Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלה במוחי רעיון.

חשבתי על לקנות מגבר 2 ערוצים שנותן ב-2 אום 180 WRMS.

והרעיון הוא כזה, אני אחבר 6*9 וזוג קומפוננט במקביל.

עכשיו תהיינה בעיה של פיידר ותחימת תדרים שאני לא יוכל לבצע.

אז חשבתי לשים קרוס-אובר אקטיבי או פאסיבי שאני אכין.

הבעיה היא האם הקרוס יעמוד בהספק שיווצר? כי הוא מחובר אחרי המגבר

ולא לפניו.

בנוסף כדי לשלוט בפיידר חשבתי לבצע הנחתה קלה ברמקולים מאחור יש את זה בקרוס-אובר

האקטיבי או שזה לא סיפור לבנייה? ושוב השאלה אם זה יעמוד תחת ההספק כי הוא יחובר

אחרי המגבר ולא לפניו!

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

קרוס מיועד לעבוד בהספקים גבוהים

קח לדוגמה קרוס של קומפוננט הוא מקבל את מלוא העצמה של המגבר לא ?

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

חברים ההודעה שלי עפה מהר לדף השני, אפשר עזרה?

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

קודם כל תמצא קומפוננט ו6*9 עמידים ב-2 אום .

אני לא יודע אם יש , ואם יש אני לא חושב שהם יהיו בטווח מחירים שאתה מחפש !

וכל העניין ניראה לי מסובל מדי !

זה נכון

פורסם

הרמקולים יהיו בעלי התנגדות של 4 OHM

אם אני מחבר אותם במקביל אז ההתנגדות הכללית שלהם תרד ל 2 OHM

הם עצמם לא יכולים לרדת ל 2 OHM

פורסם
הרמקולים יהיו בעלי התנגדות של 4 OHM

אם אני מחבר אותם במקביל אז ההתנגדות הכללית שלהם תרד ל 2 OHM

הם עצמם לא יכולים לרדת ל 2 OHM

ענית לעצמך !

תקנה מגבר 4 ערוצים . או שתסתפק בלהגביר רק זוג רמקולים אחד !

זה נכון

פורסם

אבל זאת לא השאלה!

הקטע פה שאני רוצה עם מגבר 2 ערוצים לנצל אותו עד הסוף!

המגבר יעבוד בהתנגדות 2 OHM וכך יתן עוצמה כפולה שתתחחלק כמעט שווה בשווה בין הרמקולים.

אני יודע שאפשרי לעשות דבר כזה אבל השאלה שלי היא אם אני יכול לחבר קרוס אחרי המגבר

ולא לפניו. לפי דעתי ניתן כמו הקרוס של הקומפוננט. באיזה הספק הרכיבים בקרוס צריך לעמוד?

פורסם

קרוסאובר שמחובר בין הרמקול ליציאה של המגבר הוא קרוסאובר פאסיבי. הוא ניקרא כך כי הוא בנוי מקבלים, סלילים ונגדים, כל החלקים הנ"ל הם חלקים פאסיביים. אין בעיה לייצר קרוסאובר פאסיבי שיוכל לעבוד בהספק של 200W. לעומתו קרוסאובר האקטיבי מחובר בכניסה למגבר. הוא ניקרא כך כי הוא בנוי מחלקים אקטיביים כגון: מעגלים משולבים וטרנזיסטורים. הקרוסאובר האקטיבי צריך לקבל מתח חשמלי על מנת שיוכל ליפעול. הקרוסאובר האקטיבי מעביר דרכו הספקים נמוכים מאוד, כמה מיליוואטים בודדים בלבד. הקרוסאובר האקטיבי הוא בעל אפשרויות מגוונות לשליטה, החיתוך שלו הרבה יותר מדוייק ואין עליו נפילה של הספק אשר קיימת בקרוסאובר הפאסיבי. כמובן שאין אפשרות לחבר קרוסאובר אקטיבי בין היציאה של המגבר ובין הרמקול. במיקרה שלך אין לך כל צורך בחיבור של קרוסאובר פאסיבי בין המגבר והרמקולים, פשוט תחבר את הרמקולים במקביל ותקווה שהתוצאה תרצה אותך.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

אני מאמין שחיתוכים "פשוטים" של 6 דיבי יספיקו (יותר מזה וזה מתחיל להסתבך)

בכל מקרה, אני מניח שאתה רוצה רק לחתוך שלא ינגנו באס, נכון?

אם זה המקרה תחפש מעט באינטרנט מה ערך הקיבול בפארד שצריך בשביל לחתוך באיזור ה 100 הרץ.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

אוקיי תודה רבה.

דבר ראשון את הקרוס אני בונה עם LPF ו HPF קבל ונגד נכון? (כמו בשיעורי אלקטרוניקה?)

דבר שני באיזה הספק הרכיבים האלה צריכים לעמוד?

פורסם

זה יעזור אז אם תגיד איך ולא רק לשלול.

אם אתה אומר שיש עוד שיטות לחתוך תדרים אשמח לשמוע.

פורסם

אלא אם אתה רוצה שהאחוריים יסורסו וינגנו רק באס אתה לא צריך LPF.

אתה צריך רק HPF. אתה יכול לעשות סדר ראשון רק עם קבל או סדר שני שיכלול גם סליל בנוסף.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

מקומבינות לא שומעים טוב....!!!

תקנה מגבר 4 ערוצים וזהו אם לא אז תחבר במקביל וכמו ששלו אמר אם התוצאה תספק אותך סבבה...

אל תשכח ש"לעשות קרוסאובר" לא מסתכם בקבלים ונגדים..

יש עוד הרבה מעבר..

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם
זה יעזור אז אם תגיד איך ולא רק לשלול.

אם אתה אומר שיש עוד שיטות לחתוך תדרים אשמח לשמוע.

לא אמרתי שיש שיטות אחרות - (אלא אם כן ממש בא לך להתעסק עם DSP - מה שממש לא נראה לי) אלא אמרתי שלא בונים מסננים כאלו כמו שאתה בונה בכיתה יב' (קבל נגד) . משאלתך עולה כי ערכת חיפוש על איך בנוי מסנן לתדרי אודיו (יש צורך בסלילים - לא מספיק קבל נגד - אפשר אך זה לא ייתן ביצועים סבירים אפילו) ולכן עדיף היה אם היית עורך חיפוש בפורום כי דיברו על זה המון.

היית מוצא המון מידע כולל סכמות והפניות לאתרים.

זה לגבי בניית קרוסים באופן כללי.

לשאלתך הראשונה - לא נראה לי שאתה צריך בכלל קרוסים.

סתם קבל סינון קטן יעשה את הפטנט.

כך בחשבון שמגברים זולים שיירדו ל 2 אוהם יתחילו לעוות את הצליל באופן שמיע.

בהצלחה.

• תוכן חדש...