Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו או פג'ו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה אבל רק לאלה שיש להם ניסיון מה עדיף 306 או פונטו? נניח 1400 (ידני)

אגב אני שואל מכל המובנים אמניות כוח יציבות וכדומה

פורסם

אני כמובן משוחד.. :-D

אבל אני יעדיף את הפיזו בגלל שנהגתי על שתיהן.

לגבי הכח לפי דעתי יש ל306 קצת יתרון בביצועים אבל לא משמעותי.

בנוגע ליציבות אחיזה והנאה מנהיגה היתרון ברור לפיג'ו ה306 פשוט נותנת תמורה ענקית בכל מה שקשור בהנאה מנהיגה. ואני מזהיר אותך אתה תתמכר לקחת סיבובים מהר יותר ( לפחות ככה אצלי) .

בנוגע לאמינות זה איך אתה מחזיק את האוטו בלבד!

יוגב

פורסם

אי אפשר לשפוט מי יותר חזקה מבחינת כוח כי יש לכל דגם מספר מנועים! תלוי במנוע!

יש פונטו 1.6 שהיא חזקה יחסית, בתאוצות היא יותר חזקה מ-306 1.6 ו-1.8!! אבל הדגמים היותר נפוצים הם 1.25 סמ"ק 60 ו-75 כ"ס, כאשר ה-75 מומלץ יותר, גמיש יותר וזריז.

ה-306 הרבה יותר יציבה.

אמינות- תלוי בחיים ואופן הטיפול שעבר כל רכב!

פורסם
יש לי שאלה אבל רק לאלה שיש להם ניסיון מה עדיף 306 או פונטו? נניח 1400 (ידני)

אגב אני שואל מכל המובנים אמניות כוח יציבות וכדומה

אין כל כך השוואה.

פיאט פונטו היא מכונית סופר מיני, פיז'ו 306 היא מכונית משפחתית/קומפקטית.

ההשוואה אמורה להיות בין פונטו ל106/205, נניח.

בכל אופן, נגד 306 לפונטו אין סיכוי.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
אי אפשר לשפוט מי יותר חזקה מבחינת כוח כי יש לכל דגם מספר מנועים! תלוי במנוע!

יש פונטו 1.6 שהיא חזקה יחסית, בתאוצות היא יותר חזקה מ-306 1.6 ו-1.8!! אבל הדגמים היותר נפוצים הם 1.25 סמ"ק 60 ו-75 כ"ס, כאשר ה-75 מומלץ יותר, גמיש יותר וזריז.

ה-306 הרבה יותר יציבה.

אמינות- תלוי בחיים ואופן הטיפול שעבר כל רכב!

פונטו 1.6 ממש אבל ממש לא יותר חזקה מ 306 1.6 ובטוח לא מ 1.8 ידניות כמובן, דגם פונטו 90 זהו הדגם הכי פחות מומלץ מסדרת הפונטו מנוע מיושן מאוד, שנותן תמורה ותוספת ביצועים מועטה מול מנוע 1250 75 של הפונטו.

דעתי האישית 306 עדיפה מכל הבחינות.

פורסם

כל מה שנאמר על ה306 נכון ,ואני רק יוסיף עוד משהו בהיבט אחר.

נוחות!

ה306 הרבה יותר מפנקת מאשר הפונטו הקטנטנה.

מרווח תא נושאים גדול, מושבים נוחים(אם כי קצת נמוכים).

רמת איבזור בסיסית אך יחסית גבוהה בתמורה למחיר, תלוי רק באיזה דגם.

בדגמים הפשוטים כמו הXN,XR הם פחות מומלצים, אך הדימונד לדוגמא או הXT הם יותר מומלצים.

לא הייתה בבעלותי אחת, אך לחבר מאוד טוב שלי היו 3 כאלו, הוא פשוט לא רוצה להחליף את הרכב, פשוט נע ממודל ישן יותר לחדש יותר, היום יש לו 3 דלתות ,XT 1.8 , ידנית, אחלה של אוטו ותמורה נהדרת למחיר.

לגבי האחזקה,זה כבר תלוי במצב הרכב ובמצב הנהג:).

under construction..

פורסם
פונטו 1.6 ממש אבל ממש לא יותר חזקה מ 306 1.6 ובטוח לא מ 1.8 ידניות כמובן, דגם פונטו 90 זהו הדגם הכי פחות מומלץ מסדרת הפונטו מנוע מיושן מאוד, שנותן תמורה ותוספת ביצועים מועטה מול מנוע 1250 75 של הפונטו.

דעתי האישית 306 עדיפה מכל הבחינות.

בדקת את זה? אני באמת בדקתי ואלו היו התוצאות..הפונטו חזקה מאוד, מכל משפחתית1.6 בישראל.. כולל הסיוויקים הישנות!!
פורסם

אני לא יודע להגיד לכם על פונטו 1600 אבל הפונטו 1250 ידניות של 75 כ"ס (ועוד ידנית) חלשה להחריד. ב4 אלף סלד אפילו אתה לא מרגיש את המנוע, מרעיש עד כדי כמעט דיזלי. אפילו שאני לא חובב צרפתיות ברור שה306 תהיה עדיפה מבחינת נהיגה וכל מה שמשתמע ממנה.

מבחינת אמינות תלוי מה כל רכב עבר. מבחינת עלויות אחזקה ה306 יותר יקרה אך לדעתי שווה את ההפרש. הפונטו הוא רכב לנשים, רכב מאד בסיסי, פשוט, גם אנשים שלא בעלי דרישות גבוהות מרכב לא יתלהבו ממנו. הגה מעפן. שלדה גרועה. בוא נגיד שהפונטו זה אוטו עירוני.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

פונטוספייס

הייתי בעלים של פונטו 90 שנת 95 1600 , במצב מצוין מ 85,000 ק"מ עד 120,000 ק"מ כשהרכב היה בן 6 קניתי אותו, ולכן לא מדובר ברכב ספיציפי לא תקין.

לא ממליץ בכלל במיוחד למי שחושב שיהיה לו ערך מוסף בביצועים, הרכב פשוט לא נותן את זה.

"יותר מהירה מהונדה סיוויק ישנה "- איפה אתה חי!!!!

פורסם

אני אולי משוחד, אבל בכל זאת אני ארשום את דעתי על הרכב שלי. אולי זה יעזור.

הפונטו "ספייס" ELX ידנית או לא, הוא רכב נהדר לדעתי. יצא לי לנהוג ב 306 למיניהם ולא נהנתי בכלל. בעוד שכל בוקר אני יוצא עם חיוך מהפיאט החמודה שלי.

מאוד חסכונית, מאובזרת מאוד בשביל המחיר, כיפית לנהיגה (זוהי דעתי האישית).

אולי ה 306 רכה יותר מבחינת נוחות, אבל אם אני הייתי צריך לבחור, הפונטו תהיה הבחירה שלי.

מבחינת אמינות, הרכב אצלי כבר שנתיים, והוא היה במוסך פעמיים עקב בעיה קטנטנה. הבעיה נפתרה בפעם השניה במוסך המרכזי. המוסך שטיפלתי ברכב לפני המרכזי ממש גרוע מכל היבט, ולכן עברתי (ואני אשאר) במרכזי. לבן דודי יש אחת יד ראשונה מ 2002, וחוץ מטיפולים תכופתיים, היא לא רואה מוסך כלל וכלל.

גדעון.

!AWDSOME

פורסם

פונטו 75 HSD עם כל התוספות, האוטו נוסע מצויין, סוחב מצויין בכל מצב ושלא יבלבלו בשכל. יש לאוטו כוח. בנסיעה לאילת עם 3+ טרמפיסט לחצי דרך הרכב נסע מצויין, יצא לעקיפות בלי בעיות של זמינות כוח.

אני ממליץ בחום.

ואני גם מוכר. אבל זה לא קשור :roll:

haters will hate

פורסם

רגע הפונטו יציבה כמו האונו שלי או שבהרבה יותר? ויחסית לפג'ו 306? אני מדבר על הקצרות כן.. אני תאמת מעדיף תפזו אבל אני לא רוצה לשלם מקיף חח

עריכה: כי אני לא רוצה שהיא תהיה כמו האונו ליפני שבועיים היה חסר לי סנטימטר שתיים וההיתי מייתהפך איתה ההיתי על הסף :( אני לא רוצה כזה דבר יותר מפחיד מאוד

• תוכן חדש...