Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש כאן בעלים של סיטרואן CX ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדגש הוא על Mk II (לדעתי מ 86 וצפונה).

מחפש מידע על נקודות תורפה ידועות (מלבד המערכת ההידרופנאומטית שיש, כידוע, לדקדק בבדיקתה).

בנוסף, האם התקלות החשמליות השכיחות מייצרות בעיקר טרדה (נורות אזהרה מהבהבות וכו') או שמדובר על תקלות שגורמות להשבתה לעתים תכופות יחסית ?

האם יש דגשים מיוחדים לבדיקת תקינות מגדש הטורבו (גארט 3) שבדגמי 25 ? כמה ההתקן הזה אמין ? האם במקרה של תקלה ניתן לאתר ח"ח לרכב הזה באופן כללי, להידראוליקה בעיקר, ולטורבו (שמדאיג אותי ספציפית) בפרט ?

באופן כללי, מדובר על שימוש יומיומי במכונית הזו ע"מ לשנע משפחה צעירה. אני תומך באקסצנטריות הצרפתית, אל מול החלופה הפרקטית בה תומכת אשתי (כן, אני יודע שאין קשר בינן מלבד ארבעת הגלגלים המשותפים לשתיהן) - פיאט מריאה סטיישן צעירה מהסיטרואן בעשר שנים (אך עדיין כבר מבוגרת בת 7).

האם אני נקלע להרפתקה שתצריך בכל פעם השבתה למספר ימים עד לאיתור חלפים (שלא לדבר על עלויות תיקון מופרזות) ?

נושא אחד שאני מבין שאני לא צריך להטריד עצמי בו: גומיות אטימה לגג הנפתח - כאן אני מניח שאין בעיה, ואני יכול "להתקמבן" אצלך על הכל... icon_wink.gif

פורסם

הדור השני של ה CX הגיע לארץ רק בשנת 87',ורובן ככולן היו אוטומטיות.

בניגוד ל BX,וזה ישמע מפתיע,איכות הייצור ב CX היתה טובה יחסית והן לא נטו להיתפרק למוות.

מערכת החשמל עברה שידרוג משמעותי מהדגם הקודם,ורוב בעיות החשמל ניפתרו.

ברור שמכונית שמאובזרת עד הגג(תרתי משמע)תהייה בעלת פוטנציאל גדול יותר לתקלות אפשריות,ועל כן חובה לבדוק שכל האיבזור אכן פועל ולוח המחוונים תקין על שלל מחווניו ונורות האזהרה שבו.

הבעייה היא שה CX כמעט ולא חולקת חלקים עם מכוניות אחרות של סיטרואן כדוגמת ה BX,למשל.

מאחר וחלפו שנים רבות מאז יובאה ארצה,גם מלאי החלפים אצל לובינסקי די מצומצם,ומה שיש יקר.

לא מעט מכוניות כאלו הושבתו בשל חוסר סבלנות של הבעלים במירדף אחר חלפים,שכאמור כמעט כולם ייחודיים רק לה.

בכל מיקרה,בדוק היטב את מצבו של המנוע(קשה מאד להשיג עבורו סט סתמים,למשל),ציריות ההנעה(רגישות יותר בדגם הטורבו),פעולת המזגן(מדחס מיוחד) ומערכת החשמל.

דווקא המערכת ההידרו-פנאומטית לא מסובכת כלל,ויחסית לא מורכבת לתחזוקה,למעט הבומבות שייחדיות לדגם הטורבו(קשיחות יותר,ואם לא משיגים אז מרכיבים רגילות-לא נורא).

סה"כ מכונית נהדרת ומלאה אופי שסה"כ דורשת יד אוהבת ותחזוקה קפדנית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...