Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מחברים מינוס למינוס לעולם ....

קודם מחברים מינוס לגוף של הרכב התקול ואח"כ ורכב המניע את המינוס והפלוס ...

נניח ואתה נוסע במהירות האור מה יקרה אם פתאום תדליק אורות.....

איך הנהג של המפלסת שלג מגיע לעבודה ביום מושלג....

it's better to die on your feet than to live on your knees

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא מחברים מינוס למינוס לעולם ....

קודם מחברים מינוס לגוף של הרכב התקול ואח"כ ורכב המניע את המינוס והפלוס ...

לא לא,

מינוס למינוס , כך ורק כך.

ודי לברברת

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בואו נעשה סדר אחת ולתמיד איך מתניעים רכב בעזרת מצבר עזר.

שימו לב, מהמומחים שבתפוצות, אני אישית סומך עליהם הרבה מעבר לאלה שפה בישראל מבלי להעליב או לפגוע באף אחד, גם פה יש מומחים אך אותם ניתן למצוא רק בנרות (ולא נרות של חנוכה אלא נרות נשמה גדולים:-) )

לשם הנוחות:

בטרייה שמקבלת כבלים=בטרייה מתה

בטרייה שנותנת מתח לבטרייה המתה=בטריית עזר

אופן חיבור מצבר להתנעה מפי ידידנו HAYNES המלומד:

1. וודא שהסוויץ במצב כבוי (off)

2. כבה את כל צרכני המתח ברכבים (אורות, חימום, רדיו וכו')

3. עיניך אמורות להיות מוגנות ע"י משקפי מגן, כמובן שבארץ לא נתקלתי מעולם באנשים שהרכיבו משקפיים, להיפך נהוג לראות אנשים מעשנים בתחנות דלק מעל מנוע עובד ועוד שאר אמצעי בטיחות ישראלים.:onfire:

4. וודא שהבטרייה המתה בעלת אותו מתח כמו של בטריית העזר

5. אסור ששני הרכבים יגעו אחד בשני באופן פיסי

6. וודא שהגיר בניוטרל (ידני) או parking (אוטומט) לשם הבטיחות, ישנם רכבים עם מנגנון בטיחותי על מנת שהרכב לא יתניע בהילוך.

7. חבר את הכבלים לפי הסדר באיור (השקעתי עבורכם בצייר)

8. הסר את הכבלים בסדר הפוך לחיבור

וסע לשלום, יאללה תן גז...

התנעת עזר.JPG

פורסם

ובמחיאות כפיים סוערות נקבל את JONI-R :king:

אפשר לברבר עוד או לנעול ? :agrue: חחחח

נניח ואתה נוסע במהירות האור מה יקרה אם פתאום תדליק אורות.....

איך הנהג של המפלסת שלג מגיע לעבודה ביום מושלג....

it's better to die on your feet than to live on your knees

פורסם

תודה לגוני R על ההשקעה, והייתי מוסיף את אזהרתו של דני זומרשטיין, ראשית לחבר קוטב שלילי ואחר כך קוטב חיובי, וכמובן פלוס לפלוס מינוס למינוס!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה ערב טוב!

לפי השרטוט של גוני, מחברים קודם את הפלוס.

אתה מודה לו,וכותב שקודם את המינוס.

לכן לא הבנתי.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

נחמד מצידו של JONI-R על ההסבר המאוייר היטב.

השאלה שלי היא פשוטה מאוד כמו ששאלתי בעמוד ראשון.

האם אפשר להניע את הרכב הפרוק כאשר הוא מחובר לרכב הטעון שכבר מונע?

או שהמטרה פה היא טעינת מצבר בלבד?

אהה פנטום איזה התפלצנות נהייה ממש מסריח פה... אין לך מה להגיד אז סתום!!! :x

פורסם

מניסיוני אין בעייה.פעם אחת ואחת בלבד נתקעתי עם הפיאט שלי ז"ל(שזכתה לשם פלאטי-קיצור של פלאטיפוס,שזה ברווזן,שזה לא בדיוק ברווז אבל מספיק קרוב...)

בקיצור,לפלאטי נמאס להניע חבר שלי כל כמה שבועות.אז מת לי האלטרנטור.לפלאטי היה מחשב,וגם לפחות אני חושב לקנגו של אבא,שבא להצלה.

חוברו כבלים,המתנה מבעסת,הנעה-ונסיעה כאילו כלום לא קרה.

אח"כ הוחלף מצבר ואלטרנטור.

לפרטים נוספים-ראו שירשור "מצבר מת ופקק תנועה".

MY GOD אני מתגעגע לפלאטי...:bigcry:

ולשאלתך-כן,אין עם זה שום בעייה-הקנגו היה מונע ומחובר אליי עם הכבלים כשהינעתי.יותר מזה-הגז בקנגו היה קצת לחוץ אפילו,ליצירת יותר מתח.מה שצריך להיזהר זה"freak accident"-יש מקרים נדירים שבהם יש עליית מתח קיצונית\קצר\לא-יודע-מה וזה כן עלול לשרוף את המחשב.אבל-זה גם יכול לקרות גם תוך כדי נסיעה תקינה...

דני זומרשטיין-ניתן ועוד איך ניתן לחבר כבל מינוס לגוף הרכב.בתסריט הנ"ל המינוס חובר לגוף.חוץ מזה-תחשוב דקה,ראית פעם (חוץ מאשר בפיאט)כמות גדולה של כבלים "מינוס"ברכב?רוב מערכות החשמל ברוב המכוניות מקבלות את המינוס שלהם מגוף הרכב ולא מכבל חשמל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
דני זומרשטיין-ניתן ועוד איך ניתן לחבר כבל מינוס לגוף הרכב.בתסריט הנ"ל המינוס חובר לגוף.חוץ מזה-תחשוב דקה...

אפשר הכל, אבל תחשוב דקה רגע אתה וכולם,

כשבאתי להניע רכב מסויים (ומדובר בעשרות אם לא מאות פעמים) תמיד בבואי לחבר את הכבלים, תהיתי למה, למה הו למה, לחבר את הכבל לגוף הרכב כשאפשר לחבר למצבר, למה? למההה? למה ללכת בדרך המוזרה? מה רע בלחבר למצבר?

אם התפיסה של התנין לא מספיק טובה, יכול להיות ניצוץ קל שעלול להשאיר סימן, אז שוב, למה למה למה לא לחבר למצבר? אין שום סיבה בעולם שבגללה צריך לחבר לגוף הרכב.

אני משתגע!

פורסם
בבואי לחבר את הכבלים, תהיתי למה, למה הו למה, לחבר את הכבל לגוף הרכב כשאפשר לחבר למצבר, למה? למההה? למה ללכת בדרך המוזרה? מה רע בלחבר למצבר?

אני משתגע!

קודם כל תעשה לי טובה-אל תשתגע.אין צורך...

ואני יותר ממבין אותך-התהייה הזו עברה בראשי עשרות פעמים.כל אותם הפעמים שהינעתי את אותו חבר שלי(ומספר קטן של עוד מכוניות...)חיברתי למצבר את המינוס.חיבור יותר קל,פשוט והדוק.

רק טענתי שניתן לחבר גם לגוף הרכב,אבל זה רק לבעלי סטייה כלשהיא...זו דעתי לפחות.

יותר מזה-יצא בזמנו פטנט,היה צריך לכתוב על האריזה"כבלים לבלונדיניות"או משהוא כזה.חוסך את כל

הבילבול והבלגאן-כבל אחד,תקע של מצית בכל צד,מחברים למצית של 2 הרכבים,ומניעים.בלי לשבור את הראש(ובלי עיוורי צבעים שמחברים אדום למינוס ולהיפך...)

למה הימציאו את זה?כניראה איזו בלונדינית שמעה "תנינים" ונבהלה...

הבהרה:אין לי שום דבר נגד בלונדיניות.בייחוד ערומות.

מקווה שלא העלבתי פה אף אחד או אחת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אין שום סיבה בעולם שבגללה צריך לחבר לגוף הרכב.

אני משתגע!

אל תשתגע, יש לכך סיבה הגיונית.

המתנע של הרכב "יונק" מינוס מגוף המנוע. אם תיתן מינוס ישירות לגוף המנוע, סביר להניח שלא יהיה לך מפל מתח כמו שיהיה באם תחבר את המינוס ישר למצבר (ומהמצבר זה יגיע עם כבל נוסף לגוף המנוע).

חיבור ישירות לגוף המנוע פשוט יכול לחסוך לך מפל מתח לא קטן... ואם המגעים לא ממש נקיים או חזקים, אתה תחסוך לעצמך מפל מתח דיי רציני - ומאחר ומדובר בהתנעה דרך כבלים, יש משמעות כפולה ומכופלת לכל מפל מתח שקיים בדרך.

עקרונית, ברוב המכוניות בהן מערכת החשמל תקינה, מפל המתח בין המצבר לגוף המנוע בזמן עומס הוא לא קריטי, לכן אפשר לחבר ישירות למצבר בלי חשש... אבל בשביל ללכת על בטוח, אפשר לחבר לגוף המנוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא שמעתי על כבל כזה שנכנס למצת של שני הרכבים..נשמע גאוני. למה אזי יש את כל הסיבוך עם 2 הכבלים? למה פשוט לא מייצרים במקום את הכבל של המצת..? נשמע מאד נוח ולא רק לבלונדיניות.

פורסם

לא שמעתי על כבל כזה שנכנס למצת של שני הרכבים..נשמע גאוני. למה אזי יש את כל הסיבוך עם 2 הכבלים? למה פשוט לא מייצרים במקום את הכבל של המצת..? נשמע מאד נוח ולא רק לבלונדיניות.

הכבל של המצת עובר דרך פיוז של כ 15 אמפר, זה כלום - וזה על חוטים דקים יחסית.

כמות הזרם שיכולה לעבור דרך השיטה הזו היא נמוכה וסתם עלולה לגרום ליותר נזק מתועלת (עומס יתר על החוטים). בשביל זה יש כבלים להתנעה עם תנינים גדולים וחוט עבה יחסית (לא תמיד) עם בידוד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לחבר לגוף המנוע.

איציק

איציק אנחנו לא סיכמנו שום דבר על גוף המנוע! :-) זה כבר משהו אחר, גוף הרכב צבוע, בגלל זה לא מצליח להבין את השיטה של חיבור לגוף הרכב...

• תוכן חדש...