השרשור הזה לא הולך לשום מקום.

מ-ק-ס-י-מ-ו-ם הוא הולך לשבת על הברזלים בטאבון.

רכילויות על כמה כ"ס יש לרכב משופר זה או אחר מקומן לא כאן, קל וחומר וויכוחים מי לוקח את מי ובאיזה הקשר.

תודה לכל המשתתפים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...